Evliligin ilk senesi neden bu kadar zor?

haklisiniz..
kimse ne olacagini bilemez
cok tesekkur ederim verdiginiz cevaplar icin
Allah hepimize huzurlu , saglikli bi omur ve yuva versin ins

Merhaba arkadaslar.

Uzun suredir yazamadigim forumumuza simdi tekrar yazmak icin kollari sivadim. Ayri bi konu acmak istemedim. Bu konuya ne baslik bulunabilir ki zaten. Master, is guc yogunluk derken evliligimin ikinci senesini de doldrmus bulunmaktayim. Cinsellik vs gibi konular super diyemesem de kavgasiz gurultusuz gecinip gidiyorduk ta ki dune kadar. Dun hic istemedigim birsey gordum hem de kendi evimde. Kendi bebeklik fotograflarimi ararken esimin hard diskinde eski kiz arkadaslariyla olan fotograflarini gordum. Hem de hic gormek istemedigim sekillerde. Iki ayri kizla iki ayri zamanda cekilmis opusmeli, sarilmali, ask dolu fotograflar. Her ne kadar eskide kalmis, evlenmeden onceymis, yasanmis bitmis denilse de, en cok kirildigim sey esimin bu fotograflari benim evimde, benim gorebilecegim bir yerde, saklamasiydi. Sizce bir insan eskiden kalmis guzel gunler bile olsa kiz arkadasilya ( iki ayri kiz) opustugu fotograflari neden saklama geregi duyar? Hem de benim ulasabilecegim bir yerde.

seni dolduruşa getirmiş gibi olmayım ama eşini terketmekle tehdit ettin mi hiç.evliliğimin ilk yılı benim içinde zor geçmişti ama ben de işe yaradı. sana mecbur olduğum için değil, sevdiğim için yanındayım sevgim bittiği an bir dakika bile kalmam yanında demiştim gayet ciddi. emin ol etkisini gösterdi tabi sizin ilişkide işe yarar mı bilmem

Acikcasi hic oyle bi tehditte bulunmadim, daha dogrusu aklima gelmedi. Bazen dusunuyorum da esim benim yumusak yuzumu bildigi icin bazi seyleri soylemeye cesaret edebiliyor. Biliyor ki ben onu seviyorum, ve biliyors ki toleransim cok fazla. Belki de ilk once kendimi degitirmeliyim

arkadaslar bende 1 senelik evliyim ve evlilige alismam biraz zaman aldi henuz calismiyorum ama evde cok skliyorum esimde homeoffice calisiyoo devamli evde yaniii cok zor oluyor boyle...

allah mutluluk nasibetsin bazı insanlar evliliğin ilk yılını atlatınca gerisi muhtemelen gelir diyor ben 5 yıllık evliyim ama eşimle ters düştüğümüz çok konu var ve maalesef herşeye gereğinden fazla karışan bir ailesi var ve kayınvalideme yakın oturuyurum annemi on günde bir kayın validemi gün aşırı görüyorum allahta kocam akşam gidip sabah geliyor bir erkeğin evde olması çok kötü eşim 1 sene işsizdi seni anlaya biliyorum allah yardımcın olsun......

