Evliligimin birinci ayinda ve soktayim!

Ütü için hakaret, dışarı çıkalım için hakaret.... gerizekalı

Allah yardımcın olsun... belki bir süre ayrı kalsanız toparlarsınız ne denilir ki böyle kesin kararlarda...

Normal bir insanin yapacagi seyler degil bunlar. Akil disi isler. Bilmiyorum bana ters. Ben etrafimda görmedim hic catali masaya firlatan kocayi. Ütelik yemegi begenmedigi icin.

Peki ya ozaman evlenmeden önce benim icin döktügü göz yaslari neydi? Oyunculuksa on numara.
Esim ben cevremde en yakinlarima böyle davranirim diyor. Disariya gayet kibar, beyfendi gibi. Ama en yakinlarina hep zarar. Cocuklugumdan beri beni taniyan insanlar gelmisti dügünüme. Esimide yakindan tanima firsati buldular. Ne kadar efendi cocuk dediler. Evet disariya inanilmaz efendi davranir. Kasar kendini iyice yanlis bir hareket yapmayayim diye. Onun tek derdi ana, baba, es, kardes. Ama ben elin kiziyim. Cekemiyorum nazini. Keske biraz anlayis olsaydida nazini yine cekseydim ama hep ben hep ben olmuyor. Tikandik iste.

Canim ailem burda degil ki. Yurtdisindalar. Bende ordan buraya gelin geldim. Burda akrabalarim var ama. Bosanirken ayni evde olup davayi beklemeyi bende istemiyorum acikcasi. Bosanma davasi nasil acilir, ne yapilir bu sürec nasildir hic bilmiyorum. Kardesim ailemle konussun bende aksam esimle konusayim sonra burdaki dayimi arayip bu bosanma süreciyle ilgili yardim isteyecegim. Yarinda oraya gecmeyi düsünüyorum.

biliyorum canim yurtdisinda olduklarini, bu yüzden onlarin yanina git diyorum zaten...
cünkü eminim esin bosanmak istemeyecektir ve seni rahatsiz edecektir...
ama yinede bence biraz acele karar veriyorsun sanki bosanmak icin, esinle tekrar konusmayi denesen, düzelmeyecigi taktirde kesinlikle bosanacagini söylesen...
ne bileyim daha 5 aylik bir evlilik, insanin icini sizliyor...

Merhaba canım..
Şans bu ya benim de bilgisayarım rahmetli oldu.
O yüzden seni takip edemedim.Bugün yazdıklarını okudum da yine kararsız kaldım.
Burayı pek baz almamanı isterim çünkü burada gerçek hayatta senin kadar cesur olmayıp vur dötüne tekmeyi diyen cesur gibi davranan tiplerde var.
Koca koca diye kavrulan üçlü beşli ihanet hikayelerine bile eyvallah diyenlerde.
Seni en iyi tanıyan ailendir.Kardeşin annen baban..Onların onayını al.Laflarını dinle.
bir tavsiyeleri olursa da dinle ve uygula.Yani onların gözünde pire için yorgan yakan biri gibi durma.
İnşallah kardeşin ilişkinin sadece ütü yada ne bileyim yemek masasında fırlatılan bir çatal olmadığını ailene aksettirir.
Eşin bu süreçte kararını ilk öğrendiği vakit seni sallamayacak belki biraz parlar.. "Amannnnn bu yine cellalendi bende galiba biraz cozuttum iki gün suratına güldüm mü tamamdır" diyecek.çok çok üzgünüm ama biliyorum böyle oluyor.şimdi detay vermek istemiyorum ama kocamdan değil ama başka bir yakınımdan bu profildeki erkeği biliyorum.
İlk aşama atlatılınca seninde ciddiyetini anlayınca önce duygusal sahneler acındırmalar,ben yalnızım bir başınayım beni seven yok bir tek sen varsın.bende o yüzden sana öyle davranıyorum en yakınımsın beni bırakma vs türünde yaklaşımlara girecek.
bunu da atlatırsan bundan sonra psikolojik şiddet başlayacak ki.. çoook ama çooook dikkatli ol,öyle sinirlenecek ki.. senin namusuna bile laf edebilir zira herkes karşısındakini kendi gibi bilir.kendi nette msn de fink attığından seni piss imalarla da suçlayabilir.elbette bütün bunlar hastalıklı bir ruh halinin sonucu,sen bu adamı sevdin hala da seviyorsun belki de.. ama kendini daha çok sevmelisin ki öyle bir karar vermişsin.
şu konuda seni temin ederim evliliğin ilk yılları birbirimizi boğuyorduk falan hikayeleri de pek sağlıklı değildir.tamam herşey süt liman olmaz,iki karakter zor sığar 120 metrekare eve kimse ütü için hakaret etmez.Eden de varsa ve biz yeni evliyiz olur böyle diyorsa kendini kandırıyordur.
Allah yardımcın olsun .. Hiç üzülmedim dürüst olayım.Sen pırlanta gibi bir kızsın.Bu kalitede biri hayatta asla kaybetmez.Onu kaybeden kaybeder!!

