- 24 Kasım 2009
- 22.105
- 85.732
- 798
- Konu Sahibi hemsirekafasikarisik
-
Ergen olmak bir hakaret değil ki.Lütfen hakaret içerikli mesaj yazmazsanız sevinirim.
Dediklerinde o kadar çok haklısın ki anlatamam .. ama eşimle de babam telefonda kavga etti.. eşim babama bağırmış.. babam çok fevri biridir bana kıyamaz.. tamamen işler artık karıştı.. sanırım boşanıcazMalesef öyle her düşündüğümüz olmuyor işte... Şöyle yapsaydın böyle etseydin demek istemiyorum artık, yapılacaklar yapılmış. Artık ilerde ne yapacağını düşün. Madem ki boşanmak istemiyorum diyorsun, ilk önce ailenle güzelce konuş, boşanmak istemediğini ve onlardan arayı yapmaya çalışmalarını rica et. Eşinle görüşme mi ayarlanır ne yapılır bilemem ama onunla konuşurken restleşme ben de tvyi kırarsam filan diyerek, ikiniz de sinirle hareket etmişsiniz, boşanmak istemediğini sen de söylüyorsun. Yapıcı olmaya çalış madem, eşin de o siniri geçtiğinde bile hemen demiş yanlış yaptığını özür de dilemiş.
Benden sana bir tavsiye kayınvalidene bırakma, özür dilemezse asla dönmem tarzı bir tavır takınma. Zaten aynı şehirde bile yaşamıyorsunuz, yemeğini beğense ne beğenmese ne. On gün de kalsa, on beş gün de evine dönecek ve eşinle yine sen kalacaksın o evde.
Bir daha da boşanmayacaksan evini terk etme...
Bence sizin bekarliktan kalma ailevi sikintilariniz vardi cift tarafli iki aylik evlisin kayinvalide istedigine iki ayda bu kadar bilenmez doldurmaz en azindan bir 6ay bekler ama istemedigine bilenir adamda aranizda kala kala psikolojik delirmis kirmis dokmus Kizmaca yok sen kendi evliligini kendin bitireceksin ailen degilİstiyordu..
İyide görücü usulu mü evlendiniz siz bu adamla? Aynı maaşı alıyormuşsunuz,bunuda biliyormuşsunuz,biraz birikim yapıp öyle evlenseydiniz yani,adamı suçluyorsunuz da sizde az değilsiniz.Ne demek paran yetmedi neden evlendin? Sizde gayet yetişiremiyoruz,6 ay-1 sene daha bekleyelim herşeyimizi alalım diyebilirdiniz ki zaten bir perdenin ederi ne yani.İdareten alınırdı ucuz yollu birşey,lafı edilecek mevzu dahi değil.Maddi durumu kötü değil benim kadar maas alıyor.. sadece yettiremedik .. çünkü düğünü de gelinliği de eşyayı da eşimle biz yaptık paramız yetmedi.. bende bir kadın olarak evliliğimin 1. Haftasında yatak odamın camında gazeteyle kapttığımızda.. paran yetmedi neden evlendin dedim sinirle..
