evlilik dışı gebelige nasıl bi yol olmak lazım yorumlariniz cok önemli

evlilik dışı çocuğunu dünyaya getirenler varmı var ise bizimle duygalarinizi paylasirmisiniz ?

• 20

OY: 3 60,0%
  • 50

OY: 2 40,0%

• Ankete Katılan
    5

Anlatimlariniz icin öncelikle teşekkür ederim ayricada sabır diliyorum gercekten cok zor bi durum icerisinde yasiyorsunuz güç versin Rabbim size

babasız çocuk büyütmek eminim çok zordur çevremde var boşanmış çocuğunu ailesiyle büyüten baba sorumsuz aramıyor sormuyor yok gibi birşey.
demek istediğim bir evlilikten sonra da oluşsaydı o can sonrasını kimse ona garanti edemeyecekti anne babayla bir evde büyüyeceğini ya da anne baba boşansa da ikisi tarafından da korunup kollanıp ikisinin de hayatında olacağını
genelde anne çocuğu bir şekilde büyütüyor babalar baba olduğunu çok zor farkediyor fark edenler için bile vazgeçmek o kadar da zor olmuyor
bunun dışında tabiki evlilik dışı çocuk doğurmanın sorumluluğu kat kat zor olacaktır öncelikle ailesi yanında olacak mı ekonomik durumu nedir bir geliri var mı tüm bunlara göğüs gerebilecek güçlü o çocuğun sorumluluğunu taşıyabilecek biri mi
sorulacak belki çok daha fazla soru vardır herkesin görüşü farklıdır
kimseyi yargılayamayız diyelim ki biz evlenmeden o işi yapmayacak kadar namusluyuz ama tecavüz sonrası hamile kalanlar için ne diyeceğiz bunun başına gelmeyeceğini kim garanti edebilir
konuyu açan arkadaş belli ki çok duyarlı ve arkadaşına sahip çıkıyor aldır kurtul da demiyor düşünmesini sağlıyor bence takdir edilecek birşey
ama herşeye rağmen benim görüşüm onun da bir can olduğu o cana kıymak da ayrı bir vebaldir bence
başka da birşey diyemiyorum üzüldüm tövbe etsin dua etsin Allaha sığınsın

Sırf evlenebilmek için çocuğu kullanan alet eden kadınlara lanet ediyorum...

Evlenmek icin cocuk alet olsaydı emin ol cocugu istemiyorum denildiginde saygi duyulmazdi kadinsin sozlerine dikkat et ne icin biliyormusun kismetse dogucak cocuklarin icin cocugunda gormesen torununda görürsün kimse kimsenin niyetini bilmes Allahtan başka o yüzden hanım efendi ağır konuşmayın

Cok tesekkurler düşüncelerinizi aktardiginiz için herseyden önemlisi bunu saygı cercecesi icerisinde yaptığınız için

Ne diyelim aferin çok güzel bi iş yapmış doğursun ne güzel büyütsünmü diyelim onumu istiyosun. Benim düşüncem bu.

Ne diyelim aferin çok güzel bi iş yapmış doğursun ne güzel büyütsünmü diyelim onumu istiyosun. Benim düşüncem bu.

Sizinle tartismak istemiyorum size onu diyin bunu diyinde demiyorum hak sınırınızı aşmayın rica ederim herkesin canı hayatı mezarı günahı kendini ilgilendirir ben bu konuyu bi çocuk ugruna açtım bilgilenmek adına size yanlış gelebilir gelmeyebilir buda sizin kendi tutumusunuz söz sahibi olurken sözlerinize özen gösterin isterim

Evlenmeden doğurabilirsin diye bir blog var orayı incele yalnız o blogun sahibi sevgilisinden bebek yapmış ve beraber yaşıyor yani çocuğun babası başında nikah olsun olmasın babasız çocuk büyütmek babasız büyümek kadar zor değildir heralde çocuğunu düşünsün

beddua etme bee bu ne densizlik bi konu açmişsin eleştiriye ve yorumlara açik olacaksın bnce sen bu konuyu kndn için tın arkadasi uydurdun yoksa bu kdr ters tepki vermzdn

mecbur kürtaj olacak başka yolu yok.. büyüdüğünde daha ciddi sorunlarla karşılaşabilir doğacak çocukta anneside.. ha ben illa doğurucam diyorsa ailesinden uzaklaşması yaşadığı şehirden ayrılması lazım hatta yurtdışına gitmesi lazım evlenip boşananların arkasından bile neler neler diyen Türk toplumu evlilik dışı hamile kalan bi kadını rahat bırakmaz malesef..kiraya çıkacaksa ev bile verilmez.. acı ama gerçek..

