Evlilik de iş paylaşımı

Bence eşiniz size bağırmak dışındaki konularda haklı. O dışarıda çalışıp eve para getiriyorsa siz de içerde çalışmalısınız. Hayat müşterek. Ayrıca yanlış görmediysem bir mesajda eşinizin sizi işten çıkardığını, çalışmanıza izin vermediğini yazmışsınız. Siz de bunu kabullenmişsiniz. Bu zihniyette bir erkek sizi kendisine denk görmüyordur zaten. Boşuna ev işinde yardım falan beklemeyin.

Yanlış anlatmışım sadece kıyafetlerini katlasın istiyorum hiç bir iş yapmıyor zaten kendimi hizmetçi gibi hissettim o bagırınca bu kıyafetlerime hiç dokunmuyorsun diyince
Aynı benım eşimi tarıf etmışsınız Gıyıp çıkartıp atıyor eve geliyor yemek yeyıp uzanıyor ben çocuğu besle mutfağı topla mahvoluyorum ama dağınık olsada bırsey deme huyu yoktur senın eşin gıbı Soyluyorum yardım et bı lavobodan çıkınca çif dok fırçala falan hayatta yapmıyor artık çözümü buldum hıc bır şey demıyorum ama ıkı haftada temızlıkci alıyorum detaylı temızlık için sizde oyle yapın canımıza yazık

Sinir oluyorum su erkekleri pohpohlayanlara. Ev isi yapmak kadinin gorevi mi adam kanepeyi çökertiyor elinde telefonuyla. Bu bir inceliktir, düşüncedir, kibarliktir, ev islerinin hepsini kadin yapmak zorunda degil. Tabiiki evdesin butun isleri aksama saklamıyorsundur, ama ne bileyim masaya bir tabak koysun, kirlilerini sen toplama, katlamaya yardim etsin. Bu isler her gun olmaz zaten. Lutfen erkek cocuklariniza sorunluluk almayi öğretin ayni bu bayanin esi gibi adamlar yetistirmeyin. Suc hep akadinlarda

Ben de şu an çalışmıyorum bu yüzden de eşinden pek beklentim yok. Herşeyi ben yapıyorum. Sonuçta ne evde çalışıyorum o da dışarıda çalışıyor. Bir de eve gelip iş yapmasını beklemek açıkçası saçma geliyor. Acil durumlarda yardim istiyorum sadece. O da insan sonuçta.
Bir dönem çalıştım daha farklıydı tabi. Çalışınca bütün işler kadına kalmamalı

Ben yap dediğim zaman yapmıyor .. Kendi haline bıraktım ben öyle çok ise yaradı .. Mesela ben mutfaktayken o gidip salonda oturmaz salata yapar yemeği karıştırır tadına bakar ne bilim yapar bisiler .. Sabahları da bazen o hazırlar kahvaltıyı .. Bazen evi süpürür ama balkona çıkmaz :) kimse görmesin diye .. Ha bu dediklerim hep olmuyor tabi bazen yorgun olur uzanır ..

Ben çalışmıyorum o yüzden benimki iş falan yapmaz. Yapmasında zaten yapcam derken toplu olan yerleri de bozuyor :))

Anneler erkek cocigudur yapmaz diue ògretmiyolar yada kiyamiyolar evlendiklerindede boyle sorun oluyor iste

Elbiseleri bir yere yigip, vermek istediginiz mesaji anlamasini beklemek yerine konusmayi deneseniz! Belli ki adam kendisi katlasin diye koydugunuzu dusunemiyor. Siz yapmakta tembellik ediyosunuz saniyor. Bircok insanda bunu goruyorum. Mesaj icerir birkac hareket yapiliyor ve karsi tarafin hangi beklenti icinde olundugunu anlamasi bekleniyor. Iletisimsizligi siz baslatiyorsunuz. İma etmeyin KONUŞUN!

Zaten esinizle is bolumu yapmis olmuyor musunuz? O disarida calisiyor siz de evde? O sizden isyerinde yardim istiyor mu? Islerini eve getirip yaptiriyor mu? Kisisel islerini yapsin tabi. Kirlilerini sepete atip temizleri askiya asmak, tras sonrasi banyoyu temiz birakmak gibi.. Ama aksama kadar hic calismadan isyerinde oturuyor dahi olsa insan aksam eve geldiginde cok yoruluyor. Siz en azindan evdesiniz. Istediginiz zaman mola verebilirsiniz. Ayaklarinizi uzatabilirsiniz.. Ben calismiyor olsam kocama kiyamazdim.. Ki su an dogum iznindeyim. Bebegin bakimi disinda yardim talep etmem. Calisiyorken yardim isterim cunku ben de calisip yoruluyorum. Gun icinde ev islerini yapma imkanim yok. Birlikte daha cabuk bitirebiliriz ve esit yorgunluktayiz. Empati kurun biraz lutfen...

