Evliligimin birinci ayinda ve soktayim!

canım benim ya o kadar üzüldüm ki anlatamam sana çok zordur eminim durumun yuva kurmak zor evleneceğin adamı seçmekte zor resmen şans oyunu bence ne kadar tanıyorum desende tanıyamursun işte yapıcı olalım yıkıcı olmayalım diyeceğim ama senin yerinde ben olsam ne yapardım nasıl davranırdım inan bilemiyorum.Sil baştan başla sev desem güven desem asla yapılamaz kaybedilen güven sevgi geri gelmez.Huzur bulduğun yerdedir mutluluk mutluluğa koş canım mutlu olacaksan verdiğin karardan boşuna daha fazla kendine eziyet çektirme.

hiç kusura bakma sensible ama yine yeniden hep aynı durumlar...
öncesinde esip gürleyen aldatılırsam çeker giderim yalanını yakalarsam terkederim diye yüksekten atılan laflar ama sonrasında aynen devam...susup kabulleneceğin bişeyi de hiç boşyere kurcalamamak gerek sanırım..seninki de böyle olacak..

Geçmişte kalmış eşini bence üzme

canımm benim bugün okudum. çok üzüldüm gerçekten. Eşinle her gün kavga ettiğinizi de eklemişsin. muhakkak önce yaşadıklarının da etkisi vardır ama evliliğin oturma sürecinde de olur bunlar. bende yaşadım çünkü. birbirine alışma süreci bu. evleneli 1 yıl 1 ay oldu. şimdi herşey rayına oturdu. umarım sizinkide böyle olur. bi de hırçınlaştığından hakaret ettiğinden falan bahsetmişsin bence o sana değil kendine kızgın. bunu sana yansıtıyor sadece. eğer sevmese çöpü atmaya çıktığında,gittiğini sanarak, koşarak gelmezdi.

hoşlantı nedir allahaşkına ya biraz birazcık özen

sensible bu adamin degismesi cok zor coookkk...
sen de kendinden taviz vermissin ki boyle surekli saygisizlik egiliminde...
yemegi begenmeyip catal falan firlatmak ne demek ya?
kendini Kanuni Sultan Suleyman mi saniyor, sultan mi pasa mi nedir bu adam?
kesinlikle terapiye ihtiyaci var...
bu soyledikleri ve yaptiklari durduk yerde yapilacak seyler degil...
bana kalirsa sen bu adami evlenmeden hic taniyamamissin, asktan sanirim...

evlilik kumar gerçekten kimse evlenmeden önce gerçek yüzünü göstermiyo çeken kadınlar oluyo ayrı şehirdeydiniz sanırım onunda çok etkisi var uzaktan uzağa adamın oturup kalkmasını konuşmasını insanlara davranışını arkadaş ortamını çevrenin onu nasıl tanıdığını öğrenmek zor 6 yıllık sevgilisiyle evlenenler bile ben tanımıyomuşum dediler

Haklisin arkadasim. Ne desen dogru. Kendime dogru olani yapmaktansa, kabullenmis gözüküyorum. Ne yazik ki.
Aslinda kabullenmekte degil. "Kocamdir yeri gelir sever, yeri gelir döver" diyen bir kadin degilim. Öyle olsam zaten esimle tartismaz, her yaptigina susardim.
Inan ki hala birseyler icin mücadele ediyorsam önce kendim icin yapiyorum. Ne tuhaftir ki, bana yapilanlara gögüs gerip savas vermeden bitirmek ve sonrasinda pisman olmak beni cok korkutuyor. Icimde hep belkiler var. Belki zamanla diyorum.
Bazen davranislarimla söylediklerimin celisiyor biliyorum. Bu da beni mutsuz ediyor. Ama dedim ya kolayi secip pisman olmak beni cok korkutuyor.
Ama ne kadar dayanirim bilmiyorum seratonin. Allah kimseyi esi ile sinamasin cok zormus.

