Bana garip geldi. Benim eşim asgari ücret alır ama kaç sene önce 1200 araba taksidi öderken 1000 tl aldığını bilirim. O da eksideydi ama mülkü vardı. Ailevi sıkıntıları olabilir bilemiyorum ama bu haldeyken evlenmek istemesi doğru değilMerhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
Arabası yok maalesef... borsa da eridiğini söylüyor kendisi ama hangi hissedir ne kadar para yatırmış onları öğrenemedim...Her ay ailesini 2 bin maaşa baglasa bile, kalaniyla birikim yapabilirdi.
İddia kripto para vs gibi devamlı kaybettiği işler olabilir.
Krediyi neden çekmiş, iyi bir arabasi vardır, ona yatırım yapmistir borcunu ödüyordur o zaman ayrı.
Evet bende aynı kurumda mühendis olarak çalışıyorum.Sen çalışıyor musun? Evlenip kendi g.tunu Toplattiracaktir
0 olmaz hisse.ha yarısını kaybedersin paranın o olur.beklersin yükselir bir kaç aya.ya da onu satar başka hisse alırsın .kumarda sıfır tüketilirArabası yok maalesef... borsa da eridiğini söylüyor kendisi ama hangi hissedir ne kadar para yatırmış onları öğrenemedim...
Oo yolunacak kaz gözüyle bakmiyorsa bn de bu yaşıma kadar bir şey ogrenmedimEvet bende aynı kurumda mühendis olarak çalışıyorum.
Evet bende aynı kurumda mühendis olarak çalışıyorum.
Maasim nisanlinizla aynı, ben ev kredisi ödeyip, kreş parası verip, birazda kenara koyuyorum,mutfak masrafım falanda var tabi. O yüzden borsa ya da kumarda yüklü miktar kaybetmiş olmasi muhtemel.Beni de şaşırtan bu oldu... bir ara kredi çekip borsada kaybettiğini söylemişti... oda kavga kıyamet kendinin bana tüm durumu anlatması gerekiyor aslında sorunca da bencil oluyorum...
Soruyorum aslında net cevap alamıyorum... iş kavgaya gelincede bencil oluyorum kendisi hata yapmış oluyor... bitirelim ben hatalarımın bedelini ödeyeyim tarzında konuşuyor... açıkçası kendimi suçlu hissettim bu yüzden danışmak istedim... sonuçta hepimiz eşit şartlarda dünyaya gelmiyoruz... ancak bende kafamdan belirsizlikler gitsin istiyorum... nelerle karşılaşacağım bilmek istiyorum... ama malesef olmuyor...Evlenmeyi düşündüğünüz bir insana bence açıkca sorabilirsiniz bukadar para kazanıyorsun nereye gidiyor sonucta evlenincede ailesine gidecek para miktarıni bilmen gerek.Ona göre evdi esyaydı taksitti ayagınızı yorganınıza göre uzatırsınız.Acaba evlenme isinin hemen olmasında sizemi güveniyor nasilsa her seyi yari yarıya yaparız diye bilemedim valla.Tabi yarı yarıya olmali makul fiyatlı seyler alınmali ama hic para olmadanda bu ise baş koyulması zorrr
Mühendislerin maaşı o kadarBu adam doktor mu ya da pozisyonu ne ? Zira bizim müdür bile 8 bin almiyor :))
Açıkçası ben bir erkeğe maddi acidan da güvenmek isterim. Mesela ben de 8 senelik memurum arabam evim yok ama araba için birikim yapiyordum, krediye bulasmak istemedim simdi de pandemi girince tek başıma alamadim ama istesem alirim her türlü.
Ben herseyi krediyle yapan ve aman öderiz nolacak rahatliginda bir insanla yapamazdim mesela. Çünkü önümü görmek isterim, borcum varsa uyuyamam.
Bu adama güven olmaz, adam neredeyse benim maasin 2 katını aliyor ama ekside!beyefendi ne zaman artiya geçmeyi ve evlenmeyi düşünüyor acaba?
Diyelim ki evlendiniz ve esyalari ortak alalim dediniz, siz nakit odeseniz bile o kredi cekecek ve onun cektigi kredileri de yine siz ödeyeceksiniz!
Hic gerek yok, ustune arabanıza da ortak cikacak hatta belki sizden cok kullanacak.
Birakin gitsin, sevgi herseyi tolere etmiyor maalesef bu devirde.
kendisi yolunmuş kaza dönmüş paraları ne yaptıysa artık sıra konu sahibine gelmiş.lütfen kendinizi sevin ve tekrar barışmayınnnOo yolunacak kaz gözüyle bakmiyorsa bn de bu yaşıma kadar bir şey ogrenmedim
bıtcoın kumarmı bıtcoınde kaybetmıstır sanırımMaasim nisanlinizla aynı, ben ev kredisi ödeyip, kreş parası verip, birazda kenara koyuyorum,mutfak masrafım falanda var tabi. O yüzden borsa ya da kumarda yüklü miktar kaybetmiş olmasi muhtemel.
Kumar değil diyorlar ama bana sorarsanız altın, döviz hariç hepsi kumar gibi geliyor. Garantici olduğum için belki de güvenemiyorum öyle şeylere. Azıcık asım ağrısız basım. Kimse kimseye bedava bişey vermez kafasindayim.bıtcoın kumarmı bıtcoınde kaybetmıstır sanırım
İddiaa olmasın o. Borsa da o kadar erimez çünkü.Arabası yok maalesef... borsa da eridiğini söylüyor kendisi ama hangi hissedir ne kadar para yatırmış onları öğrenemedim...
yakınımda ıyı para kazanıyor bıtkoınde kaybettı..kızkardesımın kocasıda borsada kaybettıKumar değil diyorlar ama bana sorarsanız altın, döviz hariç hepsi kumar gibi geliyor. Garantici olduğum için belki de güvenemiyorum öyle şeylere. Azıcık asım ağrısız basım. Kimse kimseye bedava bişey vermez kafasindayim.
Altın iyidiryakınımda ıyı para kazanıyor bıtkoınde kaybettı..kızkardesımın kocasıda borsada kaybettı
evlendıkten sonrada bu ıslerde para kaybeden cok..kızkardesımın kocası kaybettı borsada kızkardesım calısdı odedıEvlenip gelen takılarla borcunu kapatacaktır. Sonra senin maaşın ev eşyalarının borcuna gider, o ailesine bakar.
Adam bes belli yolunacak kaz arıyor..
Adamda yatırım kafası yok açık ve net. 8 bin ve Türkiye şartlarında resmen hazine :) ailesine ne kadar yardımcı olursa olsun ister kredi borcu olsun nice insanlar var 3 bin TL maaşla 1.500 TL kredi ödeyen ama yine de geçinen. Dikkat edin altından başka bisey çıkmasın.Merhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?