• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik fazla mı geldi? Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

sadelik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
326
76
123
Samsun
arkadaşlar, 6yılı geçmiş bir evlilik bir evlat. Eşimin hiç geçmeyen akşam eve gelmemeleri. Gelip hemen çıkmaları, saatler sonra dönmeleri. Hep böyle. Her akşam. Hafta sonu pazar gününü bize ayırması yetiyor ona. Vicdanı rahat. Ben de çalışıyorum. 3gibi eve gelip evladımla ilgileniyorum. Ta ki yatana kadar. O ise rahat. Her akşamı dolu. Spora gidecek, vakıfa gidecek, balığa gidecek, arkadaşlarını görecek... çok dolu bir hayatı var. Ve benim anlamım ne bilmiyorum. Çok uğraştım bir şeyler değişsin diye. Olmadı. Ya deliliğe vurup ben de günümü gün edicem, onun gibi bekar havasında takılıcam ya da evde kafayı yiyicem. Eşim, faturaları ödeyip eve muz getiren adamdan daha fazlası olsun istiyorum. Çok şey mi istiyorum? Yaşım 30. Ben, eşimin hep iyi taraflarını görmeye çalışarak sabrettim. Ama enayilik mi yapıyorum sizce? Bana akıl verebilir misiniz?

eşiniz sizi hayatında önceliklerine değil sonraki aşamalar koymuş. siz onun ertelediği zamansınız.
bence alın cocugunuzu gezin birazda o sizi merk etsn öyle oturup evde onu beklemeyn.
gayette cocugunzla tek basınıza eğlenblrsnz diye düşünyrm. hatta varsa arkadaşlarnz onlarla buluş oturup sohbet edin akşam yemeklerine cıkın evladınızla ben annemle bunları yapmayı cok isterdm cocukken ama olmadı.

evde oturup bekleme.
o da bu saatten sonra değişmez. Sende takıl kafana göre
Madem öyleyse , böyle
Vaktinin kıymetini bil bence..

eşinizin önceliği değilsiniz.
nasılsa evde olduğunuzdan emin.
siz olmadan birşeyler yapan eşinize o olmadan birşeyler yapabileceğinizi göstermenin zamanı gelmiş.

Eşinizle konustunuz mu peki bu konuyu herhangi bi açıklaması oldu mu davranışlarının ? Herşeye rağmen duzelmiyorsa sizde yapın onun yaptığını, belki anlar o zaman.. O anlamasa bile kendi hayatınızı yaşamanız için yapın bunu.

arkadaşlar, 6yılı geçmiş bir evlilik bir evlat. Eşimin hiç geçmeyen akşam eve gelmemeleri. Gelip hemen çıkmaları, saatler sonra dönmeleri. Hep böyle. Her akşam. Hafta sonu pazar gününü bize ayırması yetiyor ona. Vicdanı rahat. Ben de çalışıyorum. 3gibi eve gelip evladımla ilgileniyorum. Ta ki yatana kadar. O ise rahat. Her akşamı dolu. Spora gidecek, vakıfa gidecek, balığa gidecek, arkadaşlarını görecek... çok dolu bir hayatı var. Ve benim anlamım ne bilmiyorum. Çok uğraştım bir şeyler değişsin diye. Olmadı. Ya deliliğe vurup ben de günümü gün edicem, onun gibi bekar havasında takılıcam ya da evde kafayı yiyicem. Eşim, faturaları ödeyip eve muz getiren adamdan daha fazlası olsun istiyorum. Çok şey mi istiyorum? Yaşım 30. Ben, eşimin hep iyi taraflarını görmeye çalışarak sabrettim. Ama enayilik mi yapıyorum sizce? Bana akıl verebilir misiniz?
Eşiniz bayağı sosyalmiş. Siz neden sosyalleş miyorsunuz? Oturup kafayı adama takarak kafayı mı yiyeceksiniz?

eşiniz halen evlendiğini idrak edemiyor sanırım zira bekar gibi takılıyormuş adam baksanıza

başka konularınızda vardı sanırım sizin aynı şekilde.sonuna kadar haklısınız.sizsiz bir yere gitmemeli

bu şekilde evllilik yaşayıp mutlu olanlar da var,ancak 2 tarafın da hayata bakışı önemli.
yani bana göre evlilik aile olmak demek.çocuk da varsa beraber yenen yemekler,oynanan oyunlar,gezmeler demek.haricinde her 2 taraf da kendine vakit ayırabilir.mesela bizde ortak yapılan rutinler dışında,bazen ben oğlumla kalırım eşim kendisi bişeyler yapar,bazen ben tek takılırım.
ama sizdeki durum başka.adam devamlı "benim sporum,benim gezmem" modunda..
sen de oğlunla takıl diyenleri anlamıyorum,o çocuğu tek başına yapmadı bu kadın,sorumluluğu,yemesi içmesi oyunu okulu ödevi ortak paylaşılması gerek ebeveynler tarafından.tek başına oğluyla yaşayacaksa evliliğin ne anlamı var ki?

