Evlilik - Ev Seçimi

onlar için bişey farketmeyecek dediğim gibi aynı apartmanda başka br daireleri de var ama genellikle başka bir semtte kalıyorlar bu evi çok kullandıkları yok yani bende düşünüyorum işte

eee o zaman neden oturduğunu size versin

o daireye oturun

gelip gidince sizde kalmak gibi bir plan mı var

eşyayı alt kata at üste geline yeni ev kur

sonra da onda takıl

Son düzenleme:
zorlanmayacaksanız o zaman alın canım cunku kendı evınız olacak sonuçta.ama ne bılım tatil,sağlık,alış verış yetecekse al tabıkı.sonuçta ev almak gıtgıde zorlaşıyor.
çok iyi düşünmek gerek gerçekten , kvde de çok destekledi bu durumu maddi açıdan çok rahat edersiniz birikim yaparsınız vs diye ama ne bilim ayy

eee o zmaan neden oturduğunu size versin

o daireye oturun

gelip giidnce sizde kalmak gibi bir plan mı var

eşyayı alt kata at üst egeline yeni ev kur

sonra da onda takıl
hayır öyle bir durum yok evlerini alt kata taşıyacaklar başka semtte de kurulu bir evleri var .bakma gibi bişey söz konusu değiil yani

ailesi amcasıyla görüşmüyor ilerde öyle bir sorun olmaz da bilemiyorum

eee ama amca ya da eşi çocukları sana yanaşacak belki

ya da sırf ailesine gıcık diye senin ya da eşin hakkında konuşacak

sen geçen gece yoktu ama eve kadın getirdi diye mektup atacak kapının altına belki

bana aile apartmanı hem de böyle küslük vs zor geliyor

çok iyi düşünmek gerek gerçekten , kvde de çok destekledi bu durumu maddi açıdan çok rahat edersiniz birikim yaparsınız vs diye ama ne bilim ayy

Bizde eşimin dedesinin evinde oturduk ilk zamanlar .Babaanne yaşlıydı oda aşağıda otururdu.Açıkçası birikim yaptık ve 3 yıl sonunda ev aldık.Çalıştığım için sabah gider akşam gelirdik.Çok sıkıntı olmadı.Arada yaşlı babaanne atarlanırdı azıcık sohpete gelin diye okadar bizde arada yapardık :)))

abooo kafam iyice karıştı :) bende dün tamda nişanlıma bunu dedim yengen annene gıcıklık olsn diye bana yanaşmaya sorun çıkartmaya kalkmasın dedim

Canım benim bence mantıklı dedenin evine geçmek ev istediğiniz yerde istediğiniz gibi eşyaalrınızı alır oturursunuz
dede zaten başka semtte kalıyor arada geliyor ki geldiğinde apartmandaki diğer evde kalıcaklar çalışan insanlarsınız siz ne kadar muhattap olabileceksiniz
ee amcayla da konuşulmuyor
sizde para biriktirir eşinin diğer evini satar krediye de bulaşmadan ev alırsınız ha sorun olduğunda zaten durumunuz var çıkar gidersiniz

bir arkadaşımda eşinin dedsinin evinde oturdu bi kaç yıl sonra eşinin babaannesi ile eşinin annesinin arası kötü olunca kadın torununu evden çıkardı kiracı aldı o eve.yani bilemiyorum neler olur bu tip sorunlarla karşılaşabilirs,in

evet bizde öyle mi yapsak dedik bilmiyorum ki napıcaz :)

nişanlım ve kvde de böyle diyor . mantıklı aslında ama işte insan herşeyi düşünüyor :)