Bosanma davasi bittikten sonra zaten burda kalmanin bir anlami olmayacak benim icin.
Tek basina kocaman bir sehirde yasamayi göze alamam.
Ama ne yalan söyleyeyim, yillardir tanidigim ve cok sevdigim insanlarin yanina dönüp (ailemin disindakilerden bahsediyorum) bir sürü sorularla karsi karsiya kalacagimi biliyor ve bundan rahatsiz oluyorum. Tek sIkIntim bu su anda.
Acele karar verdigimi zannetmiyor tam aksine yerinde ve zamaninda bir karar verdigimi düsünüyorum.
Elimden geleni yaptim mi, belki yapmadim, ama düzelecegine ümidim kalmadigi icin artik daha fazla savasmak istemiyorum.
Ne yazik ki, hayatta basladigi hic bir seyi yarim birakmayan ben, zoru basarmayi seven ve sonuna kadar sabredip direnen ben, ne yazik ki evlilikle ilgili bu tutumumu sürdüremeyecegim. Cünkü dedim ya, ümidim yok. Günden güne kendime zarar vermekten baska hic birsey yapmadigimin farkina vardim.

Canim merhaba,

Ailem haberi aldiktan sonra arayaktir beni. Tabii ki onlarlada herseyi en ince ayrintisina kadar konusacagim.
Kardesime bu msndeki kiz meselesini anlattigimda, sinirlerine hakim olamadi. Hakaret ettigini duydugu andada öyle.
Evlenmek hak ise bosanmakta öyle diyerek teselli etmeye calisti beni. "Sana adam gibi davranmiyorsa bitir" dedi. Zaten benimde kararim buydu.
Aileme gelince, her ne kadar esime kizsalarda mutlaka yapici olmaya calisacaklar eminim. Insanin evladinin yuvasinin yikilmasini kim ister ki?
Ama evli kalip hergün üzülmemide istemeyecekler. Onlar hayatim boyunca verdigim kararlarima hep güvendiler. Evlenirkende öyleydi ama ne yazik ki ilk defa yanilttim onlari.
Babamin esime bir lafi vardi "düzelmeyecek sorun yok oglum, ama ben siddete karsiyim, kalbimi sana veriyorum onu sIkIstIrirsan benide sIkarsin" demisti. Ben hergün siddet görüyorum. Sözlü hemde. Daha agir. Zamanlada gecmeyen bir siddet bu.
Dedigin gibi burdan ayril, bosan demek cok kolay insanlar icin. Ama hic kimsenin sözüyle bosanmayi secmedim derinsscim. Inan ki kendi istegim bu. Cünkü artik savasacak gücüm yok. Hergün kavga edecek, azar isitecek, masa basinda catallarin kasIklarin havada ucusmalarini seyredecek gücüm yok.
Esimi ne kadarda iyi tanimissin. Ayrilik kararini sallamayacak demissin cok dogru. Sonrasinda süt dökmüs kedi gibi davranacak evet. Sanki o hakaretleri o adam yapmamis gibi. Ama acikcasi beni suclayabilecegi, iftira atabilecegi durumlarini hic göz önünde bulundurmadim. Umrumdada degil inan ki. Allah var yukarda. `Bana iftira atabiliyorsa, Allah`ada nasil hesap verecegini düsünmüstür.
Az önce kayinvalidem aradi. Sanki icimdeki sIkIntiyi bilirmis gibi, "kizim bir derdin varsa sakin cekinme bana anlat" dedi. Onlardan ayrilmak esimden ayrilmaktan daha zor olacak benim icin. Saygiyi ve sevgiyi hakeden insanlar. Nasil olmusta öyle insanlardan böyle bir evlat olmus anlamiyorum.
Esim bugün disarda, dün hic taviz vermedim, konusmadim kendisiyle. Sürekli ariyor. Napiyorsun, nasilsin. Simdi birazdan gelir eve. Hic birsey olmamis gibi davranir. Ama bu son. Cizgiyi asti artik. Yinede bensiz hayatta mutlu olsun, uzun süre mutsuzlugu hic bir insan haketmiyor ama ondan önce yasadiklarimi anlamasi icin onu Allaha havale ettim. En güzel dersi O verecek.
Güzel sözlerin icin cok sagol canim arkadasim. Ben cikiyorum simdi. Toparlanayim, esim gelir birazdan.

