- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.862
- 548
Iyi düşün adam sadece kendisini ve ailesini düşünüyor birde keyfini ondan acele ediyor, senin yararına hiçbişey yok ki bu ilişkide tek rahat ve mutlu olacak nişanlın ve ailesi...Merhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
Fazla mı iyi niyetlisinizHerşeyi beraber yaparız diye düşündüm... benim kendi arabam da var... ailemin durumuda iyi :))) kendi ailesine yardım etmesinde bir sakınca görmedim ancak bu kadar ekside olması garip geliyor bana... ilk işe başladığı zamanlarda kredi çekip borsaya yatırmış bir kısmını orda kaybettim diyor...
Sakın yapmayin öyle birşey. Maaşı iyi. Yeni işe girmiş biri de değil. Nereye akıyor bu para diye sormaz mı insan ? Yarın evlenseniz sadece kredi değil ev geçindirme işi de üzerinize yıkılır bakın.Kredi çekip evleniriz modunda beraber öderiz hallederiz şeklinde... ama ben tedirgin olduğum için evlenmek konusunda emin olmadığımı söyledim gerçi terk edildim :)
Sen çalışıyor musun? Evlenip kendi g.tunu Toplattiracaktir
Bir ömür kredi ödersiniz evlenicez kredi ev alıcaz kredi araba alicaz kredi cocugumuz olacak kredi anam hasta babam hasta ameliyat olacak kredi oglumuz kizimiz evlenecek kredi ? Bunlari yapabilirim diyorsaniz buyrun evlenin .Kredi çekip evleniriz modunda beraber öderiz hallederiz şeklinde... ama ben tedirgin olduğum için evlenmek konusunda emin olmadığımı söyledim gerçi terk edildim :)
Ben böyle biriyle evlendim evlenir evlenmez dünya kredi kartı borcu bir sürü eksi hesaplar bütün düğün paraları onun borcuna gitti 6 yıllık evliliğim onun ve ailesinin kıçını toplamakla geçti surrekkli benden bir şeyler istediler almayınca dünyanın en kötü insaniydim beni dışlar yüzüme bakmaz soğuk davranirlardi bosaninca üzerimden maddi manevi yük kalktiBana da boyle geldi. Tek basina bile birc icinde ekside bu haldeyken bu kadar evlenmek istemesinin sebebi konu sahibinin parasiyla toparlanmak ...
Yuzuk bile alamiyorsa ne evlenmesi, siz evlenince ailesinin durumu duzelecek mi?
iyi ki terkedilmişsiniz verilmiş sadakanız varmışKredi çekip evleniriz modunda beraber öderiz hallederiz şeklinde... ama ben tedirgin olduğum için evlenmek konusunda emin olmadığımı söyledim gerçi terk edildim :)
İlk işe başlaması 6 yıl önce , kendisinde olmayan parayı kredi çekip borsa mi oynamış yani. Ve ne kadar kredi cekti ki bu adam 8000 maaş ile hala ödüyor. Bana kumar oynuyor gibi geldi. Ya da başka birisinin ( ailesinin) borcunu kapatmak için kredi çekmiştir. 6 yılda memurlar ev kredisi bitiriyor. Ne bitmeyen krediymiş.Herşeyi beraber yaparız diye düşündüm... benim kendi arabam da var... ailemin durumuda iyi :))) kendi ailesine yardım etmesinde bir sakınca görmedim ancak bu kadar ekside olması garip geliyor bana... ilk işe başladığı zamanlarda kredi çekip borsaya yatırmış bir kısmını orda kaybettim diyor...
borsa değildir o.öyle olsa bitmişti çoktan borcu.bir de borsada sıfırı tüketmek çok zordur az çok kazanırsın yada paran aynı kalır .kumar oynuyordur diyorum benİlk işe başlaması 6 yıl önce , kendisinde olmayan parayı kredi çekip borsa mi oynamış yani. Ve ne kadar kredi cekti ki bu adam 8000 maaş ile hala ödüyor. Bana kumar oynuyor gibi geldi. Ya da başka birisinin ( ailesinin) borcunu kapatmak için kredi çekmiştir. 6 yılda memurlar ev kredisi bitiriyor. Ne bitmeyen krediymiş.
+1000000000000000000Adam kendine eş değil, bir banka kartı, rahat edeceği bir sponsor arıyormuş, bedavadan araba sahibide olacakmış, ama siz para konusunda kolay lokma olmadığınızı ve kazandığınız parayı ona saçmayacağınızı anlayınca sizi terk etmiş , muhtemelen daha saf yeni kurbanlara yelken açar. Evlilik şefaflık üzerine kurulmalı, maddi ce manevi konularda size açık olmayan insanla yola çıkılmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?