Ufak bir kavga da gelmedim ben annemin evine .. kaynananın yanında seni boşucam dedi.. sizce bu ufak bir kavga mı.. ve o evden çıkarken boşanabilme ihtimalimi düşünerekte geldim.. ailem benim arkamda.. eğer eşimin hareketlerin de şiddet hissedersem zaten o eve geri dönmem.. ve bunun 2. Şansı da olmaz direkt boşarım
Bekarlıktan kalma nişanlılık evresinde vs kaynanamla hiç bir sorun yoktu ben onu severdim o da beni çok severdi.. ne olduyda evlendikten sonra oldu.. çünkü bekarken eşim ona sürekli para gönderiyordu.. evlenince para kesildi .. kaynana da delirdi..Bence sizin bekarliktan kalma ailevi sikintilariniz vardi cift tarafli iki aylik evlisin kayinvalide istedigine iki ayda bu kadar bilenmez doldurmaz en azindan bir 6ay bekler ama istemedigine bilenir adamda aranizda kala kala psikolojik delirmis kirmis dokmus Kizmaca yok sen kendi evliligini kendin bitireceksin ailen degil
Kendini doldurup aile yanina donmussun herkes birbirine dusmus istiyorsinki kocan kv ayaklarina kapansin maalesef oyle bir dunya yok zaten kv iyi olacaksada bu saatten sonra olmaz bgn kocanda ikide bir onune koyar daha 2 aylik evliydik sap gibi birakip gittin diye olmasa bir kac yila biter
Sen fevri ailen fevri zor o is hayirlisi hakkinda
Eşim evlilik için pek bütçe ayırmadı çünkü bekarken parasını hep annesine yolluyordı.. ben evlilik için çokça para biriktirdim.. amahep ya abuk subuk şeylere para harcadı ya ailesine gönderdi.. bende buna binayen evliliğimizin 1. Haftasında paran yoksa niye evlendin dedim.. çünkü maddi anlamda ben yemedim içmedim giyinmedim para biriktirdimİyide görücü usulu mü evlendiniz siz bu adamla? Aynı maaşı alıyormuşsunuz,bunuda biliyormuşsunuz,biraz birikim yapıp öyle evlenseydiniz yani,adamı suçluyorsunuz da sizde az değilsiniz.Ne demek paran yetmedi neden evlendin? Sizde gayet yetişiremiyoruz,6 ay-1 sene daha bekleyelim herşeyimizi alalım diyebilirdiniz ki zaten bir perdenin ederi ne yani.İdareten alınırdı ucuz yollu birşey,lafı edilecek mevzu dahi değil.
Eşinizin yaptığı yanlış ,ama sizde yanlış yapmışsınız kusura bakmayın. Kayınvalideyi gönderdikten sonra otursaydınız madem evinizde.İnada bindirip gönderip,sonrada kendiniz gitmişsiniz. Sonrada ikisi birden bilenmiş size gayet ki zaten eşinizin kayınvalidenize çok düşkün olduğunu düşünüyorum ,onun lafıyla gayette gaza gelebilecek biriyken,sizde perde meselesinde adamı bir güzel gömünce,olaylar gelişmiş. Siz nasıl ki boşayacagım seni lafını unutmadıysanız eşinizde o lafınızı unutmamış ve her olayın ucunu oraya bağlayacak.
Dayak yemeye mahkum kadinlar vs söylemleriniz hoş değil. Sizde bu çok elit aileyle emin olun şiddetin hiçbir türlüsünü görmezsiniz.
Sanırım boşanacağızla olmuyor o işler. O noktaya getiren aileyi karıştıran sizsiniz, babanızı eşinizi fevri veya aşırı sinirli diye suçlamayın boşuna. İki hafta boyunca kurup kurup evi terk etmişsin. Kafanda bir senaryo oluştırmuşsun ama kimse senin oyununa uymamış kusura bakma. Kayınvalidene "had bildireceğim" derken - ki bunu düşünerek evi terk ettiğini söyledin- sen yuvanı bozmuş oldun...Dediklerinde o kadar çok haklısın ki anlatamam .. ama eşimle de babam telefonda kavga etti.. eşim babama bağırmış.. babam çok fevri biridir bana kıyamaz.. tamamen işler artık karıştı.. sanırım boşanıcaz
O eve tıpış tıpış dönmek demek dayak yemeği şiddet görmeyi kabul etmek demektir..Konu sahibi siz ne dediginizin farkinda misiniz?
Incir cekirdegini doldurmayacak sebepten bosanacagiz diye yazan siz degil misiniz?
Simdide ufak bir kavga degildi diyorsunuz.
Sizin amaciniz esimle kayinvalidem gelsin ayaklarima kapansin affedeyim bosanmayayim.
Esiniz karti kirinca annenizle kayinvalide kavga edince panik oldunuz hemen incir cekirdegini doldurmayacak neden oldu o buyuk kavga.
Bana siz o eve tipis tipis doneceksiniz gibi geliyor demedi demeyin.
Esinizi pisman etmek isterken siz panik oldunuz bile esiniz karti kirdi diye.
Yazik kimbilir boyle kac evlilikler bitiyor 2. ayindayken. Hem suclu hem guclusun. Biz sana abartmissin deyince dayaga mahkum kadinlarsiniz dedin. Daha ne diyelim.