Evlilik hayatınnı nişanlılık yada sevgili olduğumuzdaki gibi olmasını bekliyoruz hep... Ama yanlış olan bu zaten. Çünkü belli bir kültür ve alışkanlıklarla yetiştirilen erkekler malesef ki erkek olmayı işe gitmek ve eve gelmek olarak görüyorlar. Bu konuda ben de çok büyük hüsrana uğradım diyebilirim. Ama olmuyor erkekler yardım etmiyor. Çünkü anneleri öyle yetiştirmiş. Mesela ben bi gün eşime ben bu kadar çok iş yaparken sen bana hiç acımıyomusun dediğimde acıyorum diye cevap verdi. Ama neden yardım etmiyosun dedigimde ben evde anneme yardım ediyoyodum ama burada nasılsa sen yapıyosun dedi. Düşünün ki bu mantıklatar. Ben çalışıyorum. En az onun kadar stresli ve onun kadar zor bi işimm var. Ama o yatmayı tercih ediyo. Canı istediğinde yatakta yaklaşıyo istemediğinde yaklaşmıyo. Bence bütün erkeklar aynı. Böyle kabul edebilirsek sanırım mutlu olucaz. Mesela onun dışında beni eşim çok temiz kalpli ve çok iyi bi iansan. Artı yönlerini düşünmek gerekiyor. Bir de sen kafanda büyütüyor olabilirsin. Orda yalnızsın ve bi uğraşın yok. Kendin gzel bi uğraş bul. Giy süslen çık sende aldırış etme ona ..Bakalım ne yapacak. Her şeye söylenme, onun gibi yap aldırma... Ben bunu yapmak istiyorum başarabilirsem.http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/icon_evila.gif

amin mutlu olmakta cok onemli cok sukur mutluyum dedigin gibi ters dustugumuz nokta cok bi sekilde ortak nokta buluyoruz esim cok iyi biri ailesi de iste evde olmasi zor oluyor yerine gec yaitp gec kalkiyor ve hic yardimci olmuyorum ya bole kabullenicem yada ise baslayip gormicem...

e

Evlilikte aslinda bazi seylerin ortak olmasi gerekiyor evde calistigi yerde hic yardimci olmuyor ki ev disinda ki calismasini dusunemiyorum:) hazirci olmak cok kotu dedgin gibi artilarini dusunmek lazim galiba aslinda geziyorum pek evde durmam calismamada karismiyor ama evde oldugu icin ben disarida o evde calisicak nasil bi durum olur bilmiyorum kisa sure bi ise baslamistim gec ciktigim ici ayrildim simdi saatleri daha uygun bi is bakiyorum en iyisi calismak sanirim ...

seni cok iyi anliyorum bende esim icin ailemi ait oldugum herseyi biraktim kanadaya geldim ben uc senedir burdayim esinde bahsetigin ozellikler benim esimdede mevcut gercektn cok sinirlidir siniri cabuk soner ama kirilirim soylediklerini unutamam suan uc sene oldu evleneli bir tanede kizimiz var bana sorsan uc sene oncesine dondursek tekrar esin icin aileni birkaip gidermisin ASLA....peki evlendigine memnunmusun hayir diyor biyanim ama sonra kizim aklima gelince orda durakliyorum zor bir durum benim icin pismanliklarim ve kalp kirikligim cok esimden yana...bu arada sen amerkanain hangi eyaletinde bulunuyosun bende kanadada alberta ayletinde yim duymussundur edmontonda yasiyorum...

jenny nasılsın evlilik nasıl gidiyor?eşinle sorunlarınızı düzeltebitinizmi biraz...

jenny nasılsın evlilik nasıl gidiyor?eşinle sorunlarınızı düzeltebitinizmi biraz...

Xexexe sordugun icin cok tesekkurler. Evliligim ben master a basladkitan sonra gel gitler yasasak da gayet iyi gitti. Malum cok yogun oldugum icin esimin davranislarini takmamaya basladim. Ayrica kendime ait bi sosyal hayat bana acaip iyi geldi. Ama master olayini bu hafta tamamladim. Simdi kara kara dusunuyorum kendimi nasil depresyon moduna sokmam, esimle nasil iyi gecinirim vs vs diye. Bu yuzden de aktif olarak is ariyorum. Malum Amerikada is bulmak ne kadar kolaysa artik. Elimden geleni yapacagim. Yaa bu arada xexexe beni tanimadigin halde evliligimin nasil gittigini sorman cok hosuma gitti. Tekrar tesekkurler :))
Umarim senin de hayatinda hersey yolundadir.

