• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğinizde Sahiden Mutlu Musunuz?

Ben 4 senelik evliyim eşimle bir gün iyiysek diğer gün kavgalıyız, küsüyoruz hakaretler bile ediyoruz ufacık sebeplerden ötürü.. çevreme çok mutlu bir evliliğim var gibi rol yapsam da aslında ikimiz de HİÇ MUTLU DEĞİLİZ..

SİZ EVLİLİĞİNİZDE NASIL MUTLU OLMAYI BAŞARIYORSUNUZ?

Ben yazdim sandim birden

3 yillik evliyim, mutluyum, her geçen yil o da ben de biraz daha olgunlasiyoruz, mühendisle evli olan kadinlar en şanslilarmiş, biraz duygu yoksunu oluyorlar ama pozitif yönü daha çok. Esimle tartişsakta o tartişmanin analizini cikariyoruz bildiğin bir sonraki benzer konuda ilimli oluyoruz ikimizde.

4 4 luk mutlu oldugum evliligim vardi 7 yil sonra mutlu olmayinca ayrildim.
yılına girmek uzere olan bir iliskim var simdo evleniyoruz. Mutluyum.mutsuz ederse mutsuz hissedersen yine ayrilirim.
Ben mutlu bir kadin olmaliyim ki mutlu bir cocuk yetiştirebileyim.
Bak mutsuz olmak uzereyim diyorum erkek arkadasima anliyor cok sükür.
Kendinizi sevin
Bir iyi bir kotu gidiyor diye alismayin
Hep iyi gidebilir.taleplerinizi anlatip talepleri dinlerseniz
Bencil degil bizcil olabilirseniz.heyecaninizi tutkunuzu nesenizi karşılıkli eksik etmezseniz.mutlu olmak zor olmayacaktir

Valla bilemiyorum. İlk evlendiğim zamanlar kavgalara rağmen cevabım netti mutluydum ama artık değilim o da değil ve bu hayatımızın her yönünü etkiliyor. Çok dertliyim çok :işsiz:

11 yıllık evliyim,mutluyum şükür.Zamanla birbirimizi tanıdikça,bazı şeyleri aştikça daha bir güzelleşti evlilik.Tabi bu aşamaya gelene kadar tartışmalar da oldu ,ses yükseltmeler de.Aradaki saygi hiç bir zaman bozulmadı,hakaret seviyesine gelmedi iş.
Ben çok tahammullu biri değilim , mantiksizliklara katlanamam.
İliskimizde alttan alan,tartışmalardan sonra zeytindali uzatan taraf hep eşim olur.Taraflardan birinin alttan alabilmesi çok önemli.
Her zaman söylerim,başkasıyla evlenseydim muhtemelen bosanmistim diye.
Birde birbirimizin hayatında önceliğimiz birbirimizizdir.Evet fedakarlik yaptigimiz durumlar oluyor ama birbirimizin hissettikleri,duyguları ön plandadır,gerisi sonra gelir.
Bu çok önemli bir nokta,eşlerin öncelikleri birbirleri olmalı.Ana,baba,arkadaş,çevre vs.daha sonra gelmeli.İnsan bunu hissedince zaten mutlu oluyor ve mutlu etmeye çalışıyor.

