evlilik dışı gebelige nasıl bi yol olmak lazım yorumlariniz cok önemli

evlilik dışı çocuğunu dünyaya getirenler varmı var ise bizimle duygalarinizi paylasirmisiniz ?

• 20

OY: 3 60,0%
  • 50

OY: 2 40,0%

• Ankete Katılan
    5
Bunu söylersem sorumluluk alirmiyim peki hormonsal olarak daginik biri var karsimda sonra beni suclamasindan korkarim ben en iyisi sizin yorumlarinizi ona izah ediyim bu karari o versin

kendi karar versin sen yap ya da yapma deme
istiyorsa doğursun istemiyorsa doğurmasın
iki yönde de duygusal düşünmemek lazım

Arkadasin gebe kaldigina gore demek ki evlilik disi gebelige olumlu bakiyormus

Yoksa korunurdu zaten

Benim sahsi fikrim, evlilik disi cocuk yapmam. Hamileyken bosanmak baska bir sey. Sen ikisini karistirmissin. Hamileyken bosanirsin cocugun babasi bellidir mesru yol var, evlilik disiysa gayri mesru cocuktur, baba kabul ederse ustune alir kabul etmezse babalik davasi gerekir

Aile ve toplum acisindan da gayrimesru cocugu kabullenmek cok zor. Oysa zarureten bosanan kadina herkes saygi duyar

niye ben doğurmam kendimi biliyorum tek başıma büyütmek istemiyorum bebek
olcaksa babası da yanımda olup yardımcı olucak yoksa olmaz
doğurup çöpmüş gibi davranmaktansa doğurmam
Ben de doğurmam. O ayrı boyut.

"Aldırırım" dediniz ya şimdi hareketlenecek buralar. O yüzden kaç dedim : )

Arkadaşın doğurinca nasıl olsa kabul ettiririm diye düşünüyo olabilir ama bazen evdeki hesap çarşıya uymuyo...

Bunu söylersem sorumluluk alirmiyim peki hormonsal olarak daginik biri var karsimda sonra beni suclamasindan korkarim ben en iyisi sizin yorumlarinizi ona izah ediyim bu karari o versin
Benim anlamadğım sen niye sorumluluk alıyorsun ki hamile kalırken sana mı sormuş ta seni suçlayacak?

Şöyle yapalım ben aldır diyemem arkadaşıma buma hakkim yok aldirmada diyemiyorum benden yardim istiyor tabi bende dogru yardimi yapabilmek adina sizden fikir almak istiyorum yanlis yorumlamis olabilirim kusura bakmayın

Ben aldiririm ben aldirmam demek cok yanlis. Kisi kendisi hem maddi hem manevi olarak o sorumlulugu alabilecek duzeyde ise o cocugu dogurmali aksi halde aldirsin bile demiyorum. Yine karari kendisi vermeli.

Son düzenleme:
Aldirmak aldirmamak aslimda her ikiside ayri bi ölüm kalim savaşı zor cok zor

bazi erkekler iyi bir es olamasalar da baba olarak sorumluluk alabiliyorlar...
nikahli veya nikahsiz farketmeksizin o bebegi dunyaya getirmek istiyorsam spermlerin sahibinin "baba" olabilmesine bakardim...
mesela bunun ilk adimi da nufusa almayi istemekle atabilir

büyük bir sorumluluk ..
bunu hamile kişinin karar vermesi gerekir ..
şartlar,durum .. zor .. biz karar veremeyiz ki ..

Bu arada kizlar ozelden mesaj gelmiş hamile oldugunu neden söylemiyorsun diye ben bu konuyu hakikaten arkadasim icin paylastim ben olsaydım hamile olan şahıs soylerdim yasadigim şeyden utanmazdim bunu da soylemek istedim

Tatlılarım cok tesekkur ederim cok cok sagolun sizlerden Allah razı olsun en azından fikirlerinizi göz önünde bulundurarak arkadasimin yaninda olucam

Vay arkadas ya utanmak yerine fikir ariyorlar pes yani! Ay simdi baslarla siz namus bekcisimiziniz falan diye ama hic umrumda degil bu kadar zina sonucu dunyada bukakar igrenc hale geldi

Utanmak nedir hanim efendi zinaya gelince bizde edep biliriz merak etmeyin zina bi erkegin gozune 1 dakikadan fazla bakmak yaninda nefes alip vermek hatta hos giyinip oni cezbetmekte günah oyle ise kimsenin gunahi kimseyi ilgilendirmez kinamayin basa gelir sizde olmasa cocugunuzda olur malum bu bir yanlis olabilir ama buna hüküm vermek Allahin hakki ben kulun her dem yetebildigince yanindayim

Bi paylasimda bulunuyrsun elbette herkesin görüşü bir olmas lakin kimse kimsenin uzerinde hak talep edipte cirkin seyler soyleyemez uygun olmadigi yazan arkadaşlar oldu teşekkürlerimi ilettim ama utanma kalmamis gibi imalar kirici lüzumsuz neden mi yarının sana ne verecegini kimse bilemez nefis dedigimiz an lik olaya yenilmeyi ver

Canım sen durumu tam olarak anlatmamışsın ki.hiç açıklayıcı değil. Yani arkadaşın isteyerek mi hamile kaldı yoksa kazayla mı oldu,adam çocuğu istiyor mu istemiyor mu hatta çocuktan haberi var mı,arkadaşının içinde bulunduğu çevre nasıl ailesiyle mi yaşıyor yalnız mı,çalışıyor mu kendine ve çocuğa bakabilecek düzeyde bi geliri var mı vs

Biz bunları bilmeden ne desek yanlış olur.. burda saçma sapan yorumlar yaparak doğmamış bir bebeğin günahına girmek istemem ve ben aldırmak istemezdim.. evet zina günah ama çocuk aldırmak da günah. Neden tövbe etmek Allah tan af dilemek varken bir günahı bir günahla kapatayım ki.. hiçbir suçu günahı olmayan bir bebek bizim hatalarımızın bedelini ödemek zorunda mı hem de hayatıyla? Şu barbarca düşünceleri aklınızdan bile geçirmeyin lütfen imkanı varsa doğurmali arkadaşın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…