Evliliğin,ev arkadaşlığına dönüşmesi

lioness81

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2007
139
89
623
İzmir
11 yıllık evliyiz, bir oğlumuz var ve şu anda hamileyim 2 ay sonrada kızımız olacak inşaallah..evliliğimizde duyguların dışında hiçbir sorun yok, eşim iyi bir baba, sorumluluk sahibi,hayata dair herşeyi paylaşıyoruz..ancak gel gelelim duygular...ben duygularımı yitirdim evliliğimizin ilk başından beri eşimden sevgi,ilgi,duygusal paylaşımlar bekledim,mesela gün içinde ona sarılıp opuyordum ondan da haliyle karşılık bekliyordum ama onun hayatının tv yemek internet gibi şeylerden ibaret olduğunu gördüm,defalarca çocuğu anneme bırakıp yalnız kalıp biseyler paylaşmamiz gerektiğini söyledim,herzaman değil bari yıldönümüzde,boyle şeyleri gereksiz gördü ve yapmadı neyse çok uzatmak istemiyorum seneler sonunda artık bende beklentilerimden vazgeçtim artık istemiyorum rutin, ev arkadaşı gibi yaşıyoruz tabii bu durum cinselliğe de yansıdı su anda hamileyim ama olmadan önce de isteksizligim vardı, şimdi kendime şöyle bir yol çizdim,tamam biz iyi bir ev arkadaşıyiz,cocuklarimizin sorumluluğunu paylaşıp böyle devam etmeliyiz...sizce ne yapmalıyım???

Şahsen benden çok güzel ev arkadaşı olurmuş onu anladım. Biz de bildiğin kankayiz son zamanlarda.

Beş sevgi dili kitabını okuyun, sonra zorla ona okutturun. Aklı varsa değişir.

Siz eşinize karşı duygularınızı kaybettiginiz için artık beraber birşeyler yapmak istemiyorsunuz.
Peki o bunları istemiyorken ne hissediyordu?
Anlatımınızdan karşılıksız bir duyguyu 11 yıl sonunda yitirdiginizi anlıyorum.

İki arkadaş olmak için illa aynı evde yaşamanıza gerek yok.
Çocugunuzun iyiliği için oldugunu iddia etmeyin çünkü mutsuz ebeveynlere sahip olmak onu mutlu eden birşey olmayacak.

Eşinizle her şeyi açıkça konuşmanızı öneririm.
Sizde yeniden duygular filizlenmesini saglayacak bir şeyler yapabiliyorsa evliliginize ilişkin tekrar değerlendirme yapıp yapmamak sizin kararınız olur tabii.

Varligimin kiymetini bilmeyeni yoklugumla terbiye ederim..kime ait bilmem ama yillardir bir nevi hayat felsefem oldu sanada tavsiye ederim bu sekilde kendindrn mahrun birakarak istefigin gibi biri olmasini saglayabilirsin

Varligimin kiymetini bilmeyeni yoklugumla terbiye ederim..kime ait bilmem ama yillardir bir nevi hayat felsefem oldu sanada tavsiye ederim bu sekilde kendindrn mahrun birakarak istefigin gibi biri olmasini saglayabilirsin
Zanaa, nasıl yapılabılır bu? Ben de ıfkw doluyorum aynısımı yapıcam dıyleum ama onun canına minnet değil mi zaten? Yanı zaten ilgisiz ve benım ılgım umeunda olmuyor. Gercı bıZım sorunlar dağları aştı

Genel hatları ile iyi bir evlilik yaşıyor olabilirsiniz.
Fakat ev arkadaşı gibi olmamalı.
Herkesin karşılıklı ihtiyaçları var, duygusal anlamda, fiziki anlamda.
Bunu eşinizle paylaşmak ortak bir nokta bulmak zorundasınız.

Bence ev arkadasi olup ruhsuz bi adamla yasayacagina ,bunu kabullenecegine .
Yeniden aski ara ...
Aslında bazen düşünuyorum ama bir çocuğum daha olacak çocuğumu büyütüp kırklı yaşlarda belki yeniden hayata baslarım diye düşünüyorum ya da bu cesareti hiç bulamayacağım

Eşimle bunları paylaştım hatta bu sürece gelene kadar onunla defalarca konuştum yani duygusal paylaşımlarımlarimizin olmaması senden sogumama neden oluyor,hatta ona onu bir karşı cins olarak göremediğimi söyledim,hak verdi biraz ilgi göstermeye çalıştı ama onun hayat felsefesi bu değilki bir gün sonra yine aynı kişilik oluyor...

Evet şu anda bunu yapıyorum ilk başlarda rahatsız oluyordu ama o bu duruma da alıştı zaten onun hayat düzeni bu, ihtiyaç duymuyor duygusallığa

Günaydın.
Dünden bugüne soğumadınız birbirinizden sanırım.
Sonuçta 7 ay öncesine kadar sevişiyormuşsunuz.
Hani gebelik depresyonu gibi bir durum mu var?

babamda böle bir adam iyi bir baba iyi bir insaN ama odunun önde gideni derdi annem hep.bir güzel söze bir yudum sevgiye hasret kaldım derdi.şimdi her ikiside 60 lı yaşlarda annemin zoruynan babam bişiler yapıyo ama artık faydasız der annem.eğer ekonomik özgürlüğüm olsaydı bi dk çekmezdim babanızı der hep yüzünede söler.şimdilerde babamı mengere yapıyor yılların acısı çıkarıyor annem.biz üzülüyoruz kıyamıyoruz babama babamsa karışmayın hakettim ben der hep.

Eşinizi bir şekilde ciddi olarak durumu anlatabilirsiniz ve terapist için ikna edebilirsiniz
Keşke çocuk için acele etmeseydiniz
Çünkü beklentilerinizi karşılamayan bir evlilik gidişatı var inşallah çözüm yolu bulabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…