2 yıllık evliyim. Bir kere büyük kavgamız oldu. Balayından döndüğümüz ilk gün kayınvalidemin, evimize 30 yaşındaki kazık kadar kaynımı yatıya göndermek istemesi yüzünden olmuştu. Çok çok haklıydım, asla geri adım atmadım. Şu an evimize bana sormadan sinek bile çağıramaz.
Arada elbette ki tartışmalarımız, can sıkıntıları oluyor. Önemli olan karşılıklı geçinmek istemek. Sabır, alttan alma, halden anlama bunlar evliliğin anahtarı bence. Bugün bir arkadaşımla görüştüm, onlar evleneli bir sene olmadı. Yılbaşında eşiyle plan yapmak istemiş, eşi annesini çağırmış. Kavga etmişler, eşi demiş ki "beni zorlama senle ailem arasında tercih yapmam gerekirse ailemi seçerim." Bu bence uzaktan bir arkadaşa bile söylenmez kaldı ki karşındaki eşin. Bu lafın bence telafisi yok.
Bunun haricinde bazı basit şeyleri görmezden gelmek gerekiyor. (Sözlü ve fiziksel şiddet, aldatma olmadığını varsayıyorum) bazen kendinden çok onu düşünmek gerekiyor. Örneğin benim eşim ben hamileyken doğum günümü kutlamamıştı o duygusallıkla oturup ağlamıştım üzüntüden ama doğum hediyesi olarak yaptığı sürprizi ömrümce unutmayacağım. Bir yer eksikse bir yerden telafisi olmalı evlilikte. Yapmaz yapmaz bir kere yapar tam yapar. Mesela bana evlilik teklifi de etmedi. Çiçeğini tektaşını almış gelmiş bana uzatmış açsana diyo :D hala der ki sanki hayır mı dicektin, ne saçma şey evlilik teklif etcez diye adamlar maymun oluyo :D biraz odunluk var kendisinde ama ben bunu tolere edebilirim. Edebileceğimi öğrendim. Sizin hangi hareketleri kabullenip hangilerini edemediğinizle alakalı bu. Benim için normal bir evlilikte kabul edilemez şeyler aşırı ailecilik, bekar gibi takılma ve cimriliktir. Eşimde ilk başlarda biraz ailecilik vardı zamanla azaldı. Ama azalmayabilirdi de. Bu onun evliliğini sürdürmekte gönüllü olduğunu gösterir bence. Sorunuza gelecek olursak evet ben çok şükür evliliğimde mutluyum. Eşimin karakteri ve benim ondan beklentilerim birbirine denk. Eğer ben her gün romantik sürprizler bekleyen biri olsaydım çok mutsuz olurdum mesela. Size tavsiyem her şeye kafanızı takıp üzülmeyin, nihayetinde insanız. Kimse mükemmel değil, kimse yüzde yüz uyumlu değil. İnsan kendi ailesiyle bile sorunlar yaşayabiliyor, bu yaşa kadar iki farklı ailede yetişmiş insanın da bocalaması çok normal. Kendinize zaman verin.

Cok sukur illaki kavga gurultu oluyor onemli olan uzatmamak bence ... Tatliya baglamak.lazim.

Al bendende o kadar :işsiz: eşim iyiyken mükemmel ötesi sinirliyken hakaretler küfürler.... dengesiz yani.
Mesela dün çayın altını açık unutmuşum gaz parası şu bu diye küfretti kızdı ve senle aynı evde duracağıma çıkarım daha iyi diye gecenin 11 inde gtti. 20 dk sonra elinde pizza ve “ sen pizza yemeyi özlemişindr die düşündm sni seviyorum demeler özür dilemeler fln ...tipik ikizler erkeği..tam dengesiz.

Dışardan bakınca bizden mutlusu yok herkes övüyor çok şanslısınz diye. Ama gel görki içerden görmek lazm.

Başkalarının hayatını boşverin kendi eşinizin karakterine göre davranın. Senin dediğin benim dediğim olsn değil orta yolu bulmak önemli...

Eşimi çok seviyorum ama maalesef mutlu degilim.evliliklerde yana o kdr umutsuzum ki şurada mutluyum diyenlere inanmıyorum bile.erekler evlilikleri çok yıpratıyor diye düşünüyorum. Eşimin her istediğine tamam dediğim halde,tüm çocuk ev işi hepsini ben yaptığım halde ayrıca çalışmama ragmen eşimi mutlu edemiyorum. Onunla ilgili bir sıkıntımı söylesem bnden iğrenir gibi hakateşler ediyor sonra hicbirsey olmamış gibi devam edelim istiyor.hiç ozur dileniyor benden.bn derdime çare olsun diye söylüyorum o ise haklı cikmak için bağırmaya hakaret etmeye duvarları mobilyaları yumrukluyor.yoruldum

Eşimi çok seviyorum ama maalesef mutlu degilim.evliliklerde yana o kdr umutsuzum ki şurada mutluyum diyenlere inanmıyorum bile.erekler evlilikleri çok yıpratıyor diye düşünüyorum. Eşimin her istediğine tamam dediğim halde,tüm çocuk ev işi hepsini ben yaptığım halde ayrıca çalışmama ragmen eşimi mutlu edemiyorum. Onunla ilgili bir sıkıntımı söylesem bnden iğrenir gibi hakateşler ediyor sonra hicbirsey olmamış gibi devam edelim istiyor.hiç ozur dileniyor benden.bn derdime çare olsun diye söylüyorum o ise haklı cikmak için bağırmaya hakaret etmeye duvarları mobilyaları yumrukluyor.yoruldum
Doğuma az kalmış. .şuan bunları düşünme .karnındaki minnagi düşün. .

