evlilik dışı gebelige nasıl bi yol olmak lazım yorumlariniz cok önemli

evlilik dışı çocuğunu dünyaya getirenler varmı var ise bizimle duygalarinizi paylasirmisiniz ?

• 20

OY: 3 60,0%
  • 50

OY: 2 40,0%

• Ankete Katılan
    5

Ben teşekkür ederim saygiya deger oldugunuz icin arkadasim 28 yaşında ailesi ile yasiyor magaza gorevlisi olarak calisiyor ekonomik durumu orta düzeyde ailesi sanirim ogrendiginde durumlar karisicak oda ev arkadasi aramaya basladi bile ayri eve cikicak umarim herseyin hayirlisi olur

Yazdıklarımı tekrar okursanız linç etmeye yönelik kışkırtıcı tek bir cümle yok..
Sizin düşünceleriniz ile zıt yönde olabilir düşüncelerim.
Bu konu üzerinden genel görüş açımı paylaştım, direkt gebe kalan arkadaş için yazmadım.
Evlilik öncesi cinsel birlikteliğe olumlu bakmıyorum ancak birlikte olanları eleştirmem yada kınamam asla.
Ama ben böyle düşünüyorum diye de kimsenin beni eleştirmeye hakkı yok.

Konuda geçen gebe kızcağız da tüm güçlüklerle başa çıkmayı göze almış ki bebeği doğuracak. Ancak hamile bırakan kişi düzgün biri değilmiş ki ortada bırakmış bebeği ve annesini.
Umarım bebeği ile hayata tutunup güçlü bir kadın olarak devam eder yaşantısına

Son düzenleme:
Ben de bu sebepten konu sahibini kutlayacaktım yakınen şahit olduğum bir olay oldu üniversitede. İki kız yakın arkadaşlar biri hamile kalıyor öteki yakınından bile geçmemeye başladı hamile kalan kız yurttan ayrıldı sevgilisiyle eve çıktı arkadaşının yüz çevirmesi zoruna gitmiş ki açıklama yapma mecburiyeti hissetmiş yaklaşmış arkadaşına nolur bi dinle diye. Aldığı cevap şu: benden uzak dur sen seçimini yaptın.. Çünkü kendisi namus timsali melekler doğurmuş onu haşa annesi sevişmedi. Aman uzak dur beni de kirleteceksin. Nerede kaldı paylaştıkları sevgileri arkadaşlık dostluk insan beşer elbet şaşar demişler bana göre bu da arkadaşlar için bir sınavdır vefalılık sınavıdır. Sonuçta çocuk sahip çıkmış diye duydum evleneceklerdi. Ama sahip çıkılmayan bir çocuğun hayatı ne kadar zor geçer yaşayan bilir. Arkadaşınız doğurmak istiyorsa bunun için yeterli güce sahip mi onu ölçüp tartmalı gerekirse şehir değiştirip etrafa dulum demeli mesela. Çünkü çocuğuna edilecek hakaretlere dayanamayabilir ve çocuğa bunu reva görmemeli zaten. Sevgiliye de en azından kimlige adını yazdır desin tek başına büyütecekse bile bunu çocuğuna borçludur arkadaşınız.

Paylaşımlariniz için teşekkür ederim inşallah haklarında doğrusu olur bende elimden geleni yapicam sizlerin yorumlarıda benim ne kadar dogru yaptigimin kanıtı oldu cok sağolun umarım çocuğun babası vicdana gelir

Ben oyle birsey dedigimi hatirlamiyorum kimse bu durumdan cok mutlusunuz demiyor amerika falanda derdim degil zaten ben islam dininin getirdiklerinden bahsettim kimseyi yargilamak gibi derdim yok herkesin kendi hayati.. siI burdan tebrik edende size kizanda burdan ciktiktan sonra kendi hayatina bakar ve emin olki kimse boyle birseyi alkislamaz bazilarimiz bu durumu normallestirmeye calisiyor okadar aaa pardon modern batiydi demi :)

annesiz babasız Allah ömür verdiği sürece yaşayacak. boşanmış gibi düşünün en kötü ihtimalle, sorumsuz baba dolu memleket... onların çocukları nasıl yaşıyorsa bu da yaşar her türlü yaşar.... mutlu olması annesinin psikolojisine bağlı. Mutsuz kadın mutlu çocuk yetiştiremez.. Adam da bence bir süre sonra kabul eder madem şu an hala yanında....yada defolup gider o da artık onun vicdanına kalmış.... gidebiliyosa zaten böyle bir adam yanında olsa ne gibi bir faydası olur ki çocuğa....

Valla arkadasim senin hayat tarzinaa bisey diyemem bak benim senin yazdiklarini yargilamiyorum nasilki size benim dusuncem anormal geliyorsa banada sizin duaunceniz Allah kimsenin kalbine butur yanlislar vermesin

Bu şekilde dünyaya gelmiş çocuğun psikolojisi ön planda olmalıdır.
Bir uzmandan yardım alarak karar vermesi daha doğru olabilir.

ne yazıkki olan bir durum özellikle hayat kadınları annelik duygularını tatmin etmek için yapıyormus

Keşke yazdıklarımdan dalga geçtiğimi değil benim kimseyi yargılamayıp beni ilgilendirmediğini yazdığımı anlasaydın
Sorun burada işte kimse kimseye müdahale etmese sorun kalmaz bide vicdan versin falan yazmışsın hem anlamıyorsun yazdığımı hem de uzun uzun yazıyorsun
zina derken evlenmeden cinsellikten bahsediyorsan sevişmek candır

bu konuda bizim
hamile olan arkadaşının fikri düşüncesi daha önemli
ben dogur desem bebege ben bakmayacam ihtiyaçlarını ben degil arkadaşın karşılayacak
aldır desem ben degil hamile olan arkadaşın cigeri yanar
ne desem bilemedim

Çok ilginç cidden birden benim hayat tarzım olmuş olay durun şunu söyleyeyim evli değilim ve evlilik dışı bir çocuk beklediğim falan da yok ve bunu normal de görmüyorum ama bunu kınamak ayıplamak düşene bi tekme de ben vurayım mantığından başka birşey değil.