Dualarini eksik etme.

şuan hem okuyor hem ağlıyorum çok güçlüsün hayran kaldım sana canım keşke bende senin kadar güçlü olsam çekip gidebilsem

Merhaba canım, Konunun başındaki mesajları okudum.
Birde son sayfadakileri. Üzüldüm açıkçası
Ama mutsuzsan erteleme hayatını derim.
Tabi içinde az bile sevgi kalmadıysa
Bildiğim kadarı ile eşin boşanmayı istemezse evlilik 1 yılı doldurmadan bitemiyor.
Yani onunla konuşup anlaşmanız gerekiyor.
Eğer sana psikolojik baskı uyguladığını ispat edebilirsen,
Manevi tazminatta alabilirsin.
Aldattığından şüpheleniyorsan onuda ispatla.
Eşinden rahatlıkla ve ilk celsede ayrılır.
Oldukçada güzel tazminat alırsın.
parası batsın diyebilirsin, kurtulayım yeter diyede düşünebilirsin.
Ama bence kesinlikle almalısın.
Çünkü hayatındaki 5 ayı 5 yıla bedel bir hale getirmiş,
Kolay kapanmayacak yaralar açmış sende

Hakaret ettigini nasil ispat edebilirim ki?
Baskasinin yaninda hakaret etmedi hic. Kendi ailesi esimin beni kistladiginin farkinda, ama onlar icin bunlar cok normal.
Erkek yapiyor, sinirde oluyorlar ama hepsi erkeklerini idare etmisler.
Hos kendi ailesi ne kadar iyi insanlar olurlarsa olsunlar, beni savunacak degiller. Onlar istemeyecekler bile ayrilmamizi biliyorum.
Benim cevrem desen hic kimsenin haberi yok bu olanlardan.
Ama nisanliyken msnde konusurduk, bütün konusmalarimizi kayit etmistim. Ordada vardi bu tarz hareketleri. Evlilikten önce birsey oldugu zaman mahkeme kabul eder mi?
Tazminatla hic ugrasamam canim. Istemiyorum kimsenin birseyini. Hatta kendi tarafi altin olarak bana ne taktiysa hic birini almayi düsünmüyorum.
Hakkim onlar biliyorum ama arkamdan altinlarida aldi 5 ayda gitti denilmesine tahammül edemem. Benim derdim para pul degil. Ihtiyacimda yok cok sükür. Tazminatida altinida onun olsun. Ben bulundugum durumdan kurtulmak istiyorum.
Düsünmekten basim feci sekilde agriyor suan.

Bu arada aldattigini ispat edebilirim. Bu konuyu actigimda bahsettigim gibi benden gizledigi bir mail adresi vardi.
Orda mail adresini bulduktan bir zaman sonra sifresini degistirdim. Olurda mailleri yok eder, sonra suclu ben olurum diye.
Ama bu yine evlenmeden önce olan seyler. Sevgili ve nisanlilik döneminde olmus hepsi. Yine ayni soru ama bunlari mahkeme kabul eder mi?
Esim en basta tamam ayrilalim diyecek. Beni ciddiye almayacak, lafla söylüyorum zannedecek. Ama is gercege döküldügü zaman kabul etmeyebilir. Birde bununla mi ugrasacagim.

sanıyorum bunlar geçerli kanıt değil.
evlilik birliği içerisinde olmamış . mahkeme kabul etmez.

sanıyorum bunlar geçerli kanıt değil.
evlilik birliği içerisinde olmamış . mahkeme kabul etmez.

Eger öyleyse tek yolu karsilIkli anlasarak ayrilmak.

