Evlilik hazırlığındayım..Alışveriş konusunda fikir verir misiniz?

smyr_1986

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
24
0
36
Ankara
merhabalar herkese öncelikle, evlenme hazırlığı yapıyorum ama hiçbirşeyim yok komik değil mi? düşünmekten kararsızlıktan hiçbir şey alamıyorum. Burayı bi arkadaşım tavsiye etti okudum bir çok şey gördüm ve bilgilendim. Ama yemek takımı çatal kaşık bıçak takımı ve tencere takımını nasıl alsam farklı farklı mı alsam yoksa çeyiz seti mi alsam bilemedim. Konulara bakınca iyice kafam karıştı bana bu konuda kullanılabilecek markaları yazabilr misiniz? Çook teşekkür ediyorum şimdiden...Tabi bütçede önemli 1400 e kadar çıkabiliyorum.

önemli bir konudu ben takip edeyim bu konuyu benim fikirlere ihtiyacım var bu konuda.

cnm güral porselenin çeyiz seti var.12 kişilk yemek takımı.çatal bıçak takımı.emsanın çelik tencere seti.ek olarakta 6 kişilik kahvaltı takımı... 1.299 tl diye biliyorum.ben bi kaç ay önce bakmıştım.hem hediyelerden mesela kahvaltı takımına ihtiyacım yk diyip yerine başka bişey albiliyomuşsun

Son düzenleme:

bazen diyorum ki insan açken tencereye mi bakar sadece kaşık ve yemek takımı iyi olsa yeter sizce de öyle mi ya? acı çekiyorum

bazen diyorum ki insan açken tencereye mi bakar sadece kaşık ve yemek takımı iyi olsa yeter sizce de öyle mi ya? acı çekiyorum

bi de şöyle düşün tencere olmadıktan sonra tabağı doldurmaya ne koycaksın... tencere takımı da önemli bence en az yemek takımı kadar.mesela benm kuzenim yeni evli.evinde yemek pişiremiyor.tencereyi iyi diye almıştı.markasını bilmiyorum.her yaptığı yemek kokuyor ve direk çöpee

Bence çeyiz seti yerine parça parça alın.Örneğin karacanın yemek takımından kimse şikayetçi değilken kaşık çatal bıçak takımı ve tencerelerinden memnun olan insan sayısı yok denecek kadar az.
Ayrıca tencere takımı oldukça önemli.Buradan okuduğum yorumlara göre genelde korkmaz ve hisar tencereleri öneriliyor.Ayrıca teflon tencere seti içinde TAÇ markasını seçebilirsin.Hem uygun hem de kaliteli.Ben gerçi tencere takımımı inter diye bir marka aldım.Çeyiz seti 500 lira.Ancak kullanmadım daha.Yine de internet sitelerinden vs.bakabilirsin.
Ayrıca kampanya dönemleri oluyor bunları araştırmak lazım.Örneğin burada bir yere daha yazmıştım evkurda emsan yemek takımları şu an 550 aynı ürün başka yerde 595 lira.​

vaybee çok şaşırdım böyle şeylerde mi oluyor? kaygılarım iki kat arttı

tatlım sana tavsiyede bulanayım bende mayıstan beri çeyiz hazırlığı içerisindeyim habire bişeyler alıyorum ve bitmek üzere şükür.Gelecek ay bitirmiş olacağım.Bana soracak olursan kendine alınacaklar listesi yap internette çeyiz listesi yazınca karşına yığınla site çıkıyor.Hepsini yaz sonra kendin eleme yap.Neye gerçekten ihtiyacın var neye yok.Tabi herkesin fikri önemli ama senin ne istediğin nasıl hayat kurmak istediğin daha önemli.Biri kahvaltı seti anlamsız derken başkasının olmazsa olmazı bu yüzden kafan çok daha karışabilir.Bulduğun bu eşyaları genel ihtiyaç mutfak mobilya vs. vs ayırabilirsin ve hepsini kendi aralarında sıralandırma yapabilirsin alman gereken en önemli şeyden başlayarak böylece neler alman gerektiğini görürsün ve gereksiz harcama yapmaktan kaçınıp bütceni ayarlayabilirsin ne kadar eşya alacağına göre.Ben öle yaptım büyük eşyaları aldım onların taksidini öderken ufak tefekleri aldım ay içerisinde paramın yettiğince.Bakabileceğin yerler ise beranrdo,biev,tchibo,tantitoni,ykm,tepe home,karaca,tefal,schaffer,days in colors,özdilek,taç ve eminönü :) aklıma gelenler bunlar ha birde ne kadar alsanda alınacak şey bitmez bunuda unutm allah kolaylık versin

