- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi mavikuskucukkiz
-
ya kusura bakma da benim de sevgilimle aramda 20 yaş var bu yaz evlenicez ikimizde ilk defa evleniyoruz en ufak hatasın da kapının önüne konacak kişinin kendi olduğunu çok iyi biliyor kendine nasıl güvenin olmaz gençsin sen bir kere 17 sene avantajlısın bu kadar ezdirmeyin kendinizi gözünüzde büyütmeyin şu adamları benim ki vallahi gözümün içine bakıyor çünkü farkettiriyorum durumu herkes haddini hududunu bilecek ve bunu yapma hakkı da senin gücü eline al silkelen kendine gel
Bacım bırak git ya bune eskisi gibi olcam die ömründen götürürsün kendininmerhabalar, öncelikle fikirleriniz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Ben 29 yaşında 1 yıllık evliyim. Eşimle aramda 17 yaş var. Eşim benden önce 1 evlilik yaşamış ve bu evliliğinden 2 çocuğu var. Ben eşimin çocuklarına olan düşkünlüğünü ve ilgisini en başından beri biliyordum ve bunu hiç sorun etmedim. Eşimin çocukları farklı şehirlerde yaşamamız sebebiyle yaz tatilinde ve kış tatilinde 1-2 haftalığına babalarını görmeye geliyor. Ancak çocukların annesi benimle görüşmelerini istemiyor bu nedenle eşim çocuklarını evine getirmiyor kız kardeşinde kalıyor. Çocuklar geliğinde benimle ilişkisini tamamen koparıyor. Hasta olsam iyi misin diye telefon dahi açmıyor. Neden aramadın dediğim de de oğlumla vakit geçirmek istedim sadece diyor. Çocuklar gittikten sonra eşim bana çok kırıcı davranışlar sergiliyor ve konu sürekli tartışmaya gidiyor. Alttan aldığım zamanlarda oluyor ama çoğunlukla bende susmuyorum. Evliliğimizde her şey eşimin istekleri doğrultusunda ilerliyor. Önceden her konuda beni düşünen adam gitti yerine hiç tanımadığım biri geldi. Çocuklar gittikten sonra hep böyle oluyor. Yazın geldikleri zamanda boşanma konusu gündeme gelmişti şimdide. Ben eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. Sadece eşim eskisi gibi ilgili alakalı olsun istiyorum. Evlenmeden önce 1 yıl beraber yaşamıştık o zamanlardaki gibi bir ilişkimiz olsun istiyorum. Son 1 aydır eşime ulaşamıyorum kendi halinde yaşıyor evin içinde, önceden her sıkıntımızı sorunumuzu paylaşırdık dertleşirdik. Biz eşimle karı kocadan önce çok iyi arkadaştık öncesinde ama artık hiç bir ortak hayatımız yok. Ne dışarı çıkıyoruz ne yemeğe gidiyoruz. Birlikte yaptığımız tek şey akşamları televizyon izlemek o da hiç konuşmadan. Dün gece büyük bir tartışma yaşadık ve eşim ilk defa evden gitti ve yarın eşyalarımı alırım dedi. Sabah sakin kafayla tekrar konuştuğumuzda bir süre ev arkadaşı olalım. İşleri güçleri toparlayalım (beraber çalışıyoruz) ondan sonrasına bakarız dedi. Önümde 1 veya 2 ay var bu zamanda ne yapmalıyım. Tekrar eskisi gibi nasıl olabiliriz?
Bişeyler farkettiriyorum demek ki :) yapamayanlar dert etsin bence sizin kriterlerinize göre de yaşamıyorum ben hayatımı sizin doğrunuz benim doğrum değil nasıl mutluysa öyle yaşamalı insan karşımda ki adam hakediyorsa her türlü ezerim kimseye haketmediği birşey yapmadım rahat olun siz :)Neyi farkettiriyorsunuz , yaşıyla mi eziyorsunuz ? Evliliklerde bu şekilde avantajlar kullanılmaz. Şimdiden kapı önünü bile hesaplamissiniz yaş avantajindan.