Esimle problemleri detaylariyla konustuk gecenlerde. Buraya en son girdigimden beri tatsiz birsey yasamadim cok sükür. Kendine bir kac gündür ceki düzen vermis vaziyette. Onunla mutlu olup olmadigimi sordu. Seninle kisa süren mutluluklarim oluyor dedim. Ve uzun süren mutsuzluklarim. Gözleri doldu geldi sarildi. Ve bunu söyledigimin aksami ve sonrasinda cok uysallasti. Beni öyle zor bir durumda birakiyor ki anlatamam. Illa firtinalarin kopup benim ona icimdekileri döküp sonra onun duygusallasip bana sarilmasi ve aslanken birden kedi yavrusu olmasi mi gerekiyor?
Bir insanin sinirlerini kontröl etmesi kendi elinde degil mi?
Bu uysal hali ne kadar sürer bilmiyorum. Dua edin nolur. Üzülmek istemiyorum daha fazla.

Son düzenleme:
Canım konunu yeni okudum ve inan çok üzüldüm
Ama sana şunu söyleyebilirim ki evlilik sürecine o da sen de alışma sürecindesiniz
Bazıları bi tutturmuşsunuz aluşma süreci diyor olabilir yazdıklarımı okurken
Şöyle de bi gerçek var ki bazı erkeklere "biz" kavramına "biz olmaya" biraz zor alışıyorlar
benim eşimde bu alışamayanlardandı evleneli seneler geçti de ancak toparlandık
Tabi şuan lohusalık dönemimden sonra bayağı zor günler geçirsek de...
Diyeceğim o ki, kendini çoık fazla yıpratma biliyorum çok zor
karşında senin gibi ,bizim gibi ince düşünceli insan yok
en azından bu durumun çoğumuzun evliliğinde olduğunu ve belli zaman sonra durulacağını bil
Aldatılma olayına gelince -ben sadece mailde bulduklarını okudum bütün sayfaları okumadım-
sadece bahsettiğin mail olayıysa takma unutmaya çalış diyeceğim biliyorum unutmayacksın
Ama en azından şöyle düşün hiç biriyle evlenmemiş seninle evlenmiş
Demekki seni seviyor
Seni hiç sevmediğini iddia eden arkadaşta bi sussun moral bozmak çok kolay
Yapıcı yorumlar yapmayacksan yazma arkadaşım ,konu sahibinin senin kafa karıştırıcı yorumuna ihtiyacı yok

aynı dersi vermek onun yaptığı aşalığın aynısı al karşına konuş içini dök sakın konuşmadan gitme böyle kızlarında allah belasını versin

daha 5-6 aylilk bir evlilisin, yani onu gercek anlamda taniyali 5-6 ay oluyor...
gün geliyor insan annesiyle, babasiyla veya kardesleriyle hergün tartisiyor ayni icinde...
yani demem o ki, hakaret disinda yasadiginiz anlasmazliklar bence gayet normal...
cünkü siz su anda birbirinize alisma süreci yasiyorsunuz bence...
ikinizde "es" olmayi ögreniyorsunuz...
bu sürec biraz sancili gecebilir evet ama yine de aradaki saygi yitirilmemeli bence..
cogu evli arkadasim evliliklerinin ilk senesinde kedi köpek gibi kavga ettiklerini, hic bir konuda anlasamadiklarini söylemislerdi...
umarim sizdeki sorunda böyle bir seydir...
ve bu bir sürec ise, birbirinizi daha fazla yipratmadan tüm sorunlarinizi en kisa zamanda halledersiniz...

Merhaba,

Esimin dün sabah gömlegi dogru ütülenmemis diye yaptigi yeniden yaptigi hakaretten sonra ve koca bir gün herseyi enine boyuna düsündükten sonra bosanmaya karar verdim arkadaslar.
Kardesimle telefonlastik, en basindan yasadigim herseyi anlattim. Bosanmak istedigimi söyledim. Annem ve babamla bu aksam konusacak. Bende esimle konusup verdigimi karari aciklayacagim.
Artik daha fazla kendime haksizlik yapamam. Ben bittim, bu evlilik hala niye ayakta olsun.
Suan bu karari aldigim icin öyle rahatim ki. Icimde öyle büyük bir huzur var ki.
Gözümde büyüttügüm, hakettiginden fazla deger verdigim ama karsiligini alamayip hergünümü git gide cehenneme ceviren adamdan kurtuluyorum.
Sadece evlenirken dogru secim yapmadigim icin kendime kizginim ama demek ki yasayip görecekmisim.

Son düzenleme:
Affedemediniz mi?

