evlilik dışı gebelige nasıl bi yol olmak lazım yorumlariniz cok önemli

evlilik dışı çocuğunu dünyaya getirenler varmı var ise bizimle duygalarinizi paylasirmisiniz ?

• 20

OY: 3 60,0%
  • 50

OY: 2 40,0%

• Ankete Katılan
    5
Olan olduktan sonra kınamanın hakaret etmenin ne anlamı var ben bunu anlayamıyorum. Sizden yardım bekleyen insanlara yok ne ayıp yok meşrulaştırmaya çalışıyor bık bık demenin ne mantığı var. Ayrıca konuyu bile tam olarak anlatamamış arkadaşımız.

Evet ortada bir hata var belki ama şunu unutmayın herkes büyük ya da küçük hata yapar bu hatadan dönmek tövbe edip doğruyu aramak kulun elinde. Yol göstermek varken kınayıp kendi namusuyla övünenlerin merhametinden insanlığından şüphe ediyorum. Hayat bu neyle karşılaşacağımız belli mi sorarım size.

Ve ayrıca kimsenin de durup dururken aa dur şimdi evlilik dışı çocuğu meşrulaştırmak için böyle böyle bir konu açayım da milletin beynini yıkayayım diyerek konu açtığını da zannetmiyorum.

Oldukça nezaket dolu bir mesaj olmuş kutlarım. Öyleyse kayınvalidesinden dert yanana da sevgilisinden ayrılıp ağlayana da banane benim derdim mi yazalım ne güzel.
Ben evlilik dışı çocuk yapanı yargılamıyorum beni ilgilendirmez çünkü herkesin seçimi kendini ilgilendirir ayrıca sen ne yazmak istiyorsan yaz bende istediğimi yazarım veya yazmam konu sahibi de değilsin gördüğüm kadarıyla

teşekkür ederim yargilamak yerine dogrulari soyledigin icin arkadasim iki yildir tanidigi ama 5 aydor sevgili olarak beraber oldugu birinden hamile kalmış ben ailesinin de arkadaşıminda maddi imkanlari orta düzeyde sevgilisi istemiyor hakli nedenleri var bence bunlari sizlerlede paylasmak isterim sonucta bi plan yapilmamis cocuk icin korundugu halde arkadasim hamile kalmis yada benim arkadasim tam anlamiyla korunamamis bunu bilemiyorum umarim duruma aciklik getirebilmisimdir ben bu konuyu arkadasim icin actim suan o saglikli dusunemiyor en azindan aranizda bosanmis babasiz cocuk yetistirmis arkadaslar veya ayni durumu yasayanlar isterlerse yasadiklari zorluklari herseyi bizimle paylasirlarsa bi isik olabilir diye düşündüm

Korundugu halde hamile kalmış ailesiyle yasiyor sevgilisi de istemiyor henüz erken oldugunu bunuhic dusunmedigini ssöylüyor kızda saygı gostererek dogurmak istedigini soyledi ben dona kaldım çünkü çocuk başkadır korkuyorum ileride ona bakamaz veya babalik duygusunu bastiramaz diye bu yüzden actim bu konuyu biz karar veremeyiz elbette ama böyle banasiz buyuyen bi çocuğun yasadiklarina tanik olan varsa lutfen paylasirmisiniz bu sadece bu arada benim arkadasima degil kadinlar kulübüne üye olan herkeze eminim bi yol olucak

Konu sahibi olmamam merhametim olmadığı anlamına gelmiyor. Yani illa kendi başıma gelmesi gerekmiyor bu olayın empati yapabilmem için. Tabi istediğini yazabilirsin de biraz dalga geçer gibi bir havan var ben ona takıldım. Dalga geçip ayıplamak çok riskli sonuçta yarın başımıza ne geleceğini hiç kimse bilemez.

Herneyse sen dalga geç bi başkası kınasın koskoca insanlarsınız bu yaştan sonra ben ne desem faydası yok. Allah herkesin yüreğine merhamet versin. Hoş şimdi de dersiniz zina yapana merhamet mi edeceğim diye. O da sizin insanlığınız olsun haydi iyi günler...

Benim cevremdede var ama kiz turk degil. Erkek turk. Kizin hamile oldugunu anladiktan sonra
oglanin babasiyla gorusuldu, oda cocugu aldirmayin hemen dugununuzu yapalim diye suan salon tuttu.
Bu olayi simdilik bilen az, etraftakilerin tepkisini bilmiyorum muhtemelen herkes hayal kirikligina ugrayacak.
Kinayan felanda olacak, ama bana sorarsaniz, kiz bilerek hamile kaldi cunku erkek bir kac ay once ayrilmanin yollarini aradigini dile getirmisti..

Ben hakkim var demedim lutfen artik herseye enteresan cvplar vermeyin ben anlamiyorum bdv ninde huyu degisti herseyede alkis tutamayiz kusura bakmayin burasi TURKIYE ..

Allah yardımcınız olsun arkadaşım önce arkadaşının sonra da senin. Sizin durumunuz da çok zor ona moral verip sağlıklı düşünebilmesi açısından. Bir hata olmuş evet ama şimdi bunu nasıl düzeltebiliriz diye düşündüğünüz için de sizi kutlarım. Kolaya kaçıp arkadaşınızı kınayıp bağlantınızı da koparabilirdiniz. Anladığım kadarıyla buradaki bir çok insan böyle yaparmış. Siz bunu yapmadınız hatta burada konu açıp akıl danışma inceliğinde bile bulundunuz (Bunu anlamayanlar olsada). Benim de bir tanıdığım böyle birşey yaşadı daha yeni apar topar evlenmek zorunda kaldı ve öyle bir hayvan çıktıki karşısındaki önce kızın babasından kalan miraslarının üzerine konmaya çalıştı yetmedi hergün dövdü ve bebeğini düşürdü o hayvan yüzünden. Şu anki hallerine çok üzülüyorum. Milletin arkasından neler konuştuğunu da tahmin edebiliyorsundur.

