Evliliğin İlk Yılları Gerçekten Zor Dönemler Midir?

4 aylık evliyim.. bence zor... bir evin sorumluluğunu alıp üstesinden gelmeye çalışmak... ve iki kişilik düşünmek her işe yetişmek öğrenmek çabalamak zor...

bende 3 aylık evlıyım ve cok zor gercekten esımın nelere kızacagın tahmın edmeıyorum bırden o patlıyor ve ben sasırıyorum herzamanda ben alttan alıyorum her iş kadında bıtıyor malesef cok zor ama seviyoruz sonra aramız duzelıyor sonra yıne kavga tartısma yıne duzelıyor kac kere boyle oldu ve devam edıyor..

ben 5 aylık evliyim çok zor günler yasadım 2 aylık evliyken tek varlıgım babamı kaybettim annemde yok zaten yeni çevre yeni hayat çookk zor benim için

ben 5 aylık evliyim çok zor günler yasadım 2 aylık evliyken tek varlıgım babamı kaybettim annemde yok zaten yeni çevre yeni hayat çookk zor benim için

başın sağolsun gerçekten zor olmuştur.. ama ölüm hepimiz için..

evlenmek, kendin dışında birinin daha olduğunu bilmek zaten alışılmışın dışındayken bir de ortam değiştirip eşinin yanına gidiyor olmak da zor..
haksızlık bence kanunen düzenlensin bu durum, erkeğin de kadının da çevresine uzak olunsun ilk dönem. eşitlik olsun di mi

ben 23 yaşımda evlendim dört yıllık evliyim
o zamanlar herşey gözümde toz pembe görünüyordu
son bir yıldır evliliğin yükünü daha iyi hissediyorum
evliliğimizin ilk yılları çok zor geçti kavga gürültü hiç eksik olmazdı
incitici çok sözler söyledi ve hala o sözleri unutamıyorum
güzel yanları da var tabi ama erken evlenmek tam bir aptallıkmış
şimdi ki aklım olsa otuzdan önce evlenmezdim

evliliğim ilk yılında bende çok sorun yaşadım.
çok kavgalar ettik.
şuan alıştım kocama.
oda bana alıştı galiba.eskisi gibi
kavgalarımız olmuyor.

evliliğin ilk yılları cidden çok zor. ben 2. seneme giricem ve bir de bebek bekliyorum. çok şükür eşimi seviyorum hala aşığım ve anlayışlı bir eştir kendisi. ama yinede ilk aylar çok kavga ettik. bebek yapmayı bile düşünmedik (ayrılıcaz diye) ama şimdi oğlumuzu bekliyoruz ve taşlar yerine yavaş yavaş oturuyor. annem hep derdi ki "evliliğin ilk 7 yılı zorludur, eğer bu pis 7liyi atlatırsan ömür boyu gidersin" inşallah atlatıcaz canım kocamla

evet gerçekten zor bi dönem. bazen iyi bazen kötü gelişmeler oluyo ama nolursa olsun yeni evli olmakta bambaşka yani. ozamanlarımı hatırlıyorum da ayy yaaa nede güzeldi

bende 3 yılımı doldurdum canım
cicim ayları diyolar ama cicim ayı diye bişey yok
cicim ayları birbirini tanıyıp birbirine alıştıktan sonra başlıyor
biz bide beraber oturuyoduk annesi babasıyla çok daha zor aldı alışmam
başbaşayken insan daha iyi alışıyor yaşadıkları çok farklı oluyor
bizde de çok tartışmalar falan oldu nasıl biriyle evlenmişim ben keşke evlenmeseydim dediğim anlar oldu tabii ama iki tarafında böle zamanlarda birbirine hoşgörülü,sakin,ve anlayışlı davranmaları gerekiyor bence sonrasında zamanla herşey hal oluyo zaten

Evliliğin ilk yılları gerçekten zor ,
İlerleyen yıllarıda zor ,hangi yılları kolayki?

ilk aylar çok zorlandık ıkımızde sonucta aynı catı altında yasamak ilk defa zor oldu huylarımıza alıstıktan sonra çok kolay gectı..acıkcası bız suan cicim ayları denılen zamnaları yasıyoruz

Beğendiğim bir yazı eminim çoğunuzun işine yarar.

Bayanlar hayatımız erkeklere göre çok zor! Bu sebepten ötürü daha sistematik olmamız gereken bir hayatımız olmalı. Çalışan bayan olmamız ise sistematikleşmenin de ötesinde pratik olmamızı zorunlu kılıyor. Kısa bir zaman öncesinde tek sorumluluğum “yarın ne giysem” iken evlendikten sonra “ yarın ne yapsam” sorumluluğu da eklendi. Hayatıma bu sorumluluk ekleneli çok olmadı ama evlilik sorumluluğu eklendiğinden bu yana hayatı daha planlı yaşadığımı fark ettim. Hem evinin hanımı hem de evinin kadını olabilmek ve bu ikisini başarılı bir şekilde götürmek için sistematikleşmeye mecburen ihtiyacımız var. Hayat arkadaşınız ise bu koşuşturmanın en can alıcı noktasında sizin hep diğer eliniz oluyor, diğer yanınız hep o oluyor.

Evlilik Başka Bir Müessese
Bayanlar; evlilik bambaşka bir müessese.Bu yolun sonsuz olmasını istiyorsak öncelikle “beni” unutup “bizi” lügatimize eklemeliyiz. Mutluluğun anahtarıbeni unutup biz olmaktan geçiyor. Hem cinslerim duygularımız sürekli değişiyorken dinamizmimizi tavanda tutabilmek için çok efor harcamaya gerek yok. Eşinizle mutlu vakitler geçirmeyi planlayın. Yuvanızı nasıl kurarsanız startı nasıl verirseniz evliliğiniz o şekilde devam eder. Karşılıklı birbirinizi tanıyın. Flört dönemindeki tanımaktan bahsetmiyorum. Evliliğe ilk başladığınızda ancak onu ev yaşantınızda tam manasıyla tanıyabilirsiniz. Onun hiç görmediğiniz yönlerine, tavırlarına evlilik sürecinde tanık olacaksınız. Uykudan ilk uyandığınızda onu görüp belki ilk zamanlar bu duruma alışamayacak bir şokla uyanacaksınız. Ama onun varlığı sizi hep mutlu edecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…