Esim sanki onunla konusacagimi bilir gibi hala gelmedi eve. Sabah 9da karsiya gitti isi vardi. Ordanda kendi mahallelerine gecti.
Bir cumartesi günüde esimi alayim disari cikarayim az hava alsin demedi. Öglen aradiginda annemlere gidelim mi dedi. Isim vardi, hayir sen git dedim.
Bunaldim evin icinde. Gelsede artik konussak. Cok gerginlestim.

MERHABA CANIM ,

canım konunu yeni görüyorum ve yaşadıklarını bir bir okudum .. çok üzüldüm. çok zor bir durum Allah kimseye yaşatmasın böyle birşey.. Tüm konuşmalarından ve ona karşı olan yaklaşımlarından belli oluyorki çok müthiş aranıp bulunmayacak bir eşsin..bir bayansın.. sabırlısın..güçlüsün.. aldatılma konusunda çok çok sert ve katı olmana rağmen böyle birşeyi asla kabul etmeyeceğini içten içe bilmene rağmen yinede sırf belki düzelirde burukta olsa mutlu olabiliriz ihtimali üzerinde tutmuş çabalamşsın..ama karşında öyle bir insan varki düşencesiz seviyesiz kısacası herşeyin aslında DENGESİZ biri.. böyle bir şeyini yakaladığnda sana köpek misali olup ayağını yıkayıp suyunu içmesi gerekirken zeytinyağı misali davranmış her meselesinde.... ki ben o konu kapandıktan sonra onu yakalamanın ve senin haklı olmanın onu hazmedemeyip bu şekilde canını acıttığını düşünüyorum...sana o nedenle çektiriyor diye düşünüyorum...ah güzelim benim cicim aylarını hep hüzünlü yaşamışsın..kahroldm okurken yaşananları....ayrılmakta doğru karar aldığını düşünüyorum ben. çünkü böyle giderse çok yıpranacaksın ve ayrılmadığın için pişman olduğun vakit çok geç olacak.... 5 vakit namazını kılan adam bu şekilse daha ilerlemez bu düzene girmez.( Kİ EŞİME SÖYLEDĞİMDE OZAMAN O NAMAZ KILMIYOR SPOR YAPIYOR DEDİ))..çünkü adam namazında niyazında ise illaki cumaya gittiğinde eşlere nasıl davranıldığı anlatılııyor çok kez.. pişman olur hep güzel davranırdı sana... birde sadece ailesine öyle olması dedğin gibi şımarık büyütlmüş ve 80 yaşına dahi gelse bu adam böle olacak...bu güzel yıllarını senin değerini bilmeyen biri için heba etmen hiç oğru değil hak değl bu sana....hatta günah... tabiki yuva yıkılmasın isterim çok karşıyım böle fevri ayrılanlara ama aylar olmuş senin onu adam edebilme çaban.... ki öyle bişeymişki etrafına falan ayrıldığınzda ilk suçu herkez sende arayacak.. aa o iyi çocuktu falan kız mı üstüne gitt gibisinden....ayrıldıktaN SONra bence en mantıklısı hemen aile yanana gitmek değil kardeşinle yada uzun zamandır görmedğin samimi bir arkadaşınla senin için maymun bile olmayı becerebilecek yani seni karamsarlığa itmeyecek bir arkadşınlar tatile çıkmaktır bence....

ben ayrılma derdim eğerki sürekli senin için bişeyler çabalasa .. ama hakaret dayaktan beterdir bence ...nasıl bir insan yarabbi seni gibi birine nasıl böyle davranıyor... .çatal falan masaya fırlatmak ne demek 40 yıllık evli olsanız yine anlarım...anlamaya çalışırım....

ama bence çok yolunda bir karar vermişsin..ki böyle bir insan ben zannetmiyorumki sen ondan ayrıldığında hemen değerini anlamaz çünkü öyle bir insanki ayrıldığınzda birileri ona hatasını anlttığnda ailesnden biri hemen bağırır falan kimse laf edemez ki dışardan da iyi biri göründüğü için herkez ilk onu koruyacaından oda hata hep sendeymiş gibi sen kaybetmişsin gibi düşünür bu tavırdaki insan bence...ama ama ama gün gelecek yanlız kaldığında dile getiremedği gerçekleri yine düşünmemeye kendi haklı görmeye çalışacağı vakit senin yokluğun bir ateş gibi oturacak yüreğine ve waaaaaaaay ben ne yaptım kendi elimle yuvamı yıktım hemde sebepsiz yere...diyecek ama bunu kendinden başka kimseye itiraf edemeyecek gibi biri bu adam.. ve hafif piskoloji sorunu olduğunu düşündüğüm bu adam belli kişilik bozukluğu var yolu uzar bunun şizofreni vs vs.ye bence...