İnsanlar normal hayatlarında kimseye rahatlıkla çok yalnız olduklarını söyleyemiyolar forumda ben de dahil olmak üzere bi çok kadın kendini yalnız hissediyor ama her şeyin çözümü var bence çözümlerin başında ne olursa olsun insanın kendine çevreye GÜLÜMSEMESİNİ bilmesi ilk sırayı alıyor ben ilk önce aynada kendime gülümsüyorum o görüntüyü beynime kaydediyorum sonra gerisi geliyor hayatı sevdikçe kendine güvendikçe herşey kolay oluyor bişey daha demek istiyorum asla insanlara zayıf olduğunuzu hissettirmeyin kimseye annenize eşinize bile olumsuzlukları paylaşın ama anlatırken bile güçlü durun derim ben çünkü insanlar zayıf kişiliklerden kaçıyor nokta.

jenny hamile değilsin, çocukta yok sanırım henüz, zaten yeni evlisiniz. çalışmıyorsun... hasta olduğun zamanlar hariç eşinden ev işi yapmasını beklememen lazım. çünkü o zaten çalışıyor, sende evin sorumluluğunu tek başına üstüne al, ileride çalışırsan sana yardımcı olmasını istersin ama şimdilik kendi işini kendin yapacak kadar bol vaktin vardır zaten.

Evet zaten ben de oyle yapiyorum. Master yaparken esimden daha yogun calisiyordum. Aksamlari son dersten 6-9 arasi cikip gece esimden cok sonra eve girdigim gunler sayisiz. Ama bak ne oldu biliyor musun? Esim benim herseye yetismeye calistigimi, asistanlik yaptigimi, sinavlara calstigimi, projeLerle vs vs ugrasip dururken bir yandan da yemek temizlik ve camasir yikamaya calistigimi gorunce ici sizladi. Sansliymisim ki dusundugumden daha vijdanliymis. Yemek yapmaya calisti, beceremedi. Utu yapmayi bilmiyorum dedi. Herseyi bilmedigi icin bana soruyordu tabiki. Yapamayinca da sinirleniyordu. Benim annem calisan kadindi. Babam da bu yuzden her zaman annemin yukunu hafifletmeye calisti. Hayati daha kolay hale getirebilmek icin. O yuzden babam ince detay islerden cok iyi anlar. Ben boyle bi ailede buyudum. Ama esim su senin bahsettigin kadinin calismadigi erkegin calistigi, kadinin butun ev islerini kaldirdigi bi ailede buyumus. Gayet mantikli ilk dusundugunde. Ama kadin calismaya basladigi zaman isler o senin dedigin gibi olmuyor malesef. Yardim etmek istese de yapamiyor, sasirip kaliyor. Ben bu yuzden o noktada senden biraz farkli dusunuyorum. Tabiki evin hanimi olarak ne gerekliyse yapiyorum ama bu erkegin surekli oturup hizmet edilecegi anlamina gelmemeli. Hayat musterektir. O da bazi seyleri ogrenip tecrube etmeli ki beklenmedik durumlarda tek basina herseyi gogusleyebilsin. Neyse benim icin yardimci olmak istemesi bile guzel. Son iki yildir birazcik degisti bazi seyler. Suan cocugum yok ama cocugum oldugunda gozlerimin onune gelen resim beni korkutmasin istiyorum.

konuyu açtığında daha mastera başlamamıştınki. yani o zaman şikayet ediyordun yardım etmemesinden. ben ona cevap olarak yazmıştım tatlım