Evlilikse olur, Hayat arkadaşlığı amacı varsa yanlış yaklaşım.
Bişeyler farkettiriyorum demek ki :) yapamayanlar dert etsin bence sizin kriterlerinize göre de yaşamıyorum ben hayatımı sizin doğrunuz benim doğrum değil nasıl mutluysa öyle yaşamalı insan karşımda ki adam hakediyorsa her türlü ezerim kimseye haketmediği birşey yapmadım rahat olun siz :)
keşke yazılanları düzgün okusanız bazı kelimeleri cımbızla seçmeseniz ben 3 yıldır birlikte yaşadığım adam yazmışım orda sanırım :) yaştan da vurmuyorum zaten konu sahibine destek amaçlı gaz verme niyetiyle yazılmış birşeydi o ayrıca evet gencim güzelim işim gücüm var niye kendimi ezdireyim ki ? ben bu tarz bir durumda anında boşanırım yani konu sahibinin yaşadığını yaşayıp susayım mı kara kara düşünen ben mi olayım ? 20 yaş farkla hem niye ki ne gerek var hayata yeni başlayan benim o düşünsün o korksun gayette mutluyum sadece bu ilişkim de değil hayatım boyunca yaşadığım tüm ilişkilerimde hep kendime öncelik verdim kimsenin peşinde koşmadım aşıksam bile gururum herşeyden önde oldu benim için gururumu kırarsa karşıdaki kim olursa olsun ben daha beter kırarım benim hayat felsefem tavsiye etmiyorum tabi ki isteyen istediğini yapar benim eşim bu hareketleri yaptığı gibi kendini kapının önünde bulur net size de mutluluklar :)Madem yaştan kaynaklı Her türlü ezerim diyorsunuz neden evleniyorsunuz ?
Ayrıca bu şekilde konuşmayın, istediğiniz kadar ezerim dediğiniz bir avantajiniz olsun, hayat böyle Sizin baktığınız gibi bakmıyor.
Şimdi , evlenmeden önce size artı gibi gelen durum evlendikten sonra eşinizin umrunda olmaz.
Aman kapıya koyarım düşüncesi , reelde öyle kolay olmuyor. Nereden bakarsan bak en az iki yılın çöp oluyor.
Şimdiden bile farkettiriyorum demek , Bir şeylerin doğru gitmediğini gösterir.
Mutluluklar dilerim..
keşke yazılanları düzgün okusanız bazı kelimeleri cımbızla seçmeseniz ben 3 yıldır birlikte yaşadığım adam yazmışım orda sanırım :) yaştan da vurmuyorum zaten konu sahibine destek amaçlı gaz verme niyetiyle yazılmış birşeydi o ayrıca evet gencim güzelim işim gücüm var niye kendimi ezdireyim ki ? ben bu tarz bir durumda anında boşanırım yani konu sahibinin yaşadığını yaşayıp susayım mı kara kara düşünen ben mi olayım ? 20 yaş farkla hem niye ki ne gerek var hayata yeni başlayan benim o düşünsün o korksun gayette mutluyum sadece bu ilişkim de değil hayatım boyunca yaşadığım tüm ilişkilerimde hep kendime öncelik verdim kimsenin peşinde koşmadım aşıksam bile gururum herşeyden önde oldu benim için gururumu kırarsa karşıdaki kim olursa olsun ben daha beter kırarım benim hayat felsefem tavsiye etmiyorum tabi ki isteyen istediğini yapar benim eşim bu hareketleri yaptığı gibi kendini kapının önünde bulur net size de mutluluklar :)
Belki çocuklarına karsı vicdan azabı çekiyor.Evlenmeden önce tartıştığımız yaşadığımız sorunlarda ben gitmek istediğimde hep durdurdu bir şekilde önüme geçti. Evlendikten sonrada bir süre küs kaldıktan sonra durup dururken barışıyor benimle. Sevgiyle alakalı bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama bizim karakterlerimiz uyuşmuyor gibi geliyor.
