- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
- Konu Sahibi hemsirekafasikarisik
-
Aileyi katmadan uzaklaşmak istedipini söyletecektin ozaman.Hazmedemedim bana biraz mola ver deyip.Ozaman da sessizce haklı olurdun adam kendisi suçlanırdı.Kendin halletmeye çalışacaktın önce.2 hafta boyunca düşündüm kaynanamın yanında seni boşucam ben neden evlendim ki bekar hayatım daha güzeldi diyip eşyaları parçaladı.. bunları hazmedemedim .. boşanmaya ilk adım olabilir evi terk etmek evet bunun farkındayım evden çıkarken hepsini düşündüm.. ama böyle bi olaydan sonra o eve sığamadım duvarlar üstüme üstüme geldi.. hazmedemedim.. annemin eviner gider.. annesi oğlu babası gelir ortak yol bulunur konuşulur diye düşündüm..
çok güzel özetlemişsin arkadaşımÇok saçma olmuş durum...
Senin amacın boşanmak değil, kv ile eşinin kapınıza gelip özür dilemesini sağlamak ve anne oğulun arasını açmak belli....
Ada'm zaten özür dilemiş, bunu yapardı aslında. Ama.... Annen almam onları evime diye bağırmış, babanla eşin kavga etmiş!!! Kv ile annen de aynı şekil. Yani aileler birbirine girmiş... Adamların gelip özür dileyeceği varsa da daha gelmez, sonunda sen alttan almak zorunda kalırsın..
Ailene açık açık söyleseydin ben dönücem ama pişman olsun gelsinler özür dilesinler istiyorum diye... Onlar da ona göre konuşsalardı. Aralarında en makulü kp miş ama durum sarpa sarmış...
Kısacası olayları iyi yönetememişsin. Kafanda bişiler kurmuşsun ama patlamış
Öyle olduysa o konuda haklısın.Ama yine de ordaki kriz yönetimi böyle olmamalıydıEşim evlilik için pek bütçe ayırmadı çünkü bekarken parasını hep annesine yolluyordı.. ben evlilik için çokça para biriktirdim.. amahep ya abuk subuk şeylere para harcadı ya ailesine gönderdi.. bende buna binayen evliliğimizin 1. Haftasında paran yoksa niye evlendin dedim.. çünkü maddi anlamda ben yemedim içmedim giyinmedim para biriktirdim
Öyle bi pismanda benAaa bak kp in yaptığı cok güzel bir
hareket
Bak bu iş çözülür *ofkeyle kalkan zararla oturur * kardeşim sen alttan al.gerekirse öp kp elini Hoş geldin baba de politik ol
Dön evine bak arkadaşım saçma sapan bir nedenden boşandı çooook pişman
Erkek ailesi hala nasıl yolarım derdinde paralarıda olsa hep yok onlardaBaştan sona kadar okudum bazı arkadaşlar neden dalga geçip konuyu dağıtma peşindeler onu çözemedim
Konu açan arkadaşım sanada gelince bence doğru yoldasın burda ahkam kesen çoğu entelektüel kadınların başına gelse daha fazla şeyler olurdu eminm ki başına gelmeyen bilemez çok onur ve gurur yıkıcı laf etmiş esin kaynananda aynı keza zehir yesin her evlenen yemek yapmayı öğrenmeden evlenemezmiymis yani resmen o kadin aranızı açmak istemiş başarmışta eşya konusuna gelince erkek çalışıp evin ihtiyaçlarını gereclerini almak zoruna hiç kimse kusura bakmasn perde alamayan adamlada evlenmeyin mümkünse bu nedir arkadaş ben bu yaşımda evlatlarım için kisip mal mulk sahibi olmaya çalışıyorum sırf bizim çektiklerimızı cekmesin ler die şimdi moda olmuş oglan evi geri çekilip izlemeyi naparlarsa yapsın demeyi
Ben kendi fikrimi söylemedim hiç, kal boşan veya evine dön demedim yani. Konu sahibi boşanmak istemediğini, incir çekirdeğini doldurmayacak sebepten dolayı boşanacağım dedi ve evi terk ederken amacının boşanmak olmadığını kayınvalidesine "had bildirmek" için iki hafta kafasında planlayıp öyle evi terk ettiğini söyledi. Planında eşi annesiyle birlikte gelip ayaklarına kapanıp, yalvarıp eve dön diyecekleri varmış ama planları tutmamış. Aileler de birbirine girince, ah vah etmeye başladı boşanmak istemediği için, ben de ona göre bir yorumda bulunmuştum aslında..Size şu noktada katılmıyorum. Evi terk etmekle abartmış fakat işi bu raddeye getirdikten sonra tükürdüğünü yalarsa olmaz. Zaten eşi şiddete meğilli ciddi anlamda gözünün korkması lazım yoksa bugün eşyaları kıran yarın eşinin kafasını kırar. Ha eşi gelmedi ozaman sevgisi de yalandır ve boşanmak en doğrusu.