Neyi affedecegim? Sürekli affettim diye geldik zaten buralara.
Ben esimi adam edemiyorum. Edemeyecegim. Bu saatten sonra artik ugrasmayacagimda.
Son bir kez uyarmistim onu. "Bir kere daha bi hakaret et bakalim" demistim.
Beni adam yerine koyup, duygularimi, döktügüm göz yaslarini hice saydi. Ve uyarimi ciddiye almayarak dün yine eften püften sebeplerle hakaretini etti.
Bu adam degismez dedim kendi kendime. Anaya babaya saygisi yok ki ese olsun.
Ugraslarim fayda etseydi zaten ilk hakaretten sonra birakirdi artik beni assagilamayi.
Özür dilemesine ragmen sözünü tutmadi. Daha önce yasadiklarimida kattim düsüncelerime. Yok dedim yeter.
Bitirdim ben. Cok güler yüzlüyken hergün suratim asIk geziyorum. O bana acidi mi hic? Yaziktir, emanettir bu kiz bana diyip kendine ceki düzen verdi mi?
Ugrasti mi birseyleri düzeltmek icin? Hayir. "Ben yaparim, istedigimde hakarette ederim" dedi.
Istedigi kadar etsin hakaretini artik. Bitti.

Son düzenleme:
Pardon sonraki 5 aylık süreci bilmiyordum kabaca yazdıklarınıza baktım. O olaydan çok başka bir durum var bence siz birbirinizi sevmeden mantık çerçevesinde evlenmişsiniz. Sen belki sevdin ama şu an bırakamamayı sevgi sanıyorsun. Üzülerek söylüyorum ki hak ettiğiniz muameleyi görmüyorsunuz bu insan sizi sevse böyle yapmaz. Soğutuyorsun nefret ettiriyorsun ne demek. Başta hatasına rağmen kapının önüne konmadığı için üste çıktıkça çıkmış. Üzüldüm gerçekten. İnsanı nasıl da haklı durumdayken haksız duruma sokuyorlar.

canım emin misinn?? gerçektenn bu son kararın mı??

Tam aksine, mantik hic yok tu ask vardi bizde. Mantik evliligi yapsaydik kurtarirdik belki durumu. Askta zaten 5 ayda bitti, demekki adi ask bile degilmis.
Ben o uzaktan tanidigim erkege, o da uzaktan tanidigi kiza asIkti belkide. Herneyse artik.
"Sogutuyorsun kendinden, nefret ettiriyorsun" demesinin sebebide cikalim hadi yürüyüs yapalim dememdi. Güler misin aglar misin.
Bunun icin soguyacaksa benden zaten sogusun. Buz dolabi olsun. Hatta öyle sogusun ki, birdaha hic yanima yaklasmasin.
Nihayet sabrimi tasirdi. Nihayet yeni kurulmus yuvamizi yikmayi basaracak.

canım emin misinn?? gerçektenn bu son kararın mı??

Kararliyim canim. Aileme aciyoruz zaten konuyu, dahasi var mi. Biran önce bosanip gitmek istiyorum burdan.
Onunla daha fazla nefes alamayacagim.

Ütü için hakaret, dışarı çıkalım için hakaret.... gerizekalı

Allah yardımcın olsun... belki bir süre ayrı kalsanız toparlarsınız ne denilir ki böyle kesin kararlarda...

Canım aşk da yokmuş bence o yüzden başka seçenek olmadığı için mantık dedim çünkü adam sana zil zurna aşık olsa internetten bulduğu saçmalıklarla konuşmazdı yani.
İnsanın kendini her gün mutlu hissetmesi lazım bence. Hissetmiyorsa hayatında değiştirmesi gereken şeyler vardır. Evlilik tanrı yapısı değil sonuçta herkesin evliliği bitebilir. Eğer mutsuzsan devam etme ömrün şu an bile tükenmeye devam ediyor yani. Bencil olmak lazım biraz. Kendini düşüneceksin, en çok kendini seveceksin. Yoksa kimse seni senden iyi sevemez zaten.

haklisin canim, ütü yüzünden bile hakaret eden adamdan daha fazlasi da beklenir...
hergün mutsuz bir güne uyanarak geciremezsin ömrünü...
sabretmek, fedarlik etmek fazla bence esine..
özür dileyip ayni hatayi tekrar tekrar yapinca özür dilemeninde bir anlami kalmiyor...
bosanmak istedigini söyledikten sonra hemen ailenin yanina dön, onunla ayni evde olman sadece sana zarar verir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…