Terapi almaya ikna edebilir misiniz?
Ben sorunun nerde yattığını anlamadım açıkcası. Yani eşinizin size böyle davranmasının sebebi nedir? Kavga ediyoruz demişsiniz, kavgaların sebebi, konusu nedir?
Siz çocukları ve onlara bağılığını sebep olarak göstermişsiniz sanki eğer yanlış anlamadıysam. Bence ortada farklı bir sebep var.
Siz eşiniz ile birlikte yaşarken o hala evli miydi?
Çocuklarım önemli dediğinde bende evlenmeden önce sorcaktın çocuklarına o zaman dedim en büyük kavga bundan çoktıÇocuklarla alakalı olduğunu sanmıyorum cicim ayları geçince eşiniz monoton normal hayatına dönmüş heyecanı bitmiş siz çok gençsiniz o size 50 yaşına yakın artık insanın daha sakinliği seçtiği yaşlar sizin kanınız kaynıyor gezip tozmak istiyorsunuz o evde oturmak istiyor. Ayrıca o aramıyorsa siz neden aramıyorsunuz kocanızı ve durup dururken nasıl ne konuda tartışma çıkıyor da konu boşanmaya geliyor çocuklarla ilgili bir tepki veriyor olabilir misiniz neden soğuk oluyor yani bunları evlenmeden önce düşünecektiniz hayata bakış açılarınız farklı
merhabalar, öncelikle fikirleriniz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Ben 29 yaşında 1 yıllık evliyim. Eşimle aramda 17 yaş var. Eşim benden önce 1 evlilik yaşamış ve bu evliliğinden 2 çocuğu var. Ben eşimin çocuklarına olan düşkünlüğünü ve ilgisini en başından beri biliyordum ve bunu hiç sorun etmedim. Eşimin çocukları farklı şehirlerde yaşamamız sebebiyle yaz tatilinde ve kış tatilinde 1-2 haftalığına babalarını görmeye geliyor. Ancak çocukların annesi benimle görüşmelerini istemiyor bu nedenle eşim çocuklarını evine getirmiyor kız kardeşinde kalıyor. Çocuklar geliğinde benimle ilişkisini tamamen koparıyor. Hasta olsam iyi misin diye telefon dahi açmıyor. Neden aramadın dediğim de de oğlumla vakit geçirmek istedim sadece diyor. Çocuklar gittikten sonra eşim bana çok kırıcı davranışlar sergiliyor ve konu sürekli tartışmaya gidiyor. Alttan aldığım zamanlarda oluyor ama çoğunlukla bende susmuyorum. Evliliğimizde her şey eşimin istekleri doğrultusunda ilerliyor. Önceden her konuda beni düşünen adam gitti yerine hiç tanımadığım biri geldi. Çocuklar gittikten sonra hep böyle oluyor. Yazın geldikleri zamanda boşanma konusu gündeme gelmişti şimdide. Ben eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. Sadece eşim eskisi gibi ilgili alakalı olsun istiyorum. Evlenmeden önce 1 yıl beraber yaşamıştık o zamanlardaki gibi bir ilişkimiz olsun istiyorum. Son 1 aydır eşime ulaşamıyorum kendi halinde yaşıyor evin içinde, önceden her sıkıntımızı sorunumuzu paylaşırdık dertleşirdik. Biz eşimle karı kocadan önce çok iyi arkadaştık öncesinde ama artık hiç bir ortak hayatımız yok. Ne dışarı çıkıyoruz ne yemeğe gidiyoruz. Birlikte yaptığımız tek şey akşamları televizyon izlemek o da hiç konuşmadan. Dün gece büyük bir tartışma yaşadık ve eşim ilk defa evden gitti ve yarın eşyalarımı alırım dedi. Sabah sakin kafayla tekrar konuştuğumuzda bir süre ev arkadaşı olalım. İşleri güçleri toparlayalım (beraber çalışıyoruz) ondan sonrasına bakarız dedi. Önümde 1 veya 2 ay var bu zamanda ne yapmalıyım. Tekrar eskisi gibi nasıl olabiliriz?
