• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğinizde Sahiden Mutlu Musunuz?

Ben 4 senelik evliyim eşimle bir gün iyiysek diğer gün kavgalıyız, küsüyoruz hakaretler bile ediyoruz ufacık sebeplerden ötürü.. çevreme çok mutlu bir evliliğim var gibi rol yapsam da aslında ikimiz de HİÇ MUTLU DEĞİLİZ..

SİZ EVLİLİĞİNİZDE NASIL MUTLU OLMAYI BAŞARIYORSUNUZ?

Birbirimizle ufacık sebeplerden kavga etmiyoruz
Birbirimizi anlayıp dinleyip hoşgörüyoruz

niye rol yapıyorsunuz ki? rol yapanlar yüzünden rol yapmayanlar kendilerini sorguluyorlar sonra kocalarla kavga gürültü. :confused: neyse öğrendik de artık kavga etmiyoz :KK53:
birçok insan rol yapıyor emin olun, belki sizde bunlardan birisisiniz..

Ben mutluyum çünkü kavga etmiyoruz, küsmüyoruz, her yönden uyumlu olduğum biriyle evlendim. Asla ses yükselmez bizim evde çünkü insanız biz ve medeni bir şekilde konuşup her şeyi çözüme ulaştırabiliriz.
En güzeli de bu. Size de tavsiyem budur. Uzaktan kimsenin sizin aklınızı okuyacağını sanmayın, oturun derdinizi her şeyinizi konuşun ve çözüme ulaştırmayana kadar da kalkmayın.

kaç yıllık evlisiniz? yeni evli ya da liseli aşıklar gibi olan bu duygularınızı nasıl muhafaza ettiniz?
6 ay olacak çok yeniyiz ilk günki gibi davranıyoruz birbirimize sevgililik döneminden hiçbirşey kaybetmedik her işi birlikte yapıyoruz. birlikte vakit geçirmekten çok keyif alıyoruz yapboz yapıyoruz film izliyoruz elele yürüyüş yapıyoruz. biribirimizin ailesiyle vakit geçirmeyi seviyoruz. aynı gün doğduk aynı karakterdeyiz ayrı şehirlerde doğmuş olmasak ikiz olduğumuzu düşünürdüm. ona sarıldığımda gün içindeki tüm yorgunluğum üzüntüm sıkıntım kayboluyor. sürekli sohbet ediyoruz gün içinde neler yaptık ettik herşeyi konuşuyoruz. çok pozitifiz yani

5 yila yakin bir süredir evliyim. Her evliliğin dinamiği farklı bence. Bence en olmazsa olmazı saygı ve merhamettir. Mesela ben hastayken, kocamın gözünde bir üzüntü yoksa, hiçbirşey yok gibi kahvesini iciyorsa, ki ben buna merhametsizlik derim, ağzıyla kuş tutsa beni mutlu edemez. Ama bir başkası için, aman ben hastayım işte yatıyorum adam da icsin kahvesini şeklinde olabilir. Yani biraz karşılıklı beklentilere bağlı.
Aksam eve geldiğinde mutlaka vakit geciririz, gunumuzun nasıl geçtiğini anlatiriz. Hamilelik biraz sekteye uğrattı ama boool bol misafir çağırır, misafirliğe gideriz. Bir programı varsa, bana haber vermeden plan yapmaz. Ailene gelmek istemiyorum dedigimde, kizmadan sen bilirsin der. Ne ben, ne de esim, hic bir zaman bir olay veya bir kişi için birbirimizi ikinci plana atmadik. Onceligimiz birbirimiz. Ben onun gozune bakıyorum, o benim. Işi yogunsa, yorgunda, benim canım aciyor. Benim için yoğun bir gunse, sen simdi yemek yemegi unutursun deyip öğlen kapima yemek gönderiyor.
He kavga olmuyor mu, illa ki aynı fikirde olmadığımız şeyler oluyor. Ama kişisel halr getirmiyoruz, gurur meselesi yapmiyoruz. Senin dedigin, benim dediğim haline cevirmiyoruz. Bir sorun varsa, otelemiyoruz, konusuyoruz. Hele kusluk asla olamaz, ikimiz de izin vermeyiz. Çok ağır bir kavga olsa bile, onur kırıcı şeyler soylemeyiz. Gun içinde ufak bir cumleyle,küçük bir detayla, belki bir iltifatla, sevgimizi belli ederiz. Hem hala ilk günkü gibi heyecanla bekliyorum aksam eve gelmesini. Dünyaya bin kere gelsem, bin kere eşimle evlenirdim

Ben 4 senelik evliyim eşimle bir gün iyiysek diğer gün kavgalıyız, küsüyoruz hakaretler bile ediyoruz ufacık sebeplerden ötürü.. çevreme çok mutlu bir evliliğim var gibi rol yapsam da aslında ikimiz de HİÇ MUTLU DEĞİLİZ..

Biz mutluyuz. Hiç kavgamız olmaz. ama çok güleriz. Sebebi şu,ikimizinde ilk önceliği biziz benim eşim herşeyden önce gelir. Her zaman eşimin safına geçerim. Birde merhamet. eşime kıyamam marketten dönerken kavga ederiz o der ağır poşeti bana ver ben yok ben taşırım. Eş olmak hayat arkadaşı olmak bunu gerektirir.

İkinci evlilikte yakaladım mutluluğu nihayet.Huzur var en önemlisi.Ne ben onu yoruyorum davranışlarımla ne de o beni.Keyif aldığımız şeyler ortak.Saçma sapan kıskançlıklar kısıtlamalar yok.Kendim olabildiğim,kendisi olabildiği bir ilişki.Daha ne olsun.

