evliligimin ilk gunu.....koy gelenekleri iskencesiyle doluydu birkac saatlik zor bir araba yolculugundan sonra esimin koyune geldik bir fasil eve girdim esimi koyun gencleri goturdu neymis efendim yatsi namazini kilmadan eve gelemezmis sonra bende evdeyim koydeki hanimlar bizde toplanmis ben yorgunum onlarda beni suzuyorlar ha bire:) saat 6 oldu ...7 oldu ...8 oldu benim sabrim tukendi ya sabir diye diye kac kiloluk gelinlikle saatlarce bekle....neyse cok sukur sonunda yatsi oldu ve beni yatak odasina aldilar esimin sirtina birkac yumruk ve odamiza gelebildi :) hemn gelinligimi cikartmaya basladim sacimla ugrastik ve pijamalarimizi giyip kardes kardes uyuduk(adetliydim:)
sevdiğim adamla ilk defa uyuyor olmanın tadını çıkararak sabah yataktan kalkmak istemedim hiç. sonra kalktık kahvaltı hazırladık birlikte. çok güzeldi sarmaş dolaş. öpüşe koklaşa. ve bütün gün böyle geçti. sonra hep güzel sabahlara uyandım. allah bozmasın..
Bizde düğün gecesinin sabahı balayına çıktık,birazı yolda geçti.Sonra oraya varıncada akşam üstüydü.otelin balkonunda oturduk,çok mutluyduk,sonra aşağıya indik,gezdik dolaştık,çok çok güzeldi.
evlendiğimiz ilk gün ben başka bi şehirden bursaya geldiğim için bana bursayı gezdirmişti. altını üstüne getirmiştik. çok geç saatte gelmiştik eve akşam yemeğe gitmiştik. ahhh ahhh herşey çok güzeldi. ama şimdi daha güzel. allah nazarlardan saklasın evlendiğim ilk güne oranla şimdi eşimle çok daha mutluyuz ve birbirimizi çok daha çok seviyoruz. derler ya evlenince aşk ta biter yalan bence benimki arttı bilehihoyyythihoyyyt
dügün salonundan sonra otele gittik.bi duş alıp namaz kıldık..sonra sabaha kadar dö dur..sabah saat 11de daha ben dustayken görumcemler tel bile etmeden bizi almaya geldi [eşim yurt dışında yaşıyo turkıye de arabamız yok)kayınvalidemlede kahvaltı yaptık.akşam eşimin teyzesinin kızının dügünü vardı oraya gittik.ordan sonra kaynana bizi bag evlerine postaladı.evlerinde görümcemle kocası var diye.bi gittim kendi kullandıkları nevresim yıycek bı lokma bişey yok en önemlisi de sıcak su yok..ertesi gün anneme duş almaya gittim..kaynana aradı meraktan öldük babası kalp krızı gecırecek korkudan diye..kalktık gıttık ilk gunden surat yaptılar sonra cıktık balayına gıttık bı hafta sonra kayınpeder aradı gelin diye geri döndük memlekete..sonrada baküye kendi evimize gectik..kadın o zamandan başlamış yapacagını yapmaya
nasıl unuturum .ne ilk gecemide, ertesi günü.de
eşimin ailesinin yanına indirdiler beni . ilk gecesinde,ev tıklım tıklım,gecenin ikisi oldu hala bıdır bıdır sesler geliyor.güya yatak odamız varmış.
allahım yaa ,eskiden sular kesilirdi üç günde bir gelirdi.
duş alcağız banyoda su yok,eşim bir bağırdı su verin bize diye,sonra kücük tüpe su koymuşlar bir kovayla,bir kovada soğuk su,neyse yarım yamalak duş alıp saat dört gibi yatmıştık,ilk günden sinir küpüne dönmüştüm.ağlamıştım hatta,
gecenin sabahında ise,sırayla büyüklerin ellerini öpmek yokmuydu,:mymeka:yer yarılsada altına girseydim . ne utanc bi durumdu allahım yaa hala aklıma geldikce zangır zangır titrerim.Çok üzgünüm çoook
onun içinde şimdiki evlilikler çok güzel,kendi başlarına bırakıyorlar,rahat rahat,herkeze tavsiye ederim aman aman,hiç kimse beraber oturmasın.