Allah yardımcın olsun çok durumun zor tatlım
bence canım onu al karşına konuş
ben hiç mutlu değilim sayende de
böyle devam ederse geri döneceğim de kesin ve kati şekilde konuş canım
mutsuzluğunu anlasın
hep soğuk davranmalarını çekeceğini ömür boyu buna böyle katlanacağını zannetmesin
seni saf yerine koymasın
senin iyi kalpliliğinden ona bir müddet sabrettiğini onun bu hareketlerini
görmediğini anlamadığını zannetmesin
gayet iyi anladığını fakat iyiliğinden ona olan sevginden sabrettiğini anlasın
ve tabii bununda artık bardağı taşıran sınıra gelip dayandığını artıkda katlanamayacağını anlasın
sakın deme
aman şimdi oda ayrılalım derse ne olur kalırım ortada falan diye düşünme dönersin ülkene o kadar tahsilin var
krallar gibide bulursun işini
en azından ruhun huzurlu olur
kafayı yemez hastalık bulmazsın
bu adamla birde çocuğun olursa ne yapacaksın
sakın şunu deme çocuk olunca düzelir
asla düzelmiyorlar canım bizim bir arkadaş nişanlıyken kötülerdi
evlenince düzelir dedi evlendiler bebek olunca düzelir dedi
oldu 2. side oldu ardına gene boşandı
sakınnnn sakınnn canım aklını başına topla
bir an önce al karşına konuş
en azından artık bir şekilde rahat yaşa ya onunla
yada onsuz ama artık rahat ve huzurlu yaşa
bu vücudumuz bir daha gelmeyecek dünyaya hastalık bulma tatlım
sana önerim bu konuşmayı hemen yappppppppppp

Arkadaslar uzun bi aradan sonra tekrar bilgisayarimi aldim elime sizlere yazabilmek, icimi biraz olsun dokup rahatlayabilmek icin. Evliligimin ilk seneleri problemler yasiyordum. Simdi 3. senemizdeyiz. Baska problemler yasiyorum. Bu konunun basini okumayanlara kisaca bahsedeyim. Amerikadayim. Evlendigimden beri cok yanliz, ailemden uzak, hic de neseli bi hayat yasamiyorum. Arkadasim yok denecek kadar az. Dost deseniz zaten hic yok. Esimle aramda buz daglari var. cinsellik bitti. Kirk yilda bir benim zorlamamla oluyor. Tadsiz tuzsuz. Sacma sapan yani. Bir de bu yetmezmis gibi is bulamiyorum. Master yaptim.mezun oldum. Is bulamadigim icin esim bana iyice uzaklasti. Isten gelir gelmez kulakliklarini takip bilgisayarin basina geciyor. Yatana kadar kendi kosesinde oturup bilgisayarda oyun oynuyor. Cok merak ediyorum sizin de esleriniz boyle mi? Cildiricam adeta. Sadece yemek masasinda bikac kelime konusuyoruz, bitiyor. Evlilik boyle biseymiymis? Inanin bilseydim, ne bu kadar uzaga giderdim, ne de ailemden ayrilirdim. Bilseydim boyle mutsuz olacagimi, esimle hic evlenmezdim. Onu acaip seviyordum. Ama simdi dusunuyorum da ne kadar cok seyi goze almisim. Deger miydi? Ben mutsuz olmak icin mi evlendim? Hep soruyorum kendime. Hep diyorum, annem beni hic birakmasaydi, hic izin vermeseydi babam evlenmeme. Suan surda yazdiklarimi kimseye anlatamiyorum. Aileme soylesem cok uzulurler. Zaten gurbette, bir de neler cekiyor kizim diye dertlenirler. Kiyamam onlara. Burdan bir an evvel kurtulmak istiyorum. Ama esimin Turkiyeye gelmek gibi bi niyeti yok. Bazen diyorum, hayat kisa. Alip bavulumu gitsem ne olur diye. Tekrar baslasam diye. Ama o cesaret bende yok. Yapamam gibi geliyor. Yapabilecegim tek sey su ulkedeki bosa gecen gunlerimi esimle mutlu bi beraberlikle biraz olsun telafi etmek. Ama ugrasiyorum olmuyor. Ugrasirken cok yipraniyorum. Cocugum da yok. Keske olsaydi. Onunla ilgilenir, yanlizligimi paylasirdim. Ama esim onun da planini yapmis. Ben duzgun bi is bulmadan anne olamazmisim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…