• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik gerçekten hastalıkta ve sağlıkta yanında olmak mı?

Eşim ynımda olmasa daha iyi sanki :)) en çok haftasonu o izinliyken onun yanında atak geçiriyorum acayip geriyor beni :)
:))) bunu dile getirmeniz bile bir başlangıç sizin için, neden geriliyorsunuz peki? Rahat hissetmemenize sebep birşeyler vardır mutlaka, bunları irdeleyin kendi içinizde, belki de rahatsızlığınızın biraz olsun düzelmesi eşinize hislerinizi net olarak anlatabilmekten geçiyordur.

Son düzenleme:
:))) bunu dile getirmeniz bile bir başlangıç sizin için, neden geriliyorsunuz peki? Rahat hissetmesenize sebep birşeyler vardır mutlaka, bunları irdeleyin kendi içinizde, belki de rahatsızlığınızın biraz olsun düzelmesi eşinize hislerinizi net olarak anlatabilmekten geçiyordur.
Rahat konuşamıyorum direkt konuyu kapatmaya çalışıyor.. hastalıktan bahsetme diyor... bende onun yanında hasta olmamalıyım dedikçe tam tersine hasta oluyorum :)

Tedavi oluyor musunuz?
Büyük konuşmayayım da bana da ruhsal ,psikolojik sorunlarını çözemeyenler iradesiz vs gibi geliyor.Hem tedavi olmuyorlar hem de gerekli çabayı göstermiyorlar,ki gerçekten hasta iseniz tedavisi mümkün olmayan hastalık yok günümüzde.
Allah size de, kimseye de vermesin. Ama tedavisi mümkün olmayan hastalık Yok günümüzde demişsiniz ya.
Dönüp dönüp tekrar okudum acaba yanlış mı görüyorum diye.
Ablam bütün ilaçlarını alır, tedaviye de gider isteklidir de.
30 senedir şizofren. Keyfinden mi şimdi bu?

Rahat konuşamıyorum direkt konuyu kapatmaya çalışıyor.. hastalıktan bahsetme diyor... bende onun yanında hasta olmamalıyım dedikçe tam tersine hasta oluyorum :)
Eşinizi götürün doktorunuza, sizi dinlemiyor doktoru dinlesin bari, insan eşinin söylediklerini dinlemez mi hiç, bu sizin için önemli ki eşinizle konuşmak istiyorsunuz, doktor sonrası aynı tavrı takınırsa gelin buraya dökün içinizi rahatlayın.
Onlar grip olsa sızlanıyorlar, sizde o hasta olunca kapat konuyu deyin :))

Allah size de, kimseye de vermesin. Ama tedavisi mümkün olmayan hastalık Yok günümüzde demişsiniz ya.
Dönüp dönüp tekrar okudum acaba yanlış mı görüyorum diye.
Ablam bütün ilaçlarını alır, tedaviye de gider isteklidir de.
30 senedir şizofren. Keyfinden mi şimdi bu?
Şizofren norolojik bi hastalık olduğu için insanlar daha anlayışlı... panik bozukluğu be anksiyeteyi kimse önemsemiyor .. çünkü intihar riski neredeyse hiç yok ve kişi kendini kaybetmiyor

Eşinizi götürün doktorunuza, sizi dinlemiyor doktoru dinlesin bari, insan eşinin söylediklerini dinlemez mi hiç, bu sizin için önemli ki eşinizle konuşmak istiyorsunuz, doktor sonrası aynı tavrı takınırsa gelin buraya dökün içinizi rahatlayın.
Onlar grip olsa sızlanıyorlar, sizde o hasta olunca kapat konuyu deyin :))
Aynen geçen sinuZit oldu acayip başağrısı wardı :) psikolojiktir kafanda bitir dedim :)) bi sinir oldu görmeliydin:))... bi daha ki psikiyatr randevuma eşimi götürcem zorla da olsa....

Insanin beden sagligi bozulabiliyorsa ruh sagliginin bozulmasi da gayet normal.. Bizler makine degiliz. Hepimiz bir ruh tasiyoruz.
Konu sahibi, acil sifalar dilerim.

Aynen geçen sinuZit oldu acayip başağrısı wardı :) psikolojiktir kafanda bitir dedim :)) bi sinir oldu görmeliydin:))... bi daha ki psikiyatr randevuma eşimi götürcem zorla da olsa....
Kendine yapılınca nasıl sinir oluyor, hak etmiş bence iyi yapmışsınız:)))) götürün otursun dinlesin, yok öyle kapat konuyu, kafanda bitir demek, bitireyim de destek ol be adam deyin :-)

Tedavi görüyorum evet.. bahar aylarından dolayı sanırım hastalığım yeniden nüks etti.... '' iradesiz'' demeniz gerçekten çok yanlış bir kelime.. bunu hastalığı tam anlamıyla bilmediğinizden dolayı , yazdığınızı düşünüyorum.. yine de cevap için teşekkür ederim.
Canım kıyamam sana.benim babamda da psikolojik bi rahatsızlık var.ve her bahar ayında nukseder.gerçekten bizde zor günler geçiriyoruz.sakın kendini suçlama.sadece geçeceğini bil.tedavi oluyormuşsun zaten.biz bazı zamanlarda daha alttan alırız.ama ilk başlarda çocukları olmamıza rağmen bilerek yapıyor diyorduk.cekemiyorduk bunaliyorduk.sende eşinin bu durumunu normal karşıla.

Keşke anlasalar ve destek olsalar, belki bu kadar kendinizi gizlemek, izole etmek zorunda kalmazdınız.
Aynen.Ama onlar standart tip yüzeysel insan namzetleri.Anlamazlar empatiden insanlıktan.Ha ha hi hi varsa sende ozaman tutarlar.Ben canımla uğraşıyorum.Ona hal mı var bende.Olduğum gibi kabul edecek insanlar değiller.Halbuki adam gibi insan gibi olsalar bir güleryüz gösterseler bir insanı olduğu gibi kabul etseler eminim daha çabuk iyileşecektim.Ama yok insanlıktan anlamaz ki onlar.Dışlayacak insan arıyorlar.Ben de kendimin zayıf yanlarını gizlemeye çalışıyorum .İçime atıyorum halimi.

eh işte ... iletişimsizlik... lütfen eşinin yanında kendini kasma... relax ol....

Back
X