İkinci evlilikte yakaladım mutluluğu nihayet.Huzur var en önemlisi.Ne ben onu yoruyorum davranışlarımla ne de o beni.Keyif aldığımız şeyler ortak.Saçma sapan kıskançlıklar kısıtlamalar yok.Kendim olabildiğim,kendisi olabildiği bir ilişki.Daha ne olsun.
Kaç yaşındaevlendiniz ikinci kez

Değilim...Bir süredir bazı sıkıntılarım var tamamen kendimle ilgili. Bu yüzden eski neşem çok yok. Eski hoş sohbetim yok. Bu dönemde isterdim ki eşim bana destek olacak birşeyler yapsın. Ama yok. Kendi kendime bu girdaptan çıkmaya uğraşıyorum. Farkettim ki ben iyi olunca iyi olan bir kocam var. Evlilik bu değil.

kavga sürtüsme olacakillaki ama küsme heleki ızun süreli küsme olmamalı uzaklasırsınız birde saygıyı bozmayon öfke kontrol sorunu varsa bunu yenmeye calısın.

inat huyunuzu konusturmayın

not dün bir kavga ettik kesin yandaki bekar ögrenci coxuk evlilikten korkmustır ama sabahına hiç birsey olmamaıs gibiydi

uzgunum mutlu degilim birkac gun once evlilik ile alakali bir konuda mantik evliligi yaptim ben seni hic seviyorum demedim sana dedi.sonrada sevismek istedi.sadece surekli sevismek istiyor.ama sevmiyormus ve mantik evliligi yapmis.kizdigimi anlayinca saka yaptim diyor.sirf sevismem diye.benim icin bombos bir adam sokaktaki siradan bir adamdan hic bir farki yok.sevgisini ilgisini hissetmiyorum zaten.

Her evlilikte prob lemler sıkıntılar yaşanıyor. Onemli olan o problemleri asabilecek sevgiye sahip olmak. Mutlu olmanin yolu birbirini anlamaktan geçiyor diye düşünüyorum. Biraz empati duygusu sart....anlayis ve sevgi olduktan sonra.konusabildikten saygi duyabildikten sonra mutlu olmamak.icin sebep yoktur zannimca

Ben esim eve gelince huzur bulanlardanim.Cok mutsuz oldugum gunlerde oldu ama bu onsuz olmami dusundurmedi bana hic.Bu yil 20 yil olacak..dile kolay 20 yil..en uzgun oldugum anlarda basimi omzuna koyup agladigim,derdimi dinleyen mutlu etmek icin elinden geleni yapan bir hayat arkadasi o..benim diger parcam.
Ozellikle su donem yani bacagim kirildi ameliyat oldum 1 aydir yuruyemiyorum,cocuk gibi bakiyor bana.Yemegimi getiriyor,dus alirken yardim ediyor,bunalmiyim diye benimle oyunlar oynuyor vs..dunyaya onunla gelmisim gibi hissediyorum.Sanki hep vardi..
Bu arada hergun mutlu degiliz.Deli gibi de kavga ederiz.Bazen icimden cok agir sozler soylerim ona..ama icimden;)

Her insan farklıdır kimse 4 4 lük değildir...

Bir kişi çıksın şurada desin filanca yıllık evliyim çok mutluyuz hiç kavga etmedik? Mümkünmü böyle birşey?

Arada sevgi varsa şayet ufak tefek sürtüşmeler göz önünde tutulmuyor, çok şükür arada bir sürtüşmelerimize rağmen ben mutluyum eminim eşimde bu evlilikte mutlu...

Haa birde hakaretin boyutu ve fiziksel şiddet var mı? Peki psikolojik şiddet? Buraya değinmek gerek...

Gerizekalı demekde bir hakarettir Anasına avradına küfür etmek de bir hakarettir dedim ya yaşanılanın boyutu çok önemli...

Merak ederim hep, neden rol yapma ihtiyaci duyuyorsunuz (elestiri degil bu kesinlikle sadece merak) ? kime karsi ?

Bizimde mutsuzluktan öldugumuz anlar oldu, birbirimizden sogudugumuz, hatta nefret ettigimiz ... 3.5 senedir evliyim ve sadece 3-4 aydir mutluyum diyebilirim. Esimle onceleri kavga ettigimizde laf altindan ondan vazgecip gidebilcegimi soyluyordum, laf sokuyordum hep. Oda alta kalmiyordu tabiki, zaten anne kuzusu kendisi, sagolsun gorumcede az karistirmadi ortaligi yani tam bi savas alanina donmustu hayatimiz, evliligimiz.

Tam bosanma karari aliyordumki kendimi toparladim, ve ona mesaj yazdim ben herseyi duzelmek istedigimi, karsilikli yanlislarimizi duzeltmemiz gerektigini, ben bunu seve seve yapacagimi cunki onu sevdigimi ve ondan asla bosanmak istemedigimi. Tabiki hersey hemen duzelmedi ama biseye gicik oldugumda artik kavga etmemeye basladim, guzellikle ve genel olarak mesajla anlatmaya basladim ona (cunki karsisinda soylesem kavga edicez biliyorum :) ). Simdilik iyiyiz, en azindan mutluyuz ikimizde huzurluyuz. Tabi cok kisa suredir mutluyum diyebiliyorum ve ona tam guvenmiyorum ama en azindan simdilik ise yaradi gibi konusmalarim ..

Sanada herseyi acik bi sekilde, kirip dokmeden konusmani tavsiye ederim. Yuz yuze kavga etme ihtimaliniz varsa mesaj at benim gibi :) ama bunu gercekten ilimli bi sekilde yap ... ilkinde ise yaramazsada her ilimli mesajin onda etki edicektir .. yani umarim :)

Back
X