Yani bu evlilik bitecekse de, devam edecekse de her iki durumda da beklemek lazım.
o sözü söylemısse ileride sıkıntı yasarsın gitme esinin yanına burnu sürtülsün anlasın degerını bıda sınırlede olsa azına öyle kelımeler dıyemesınMerhaba arkadaslar , istanbuldan aydına gelin geldim.. evleneli tam 2 ay oldu.. aramızda ufak tefek tartışmalar olsa da evliliğimiz çok güzel gidiyordu.. taaa ki kaynanam aydında ki evimize gelene kadar.. kaynanam kayseri de oturduğu için evimize yatılığa geldi 10 gün boyunca kaldı ona çok iyi davrandım.. gideceği gün evde çok büyük kavga çıkardı.. kavga nın sebebi , kaynanam bana yaptığım yemekle ilgili bir laf söyledi bende anne 2 aylık evliyim anca bu kadar yapabiliyorum dedim.. kaynanam da yemek yapmayı öğrenip evlencektin dedi.. ben hiç cvp vermedim .. boğazım düğümlendi çünkü insanlara o anda hiç bir şekilde cevap veremem hemen elim ayağım titrer benim .. balkona çıkıp hiç bir şey demeden ağlamaya başladım..o sırada eşimin bağırmasını duydum... ''anne öyle söz söylenir mi o benim eşim '' diyerek....kaynanam da altta kalır mı bi ona laf söyluo bi ona .. ana oğul karsılıklı bir saat kavga ettiler.. ben hiç bir şekilde konuya dahil olmadım..sonra eşyaların kırılma seslerini duyunca odaya girdim.. eşim cinnet geçiriyordu.. ona sakinleş dediğimde.. sen de ortalık karıştırıcısın beni 2 ayda sinir ettin.. nerden evlendim benim çok güzel bekar hayatım wardı... sen beni küçümsüyorsun gibi cümleler kurdu.. o sırada annesi de olaya dahil olup, oğlum seni küçümsuyorsa boşan dedi.. boşucam anne bunu dedi.. ben o sözden sonra hemen evden sadece montumu alıp kapıya yöneldim.. eşim kolumdan tuttu gidemezsin diye.. öyle bir giderimki dedim .. şimdi ananla birlikte karsılıklı oturun dedim.. eşim benimle birlikte dışarı geldi .. anneni evden yollamadan o eve gelmem dedim.. annesini memlekete yolladı.. evime döndüm..Fiziksel bir şiddet görmesem de psikolojik şiddetin en ağırını yaşadım.. eşim evdeki eşyaları parçaladı ve annesinin yanında beni boşuyacağını söyledi.. eşim o kelimelimeyi (boşanma) sinirle söyledim dedi.. 2 hafta boyunca düşündüm taşındım.. kayınvalideme ve eşime bu kadar saygı gösterdikten sonra bunları haketmediğimi düşünüp , istanbula ailemin yanına döndüm.. şuan ailem arkamda senin kararlarının arkasındayız diyorlar.. ama bir yandan da şiddet yok eşinin içkisi kumarı aldatması yok evine geri dön kızım diyorlar.. siz ne yapardınız? Boşucam kelimesini hazmedermiydiniz?
GünaydınEşimle annesi kendi aralarında anlamsız bir konudan tartışmaya başladılar... sonra eşimi sakinleştirmeye çalışırken , bu sefer eşim bana laf sokmaya başladı .. aldığım para sana yetmiyor mu beni küçümsüyormusun vs vs demeye başladı.. kaynanam da oğluna seni küçümsüyorsa boşa oğlum onu ! Dediğinde boşucam anne dedi ve o sinirle evdeki eşyaları parçaladı.. eşimi ilk kez bu kadar sinirli gördüm ve o evde can güvenliğimin artık olamayacağını hissettim çünkü ailemden hiç böyle şiddet görmemiş biri olarak bu olaylar bende derin bir iz bıraktı..
Öyle bi pismanda ben
herşey zamanla oluyor evin eksik hep olur zaten.. para varsa rahatlıkla yaparsin..Arkadaşlar evlenirken biz de biraz maddi zorluklar çektik (iki taraf da zengin olmasına rağmen ) eşim okuyordu . Bir dublexin üst katında eşim ve ben alt katında ailesi yaşıyordu . Her eşyam oraya göre alınmıştı . Bir yıl sonra evimiz yapıldı ve taşındık . Oradaki perdelerin yeni evime uyması imkansızdı çünkü dublex çatı pencereleri çok küçük . Bir seneden fazla iki odamda sadece stor vardı üzerine perde almadım .ben almadım . Eşim hem okuyor hem gecimimizi sağlıyor .başka bir sıkıntımız çıkarsa elimizde para bulunsun diye.ama sonradan herseyimiz oldu .hala bazı eksiklerimiz var .ve bu ev yaşadığı sürece de olacak . Evin eksigi bitmez derler .çok dogru..Hiç önemli değil .sağlık olsun huzur olsun .belki ilk zamanlar düşünmeden konuşmuş arkadaş eşinin kalbini kırmış o da hazmedemeyip içinde büyütmüş ki bu da çok gereksiz o an halledilip kapatılmalıydı konu .eşya için kalp kırmaya değmez . Sonrasında olanları konuşmaya bile gerek duymuyorum çok onur kırıcı ve gereksiz.
konu sahibi niye banlandı ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?