sen çok iyi güzel düşünen sabırlı huzur sevgi saygı isteyen bir bayansın..bununla ömür geçiremessin.. karar veridiğin yolda ilerle...HAKKINDA HAYIRLISI OLUR İNŞALLAH.. belkide bu benim için hayırlıydı de.. belkide hemen böle şeylere maruz kalman senin için bir nimet böle düşün çünkü nadirdir evlenir evlenmez eşinin bu tür şeylerini yakalamak.. çocuğunuz olmadan yada sen hamile olmadan bu şeyler karşına çıkıp ayrılma kararı almanda bir nimet belki senin için...ben öyle düşünüyorum...hamile iken böyle şeylere maruz kalıdğını düşün ozaman bu kadar güçlü de olamayacaktın....AMA YİNE DİYORUM Kİ BU EVLİLİKTE HAYIR VARSA İNŞALLAH DEVAM EDER. YOKSA İNŞALLAH DAHA FAZLA YIPRANMADAN KOPARSIN O ADAMDAN...

ÖPÜYORUM ÇOK .. ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM...

Son düzenleme:
canım benim seni eskilerden tanıyorrum
yaşadıklarına inan çok üzüldüm
ALLAHım hakkında herşeyin hayırlısını versin sana
inşallah bundan sonra herşey güzel olur

Sensible uzuldum keske dertle gelmeseydin kk'ye uzundur yoktun..

evlilikte saygi sart diyorum
saygi basli basinca evliligi korur

ickisi kumari aldatmasi sorumsuzca gezmesi
bosanma sebebi tabiiki ama bunlarsizda evlilikler yara aliyor
bunlar olmadanda insanin cekip gidip bitiresi geliyor

net yaziyorum
birinci evliligimi saygisizlik bitirmisti
saygisizca tavir ve sozler gururumu kirmisti ve icimdeki sevgiyi tuketmisti
bu yuzden karsi tarafin "ama ben seni seviyorum" demesi bir seyi kurtarmadi

su an ikinci evliligimin ikinci senesini dolduruorum
sorun yasamadimmi yasadim tabiiki
ama saygiyi kale halinde insaa ettik evliligimizin ortasina
sevmeye opmeye dokunmaya doyamadigim esime
"bir yanlisin uc dogruyu goturur"
diyebilecek kadar katiydim yerine gore
"bana yapilmasini istemedigim hic bri seyi sana yapmayacagim"
sozunude verdim
bu yuzdendir belki kendi mayasindandir sorun yasamiyoruz
haa yeri geldi yemegimi begenmedi
yeri geldi cok sikayetci oldugum zamanlar
uffledi puffledi
gezmeye cikip dusman gibi geri donduk eve
ama iki veya uc sefer ancak olmustur
sorun bendemi diye dusunup ve cevap evetse
telafi etmeye calistim ama ederkende
ona olan toleransimin sinirinida belli ettim
yoksa esim el bebek gul bebek buyumediysede
hizmetinde kusur etmeyecek
uc kiz kardesi vardi
getir goturlerini yapmak icin
bunu begenmedim sunu hazirla demesi icin simarikca

ben annen kardesin degilim sinyalleri verdim
suratini asti ne varki yapsan diye boynunu buktu
yaparim ederim ama sende bu sekil alisamazsin
cevabini aldi..

ama guzelim sen diretmelisin
saygisizlik yapmamasini yoksa ona karsi duygularinin bitecegini
net bir sekilde soylemelisin
eslerin birbirine hakaret etmeye hakki yok
sofrada kasik catal atilan evde huzur olmaz
kasikmi atti
calisip kazanip aldigimiz malzemelerden cikan yemege
saygisizlik yapip bin bir umutla seninle evlenen karina bunlari yasatmaya
hakkin yok! haddini bil! demelisin..
psikologa gidebilirsin ayrica cunku o kadar mantikli ve guzel yaziyorsunki
bunlari yasayip mutsuz olman beni bile burdan uzdu
evlilik orta yol bulmak
ortak alanlarda birbirini destekleyip rahatlamak
esin gittiginde "rahatim yerinde basimi dinliyorum" demek degildir
bunlari esin ogrenmeli cunku gercekten cok daha yeni evlisiniz
nasil ve ne vakit hangi uslupla ogreteceksin
bunuda disardan alacagin yardimla basarabilirsin belki..