Çok badirler atlattık evlilikte ikimizde çok hata yaptık ama aramizda sevgi vardi

Hep sarılır öperiz birbirimizi işten çıkınca illa arar filan

İllaki kavga gürültü oluyor ama genel anlamda çok iyiyiz eskiye göre 10 yıl olacak nerdeyse daha çok seviyorum kocami

images-1.webp

Ahahahha :KK70:

Asgari müşterekte birleşebilmek.
Işe bütün mesele bu.

Ben 4 senelik evliyim eşimle bir gün iyiysek diğer gün kavgalıyız, küsüyoruz hakaretler bile ediyoruz ufacık sebeplerden ötürü.. çevreme çok mutlu bir evliliğim var gibi rol yapsam da aslında ikimiz de HİÇ MUTLU DEĞİLİZ..

SİZ EVLİLİĞİNİZDE NASIL MUTLU OLMAYI BAŞARIYORSUNUZ?
sevgi anlayış iletişim olmazsa olmaz ve iletişimin şeklide önemli, herkes kızar kırılır bir çok şey yaşanıyor ama gercek sevgi varsa aldatma şiddet bagımlılık tarzı kötü alışkanlıkları yoksa herşeyin bir çözümü var bence..

Aralıkta 3.yılımız bitecek. Çok şükür diyorum. Mutluyum..

Karakterlerimiz çok farklı bile olsa hayata aynı pencereden bakıyoruz. Varmak istediğimiz yer aynı. Hiç bir zaman aşk böcekleri gibi olmadık.. Ama şu hayatta kendimden sonra en çok ona güvenirim. İncitmekten korkarım. O da aynı şekilde.

Nasıl mutlu olmayı başardık.. Birbirimize ve ailelerimize saygılı olmayı, küçük hesaplar yapmamayı, anlayışlı olmayı, çok büyük beklentiler sözler olmadan, bazen sadece bakışarak bazen de hareketlerimizle sevgimizi ifade etmeyi, kavga sonrası özür dilemeyi, gönül almayı başardık diye düşünüyorum.

Allah onsuzluğu yaşatmasın, başımızdan eksik etmesin. Güler yüzü yeter herşeyin güzel olmasına.

4 yillik evliligimin her ani kotuydu. Hep rol yaptim , kabullenmek istemedim . Ama sonucunda 4 senem resmen çöpe gitti. Simdi bosandim ve oh be diyorum gercekten gulebilmek , nefes almak varmiş.
Bence eger siz de surekli mutsuzsaniz bunu devam ettirmenin bir manasi yok. Hayat cok kisa ve iyi degerlendirmek lazim

3 yıllık evliyim pek mutlu sayılmayız ikimizde bambaşka dünyaların insanlarıyız aslında
hiç bir konuda uyuşamayız anlaşamayız sorunlarımızı konuşarak çözemeyiz.. anca bagıracagım cagıracagım yahut rest cekeceğim öyle.. beni cogu zaman anlamaz oda beni cok sinirliyim eşimde çok sinirli.. ikimizde alttan almıyoruz ve ben tahamülsüz bir insanım
iyi yanlarını görmeye çalışıyorum idare ediyorum cogu zaman oda beni.. bir gün iyiysek 3 gün kötüyüz
eşime göre bütün sorunları cıkaran benmişim öyle diyor kendisi böyle böyle gidiyor bakalım.. ama mutlu olduğum söylenemez
yaşım 24
eşimin yaşı 31
18 aylık birtane oglum var.. ilk zamanlara göre baya yol aldık bakalım ne olacak bundan sonra..

3 yıllık evliyim pek mutlu sayılmayız ikimizde bambaşka dünyaların insanlarıyız aslında
hiç bir konuda uyuşamayız anlaşamayız sorunlarımızı konuşarak çözemeyiz.. anca bagıracagım cagıracagım yahut rest cekeceğim öyle.. beni cogu zaman anlamaz oda beni cok sinirliyim eşimde çok sinirli.. ikimizde alttan almıyoruz ve ben tahamülsüz bir insanım
iyi yanlarını görmeye çalışıyorum idare ediyorum cogu zaman oda beni.. bir gün iyiysek 3 gün kötüyüz
eşime göre bütün sorunları cıkaran benmişim öyle diyor kendisi böyle böyle gidiyor bakalım.. ama mutlu olduğum söylenemez
yaşım 24
eşimin yaşı 31
18 aylık birtane oglum var.. ilk zamanlara göre baya yol aldık bakalım ne olacak bundan sonra..
yaa resmen ben yazmışım gibi olmuş bu yazıyı, çocuk hariç her yazdığınız ORTAK..

Back
X