ben de evleneli 6 ay oldu, çok araştırma yaparak almıştım herşeyimi ama benm etrafımda çok yeni evliler vardı fikir alışverişi yaptım çok rahat.
ar yıldızdan aldım ben ççelik tencere takımı, çaydanlık cezve filan, ama tamamı set değildi yani şöyle
tencere takımdı 4 tencere 1 tanede de tencere şeklinde tava onun da kapağı var, ama cam kapaklı değiller; şimdi olsa cam kapak alırdım
çaydanlık ve cezveleri de aynı tencerenin lacivert kulplarının aynısından yine ar yıldızdan aldım; çaydanlık çok rahat ama cezveler değil cezveler geri akıtıyor, bu da çok sinir bozucu.
çatal kaşık takımını karacadan şu üzeri cam sandık şeklinde çekmeceli olandan aldım, çok memnunum, gündelikleri yine ar yıldızdan aldım.
yemek takımına gelincee, gündelik yemek takımım güral porselen, misafirlik olan 12 kişilik o schaffer, kahvaltı takımım da schaffer, onlardan memnum, çok büyükparalar vermedim tabaklara, pişman da değilim, çünkü bunlar kırılabilecek şeyler
yani şöyle düşünün, tencerelerinizi ömür boyu kullanabilirsiniz ama tabakları değil, yarın bi gün kırılınca filan gündelikte kullanırım, daha yeni çıkan bi takım da alabilirim diye düşündüm, memnunum da.
düdüklü tenceremi tefalden aldım nutricook 8 litre, büyük olur diyenler için söyliyim, çok da büyük değil, buhar pişiricisine bir bütün tavuk ancak sığıyor, ben çok memnunum, hiç ıslatılmamış nohutu bile 25 dkda pamuk gibi pişiriyor.
ammaaaaa gel gelelim ki teflon tencere takımımı eternityden çiçek desenlilerden aldım, görüntü ve tencerelerim çok rahat ve kullanışlı, çok ağır da değiller .çok rahat ama kapakları çok kötü, kapak tutacakları vidalı değil yapışkanlı, yemek pişeken filan kapağı açamıyorsunuz tutacak yeri elinizde kalıyor, yapışkanlar açıldı. eternity'e mail attım, dilaerseniz yeni kulplar gönderebiliriz diyor ma kulplar var, problem o değil. yani eternity'i kesinlikle düşünmeyin derim. baya uzun olmuş, kusura bakmayın, umarım yardımcı olabilmişimdir:) :81:

teşekkür ederim cevabınız için. Ama karacanın da makinada desenleri filan aşınıyor dediler.internetten görmeden almak bilmiyorum ki nasıl olur? peki emsan yemek takımı kaliteli mi?

Teşekkür ederim bende çeyize yemek takımından başlayayım dedim ama gördüğünüz gibi kararsızlıklar içindeyim sizin yemek takımı ÇKB takımı tencerelerin markası ne

teşekkür ederim cevabınız için. Ama karacanın da makinada desenleri filan aşınıyor dediler.internetten görmeden almak bilmiyorum ki nasıl olur? peki emsan yemek takımı kaliteli mi?

Karaca hakkında ben bir şikayet duymadım.Ha ama şu da var karacaya vereceğim parayı kütahya porselene verirdim ben.Yılların markası.Ki klasik modellerden çıkmaya başladı.Emsan da yılların markası.Kahvaltı takımımı emsan aldım.Bilmiyorum hep çeyizlik olduğu için kullanmadım fakat ben bir sorun olacağını düşünmüyorum.Tencere setimi de hep güvendiğim bir yerden aldım.Mesela aldığım yer karaca kaşık çatallarından şikayet geldiği için satmayan bir yer.Yani önem veriyor.aldığım tencere takımı hariç bir takım daha vardı.Daha uygundu.Para verebiliyorsan bunu al şikayetin olmaz dedi.Aldığın yerde ürünü satmak için satan bir yer olmasın güven versin..

teşekkür ederim oldunuz evet ama sorularım yine var. Neden cam kapak kırılma riski yok mu? Birde okuduklarımı alt üst ettiniz günlükte gürelı misafire schferi tercih etmişsiniz, ÇKB takımında da Ar yıldızı gündelik karacayı misafire almızsınız. Ama diğerleri daha iyi oluyor diyorlar siz tersini mi yaptınız? teşekkürler

ne alıcam ben şimdi nelere güvenebilirim o zaman

canım korkmaz veya hisar al bence yada bi arkadaşın dedii gibi güral porselenin kampanyası vr yemek takımı tencere gibi onlardan alabilirsin güral da çok ii bi marka sakın vr sakın parantez içinde yazıyorum (karaca )alma ben 10 aylıkevliyim çatal bıçaklarını 2 kez kullandım misafir için kullandıklarım çok az da olsa pas yaptı makinada ykadığım halde su izi çok oluyo teflon tencerelerinin teflonu çok kötü ben çok pişman oldu misafir için yemek takımını tencereyi ömürlük alıyosun biraz pahalı olsun ama ii bi şey olsun ileride başka bi takım aldıktan sonra ne anladım o kadar para vermiştim 1700 tl para vererek aldım teflon tenceresinin porselen çaydanlığı vrdı geçen konsolun içini düzeltiyorum bide ne görüm porselen çaydanlığın alt kısmı hep çıtlamış gibi soyulmuş hiç kullanmadığım halde

vay be. Çok teşekkür ediyorum. Çelikte emsan nasıldır acaba fikriniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…