Evlilik dışı çocuk yapmak isteyen varsa yapsın bana ne
Ben evlilik dışı çocuk yapanı yargılamıyorum beni ilgilendirmez çünkü herkesin seçimi kendini ilgilendirirOldukça nezaket dolu bir mesaj olmuş kutlarım. Öyleyse kayınvalidesinden dert yanana da sevgilisinden ayrılıp ağlayana da banane benim derdim mi yazalım ne güzel.
Olan olduktan sonra kınamanın hakaret etmenin ne anlamı var ben bunu anlayamıyorum. Sizden yardım bekleyen insanlara yok ne ayıp yok meşrulaştırmaya çalışıyor bık bık demenin ne mantığı var. Ayrıca konuyu bile tam olarak anlatamamış arkadaşımız.
Evet ortada bir hata var belki ama şunu unutmayın herkes büyük ya da küçük hata yapar bu hatadan dönmek tövbe edip doğruyu aramak kulun elinde. Yol göstermek varken kınayıp kendi namusuyla övünenlerin merhametinden insanlığından şüphe ediyorum. Hayat bu neyle karşılaşacağımız belli mi sorarım size.
Canım sen durumu tam olarak anlatmamışsın ki.hiç açıklayıcı değil. Yani arkadaşın isteyerek mi hamile kaldı yoksa kazayla mı oldu,adam çocuğu istiyor mu istemiyor mu hatta çocuktan haberi var mı,arkadaşının içinde bulunduğu çevre nasıl ailesiyle mi yaşıyor yalnız mı,çalışıyor mu kendine ve çocuğa bakabilecek düzeyde bi geliri var mı vs
Biz bunları bilmeden ne desek yanlış olur.. burda saçma sapan yorumlar yaparak doğmamış bir bebeğin günahına girmek istemem ve ben aldırmak istemezdim.. evet zina günah ama çocuk aldırmak da günah. Neden tövbe etmek Allah tan af dilemek varken bir günahı bir günahla kapatayım ki.. hiçbir suçu günahı olmayan bir bebek bizim hatalarımızın bedelini ödemek zorunda mı hem de hayatıyla? Şu barbarca düşünceleri aklınızdan bile geçirmeyin lütfen imkanı varsa doğurmali arkadaşın..
Ben evlilik dışı çocuk yapanı yargılamıyorum beni ilgilendirmez çünkü herkesin seçimi kendini ilgilendirirayrıca sen ne yazmak istiyorsan yaz bende istediğimi yazarım veya yazmam konu sahibi de değilsin gördüğüm kadarıyla
Bi paylasimda bulunuyrsun elbette herkesin görüşü bir olmas lakin kimse kimsenin uzerinde hak talep edipte cirkin seyler soyleyemez uygun olmadigi yazan arkadaşlar oldu teşekkürlerimi ilettim ama utanma kalmamis gibi imalar kirici lüzumsuz neden mi yarının sana ne verecegini kimse bilemez nefis dedigimiz an lik olaya yenilmeyi ver
teşekkür ederim yargilamak yerine dogrulari soyledigin icin arkadasim iki yildir tanidigi ama 5 aydor sevgili olarak beraber oldugu birinden hamile kalmış ben ailesinin de arkadaşıminda maddi imkanlari orta düzeyde sevgilisi istemiyor hakli nedenleri var bence bunlari sizlerlede paylasmak isterim sonucta bi plan yapilmamis cocuk icin korundugu halde arkadasim hamile kalmis yada benim arkadasim tam anlamiyla korunamamis bunu bilemiyorum umarim duruma aciklik getirebilmisimdir ben bu konuyu arkadasim icin actim suan o saglikli dusunemiyor en azindan aranizda bosanmis babasiz cocuk yetistirmis arkadaslar veya ayni durumu yasayanlar isterlerse yasadiklari zorluklari herseyi bizimle paylasirlarsa bi isik olabilir diye düşündüm
Ben hakkim var demedim lutfen artik herseye enteresan cvplar vermeyin ben anlamiyorum bdv ninde huyu degisti herseyede alkis tutamayiz kusura bakmayin burasi TURKIYE ..
çoluğa çocuğa tecavüz edilen bir ülke oldu burası.... bayramda el öpmeye giden çocuklar tecavüz edilmiş öldürülmüş bulundu bu duyduğumuz daha duymadığımız neler yaşanıyor.... bu olay bence olağan o doğurma ben istemem diyen adam kılıklıyı yargılayalım asıl.... yapmayı biliyoda niye sahip çıkmıyo... işte bunu sorgulamalı bence...
Çok haklısın bir hata var ama bunu kız tek başına yapmadı kız nasıl düşünüyorsa ne yapacağım diye nasıl üzülüyorsa erkek de sorumluluğunu üzerine alıp düşünmeli nasıl düzeltilebilir diye
Yanında arkadasimin birakmamis ama tabi aldirsin istiyor cocuga hazir degilim demis kizamiyorum çünkü hakkim yok yoksa elime alip elimden geleni hepimiz adina yapmak isterdim aradim arkadasimin telefonundan konusmak istemedi bende arkadasimla beraber herseyi arastirmaya koyulduk bunu bi can icin yapmak zorunda olarak bilgilendirmek istedim sizi takip edenler bilmek ister diye ama en cok arastirdigim sey benim babasiz veya annesiz ayri evdelerde buyuyen cocuklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?