Evliliğin İlk Yılları Gerçekten Zor Dönemler Midir?

dün milliyet gazetesinde okudum kızlar...3,sf haberlerinde..evliliği kurtarmak için bebek yapmak tehlikeliymiş...çiftler sorumluluk arttığı için dahada mutsuz oluyorlarmış çocukla....anketle görüş bildirmişler düşünsenize...

Çok çok doğru ... Evliliği kurtarmak için bebek yapmak bana o kadar mantıksız geliyor ki..

Evliliği kurtarmaya çalışıyorsanız eşinizle sorun yaşıyorsunuz demektir..Yani el kadar bebek mi doğunca halledecek sorunları.. Ya da acaba şöyle mi düşünüyorlar , çocuk doğunca onun sevgisi bizim

sorunlarımızı yenmemizi sağlar ? Bu da yanlış, siz o sorunları halledip bazı şeyleri aşamadan bir de çocuğun sorumluluğunu almak , artı bir sorun daha olur evlilikte...

Hani kazayla istemeden hamile kalınır , o zaman anlıcam ama sırf evlilik kurtulsun diye planlı olarak dünyaya bebek getirmek bence kurtarmak bi yana daha da batırır evliliği...

Kaldı ki bebekler , evlilik kurtarma aracı olarak görülmemeli. Sorumluluğunuz ve aşkınızın meyvesi olarak görülmeli...

Son düzenleme:
ben,m evliliğim temmuzda 3ç yılına girecek biz en baştan beri birbirimizle ilgili sorun yaşamıyoruz yegane sorun onun ailesi ama eşim hep destek olduğu için bi şekilde büyütmeden hallediyoruz olayı ama o konuda da daha az sorun yaşamak mümkünmüş yeni yeni fark ediyorum bu da tecrübe tabi
bu arada aynı ev içinde o bardağı niye oraya koydun da buraya almadın diye bile kavga etmek mümkün önemli olan çiftlerin artık çift olduğunu birbirinin rakibi değil eşi olduğunu anlaması bence liderlik mücadelesi vermezse iki tarafta sorunsuz yaşayabiliyorsunuz benim arkadaşlarımn evliliklerindeki sorunlardan anladığım budur
3 S çok önemli sevgi saygı sadakat ama en önemlisi de SAYGI bunlar olunca sorun olsa da büyümeden hallolur

dikkat ettim 3 yıllık evlillerin hepsi yeni düzeldi her şey diyorlar katılıyorum bende 3 yıllık evliyim ilk 2 yıl hır gürle geçti alışamadık senin ailen benim ailem kavgası yaptık ama herşey yolunda çok şükürrr artık bebek konusunada katılıyorum benim bir arkadaşım evliliğindeki hır gür bitsin diye 6 aylık evliyken hamile kaldı zannediyor ki çocuk doğurunca düzelecek tam tersi maalesefff :1no2::1no2:

zor olan evliliğin ilk yılları değil...
hayatı birbirinize zorlaştırdığını müddetçe zordur evlilik...
ilk yıllar ya da son yıllar hiç farketmez..

çok mutlu bi evliliği olan bi ablam bana hep derdi ki;bi evliliğin oturması için ya 7 ya 10 yıl gerekir.sonrasında herşeyin daha güzel olduğunu göreceksin.
gerçekten öyleymiş.bu yedinci yılımız ve ilk zamanlara göre bazı şeylerde çok yol aldığımızı,bazı şeyleri tamamen çözdüğümüzü görünce çok mutlu oluyorum.kesinlikle ilk yıllar biraz zor geçiyorŞeniz

Evlilik.....

Her saniyesi zordur, emektir, karşılıktır, saygıdır....

Hele ki dış etmenlerde işin içindeyse işte o evlilik gerçekten zordur...

Tabi istisnai durumlar vardır mutlaka....

Ben 3,5 yıldır evliyim 3,5 yılımda mücadeleyle geçmekte mutlu olduğum zamanlar yok mu çok var ahhh bizi bi bize bıraksalar....