onun yuzune bakip soz dinleyeceksen
o'da bakip dinlemeli
sigarasina 150 tl para gidiyorsa
100 tl'yi sana hak gormemeli
bir sekilde eglenebiliyor ve cevredeki insanlarla kontak kurabiliyorsa
seninde cevreyle olan iletisimine soz etmemeli
kisaca adeletsizlik etmemeli ve
hic bir sey onun tekelinde oldugunu sanmamali
o erkekse sen kadinsin
onun kadarda hakka sahipsin..

Eğer şimdi Boşanmazan yıllar geçtikçe özgüvenin azalacak ve ayrılman daha da zor olacak =( Ben de eşin giBi Bi adamla 4 sene nişanlı kaldım.. anlayaBiliyorum.. düğünü hep erteledim düzelmesini Bekledım ama onu adam edemedim.. her geçen yıl ayrılmak daha da zorlaşti.. ayrilma süreci zaten 1 sene sürdü.. Bırakmak istemedi.. şimdiki aklım olsaydı ilk hakaretinde çekip giderdim.. şimdiyse tekrar evliliğe adım atıp sözlendim.. ama ara sıra şimdiki sözlümün de tahammülsüzlüğünü ve kaBa saBa hareketlerini görünce soğuyorum.. uzaklaşiyorum.. evlilikten çok korkuyorum.. erkeklerden onların o Bitmek Bilmez egolarından çok yoruldum... hepsi aşık deli giBi.. hepsi çoook seviyor güya.. nasıl üzeBiliyor inciteBiliyorlar o zaman aklım almıyor. çoğu Ben erkeğim diyip duruyor ama Bir kadına nasıl davranılır Bilmiyorlar.. Ben de tahammül edemiyorum en ufak hakarete.. şakayla Bile olsa gerizekalı salak Bunlar Bir kadına nasıl söylenir ki.... ve kimBilir daha neler işitiyorsun nasıl inciniyorsun.. ve o gelgitler.. o dengesizlikler... özürler göz yaşlari ve yalvarişlar... değişense hiç Birşey.. ertesi gün o Bardak neden orda diye kavga çıkaran sana gerizekalı diyen Bir erkek.. önünde zor Bir süreç var canım.. çünkü eşin Boşanmak istemicek.. seni Bırakmak istemicek.. umarım hakkında en hayırlısı neyse o olur.. keşkesiz Bir hayat yaşaman dileğiyle..

bir adam 7 sinde neyse 70 inde de o'dur.... bi erkeğin içinde varsa yaşa sevgiye geçirdiği yıllara asla bakmıyor.. yapacagını yapıyor..
Sizin için de ne hayırlıysa o olsun.. inş. zamanla mutlu olursunuz..

Merhaba canım,konuyu ilk kez bugün gördüm ve baştan sona okudum.Keşke eşin çevresine kibar davranacağına sana kibar davransaydı.Hani derler ya yüzlü yüzlü yüze çıkıyor diye,senin eşinde aynen böyle,suçlu olmasına rağmen suçunu bastırmak için seni ezmeye çalışıyor.Bence senin ne kadar zeki,ne kadar güçlü bir kadın olduğunu gördü bundan dolayı üste çıkmak için seni hakaret ederek ezmeye çalışıyor,bir nevi güç gösterisi yapıyor.Böyle erkeklerde gurur,haysiyet bulunmaz.Erkek dediğin hanımını el üstünde tutandır.Başka bir konuda da yazmıştım,buraya da yazmak istiyorum...

HANIM...!!
Çoğu erkek eşine HANIM ! diye hitap eder ama nereden geldiğini bilmeyiz çoğumuz bu kelimenin.
Bir gün Cengiz Han sarayına, tüm hanlarını toplamış , tahtının sağ yanına da eşini oturtmuş;

Cengiz Han hanlarına,

– “Ben Hanlar Han’i Cengiz Han, hepinizin hanıyım” demiş ve sonra eşini göstererek;

– “Bu da benim HAN IM” demiş.