Arkadaslara katılıyorum
Cocugu esınıze bırakıp arada spora gıdın, alışverişe gidin

Cocugumuz olsa benim esimde ilgilenmek istemez acikcası. Bir kedimiz var onun bile herşeyiyle ben ilgilenip, ben düşünüyorum. Esim sadece sever oynar okadar. :KK70: Anlattığınıza bakılırsa adam kotu biseyde yapmiyor. Spora gidiyor, baliga gidiyor, arkadaslariyla gorusuyor. Tek problem siz dahil olmuyorsunuz, olamıyorsunuz. Ama herkes evlenince hayattan cekilecek, sadece ev, iş arası mekik dokuyacak diye birsey yok. Adamın yaptiginada kusur bulamıyorum. Sizin hayat beklentileriniz uymuyor sadece.
Sende oraya, buraya git diyen arkadaslarada katilmiyorum. Olayın cozumu kim daha cok gezer yarışması yapmak değil. Birlikte birseyler yapabilmek. O da olmuyorsa o evlilik zor.

Benim kayınpeder böyleydi ,hep bir işleri olurdu ,arkadaşlarıyla gezmeler falan,kayınvalidemin en küçük çocuğuda evlendi de evde tek korktuğu içinde kocası vakitlice eve geliyor artık ,45 senelik evliliklerinde yaklaşık 5 senedir kadın kocasını düzenli görüyor yani ,varsa sabrınız bu kadar sabredin ben şahsen ekonomik özgürlüğüm varsa sabredenezdim,arkadaşlarıyla balığa da gidebilir spora da gidebilir ama her gece olmamalı,hiç mi kocanızla başbaşa akşam vakit geçiremeyeceksiniz ,sizin ve çocuğunuzun buna ihtiyacı var.durumdan memnun olmadığınızı söylediğinizde ne diyor

eşiniz yaşamından sizi bu kadar uzak tutması hiç normal değil de sizin de buna 6 yıldır sabretmeniz hiçç ama hiççç normal değil.. Ama artık böyle oturmuş.. ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gideceksiniz.. net..

Benim kayınpeder böyleydi ,hep bir işleri olurdu ,arkadaşlarıyla gezmeler falan,kayınvalidemin en küçük çocuğuda evlendi de evde tek korktuğu içinde kocası vakitlice eve geliyor artık ,45 senelik evliliklerinde yaklaşık 5 senedir kadın kocasını düzenli görüyor yani ,varsa sabrınız bu kadar sabredin ben şahsen ekonomik özgürlüğüm varsa sabredenezdim,arkadaşlarıyla balığa da gidebilir spora da gidebilir ama her gece olmamalı,hiç mi kocanızla başbaşa akşam vakit geçiremeyeceksiniz ,sizin ve çocuğunuzun buna ihtiyacı var.durumdan memnun olmadığınızı söylediğinizde ne diyor
valla benim kayınpeder de öyleymiş.. öyleymiş diyorum çünkü ben o zaman eşimi tanımazken öyleymiş.. şimdi kayınvalidem anlatıyo geçmişi.. Eve gelmezdi diyo çalışmadığı her zaman kahvedeydi balıktaydı arkadaşlarıylaydı diye anlatıyo..4 tane çocuğu tek başına büyüttüm resmen diyo.. peki sonra nolmuş biliyomusunuz.. kadıncağız menapoza girince yıllardır biriktirdiği herşey patlamış.. sevgi mevgi hakgetire adamdan nefret etmiş bi anda..kafayı tırlatıp adama boşanma davası açmış 50 yaşında.. ve boşanmış.. sonuç olarak eşim de dahil 4 erkek çocuğunun 4 ü de bu boşanmadan annesini sorumlu tutuyo.. neden biliyomusunuz babam zaten hep böyleydi ne değişti birdenbire diye.. hatta anneleriyle uzun süre konuşmamışlar.. Biz ilk sevgiliyken de eşim konuşmuyodu sonra benim zorumla falan barıştılar.. Kadının yıllarca çektikleri yetmemiş gibi bi de çocukları tarafından suçlanmış..

Back
X