Allah kimsenin yuvasını huzurunu bozmasın vesselam....

benimde evliligimden bes senem bitecek agustosta iki cocugum var

evlilk ilk yillarda cok zor ve eylenceli ilk evlendiginde herseyi duzeltebileceyi saniriyor insan cabaliyor emek veriyor ve yoruluyor belkide kendinden cok sey veriyor her nedensede genelde özveriyi bayanlar yapiyor
oyillarda ask sevgi gözlerini kör ediyor bazi seyleri görmezlikte gelebilyorsun

sonrasinda yillar gectikte cok fazla hic birseyi deyistiremedigi göruyorsun ve hayatin surukledigi yola yüruyorsun ve hayatinda en önemli olgu heleki cocuklarin olduktan sonra huzur oluyor ve herseyi

oldugu gibi kabul etmeyi ögreniyorsun sana sunulanlari ve elinde olanlarla mutlu olmayi tercih ediyorsun

unutma canim bir bayan kendini sevmez be deyer vermesse kimseden bunlari bekleyemez

dilerimki cok mutlu olursun hersey gönlunce olsun

yaw ben bu konuya yorum yazmıştımmm..nere gitti???
neyse bidaha yazayım

evet özellikle ilk iki yıl gerçekten zor
iki ayrı yaaşm birleşiyo
aksilikler çıkıyo
huy karekter vs acığa çıkıyo
yani ilk iki yıl bunları öğreniyosun
3. yılda ise artık onu benimsemiş ona alışmış sahiplenmiş oluyosun
ve ona göre davranıyosun

bizim böyle oldu
ilk zaman incir çekirdeğini doldurmicak sebeplerden tartışırdık
istemeden birbirimizi kırardık
ama şimdi yaptıklarımıza gülüyoruz
zmanla dahada olgunlaşıyo sanırım eşler
evlilik belli biz düzene giriyo
önmeli olan aradaki saygı sevgi hoşgörü ve anlayış duygularının aslını kavradıktan sonra yitirmemek :)))
işte ozman ahirete kadar devam eder bağlılığın

Katılıyorum.Üstelik fazlasıyla tecrübe sahibi oluyorsun...kaydirigubbakcemile5
10.yılımızı doldurduk, herşey süt liman, ilk yıllardaki dalgalanmalar yokkkkk..yerimseniben

Evliliğin tehlikeli yılları 3-5-7 diye söylenir..Belki de doğruluk payı vardır...

Bende evliliğin ilk altı yılının daha zor geçtiğini savunanlardanım, arkadaşlar ilk ayı geçtiyseniz mesele yok, henüz geçmeyenler sabretsin, altı yılın sonunda kendilerindeki ve hayatlarındaki değişime inanamayacaklar.Bence en zor dönem bu süreç, cicim ayı falan değil, sonraki yıllar cicim yılı hihoyyyt

evet ilk 3yıl zor geçiyor:1no2:,en azından benim böyle oldubenneyaptımki,iki insan bir birine uyüm sağlıyana kadar tartışıyorlar:1closedeyes:,doğa böyle,bir bardak sıcak su ve bir bardak soğuk su bir kaba dökün,su ne de sıcak,ne de soğuk olur,--su ılık oluryerimseniben,insanlar da böyle yerimseniben

bende 4 yıllık evliyim ilk zamanlar gercekten hem zor hemde güzel...biz esimle tanısıyoduk yani sürpriz yumurta durumu olmadı pek ama derler ya birini tanımak için ya alısveriş yada yolculuk edeceksin diye bu hayat yolculugunda ne kadar tanıyorum desende çifler bir bir döküyo etegindeki tasları...çözümüyse tek kelimeyle kendisi acı meyvesi tatlı olan sabır o yüzden evlenecek olan arkadaslara sesleniyorum vara yoga kızıp sabır stoklarınızı eritmeyin Allah herkese sabırlar versin..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ne diyim!

benim bir arkadaş anlattı aynı evin içinde yaşamayla uzun yıllar flört etme aynı şey değil diye...hadi çok doğl bir şey bunu da konuşalım...mesela şiddetli geçimsizlik diyorlar ya..mesela cinsel uyuşmazlık da başlı başına bir sorun...onuda şidettli geçimsizlik adı altında boşanmaya götürüyorlar...birbirimize her yönüne ayak uydurmamız,bedenlerimizi birbirimize alıştırmamız ilk 6 ay zor oldu diye...zamanla birbirimizin ritmine ayak uydurmayı öğrendik dedi..