İşte erkeklerin “eşim” anlamında söyledikleri “hanım” kelimesi

oradan geliyormuş.. Ne kadar hoş değil mi? Kadının adı da var, yeri de ve saygınlığı da..

PEYGAMBER EFENDİMİZ NE DE GÜZEL SÖYLEMİŞ.
‎"Yemek pişirmek,çamaşır yıkamak,ev süpürmek gibi işler;kadının vazifesi değildir.Bunları yapıyorsa,eşine ve evladına İKRAMIDIR,HÜRMETİDİR..Eğer yaptığı tüm bu işler için hakkını helal etmeyip,ücret isteseydi vermek zorunda kalacaktınız.O halde,sana böyle hürmet eden eşine TEŞEKKÜR et..."DEMİŞ...

Allah cc hakkında her şeyin hayırlısını versin canım,inşallah her şey gönlüne göre olur...

Canım eve blr kamera koymayı dene, heranı kaydettir.
Sana uyguladığı psikolojik baskıyı anca öyle ispat edersin.
Yoksa 1 yıl dolmadan anlaşmalı olmazsa boşanamazsın.

Sen cok güclü bir kadinsin Sensible !

Yaklasik 2 saattir tüm 46 sayfayi bastan sonra okudum. Inanir misin bilmem ama bazi okuduklarima agladim bile. Buradaki bi cok hemcinsim gibi seni anlayabiliyorum. Sen cahil, egitimsiz ve bilgisiz bir kadin degilsin. Aksine özgüveni olan, akli basi yerinde, ahklakli ve vicdanli bir genc kadinsin. Yazdiklarin o kadar olgun ve netti ki 2. sayfa'da anladim kararin er yada gec bosanma olacagini. Tipik türk kadini kalibinin disinda olanlardansin sen. Diger konularini da okudum, esine ne kadar asik oldugunu da gördüm. Ama sende diyorsun, sayginin bittigi yerde ask aranmiyor bile. Evliligi tutan tek yüce duygu saygidir. Saygi olmazsa sevgi hic olmaz bunu sende söylemissin. Daha az önce son dakika haberlerinde bir kadinin daha kadin siginma evinin önünde eski kocasi tarafindan öldürüldügünü okudum. Iste devletin biz kadina bictigi rol bu. Erkek egemen bir toplumda kadin hep basi egik, hep cahil, hep 3 maymunu oynayan ve herseyi caresizce kabul eden kisidir. Sistem bunu o sistematik bir sekilde bu günümüze kadar getirmistir. Oysa kadinin yasadiklarina bakacak olursak ne kadar da ilkel geliyor kulaga degil mi? Demek istedigim su, erkekler toplum ve devlet tarafindan egemen bir varlik olarak yetistiriliyorlar. Cevrelerindeki kadin modeli hep ezik, susan, caresiz olandir. Kadin susacak, erkek istediginde yatakta onu tatmin edecek, erkegin istedigi yemegi pisirecek hatta erkeginin istedigi partiye oy verecek ve bir cok benzeri örnegi. Malesef erkeklerin bilincaltinda bu egemenlik yatiyor ve bunu bilincsiz de olsa kullaniyorlar. Sen ise bilgili ve egitimli genc bir kadinsin ve sistemin dayatmis oldugu bu modeli elinin tersiyle israrla iterek cok büyük bir direnis örnegi gösteriyorsun. Seni bu yürekli davranisindan ve aldigin kararin cesaretinden ötürü kutluyorum.

Ben eminim ki seni bundan sonra cok daha aydinlik, ferah ve huzurlu bir gelecek bekliyor...
Kendine cok iyi bak ve basini asla egme, hep dik tut!

kardesim bence az bi sure daha bekle... daha cok erken ... 5 ay olmus... erkeklere karsi mukemmel olmamak gerekiyo... daha ilk tanistindan zayif izlnimi vermek daha guzel.. ben ev isinden cok anlamam yapamam tarzi olunca eger cok seviyorsa gidemiyo zaten..

ayrica kardesim bsieylri madem begenmiyo yapma... sen hzimetci degilsin..begenirse ne ala begenmesse kendi bilir.. o hakaretleride kameraya cekmende fayda var.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…