Herseyin sorumlusu sensin. Oohh Aileleride isin icine kattin. Onlari cok bekle gelir oraya size bide ozur dilemek icin 'olduuu gozlerim dolduuu.'
Herseyi batirdigin gibi Sen duzeltmessen evet 'Artistlik yapip evden giden Sen olarak" bitecek evliligin. Maalesef.
Keske evi terketmeden bize konuyu acsaydin "evliligimin 2 ayinda evi terketsemmi etmesemmi" diye. Gerci senin zihniyetin degismedigi surece biz ne desekte sen bizi dayaga mahkum birakirsintuh napsak.
Ben bu eşlerimizin her kavgada boşanma kelimesini nasıl kolaylıkla söyleyebildiklerini anlamıyorum ya sonra da sinirden diyolar tam tersini biz yapsak nolur acaba çok merak ediyorum. Kesin ben erkeğim ben söylerim sen söyleyemezsin saçmalığına girerler.Merhaba arkadaslar , istanbuldan aydına gelin geldim.. evleneli tam 2 ay oldu.. aramızda ufak tefek tartışmalar olsa da evliliğimiz çok güzel gidiyordu.. taaa ki kaynanam aydında ki evimize gelene kadar.. kaynanam kayseri de oturduğu için evimize yatılığa geldi 10 gün boyunca kaldı ona çok iyi davrandım.. gideceği gün evde çok büyük kavga çıkardı.. kavga nın sebebi , kaynanam bana yaptığım yemekle ilgili bir laf söyledi bende anne 2 aylık evliyim anca bu kadar yapabiliyorum dedim.. kaynanam da yemek yapmayı öğrenip evlencektin dedi.. ben hiç cvp vermedim .. boğazım düğümlendi çünkü insanlara o anda hiç bir şekilde cevap veremem hemen elim ayağım titrer benim .. balkona çıkıp hiç bir şey demeden ağlamaya başladım..o sırada eşimin bağırmasını duydum... ''anne öyle söz söylenir mi o benim eşim '' diyerek....kaynanam da altta kalır mı bi ona laf söyluo bi ona .. ana oğul karsılıklı bir saat kavga ettiler.. ben hiç bir şekilde konuya dahil olmadım..sonra eşyaların kırılma seslerini duyunca odaya girdim.. eşim cinnet geçiriyordu.. ona sakinleş dediğimde.. sen de ortalık karıştırıcısın beni 2 ayda sinir ettin.. nerden evlendim benim çok güzel bekar hayatım wardı... sen beni küçümsüyorsun gibi cümleler kurdu.. o sırada annesi de olaya dahil olup, oğlum seni küçümsuyorsa boşan dedi.. boşucam anne bunu dedi.. ben o sözden sonra hemen evden sadece montumu alıp kapıya yöneldim.. eşim kolumdan tuttu gidemezsin diye.. öyle bir giderimki dedim .. şimdi ananla birlikte karsılıklı oturun dedim.. eşim benimle birlikte dışarı geldi .. anneni evden yollamadan o eve gelmem dedim.. annesini memlekete yolladı.. evime döndüm..Fiziksel bir şiddet görmesem de psikolojik şiddetin en ağırını yaşadım.. eşim evdeki eşyaları parçaladı ve annesinin yanında beni boşuyacağını söyledi.. eşim o kelimelimeyi (boşanma) sinirle söyledim dedi.. 2 hafta boyunca düşündüm taşındım.. kayınvalideme ve eşime bu kadar saygı gösterdikten sonra bunları haketmediğimi düşünüp , istanbula ailemin yanına döndüm.. şuan ailem arkamda senin kararlarının arkasındayız diyorlar.. ama bir yandan da şiddet yok eşinin içkisi kumarı aldatması yok evine geri dön kızım diyorlar.. siz ne yapardınız? Boşucam kelimesini hazmedermiydiniz?
O eve tıpış tıpış dönmek demek dayak yemeği şiddet görmeyi kabul etmek demektir..