Ne kadar kolay dejenere bir topluma dönüşüyoruz.
Batı dünyasını kendimize örnek alıyoruz ama bilim teknoloji gibi konularda değil.
Zaman içerisinde toplumumuza aykırı yaşayış şekilleri ne kadar kolay empoze edildi bizlere.
Aksi düşünceleri ortaya koyunca geri kafalı oluyoruz.
Türkiye gerçekleri var arkadaşlar, evlilik dışı çocuk yapmayı doğru bulmuyorum.

hamileyse artık doğursun cana kıymasın, ilişkiye giriyorsa hamilelik olabileceği ihtimalini biliyor ve kabulleniyor demektir. Ama doğurucam diyorsa çelik gibi sağlam basmalı ayakları yere. Bütün sorumluluk ona ait. O çocuğu en iyi şekilde büyütmeli... Psikolojik olarakta çok zorlucak insanlar onu buna da hazırlamalı kendini.... Doğurana kadar çalışsın para biriktirsin çok lazım olucak tabi durumu iyise bilemem... Bende şunu anlamıyorum snaki ilk defa karşılaşıyormuş gibi tepki verşyorlar bunlarda var hayatın içinde. Hep olmuş ve olacak. Biiraz daha esnek olmalıyız bence bir raddeden sonra bir hayat söz konusuysa yani. İzlediğimiz haberlere hepimiz üzülüyyuh bebeğini 10 gün bırakmıl tatile gitmiş yuhh bebeğini çöpe atmış diye duyuyoruz işte bu bu zihniyetin suçu. Madem yaptın kardeşim en iyi şekilde bakmak senin görevin boynun borcu desek belki bebeleri çöplerden toplamazlar...

Evet burası Türkiye öyleyse haydi hepberaber linç edelim bu hamile kalmış insanı. Ne geçer elimize dejenere olmamış bir toplum. Çok güzel. Eğer konu bir arkadaşım evli olmadan hamile kalmak istiyor kalsın mı kalmasın mı ne yapmalı tarzında bir konu olsa evet ozaman değer yargılarımızı konuşturup bunun toplumca hoş karşılanmayan ve zorluıkları olan bir durum olacağını anlatalım da testi çoktan kırılmış şimdi kınasak ayıplasak tüh burası Türkiye burada hoş karşılayamam desek ne geçecek elimize. Olan olmuş maalesef Kırıcı konuşmadan önce nasıl daha iyiye gidilebiliri tartışsak daha mantıklı.

Anlamıyorlar yazık insanlar Hangimiz meleğiz veya hangimiz dogruyuz ben bi konu actım ve ozelliklede belirttim neden actigimi keşke yadirgamak yerine duruma bi bakabilseniz gunah
Ben hakkim var demedim lutfen artik herseye enteresan cvplar vermeyin ben anlamiyorum bdv ninde huyu degisti herseyede alkis tutamayiz kusura bakmayin burasi TURKIYE ..

Burasi amerika olsa bu ayip olmuycak yani veya yadirgamiycaksiniz oylemi dogrumu anliyorum bakin burada ben keyfi keder konusmuyorum hosunuza gider gitmez sorgulamiyorum konuya bakarsiniz anladiniz veya hoslanmazdiniz yazmasınız burası Türkiye 4 kadinla evleniyorlar burasi Türkiye eş eşi öldürüyor burası Türkiye mal davası yüzünden aile cinayeti burası Türkiye sokakta bırakılan çocuk burası Türkiye malesef 12 yasinda evlendirilen kiz cocugu ben nerede oldugumun farkindayim emin ol yasayanlarda farkinda yanliz zinadan ibaret degil burasi herseye bas kaldirim ozaman düzelir belki hayat

çoluğa çocuğa tecavüz edilen bir ülke oldu burası.... bayramda el öpmeye giden çocuklar tecavüz edilmiş öldürülmüş bulundu bu duyduğumuz daha duymadığımız neler yaşanıyor.... bu olay bence olağan o doğurma ben istemem diyen adam kılıklıyı yargılayalım asıl.... yapmayı biliyoda niye sahip çıkmıyo... işte bunu sorgulamalı bence...

Çok haklısın bir hata var ama bunu kız tek başına yapmadı kız nasıl düşünüyorsa ne yapacağım diye nasıl üzülüyorsa erkek de sorumluluğunu üzerine alıp düşünmeli nasıl düzeltilebilir diye

Yanında arkadasimin birakmamis ama tabi aldirsin istiyor cocuga hazir degilim demis kizamiyorum çünkü hakkim yok yoksa elime alip elimden geleni hepimiz adina yapmak isterdim aradim arkadasimin telefonundan konusmak istemedi bende arkadasimla beraber herseyi arastirmaya koyulduk bunu bi can icin yapmak zorunda olarak bilgilendirmek istedim sizi takip edenler bilmek ister diye ama en cok arastirdigim sey benim babasiz veya annesiz ayri evdelerde buyuyen cocuklar

Sizi gerçekten tebrik ederim keşke herkesin böyle zor gününde de yanında olabilecek olgunlukta bir arkadaşı olabilse siz ayıplayıp arkadaşınızla ilişkinizi kesmediniz ve kolaya kaçıp bir cana kıymak yerine başka yolları araştırıyorsunuz. Böyle insanların olması çok güzel.

Arkadaşınız kaç yaşında peki çalışıyor mu ekonomik özgürlüğe sahip mi tek başına bir çocuğun sorumluluğunu kaldırabilecek mi bunlar da çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…