Sizi gerçekten tebrik ederim keşke herkesin böyle zor gününde de yanında olabilecek olgunlukta bir arkadaşı olabilse siz ayıplayıp arkadaşınızla ilişkinizi kesmediniz ve kolaya kaçıp bir cana kıymak yerine başka yolları araştırıyorsunuz. Böyle insanların olması çok güzel.
Arkadaşınız kaç yaşında peki çalışıyor mu ekonomik özgürlüğe sahip mi tek başına bir çocuğun sorumluluğunu kaldırabilecek mi bunlar da çok önemli
Evet burası Türkiye öyleyse haydi hepberaber linç edelim bu hamile kalmış insanı. Ne geçer elimize dejenere olmamış bir toplum. Çok güzel. Eğer konu bir arkadaşım evli olmadan hamile kalmak istiyor kalsın mı kalmasın mı ne yapmalı tarzında bir konu olsa evet ozaman değer yargılarımızı konuşturup bunun toplumca hoş karşılanmayan ve zorluıkları olan bir durum olacağını anlatalım da testi çoktan kırılmış şimdi kınasak ayıplasak tüh burası Türkiye burada hoş karşılayamam desek ne geçecek elimize. Olan olmuş maalesef Kırıcı konuşmadan önce nasıl daha iyiye gidilebiliri tartışsak daha mantıklı.
Ben de bu sebepten konu sahibini kutlayacaktım yakınen şahit olduğum bir olay oldu üniversitede. İki kız yakın arkadaşlar biri hamile kalıyor öteki yakınından bile geçmemeye başladı hamile kalan kız yurttan ayrıldı sevgilisiyle eve çıktı arkadaşının yüz çevirmesi zoruna gitmiş ki açıklama yapma mecburiyeti hissetmiş yaklaşmış arkadaşına nolur bi dinle diye. Aldığı cevap şu: benden uzak dur sen seçimini yaptın.. Çünkü kendisi namus timsali melekler doğurmuş onu haşa annesi sevişmedi. Aman uzak dur beni de kirleteceksin. Nerede kaldı paylaştıkları sevgileri arkadaşlık dostluk insan beşer elbet şaşar demişler bana göre bu da arkadaşlar için bir sınavdır vefalılık sınavıdır. Sonuçta çocuk sahip çıkmış diye duydum evleneceklerdi. Ama sahip çıkılmayan bir çocuğun hayatı ne kadar zor geçer yaşayan bilir. Arkadaşınız doğurmak istiyorsa bunun için yeterli güce sahip mi onu ölçüp tartmalı gerekirse şehir değiştirip etrafa dulum demeli mesela. Çünkü çocuğuna edilecek hakaretlere dayanamayabilir ve çocuğa bunu reva görmemeli zaten. Sevgiliye de en azından kimlige adını yazdır desin tek başına büyütecekse bile bunu çocuğuna borçludur arkadaşınız.Sizi gerçekten tebrik ederim keşke herkesin böyle zor gününde de yanında olabilecek olgunlukta bir arkadaşı olabilse siz ayıplayıp arkadaşınızla ilişkinizi kesmediniz ve kolaya kaçıp bir cana kıymak yerine başka yolları araştırıyorsunuz. Böyle insanların olması çok güzel.
Arkadaşınız kaç yaşında peki çalışıyor mu ekonomik özgürlüğe sahip mi tek başına bir çocuğun sorumluluğunu kaldırabilecek mi bunlar da çok önemli
Ben de bu sebepten konu sahibini kutlayacaktım yakınen şahit olduğum bir olay oldu üniversitede. İki kız yakın arkadaşlar biri hamile kalıyor öteki yakınından bile geçmemeye başladı hamile kalan kız yurttan ayrıldı sevgilisiyle eve çıktı arkadaşının yüz çevirmesi zoruna gitmiş ki açıklama yapma mecburiyeti hissetmiş yaklaşmış arkadaşına nolur bi dinle diye. Aldığı cevap şu: benden uzak dur sen seçimini yaptın.. Çünkü kendisi namus timsali melekler doğurmuş onu haşa annesi sevişmedi. Aman uzak dur beni de kirleteceksin. Nerede kaldı paylaştıkları sevgileri arkadaşlık dostluk insan beşer elbet şaşar demişler bana göre bu da arkadaşlar için bir sınavdır vefalılık sınavıdır. Sonuçta çocuk sahip çıkmış diye duydum evleneceklerdi. Ama sahip çıkılmayan bir çocuğun hayatı ne kadar zor geçer yaşayan bilir. Arkadaşınız doğurmak istiyorsa bunun için yeterli güce sahip mi onu ölçüp tartmalı gerekirse şehir değiştirip etrafa dulum demeli mesela. Çünkü çocuğuna edilecek hakaretlere dayanamayabilir ve çocuğa bunu reva görmemeli zaten. Sevgiliye de en azından kimlige adını yazdır desin tek başına büyütecekse bile bunu çocuğuna borçludur arkadaşınız.
