- Konu Sahibi hemsirekafasikarisik
-
Paşa paşa gelecekler bak görürsün. Sen sadece sabırlı ol ve bekle.Kaynanam şuan annemle telefonda kavga ediyor.. ev yangın yeri gibi hiç sanmıyorum oğlunu alıpta evimize geleceklerini .. eşimin de umurunda deil gibi hattını kırmış herşeyi kırdığı gibi
Sen inada bindirmişsin.Gittiğin yol yanlış.Seni almaya grlmezlerse onlar da inada bindirip boşuna evliliğinden olur pişman olursun.Bir de sen çalışmıyor muydun başka şehrdeki ailenin yanına gitmişsin.Yıllık izin mi aldın?Böyle her pürüzde gidip aileye sığınmak hele annelerin yüzgöz olması ağır laflar edilmesi doğru değil.Evlilik yara alır.Çok büyütme .Hislerini eşinle paylaş anlamasını sağla ve eve dön.Büyütme..Sonuçta ilk önce seni korumuş sonra batırsa da telafi etmiş annesini göndrmiş seni durdurmuş.Tavsiyelerin için teşekkürler.. ama kayınvaliden ve annem telefonda kavga ettiler birbirlerine çkk kötü laflar söylediler.. ve olaylar tamamen çığrından çıktı.. eşim beni aradı annen anneme hakaret etmiş dedi telefonda .. şimdi eşim tamamen annesinin tarafında.. evimize annesini alıp gelir amennna baska türlü o eve dönmem
Size şu noktada katılmıyorum. Evi terk etmekle abartmış fakat işi bu raddeye getirdikten sonra tükürdüğünü yalarsa olmaz. Zaten eşi şiddete meğilli ciddi anlamda gözünün korkması lazım yoksa bugün eşyaları kıran yarın eşinin kafasını kırar. Ha eşi gelmedi ozaman sevgisi de yalandır ve boşanmak en doğrusu.Malesef öyle her düşündüğümüz olmuyor işte... Şöyle yapsaydın böyle etseydin demek istemiyorum artık, yapılacaklar yapılmış. Artık ilerde ne yapacağını düşün. Madem ki boşanmak istemiyorum diyorsun, ilk önce ailenle güzelce konuş, boşanmak istemediğini ve onlardan arayı yapmaya çalışmalarını rica et. Eşinle görüşme mi ayarlanır ne yapılır bilemem ama onunla konuşurken restleşme ben de tvyi kırarsam filan diyerek, ikiniz de sinirle hareket etmişsiniz, boşanmak istemediğini sen de söylüyorsun. Yapıcı olmaya çalış madem, eşin de o siniri geçtiğinde bile hemen demiş yanlış yaptığını özür de dilemiş.
Benden sana bir tavsiye kayınvalidene bırakma, özür dilemezse asla dönmem tarzı bir tavır takınma. Zaten aynı şehirde bile yaşamıyorsunuz, yemeğini beğense ne beğenmese ne. On gün de kalsa, on beş gün de evine dönecek ve eşinle yine sen kalacaksın o evde.
Bir daha da boşanmayacaksan evini terk etme...