Bu çok ucu açık bir soru aslında çünkü şartlardaki en ufak bir değişiklik bile cevabı etkiler.

İlk olarak ben bazı arkadaşlar gibi bunu genişlik olarak falan algılamıyorum. Herkesin ahlak algısı, inançları, yetiştirilme tarzı farklıdır. Şahsen bir kadının çocuk sahibi olabilmek için ya da cinsellik yaşayabilmesi için illa evlenmek zorunda olmasını da zorbalık olarak görüyorum. Bu tamamen kadının kendi tercisine, isteklerine bağlı olmalı toplum kurallarına, geleneklere şuna buna değil. Yani bir kadın eğer istiyorsa evlilik dışı da çocuk sahibi olabilmeli. Tabi bu bir erkeği baba olmak istemediği halde baba olmaya zorlayabileceğin anlamına gelmiyor.

Dediğim gibi şartlardaki en ufak bir değişiklik bile durumu etkiler. Ha ülkemizde bu kolay bir şey mi? Elbette değil. Bizim ülkemizde ve bizim gibi gerikalmış toplumlarda sadece erkekler değil, hatta erkeklerden çok kadınlar bile ahlak ve namusu cinselliğe indirgemiş vaziyette. Yani bir kadın ne kadar mükemmel olursa olsun evlilik dışı cinsellik mi yaşadı direk namussuz damgası vuruluyor. Hatta kadınlarımız saçma bir şekilde evlenmeden cinsel ilişki yaşamamış olmayı yaşayanlara göre üstünlük görüyorlar. Yani kadını en çok kadın aşağılıyor. Ama bu senin benim gibi kadınlar için geçerli. Mesela çok ünlü bir iş kadınıysan ya da şarkıcıysan daha da açık söyleyeyim paran varsa kimse seni namussuz olmakla suçlamıyor. Hatta cesur kadın oluyorsun. Ama paran yoksa tüü kaka... Yani bu bile aslında iki yüzlü bir ahlak anlayışının göstergesi. Ben bir kadın olarak ne cinsel uzvumun hesabını ne de doğuracağım bebeğin hesabını kendimden başkasına vermek istemem açıkcası.

Şöyle yapalım ben aldır diyemem arkadaşıma buma hakkim yok aldirmada diyemiyorum benden yardim istiyor tabi bende dogru yardimi yapabilmek adina sizden fikir almak istiyorum yanlis yorumlamis olabilirim kusura bakmayın

Eğer maddi ve manevi olarak çocuğa bakabilecek durumdaysa ve gerçekten bu bebeği istiyorsa hiç düşünmesin doğursun. Bu iki yüzlü ahlak anlayışı zerre kadar umrunda olmasın. Ama eğer örümcek beyinli bir ailesi varsa ve hem bebeğinin hem kendi canının tehlikede olduğunu düşünüyorsa hiç düşünmesin ve aldırsın. Bu tamamen arkadaşının içinde bulunduğu şartlara bağlı canım.

Yorumlariniz icin tesekkur ederim arkadaşım suna sehir disinda daha iyi dogru bi karar almak adina herkesden uzaklasmayi tercih etti bilemiyorum benim dusuncem ne kadar zengin olursan ol bi duyguyu eksik verebiliyorsan evladina ki bu sevgi yani anne babalık duygusu ise ben o cocuga dua ederim bu kadar zor birsey ki ewet bi yerde haklisiniz zengin olsaydi bütün bu durumu yasiyan anneler asla cocugu ile birakilmazlardi evlilik olmasdi belki ama ayrilikta olmasdi o cocuga bakılırdi

Yorumlariniz icin tesekkur ediyorum arkadasim suanda sehir dışına çıktı herkesden uzaklasmak istedi dogru karari verebilmek adına benim düşüncem ne kadar zengin olursan ol cocugundan bi duyguyu mahrum edebiliyorsan istemesende ben o çocuğa dua edilsin isterim bu cok zor bi durum haklısıniz eger bu durumu yasiyan annelerin hepsi zengin olsaydı ewet terk edilmezlerdi belki bu hic adil olmuyor malesef

Bu konunun tüm yorumlarını okudum ve söylediğiniz her kelimeye katılıyorum.Bu ülkede en çok biz kadınlar birbirimizi yargılıyoruz ve ahlaksızlıkla suçluyoruz.Yine dediğiniz gibi gayet zengin bir ailenin kızı olsaydı kimse laf söylemeye bile cüret edemez ayy canım canım diye severledi.Ayrıca bir kadının anne olma duygusunu hakkını kimse engelleyemez.Bu kız arkadaşımız kadar bu işi yapan erkekte gerekli sorumluluğu almalı.Bildiğim kadarıyla tek kişinin çocuğu aldırmak istemesiylede artık kürtaj olunmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…