adama bu rahatlığı neden verdiniz?
nasıl 1 hafta sizi evde yalnız bırakabilir? nasıl 1 hafta boyunca iletişim kurma çabasına girmez?
siz onun hayatında geçici değilsiniz ki nasıl çocuklarla tanıştırıp aranızı iyi tutmak için çalışmaz? 2 gün sonra çocuğunuz olduğu zaman kardeşleriyle nasıl tanıştırmayı düşünüyor? yeni doğan bebeği de mi alıp 1 hafta kardeşine gidecekmiş haspam?
sevmişsiniz anlıyorum, saygı duyuyorum ama adam hak etmiyor. lütfen şu kafa dinleme sürecinde evde kös kös oturmayın çıkın gezin dolaşın. maddi imkanınız el veriyorsa turlara katılın. onsuz çok mutlu olacağınızı görsün.
Ayrıca büyük bir çağ farkı var adam şurda 5-10 seneye hastalıklar vs yaşlılık belirtileri olucak özel hayatınız bile etkilenicek.çok gençsiniz 17 yaş farkla kanul etmişsiniz ama yanlış anlamayın aklıma mali durumunun iyi olduğunu düşünmedim değil kocanızın.o ortada kalmıyım yaşlanıyorum bi evim olsun yemek yapanım çamaşırımı yıkayanım hastalanınca bakanım olsun erkeklerin dersi o neden karılarını aldatan erkekler yinede evinden karılarını sevmemelerine rağmen terketmiyo çoğunluğu.çünkü orda bi çark var sıcak bi tabak yemek var.tabi genel hayatınızı nasıl yaşıyosunuz bilemeyiz siİn ağzınızdan yorum yapıyoruz tamamen.kadının çocuklarını göstermek istemeyişinden direk aklıma gelen yuvayı sizmi yıktınız olduğu yanlış anlamayın.çünkü o kısmını anlamadım çoktan bittiyse bilemedim.genelde ah alanlar böyle şeylerle karşılaşıyo(metresler),o mutluluğu krndinin vericeğini düşünüyolar ama adam karaktersiz olunca:) hayal kırıklığı.neyse konuyu dağıtmıyım hakkınızda hayırlısı olsun.
Her zaman çocuklarını aradın mı diye sorarım be hep arayıp konuşmasını destekleriö. Doğum günlerinde eşimle beraber hesiye almaya giderim ve bu u keyif alarak yapıyorum. Ben eşimin çocuklarını da ailesinide seviyorum. Kıskançlık diye adlandırmışsınız ama eşim 1 hafta eve gelmedi ben sadece günde 1 kere günaydın iyi geceler yazmasını bekledim son gün bunu hiç yapmadı ve ben evde hastaydım eve erken geldiğimi de gördü ama yinede aramadı. Çok sevdiğim eşimden bir telefon beklemek kıskançlık mı sizceBence siz kıskançlık yapıyosunuz.yazının özetinden çıkardığım bu.çocuklarıyla geçirdiği süre kısıtlı şehir dışında yaşıyolar anladığım kadarıyla.dikkatini onlara vermek istiyor çocuklar açısındanda uzak olduğu için olması gereken bir durum.sorunlarında burdan çıkıp birbirinize kırıcı oldukça o bağlar yavaş yavaş kopmaya başlar ve krizler çıkar diye düşünüyorum.tamiri mümkün olmayan durumlarla karşı karşıya kalabilirsin.çocuklarına çok düşkün diyorsun eşimi çok seviyorum ne yapmalıyım diyorsun.sorunun cevabını yazında vermişsin.alttan alıcaksın çocuklarıyla iletişimini destekliyceksin,eksik yanlarıyla ilgilide konuşabilirsin eşinle neden böyle olduk diye.nedenlerini biliyosanız onlar üzerine yoğunlaşın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?