Buna kesinlikle katılıyorum.. ısterseniz 5 yıl, 10 yıl flört edin ; aynı evin içinde yaşamak bambaşka bir şey... Flörte hiç ama hiç benzemiyor.. Aynı eve girince her halini görüyorsunuz , her hareketini

izliyorsunuz.. Flört döneminde her şey dışarda yaşandığı için evdeki doğallığını görmeniz çok zor. Ayrıca aynı eve girip "evli" olduğunuzu bildiğinizde , acayip bir destek olma durumu yaşanıyor.

Ailelerden ayrı , kendi başınıza, maddi manevi aynı şeyleri yaşamak iki kişiyi birbirine bir yerde "can yoldaşı" olma özelliğini kattığı için aşk sevgiye dönüşünce her şey farklı bir hal alıyor...

Ben tavsiye ve fikir istedim ama sanırım en çok da ben fikrimi yazdım :roflol:

Son düzenleme:
Ben 11 yıllık evliyim.ilk zamanlar çok problemler yaşadık .hem ondan kaynaklanan sorunlar hemde benden kaynaklanan sorunlar nedeniyle .benden kaynaklanan sorunları şimdiki aklım olsa yapmazdım yeni gelinliğimin tadını çıkarırdım.eşimide törpüledim istediğim kıvama getirdim şu anda çok mutluyuz .çarşıya yada alışverişe çıktığımızda bizi görenler ve tanımayanlar yeni evlimisiniz diye soruyorlar hayır 11 yıllık deyince yüzlerindeki şaşkın ifadeye bayılıyorum.size yapmamanız gerekenleri madde madde sıralayım

1.HER EVLıLıKTE TARTIŞMALAR OLUR .BU TARTIŞMALAR SıZLE EŞıNıZ ARASINDA KALACAK .ANNENıZLE YADA BAŞKA BıR YAKININIZLA ASLA PAYLAŞMAYIN
2.EVDE DIRDIRCI DEĞıLDE GIRGIRCI OLUN
3.ıYı GÜNDEDE KÖTÜ GÜNDEDE GERÇEKTEN SABREDEREK EŞıNıZıN ARKASINDA DURUN
4.EŞıNıZıN AıLESıNı NE KADAR SEVMESENıZDE MECBUREN ÖZELLıKLE ONLARI OLDUĞU GıBı KABUL EDıN .
5.TELEPATı YÖNTEMı SIK SIK YAYARIM KENDıMı EŞıMıN YERıNE KOYARAK DÜŞÜNÜRÜM .<LAF ARAMIZDA BENıM EŞıM ÇOK ANLAYIŞLI DıYE GURUR DUYAR -..BENıMLE...
KIZLAR ŞıMDıLıK AKLIMA GELENLER BUNLAR.a.s HEPSı DENENMıŞ YÜZDE YÜZ GARANTıLıDıR DAHA SONRA AKLIMA GELıRSE YAZARIM YıNE

cok zor du ılk altı ay

aileler tartıstı arada kaldık halıyle etkılendım ben
ve eşimin aliesine olan butun ofkemı eşimden cıkardım :1closedeyes:

hep alttan aldı hep soz verdı senı cok mutlu edıcem dedı

verdıgı sözudu de tuttu allah razı olsun

benı hep korudu ailesıne karsı o benım kadınım kımse tek laf edemez ederse yıgarım dedı

ıste o cumleden sonra eşime guvendım ona sıgındım ooooh cok skur bıldımkı benı koruyacak :teselli:

cok sukur cok mutluyuz :teselli:

evet benim ilk yıllarım gerçekten zor geçti....hiçbişeye alışamamıştım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…