Eşimin yaptıkları hata değildi şiddetti bunu özellikle söylüyorum kaynananın yanında seni boşucam diyip evdeki eşyaları parçalaması hata değildir şiddettir.. bunun özürü yoktur.. bunun ilacı zamandır ve kendini kanıtlamaktır.. ben ne kadar askımdan ölsem onu sevsemde o kendini inandırmadkktan sonea o eve dönmicem.. dönersem bu çwktiğim. Acıların hiç bir anlamı olmaz.. dönersem şiddeti kabul etmiş olurum..Sanırım boşanacağızla olmuyor o işler. O noktaya getiren aileyi karıştıran sizsiniz, babanızı eşinizi fevri veya aşırı sinirli diye suçlamayın boşuna. İki hafta boyunca kurup kurup evi terk etmişsin. Kafanda bir senaryo oluştırmuşsun ama kimse senin oyununa uymamış kusura bakma. Kayınvalidene "had bildireceğim" derken - ki bunu düşünerek evi terk ettiğini söyledin- sen yuvanı bozmuş oldun...
Boşanmak istemiyorsan durumu kontrolün altına almaya çalış, ailenle konuş ve senin için alttan almalarını rica et...
Eşin tabak çanak kırdığında hatalıydı ve bunun için özür diledi, şimdi burada hata senin, özür dilemesi gereken kişi sensin.
O kadar zor durumdayım ki şuan anlatamam .. ama kararımın arkasındayım.. eşimle anası gelip yalvarmazsa da kendileri bilirler.. ben elimden geleni yaptım bu evlilik için çok emek harcadımBaştan sona kadar okudum bazı arkadaşlar neden dalga geçip konuyu dağıtma peşindeler onu çözemedim
Konu açan arkadaşım sanada gelince bence doğru yoldasın burda ahkam kesen çoğu entelektüel kadınların başına gelse daha fazla şeyler olurdu eminm ki başına gelmeyen bilemez çok onur ve gurur yıkıcı laf etmiş esin kaynananda aynı keza zehir yesin her evlenen yemek yapmayı öğrenmeden evlenemezmiymis yani resmen o kadin aranızı açmak istemiş başarmışta eşya konusuna gelince erkek çalışıp evin ihtiyaçlarını gereclerini almak zoruna hiç kimse kusura bakmasn perde alamayan adamlada evlenmeyin mümkünse bu nedir arkadaş ben bu yaşımda evlatlarım için kisip mal mulk sahibi olmaya çalışıyorum sırf bizim çektiklerimızı cekmesin ler die şimdi moda olmuş oglan evi geri çekilip izlemeyi naparlarsa yapsın demeyi
Eşimin yaptıkları hata değildi şiddetti bunu özellikle söylüyorum kaynananın yanında seni boşucam diyip evdeki eşyaları parçalaması hata değildir şiddettir.. bunun özürü yoktur.. bunun ilacı zamandır ve kendini kanıtlamaktır.. ben ne kadar askımdan ölsem onu sevsemde o kendini inandırmadkktan sonea o eve dönmicem.. dönersem bu çwktiğim. Acıların hiç bir anlamı olmaz.. dönersem şiddeti kabul etmiş olurum..
Benim dediğimde bu işte erkekler kendini ne zannediyorsa herşeyi onlar yapabilir.. biz ezilen dövülen tarafmıyız diyorum ?? Bunu hazmedemiyorum onun içinde 2 hafta düşünüp evi terk ettim çünkü fevri hareket yapmak istemedimBen bu eşlerimizin her kavgada boşanma kelimesini nasıl kolaylıkla söyleyebildiklerini anlamıyorum ya sonra da sinirden diyolar tam tersini biz yapsak nolur acaba çok merak ediyorum. Kesin ben erkeğim ben söylerim sen söyleyemezsin saçmalığına girerler.
E tamamda bunları zaten biliyordunuz,evlenmeseydiniz para biriktirmeden. Kimse size yemeyip içmeyip biriktirdiniz diye aferin demez yani kusura bakmayında.Eşim evlilik için pek bütçe ayırmadı çünkü bekarken parasını hep annesine yolluyordı.. ben evlilik için çokça para biriktirdim.. amahep ya abuk subuk şeylere para harcadı ya ailesine gönderdi.. bende buna binayen evliliğimizin 1. Haftasında paran yoksa niye evlendin dedim.. çünkü maddi anlamda ben yemedim içmedim giyinmedim para biriktirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?