öyle bişey olursa kiradaki eve geçebiliriz yada yeni ev alabiliriz kredi çekip ..neyseki bir sorun yaşanırsa onlardan medet umacak bir durumda değiliz. onun rahatlığı bizde ki belki de

hayır öyle bir durum yok evlerini alt kata taşıyacaklar başka semtte de kurulu bir evleri var .bakma gibi bişey söz konusu değiil yani

ama neden onlar alta taşınıyor

yani orası boş ise makul olan bak burası boş isterseniz gelin burada oturun demek

o ev kötü diye mi onlar alta taşınıyor

valla küs olan amca ben olsam X in oğlu keyif yapsın diye yaşlı anam babam kötü eve mi taşınacak diye huzursuzluk çıkarırım

yok şöyle bize verecekleri daire en üst katta teraslı ve içini yeni yaptırdılar ama hiç kullanılmıyor. alt kattaki dairede aynı sadece terası yok zaten o apartmanda durmadıkları için onlara gerek olmuyor büyük ev , nişanlımda teraslı bi ev istediği için üst katı vermek istiyorlar .

huzursuzluk çıkarmaları için sebep yok amcasına da başka bir ev verildi

Bence çok büyük bir nimet. Neden kötü düşünüyorsunuz , böyle büyük bir fırsat elinize geçmiş mutlaka değerlendirin, adamlar size evini veriyor siz iki tabak yemek vermissiniz ayda bi kere çokmu zor geliyor. Bi güler yüz bi tatli söz bitti gitti iste.

yok canım konu iki tabak yemek değil ki zor olur mu pişmanlık duyar myım diye tereddüt

ama işte ev verilse de ben çıkarırım huzursuzluk

neymiş teraslı imiş içi yapılı imiş

annem son günlerinde ferah ferah oturacaktı özene bezene ev döşedi de gelip X in oğlu oturdu

bakın burada hedef siz ya da eşiniz değil eşinizin babası onun ailesi ama arada siz yıpranırsınız

bu kötü senaryo

belki hiçbiri olmaz ama ben kötü ihtimali de size ileteyim diye yazdım

evi dede babanne içten gelerek verelim demiştir vs vs

ama o apartmana gidecekseniz de bence biz boş daireyi düzenler geçeriz demeniz lazım taşın yerleş vs vs ne gerek var

hem yaşlılar gürültü vs çekmeyelim diye üst katta otururlar

yarın öbür gün çocuğunuz olunca dedelerin tepesinde mi koştursun

Son düzenleme:
Bence ilk birkaç sene dedenin verdiği evde oturun. Bu kadar da gururlu olmamak lazım bazen. Ama nişanlınızla konuşun, eğer bir problem çıkarsa kendi evimize geçeceğiz diye. Zaten evlenirken yeterince borç olacak, en azından rahat rahat onları ödersiniz ve birikim yapar birkaç seneye kendi evinizi alırsınız. Valla biz evlenirsek erkek arkadaşımın aile apartmanındaki dairesinde oturmayı isterim. Kv, kp, amca, babanne hepsi aynı apartmanda. Zorlanabiliriz belki ama daha iyi bir gelecek için birkaç sene katlanılır diye düşünüyorum

Ben derimki dedenizin verdigi evde oturun kendi evinizide satin istediginiz yerdende ev alin sorun olursa taşınırsınız elinizi altında eviniz olsun sonuçda .Birde soyle düşünmeklazım yaşlı insanlara güleryülü olunca birşey kaybedilmez kazanılır.negüzel boyle destek olmuşlar size herkez yapmaz bunu.

Şu an nişanlısınız evlenince şartlar değişiyor biraz daha güzel bi teklif aslında ama alt kata taşınmak demek ordada bulunacakları anlamına gelir yoksa orayı kiraya verirler ben oturmazdım herkesten uzak kafa rahat olmayı tercih ederdim gerekirse 5 bin fazla ver 10 dk fazla yürü sıkıntı olduğunda ordan taşınmak sorunu büyük hale getirir

çok kötü oldu gerçekten :) ama alt kattaki daire de kiracı var zaten bomboş daire değl
teşekkürler bunları da düşünüyorum tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…