Empati kuruyorum zaten kadinim diye her seyi ustlenmek zorunda degilim ki? Kirlisini temizini ayirmasi icin bir insanin ev hanimi olmasina gerek yok. Ben olmasam kim yapacakti? Kisisel isini yapmali bir insan. Kadin veya erkek. Kaldi ki ben meslek sahibi bir kadinim, bu tur durumlarda esitlige inaniyorum. Ev sadece benim evim degil,cocuk da sadece benim cocugum degil. 8 saat disarida calisti diye sofradan bir tabak kaldiramayan adama saygi duyamam. Her seyden once inceliktir bu. Kimse esinden is donusu duvar kapi silmesini beklemez zaten ufak tefek isi yapmak yorgunluguna yorgunluk katmaz ama kalpleri yumusatir karsilikli

Evin gecimi icin disarida calisma gorevini tek basina esinize yukluyorsunuz ama.. Tamam evde tek siz yasamiyorsunuz ancak o evi gecindirmek icin gerekli finansmani da esiniz disarida en az 8 saat calisarak sagliyor. Tek yasamadiginiz icin is bolumu yapmis olmaniz gerekir. Esiniz disari isini siz iceri isini yaparsiniz.. Dedigim gibi kisisel islerini yapmali ancak esinizden hem disari isinde hem de evde ev islerinde calismasini beklemek bencillik degil mi? Insan isten donunce gercekten masadan bir tabagi kaldirmak bile guc geliyor. Dedigim gibi siz istediginiz zaman mola verebilirsiniz. islerinizi öteleyebilirsiniz. Patron sizsiniz ancak esiniz icin durum ayni degil. Kendi isini yapsa bile ticaret bekletmeye gelmez. Belli bir rutini var. Calismayan kadinlarin eslerine daha anlayisli yaklasmasi gerektigini dusunuyorum. Gercekten aksam isten gelince insan temel ihtiyaci olan yemek yeme faslini bile zorla gerceklestiriyor.

Konu sahibi zaten kocam evi supurmuyor hali silmiyor dememis, kisisel esyalarini katlamak ve toplamaktan bahsetmis. Konumuz o aslinda. Ve benzerleri. Yani uzerinden cikardigini katlayabilmek,sofradaki tabagini kaldirabilmek gibi isler.

Bu arada cocuklu evde mola verilmiyor malesef. Hele ki benimki gibi bir cocuksa. Disarida calismak cok daha kolay. Evin finansmani konusunda da soyle bir durum var,kimse parasini veriyor diye isi gucu esine yikmamali. Bunun icin meslekler var. parasini veriyorsan yaptirabiliyorsun ama hayati paylastigin insana bunu soylemek bana gore kabalik. Kac tane ev hanimi vardir ki sabahtan aksama kadar yatan? Illa ki bir is yapiyordur butun gun. Ev isi dedigimiz sey cok genis bir kapsam. Asla da bitmez.

Gunumuz kadini zaten cok guclu. Cocuk bakmak disinda evde oturmak istemiyor kimse. Hoslarina gitmiyor hakli olarak. Sebebi de buyuk olcude butun islerin uzerine yikilmasi. Ayagindaki corabi cikarip makineye atmaktan aciz kocalar. Tabi bana gore oyle. Herkesin fikri

Evlenmeden önce böyle vvadlerde bulunanlar genelde yapmıyorlar. Ben ev hanımıyım eşim çalışıyor birtek bütün gün dışarda para kazanmak için uğraşıyor açıkçası bana zor gelmiyor o dışarda ben evde görevlerimizi yapıyoruz şartlar eşit halen arada derki bana ev işi yap çalışma deseler valla milletle uğraşmam evimde temizliğimi yapar sana bakarım. Yardımda eder sağolsun yorgun olmadığı zamanlar yada misafir geleceği zaman temizlikte yapar yemekte. Ben bişey istemem sağolsun düşüncelidir. Sanırım siz hala kabullenmekte güçlük çekiyorsunuz durumu. Ama kadınlara böyle bir algı oluşturuldu maalesef. Ben eşime hzimet etmekten zevk duyuyorum şayet oda bana bakmak için çalışıyor her istediğimi alıyor gezdiriyor ne istersem yapıyor. Neden ondan şikayet edeyimki herkes görevini yapıyor. He evde siz hizmetçiymişsiniz gibi bir hava varsa bilemicem tabi. O zaman durumlar değişir

İkimiz de çalışıyoruz mecbur ev işlerini ortak yapıyoruz. Hiç ev süpürdüğümü bilmem her hafta evi süpürür viledalar toz alır.(Bende banyo wc yıkama cam silme vs işleri yapıyorum. ) Çamaşırlarımız kuruyunca herkes kendinin kıyafetlerini katlar kaldırır herkes kendi ütüsünü yapar birbirimize hiç yük olmayız. Olması gerektiği gibi

Elimden geldiğince yaparım . Yapamadıgım yerde yapmam bazen o yapar bazen hiiç yapmayız.
1 günden 1 güne nıye bunu yapmadın demedı .
Ama biz ikimiz çalışıyoruz. Sanırım çalışmasam o gelene kadar ben herseyı yapardım. Sıkılırım zaten öyle pis ps durmasına

Ev hanimiysan evden sen sorumlusun aslinda.
İş bölümünü zaten yapmışsınız. Eşin dışarda sen evde çalışıyorsun.

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…