bizim düğünümüz benim memleketimde oldu..kayınvalidemler ve misafirler adanaya döndü erkenden..biz de biraz bekleyip annemlere gittik arkadaşlarımız gelmişti il dışından bütün akrabalarda bizdeydi..geldik kapıyı çaldık açtıklarında yüzlerindeki şaşkınlığı asla unutmuyorum biz orda yemek sohbet muhabbet baya güzel vakit geçirdik düğünden bile güzeldi o saatler..sonra bizi evden kovdular otelde balayı odamıza gittik..sohbet ettik dakikalarca sonra duş alıp namaz kıldık sonraaaa .....kaydirigubbakcemile3 artık orasını anlatmıcamnerdeyse sabaha kadar sohbet ettik mutluluktan uyuyamadık daha doğrusu..sabah denize nazır harika bi kahvaltıı..ve kabus başlıyor (başka bi yerde çalıştığımız için tatilimiz çok azdı iznimizi düğün ncesinde kullanmıştık)koşa koşa adanaya kayınvalidemlere gittik gelin mevlidi denilen saçmalık..el öpmekten midem kalkmıştı..sinir ve sıkıntıdan patlamıştım..ama nolursa olsun artık sevdiğim adama ait olduğumu bilmek harikaydı...:smiley-cool:
ilk günümüzü bizde yolda geçirenlerdendik. Öğlene kadar uyuduk :))) sonra kahvaltı yapıp hazırlandık ve balayına gitmek için havaalanına gittik. Uçakla Antalya sonra arabayla otele gitmiştik.
ilk gecemi aşkımın kollarında baileys içerek geçirdim.. öyle tatlı bir sarhoş olmuştumki dünya etrafımda dönüyordu sanki.. korkularımı unutmuştum kaydirigubbakcemile3
bi şekildeo gceyi geçirdik kaydirigubbakcemile3
sabah kalktığımda eşim kahvaltımı hazırlamıştı bile.. çiçeğimi bile unutmamıştı..
kahvaltıdan sonra turist moduna gçtikk yollara düştük ver elini mardinnn dedik
düğün bitti eve geldik..herkes bizde tabi...sonra millet dağıldı soyunduk dökündük yattık..çok yorulmuşuz horul horul uyuduk:))ama çok heyecan vericiydi evli olarak ilk defa beraber kalmak..
sabah 6 da kalktık yollara düştük.1 hafta tatil yaptık...çok güzeldi çok:)))keşke yeniden evlensek düğün falan olsa:))
düğünden sonra evimize gelmiştik. adetten miş:))))) eşimin tarafı bizden önce bizim apartmanın kıyısına dolmuşlar. bizde aralarından geçtik eve girdik-tatlicadiarzu-
işte kıpırdaşmalar felan yaşandı. kalktık. saat 3 e kadar oturduk sohbet ettik. evin odalarını dolaşıp bunlar bizim eşyalarımız bizim evimiz diyorduk kaydirigubbakcemile3
sabah kalkınca birlikte yine kıpırdaşma:jeyyar: sonra kahvaltı hazırlayıp birlikte yemiştik. tv yi özellikle 1 hafta ayarlatmadık kanalları. heyecanımızı sadece ikimiz konuşarak arada 3. bir ses olmaksızın yaşayalım diye. o bir haftayı evimizde dolu dolu yaşadık. akşamlarıda geziyorduk çifte kumru vaziyetinde.
ayyy çok güzeldi bee..:teytey:
bu arada unutmadan teyzem bana birşey demişti. onu uyguladım. eşimin damatlığının üzerine gelinliğini koy. evde senin sözün geçer demişti. inanmadım ama yapsamda bana zararı olmaz dedim. ve koymuştum.CADIARZU
eşimin yapısından mı yoksa gelinliğimin üstte olmasından mı bilmiyorum ama evde hakikaten genelde benim sözüm geçiyor.::teytey:
dugunumuz gece 01 de bitmisti..ve biz o saatte balayina gitmistik..
ertesi gun gezdik dolastik
bi italyan restaurantinda yemek yedik...
eglendik guzeldiii
bn evleneli tam 11 sene oldu.ne cabuk gectı gunler .biz dugun salonundan cıktık .esim beni kucagına alıp oyle gırdıkeve.sonra yuzumdekı makyajı cıkarmak ve sacımı cozmege basladım.dus alıp namaz kılacaktık ki evimizin elektrıklı sofbenı tak dıyesigortaları attırdı.evde eletrık yok.namazımızı mum ısıgında kıldık.ben namaz kılmayı bahane ederek uzatıyordum ama kacıs yoktu.esim sabırlı davrandı.ondan sonra malumŞeniz ..sabah balayına gıdecegımızden haberim yoktu.esim bana suprız yapmıstı.onun hazırlıgını yapmaya basladık.carıya gızlıce cıkıp tatılde gereklı olanları aldık. o sırada abısnı arayıp eletrık ıslerıyle ugrasmasını gelınce sorun olmamasını soyledı.bı yandanda ocakta tencerelerde su kaynatıyoruz.sonra balayı ıcın yola cıktık.cok guzel gunler gecırdık.ah ah allah herkesi mutlun etsın sevenleri ayırmasın darısı bekarların basına :sm_cool: