Evliliin pf noktalarn paylaalm m?

bende esime ismiyle cagirmam..bebeyim askim canim diye hitap ederim...bazen ona kirgin oldugum zaman ismiyle cagririm hemen alinir...oda bana gicik olsun diye ismimle cagrir sonra...ara sira yemek yaptigi zaman iyi olmazsa bile yerim söylemem güzel olmamis diye....

bizde de isimle hitap etme varsa bi sorun var demektir kaydirigubbakcemile3

amann kızlar;söylenenlerin çoğu doğru evet.ama her zaman işe yaramadığı da bi gerçek.

bazen hoşlanmadığım bişey olduğunda bağırdım.sesimi yükselttim.kavgamı ettim.ama bişey değişmedi.

bu sefer üç maymun olayını deneyim dedim.aynı hoşlanmadığım mevzu tekrarlandı.sustum.hiçbişey olmamış gibi davrandım.yine bişey değişmedi.

nasıl davranmak lazım kocaya dediğini yaptırmak için ben bulamadım valla!kafamçokkarıştı

bu arada bu hoşlanmadığım mevzu;ailesine çzellikle kardeşine gereksiz yere para yedirmesi!!!klava:

nasıl davranacağımı biliyorum.Allah a havale ettim.kocamda dahil hepsini.:a015:

yavrukusum

canım seninle aynıyız sussan bir türlü susmasan birtürlü,her taktik her defasında ,işe yaramıyor,sussan kendi içinde kendini yiyorsun,susmasan uzayıp gidiyor,şu kocaları kullanma klavuzu olsa ne iyi olurdu,bizim konularda sizinki gibi kardeşinin ve ailesinin bizi sömürmeye çalışmaları,yaptıkları ayrımlar,ama bnde bana bir kere bile sen haklısın demeyen eşimi ve hepsini allaha havale ediyorum,senağlama

para yedirmek dedin de aklıma arkadaşımın yaptığı geldi. senin gibi onunda eşi maaşının yarısını gönderiyordu nerdeyse. sonra kız ev almakta tutturdu, kocasını bi şekilde ikna etti. bu sefer ailesine gidecek para taksite gidiyor. hem ev sahibi oldular hemde kurtulmuş oldu işte.

Asla ailesini kötülemeyin ve sinirliyken şikayet etmeyin
Önce biraz sakinleşin aradan zaman geçsin
Sonra yeri geldiğinde geçen günde annen şöyle bişey dedi
Art niyetli değildi ama ben çok kırıldım
Annendir diye bişey demedim ama böyle yapmaması gerekirdi

Gibi onlar iyi ama ben kırıldım tarzı bi konuşma çoğunlukla işe yarıyor

Eşinize verdiğiniz değer ona kazandırdığınız değerdir,demişti SenaiDemirci.buna katılıyorum hem saygı göstermeyen de saygı beklemesin derim..saygılar...

aklima gelenleri yazayim..
annen soyle annen boyle demem..kirildiklarimi guzelce soylerim.yapi olarak zaten icime atmam..
baskasinda su var bende de olsun demem..eskiden de o huyum yoktu.(esimin ve ailesinin en hassas oldugu konulardan biridir)..dogal ve duygularda samimi olmak..
bu benim icin gecerli kilo almamaya ozen gostermek:hulya:
herseye sinirlenmemek..guzel yemekler yapmakk esim icin onemli..kaydirigubbakcemile3
yemeklerde,eglencelerde,arkadaslariyla birlikteyken vs..yalniz birakmamak..

bir yıllık evliyim .akşamları eve bazen o bazen ben erken gelirm önce geldiysem hemen mutfağa girer yemeği hazırlarım eğer eşim işi gereği geç gelcekse ona tv karşısına getirim güler yüzlü kapıda karşılarım hiç yemek konusunda bekletmem halini hatırını sorarım günün nsaıl geçti derim ailesini sorarım bu gün konuştun mu falan diye o günle ilgli öncemli bi durum varsa anlatırım paylaşırım vs
ama eşime gelince ben geç gelirsem asla beni kapıda karşılamaz tv kumandası elinde hiç tepki bile vermez bazen yanına girmem ki bakalım ne yapcak diye 1 saaat görünmez ortalarda takii çok acıkana kadar neyse yemeyi yer gözü tv de ben sırnaşırım dizine falan yatarım hadi beni nazla derim bazen :) neyse yatarız eğer onun canı isterse o iş olur dün akşam çok hastaydım karnım felaket arıyordu geç geldi yemek istemedi bende hemen çay yaptım hemen getiridm iki bardak falan içti doldurdum sonra ben biraz battaniyenin alyına yatımm karnım çok feaket ağrıyor tabi eşim konuşmuyo yine neyse dedi çayım bitti çaycıda odada dedim bu sefer sen doldurumuusn ne olur karnım çok fenaa kımıldayamıyorum yok sen koy dedi kalktım koydum bende çalışan bi bayanım bu arada ev hanımı değil ve onun kadar yorgun geliyorum eve neyse geri yatttım bu arad eşimlede sohbet etmeye çalışıyorum bana bi bağırdı ya sus tv izliyrum rahat bırak beni diye tv de önemsiz bi dz neyse sesizce kalktım çaycıyı falan kadırım odama gittim yattım bi saat sonra falan dizi bitince geldi yattı ama öncesinde beni haksız bulduğunu sölemeye falan çalışıyo ondan daha sert bi çıkış yaptım benden o şekild ebi tepki beklemiyordu zaten uykum kaçmıştı odadan çıktım bir saat sonra falan yattım baktım sarılıyo ama özür dilemiyorda sabah hasta olduğum için işe geç geldim az öncede arıyo nasıl oldun diye
küsmü kalcam hayır mecburen uzatmıcam mevzuyu ama böle
aile mevzuna gelince enim eşimde anadolu da ailesi ufak yerde büyümüş biri bana sormadan ailesine para göndermesi , göndercem yada alcam şunu demesi sinir bozucu ama ben sakin davranıyrum destekliyo gibi görünüyorum ama bizim ödemelerimzide nazike hatrlatıyorum inatlaşmadan ortayı buluyoruz bazen çok güzel bazen çok zor ama erkekler kadınalr kadar fedakar değil .
bu gün eşime biraz sinirliyim