Bence seviyorsanız çok da sorun yapılacak bişey değil çünkü sinir anında söylemiş. Hem evleneli daha 2 ay olmuş birbirinize aynı evin içinde yeni yeni alışmaya başlıyorsunuz. Alın eşinizi karşınıza duzgunce konuşun. Evlilik bu kadar kolay bitmemeli..Merhaba arkadaslar , istanbuldan aydına gelin geldim.. evleneli tam 2 ay oldu.. aramızda ufak tefek tartışmalar olsa da evliliğimiz çok güzel gidiyordu.. taaa ki kaynanam aydında ki evimize gelene kadar.. kaynanam kayseri de oturduğu için evimize yatılığa geldi 10 gün boyunca kaldı ona çok iyi davrandım.. gideceği gün evde çok büyük kavga çıkardı.. kavga nın sebebi , kaynanam bana yaptığım yemekle ilgili bir laf söyledi bende anne 2 aylık evliyim anca bu kadar yapabiliyorum dedim.. kaynanam da yemek yapmayı öğrenip evlencektin dedi.. ben hiç cvp vermedim .. boğazım düğümlendi çünkü insanlara o anda hiç bir şekilde cevap veremem hemen elim ayağım titrer benim .. balkona çıkıp hiç bir şey demeden ağlamaya başladım..o sırada eşimin bağırmasını duydum... ''anne öyle söz söylenir mi o benim eşim '' diyerek....kaynanam da altta kalır mı bi ona laf söyluo bi ona .. ana oğul karsılıklı bir saat kavga ettiler.. ben hiç bir şekilde konuya dahil olmadım..sonra eşyaların kırılma seslerini duyunca odaya girdim.. eşim cinnet geçiriyordu.. ona sakinleş dediğimde.. sen de ortalık karıştırıcısın beni 2 ayda sinir ettin.. nerden evlendim benim çok güzel bekar hayatım wardı... sen beni küçümsüyorsun gibi cümleler kurdu.. o sırada annesi de olaya dahil olup, oğlum seni küçümsuyorsa boşan dedi.. boşucam anne bunu dedi.. ben o sözden sonra hemen evden sadece montumu alıp kapıya yöneldim.. eşim kolumdan tuttu gidemezsin diye.. öyle bir giderimki dedim .. şimdi ananla birlikte karsılıklı oturun dedim.. eşim benimle birlikte dışarı geldi .. anneni evden yollamadan o eve gelmem dedim.. annesini memlekete yolladı.. evime döndüm..Fiziksel bir şiddet görmesem de psikolojik şiddetin en ağırını yaşadım.. eşim evdeki eşyaları parçaladı ve annesinin yanında beni boşuyacağını söyledi.. eşim o kelimelimeyi (boşanma) sinirle söyledim dedi.. 2 hafta boyunca düşündüm taşındım.. kayınvalideme ve eşime bu kadar saygı gösterdikten sonra bunları haketmediğimi düşünüp , istanbula ailemin yanına döndüm.. şuan ailem arkamda senin kararlarının arkasındayız diyorlar.. ama bir yandan da şiddet yok eşinin içkisi kumarı aldatması yok evine geri dön kızım diyorlar.. siz ne yapardınız? Boşucam kelimesini hazmedermiydiniz?
Blöf işte.Ama blöfü yedirebilirler adama.Büyük bir kumar.Tahrik edici birşey yazmadım arkadaşım, soruyorum sence incir çekirdeğini doldurmayacak bir mesele ise neden evi terkettin? 2 hafta evde kalmışsın olaydan sonra, konuşup çözmeyi deneseydiniz? Evi terketmek küçük bir hamle değil. Boşanırım , artık benden bu kadar hamlesi.. büyük kumar. Boşanmak istemeyen biri yapmaz böyle birşeyi...
Dayak yemeye mahkum bir kadın olarak da tebrik ettim yaptığını, bir tabak yemek bir kaç parça eşya için boşanıyorsun işte. Ben yapamazdım yaptığını.. güçlü değilsem senin kadar demek...
Yorumunuzun tamamına katılıyor ve eklemek istiyorum. O iki haftalık süreçte sanırım başka olumsuz durumlar oldu. Hatta kendisi bi yorumunda eşinin konuşup anlaşmaya yanaşmadığını belirtmiş bence bu noktada anlatmadığı birşeyler varMadde madde gidelim bence hemsire ...
Kayınvalidenin " yemek muhabbeti" çok çirkin ... densizlik. Ağlamak yerine cevap vermen gerekirdi .
Olayın ardından eşinin seni koruması iyi. Bunun için anne ile tartışması objektif olduğunu da gösterir .
Sen araya girip uzatmayın dediğinde... sana okları çevirip sarması ... çok yanlış . Seninle ilgili bir sorunu varsa , bunu başka bir zaman halletmeliydi. Hele ki annesinin yanında boşayacağım ben bunu lafı ... kolay hazmedilir değil ...
Lafı edip gitme diye ısrarı...annesini yollaması ... lafı gerçekten düşünüp etmediğini gösterir . Ama aklar mı ? Aklamaz.
Senin bi müddet sonra gitmen ... gitme sebebininde psikolojik şiddet olması ... aslında eşinin çokta pişman olmadığını gösterir .
Eee elde ne var şimdi ?
Bu şartlarda eve dönmeyi kabul eden kadının ... ezilmeye ve dayağa mahkum olduğunu savunan ama öte yandan da boşanmalı mıyım kalmalı mı diye soran bir kadın ?
Demek seninde düşüncenle, ağzından çıkan örtüşmüyor . Bu kısmı eşinle empati için kullanabilirsin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?