Anlamıyorlar yazık insanlar Hangimiz meleğiz veya hangimiz dogruyuz ben bi konu actım ve ozelliklede belirttim neden actigimi keşke yadirgamak yerine duruma bi bakabilseniz gunah
Burasi amerika olsa bu ayip olmuycak yani veya yadirgamiycaksiniz oylemi dogrumu anliyorum bakin burada ben keyfi keder konusmuyorum hosunuza gider gitmez sorgulamiyorum konuya bakarsiniz anladiniz veya hoslanmazdiniz yazmasınız burası Türkiye 4 kadinla evleniyorlar burasi Türkiye eş eşi öldürüyor burası Türkiye mal davası yüzünden aile cinayeti burası Türkiye sokakta bırakılan çocuk burası Türkiye malesef 12 yasinda evlendirilen kiz cocugu ben nerede oldugumun farkindayim emin ol yasayanlarda farkinda yanliz zinadan ibaret degil burasi herseye bas kaldirim ozaman düzelir belki hayat
Yanında arkadasimin birakmamis ama tabi aldirsin istiyor cocuga hazir degilim demis kizamiyorum çünkü hakkim yok yoksa elime alip elimden geleni hepimiz adina yapmak isterdim aradim arkadasimin telefonundan konusmak istemedi bende arkadasimla beraber herseyi arastirmaya koyulduk bunu bi can icin yapmak zorunda olarak bilgilendirmek istedim sizi takip edenler bilmek ister diye ama en cok arastirdigim sey benim babasiz veya annesiz ayri evdelerde buyuyen cocuklar
Evet burası Türkiye öyleyse haydi hepberaber linç edelim bu hamile kalmış insanı. Ne geçer elimize dejenere olmamış bir toplum. Çok güzel. Eğer konu bir arkadaşım evli olmadan hamile kalmak istiyor kalsın mı kalmasın mı ne yapmalı tarzında bir konu olsa evet ozaman değer yargılarımızı konuşturup bunun toplumca hoş karşılanmayan ve zorluıkları olan bir durum olacağını anlatalım da testi çoktan kırılmış şimdi kınasak ayıplasak tüh burası Türkiye burada hoş karşılayamam desek ne geçecek elimize. Olan olmuş maalesef Kırıcı konuşmadan önce nasıl daha iyiye gidilebiliri tartışsak daha mantıklı.
Keşke yazdıklarımdan dalga geçtiğimi değil benim kimseyi yargılamayıp beni ilgilendirmediğini yazdığımı anlasaydınKonu sahibi olmamam merhametim olmadığı anlamına gelmiyor. Yani illa kendi başıma gelmesi gerekmiyor bu olayın empati yapabilmem için. Tabi istediğini yazabilirsin de biraz dalga geçer gibi bir havan var ben ona takıldım. Dalga geçip ayıplamak çok riskli sonuçta yarın başımıza ne geleceğini hiç kimse bilemez.
Herneyse sen dalga geç bi başkası kınasın koskoca insanlarsınız bu yaştan sonra ben ne desem faydası yok. Allah herkesin yüreğine merhamet versin. Hoş şimdi de dersiniz zina yapana merhamet mi edeceğim diye. O da sizin insanlığınız olsun haydi iyi günler...
Ben oyle birsey dedigimi hatirlamiyorum kimse bu durumdan cok mutlusunuz demiyor amerika falanda derdim degil zaten ben islam dininin getirdiklerinden bahsettim kimseyi yargilamak gibi derdim yok herkesin kendi hayati.. siI burdan tebrik edende size kizanda burdan ciktiktan sonra kendi hayatina bakar ve emin olki kimse boyle birseyi alkislamaz bazilarimiz bu durumu normallestirmeye calisiyor okadar aaa pardon modern batiydi demi :)
Keşke yazdıklarımdan dalga geçtiğimi değil benim kimseyi yargılamayıp beni ilgilendirmediğini yazdığımı anlasaydın
Sorun burada işte kimse kimseye müdahale etmese sorun kalmaz bide vicdan versin falan yazmışsın hem anlamıyorsun yazdığımı hem de uzun uzun yazıyorsun
zina derken evlenmeden cinsellikten bahsediyorsan sevişmek candır
Yahu sorun sizde mi bende mi bende diyorum ki doğurmak isteyen yapsın ne kınıyorum nede dalga geçiyorum hay Allahım ya okuduğunuzu anlamamakta ısrar kıyamet.Peki güzel arkadaşım evli olupta imza olupta aydi buyuyen cocuklarin bundan yasadi fark imza farki bu kadar derin anlamimi olmali peki o canı Allah yarattı herşeye ragmen nasıl bunu sorgu sual edebiliriz ki ben hepinizin goruslerine saygi duyuyorumda hala anlamadim amacima da ulasamadim ben bu konuyu babasiz annesiz buyuyen cocuklara tanık olanlar veya birebir yasayanlar var ise veya babasiz cocuk yetistirilmesi adina gorusleri var ise bunu bilmek dinlemek adina actim yargilamaktan zina yorumlamaktan amacimizi aştık
Peki anormal olsun bu durum ilk defa ben gundeme getirdim diyelim kabul peki hangimiz nikahtan sonra imam nikahi kiyiyor bunu herkes yapmiyor artık peki bide soyle bakalim evlenip babasi bosanan var tek edip giden var zina cocugu olmayincadahami az uzuluyor dahami cok seviliyo hanim efendi düşüncelerinize tu kaka demiyorum degistirememde benim burada amacım yanlış anlasiliyor ben buna üzülüyorum modern hayatsa bu ben bu hayata karşı gelemem neden mi imanım eksik oldugu icin der simdi okuyanlarin cogu ahlak yok der ama unutuyorlar gebe kalmak icin can atipta hamile kalamayanlar var iken burada korunmus olupta yaratilan bi canı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?