Allah kimsenin başına vermesin. Kınamayın diyorum ben arkadaşı için fikir danışan bir kız var karşınızda yardım etmeye çalışsak başka bir yanlış daha yapılmaması için doğruyu tartışsak burada daha faydalı olur. Ben böyle düşünüyorum. Olayı normalleştirmeye ve batının ahlaksızlığını almaya çalıştığım falan da yok mevlana ne diyor "ne olursan ol yine gel" yani insanız hepimiz hata yaparız önemli olan farkına varıp doğruya yönelmek yol göstermek. Ayıplamanın eleştirmenin hiç kimseye faydası yok.

Anlatamıyorum derdimi sanırım neyse siz beni batının ahlaksızı sanın bunu hayat tarzım sanın beni bilen biliyor kendimi savunamam burada ama zor durumdaki insanlara merhamet edin kimsenin günahlarını yargılamak bize düşmez. Yardım isteyen bir insana saldıranlara bu sözlerim isteyen istediği gibi algılasın.

Peki anormal olsun bu durum ilk defa ben gundeme getirdim diyelim kabul peki hangimiz nikahtan sonra imam nikahi kiyiyor bunu herkes yapmiyor artık peki bide soyle bakalim evlenip babasi bosanan var tek edip giden var zina cocugu olmayincadahami az uzuluyor dahami cok seviliyo hanim efendi düşüncelerinize tu kaka demiyorum degistirememde benim burada amacım yanlış anlasiliyor ben buna üzülüyorum modern hayatsa bu ben bu hayata karşı gelemem neden mi imanım eksik oldugu icin der simdi okuyanlarin cogu ahlak yok der ama unutuyorlar gebe kalmak icin can atipta hamile kalamayanlar var iken burada korunmus olupta yaratilan bi canı

Son düzenleme:

Peki güzel arkadaşım evli olupta imza olupta aydi buyuyen cocuklarin bundan yasadi fark imza farki bu kadar derin anlamimi olmali peki o canı Allah yarattı herşeye ragmen nasıl bunu sorgu sual edebiliriz ki ben hepinizin goruslerine saygi duyuyorumda hala anlamadim amacima da ulasamadim ben bu konuyu babasiz annesiz buyuyen cocuklara tanık olanlar veya birebir yasayanlar var ise veya babasiz cocuk yetistirilmesi adina gorusleri var ise bunu bilmek dinlemek adina actim yargilamaktan zina yorumlamaktan amacimizi aştık

bir cana kıymak büyük günah. babasızlık ya da annesizlik kötü birşey tabiki ama doğurmak isteyen yada çoçuğunun bakımında yetersiz olan kişilere devlet sosyal ekonomik destek sağlıyor. bu sayede çocuğun ihtiyacları aileye ekstra harcama yaratmıyor. çocuk büyüdükçe ücrette artıyor.

Yahu sorun sizde mi bende mi bende diyorum ki doğurmak isteyen yapsın ne kınıyorum nede dalga geçiyorum hay Allahım ya okuduğunuzu anlamamakta ısrar kıyamet.

Hayir ben asla aldirsin demiyorum o bir canli bende dahil evlat bekleyen isteyen cok anne adayi var bence dogursun ama cok guc bir hayat onu bekliyor onun yaptigi yanlis ama erkek musvettesininki daha buyuk gunah umarim hersey yoluna girer

boşanmış ve bebekleri olan birisi olarak söylüyorum, kadın güçlüyse, ayakları üzerinde duruyorsa yavrularını kimseye muhtaç etmiyorsa baba varlığı olmuş olmamış inan farketmiyor, babasız çocuk büyütmek zor deniliyor Allahıma çok şükür ben bu zorluğu en azından 2,5 yıldır yaşamadım bundan sonrada yaşarmıyım bilemiyorum.. (Allahım yaşatmasın inş.)
Fakat; evlilik dışı çocuk yapma toplumumuzda çokda hoş karşılanmıyor arkadaşınız bebeğini doğurduğunda hem bebeğiyle ilgili problemlerle mücadele edecek hemde çevre baskısıyla mücadele edecek, bütün yükü omuzlarına alacak onca yükle bebeğine nasıl annelik yapacak?? çok iyi düşünüp karar vermesi gerekiyor..
ben arkadaşınızın yerinde olsam ne bebeğe nede kendime bu hayatı zindan etmezdim bebeği aldırırdım...

kalp hırsızı diye yeni bir dizi başladı atv de aynı konuyu işliyorlar izlesin arkadaşınız baksın bakalım o çocuğun psikolojisini kaldırabilecek mi ?

benim annem babam ben lisedeyken ayrıldılar

babamla bağımız o andan itibaren koptu

zaten sorumsuz bencil bir insandı aynı evde yaşadığımız zamanlar da bile

30 yaşındayım hala babasızlığın ezikliğini yaşıyorum her konuda

annem zaman zaman babamdan çektiklerini anlatır

nişanlıyken bunu yapmıştı yeni evlendigimizde şunu yaptı vs.

ben annemi suçlarım niye böyle sorumsuz gereksiz bi insandan bizi(kardeşimde var) dünyaya getirdin diye....

sonuçta düzgün bir ailede büyümek her çocuğun hakkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…