Ahh cnm ya çok üzüldüm gerçekten :gitme: seni çok iyi anlıyorum bende 1,5 yıllık evliyim evet erkekler biz gibi değil malesef ki. benneyaptımkiBiz kadar ince değil ama naparsın :bbo: başkalarıyla kıyaslayınca en iyi yine kendimizinki geliyo. Cnm bazen eldekiyle yetinmeliyiz çünkü böyle görmüş değiştiremeyiz onlarıda seninki baya kabalık yapmış üstelik hastasın üzülme cnm inan çevrede daha da beterleri var :1hug:

selam kızlar 1.5 yıllık evliyim hhamileyim eşim hep sıkıntısı oluğunda içine atar gene öle sıkıntısı var ama bana yansıtmıyo güya yansıtmıyo böle beni daha çok üzüyo ne oluyo anlamıyorum bi sıkıntısı var anlıyorum ama yokmuş gibi davranıyo ama eskisi gibi sıcak değil çatlıyorum yaaa sizce onun içindeki sıkıntıları nasıl öğrenebilirim soruyorum güzelece yok diyo üsteleyemiyorumm..ne yapmalıyım sizceeee

valla bu duymadım görmedim bilmiyorum olayı sadece hafif konularda olabilir, basit şeylerede dır dır etmemek lazım yoksa etttiğiniz dır dır etkisini kaybeder ve eşiniz sizi duymaz bile, arka plandaki radyo paraziti gibi algılar konuşmalarınızı
ama orta ölçekli ve ağır konularda 3 maymun oynanmaz bence yok ben illa oynıcam derseniz, ya panik atak olursuz ya depresyon ya mide ağrızı ya migren, bu hastalıkları uzatmak mümkün tabii

hamile olduğun için seni üzmek istemiyordur belki de, belki beni üzmemek için söylemiyorsun ama seni böyle görmek beni daha da üzüyor, derdine çözüm bulamam belki ama paylaşmak isterim hem sende anlatırsan rahatlarsın belki diye konuşabilirsin
benim gözlemim ailevi ya da maddi bişey olunca genelde erkekler içine atıyor

hamile olmadan da anlatmazdı hep şu psikoloji var ne gerek var anlatmama sonuçta iş sıkıntım yapabilecek bi şey yok gözüyle bakar yani işi evde paylaşmayı pek sevmezz hiç öyle gelipde iş yerinde şu oldu bu oldu anlatmaz bende hep söylerim anlatırsan bak yardımcı olamam ama sen rahatlamış olursun paylaştıkça azalır sıkıntılar derim içine atma kim kırılırsa kırılsın derim ama hiç anlatmaz içine atar içimde kalsın boşver derr...ne yapcam ben bu adamı başka bi şey yoktur dimii

canım benim eşim iş mevzuularını hep anlatır ama doğru söylüyosun benim arkadaşlarımda hep bundan şikayet ediyor yani kocalarının iş sıkıntılarını anlatmamasından, belkide haklılar mı ne, belkide işi işte bırakmak istiyorlar
belkide eşim benim işimden anlamaz ki anlatsam nolcak diye düşünüyorlar
sen kendini üzme canım, bak hamilesin üzülünce salgıladığın hormonlardan bebeğin etkileniyor
inşallah bu konuda deneyimi olan arkadaşlar vardır da faydalanabilirsin

çok teş.ederim canım biraz olsun rahatladım çünkü kimseyle de paylaşamıyorum içim içimi yiyordu..inş.hepimizin herşey gönlünlünce olur...

çok doğru yazmışsın canım, her koca bir değilkaydirigubbakcemile3

ama bazı genel geçer şeylerde var bence erkeklere özgü, bunları babanızda abinizde kardeşinizdede görürsünüz zaten, hiç bir erkek eleştirilmekten hoşlanmıyor asla

alkisalkisalkis alkisalkisalkis

kadınlar sorunlarını genelde konuşarak hallederler.erkeklerse bizden daha farklı bir şekilde sorunlarını çözerler.sana tavsiyem şu kitabı muhakkak oku.
erkekler marstan kadınlar venüsten.(yazarı john gray)
bu kitabı okursan çok daha iyi anlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…