• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için beklemeli miyiz?

krizanteeemmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
169
341
53
34
Arkadaşlar merhaba,

bir süredir tanıdığım biri var. evlilik düşünüyoruz. ikimizin de düzenli bir işi olduğu için bir sene içerisinde evlenmemizin iyi olacağını düşündük. ancak konuyu anneme açtığımda kirada oturmamı kabul etmedi ve ev almamızı istedi. ev almak ise şu an krediler de yüksekken o kadar kolay bir şey değil. annem evlilik hayatı boyunca kirada kaldığı için bu konuda çok fazla sorun yaşadı. Tek başına çalıştı, uğraştı. destek olanı, yardım edeni de olmadı. o yüzden bana karşı çok korumacı yaklaşıyor. evlendikten sonra maddi problem yaşamamı istemiyor. onu da anlamaya çalışıyorum. ama şu anki şartlarda bir anda ev almak kolay bir şey değil. evlendikten sonra birimizin maaşıyla geçinip diğerinin maaşını biriktirebiliriz. ve birikim yapmak birlikte daha kolay olur diye düşüyorum. ancak bu konuda annemi ikna edemiyorum.

konuyu burada size sorup sizin de deneyimlerinizi öğrenmek ve fikir almak istedim. siz ne düşünüyorsunuz

Türk insanındaki bu ev alma, mal sahibi olma takıntısını hiç anlamayacağım sanırım.

Tabi, ev almak için evlenmeyi erteleyin, ömrünüzün en güzel yıllarını para biriktirmek ya da taksit ödemek için harcayın. Yüzbinlerce lirayı beton yığınlarına yatırın. Ev çok önemli çünkü.

Bu evlenecek kişinin evi arabası olmalıdır kanısı ne zaman ortaya çıktı?

Bu yaşlarda kaç kişini evi olabilir aileden destek görmediği sürece? Daha insanların işlerinin yeni yeni oturttuğu, para biriktirmeye başladığı yaşlar. Çok istiyorsa anneniz ev hediye edebilir size.

Benim bildiği iki kişi evlenir zamanla ortaklaşa alırlar evlerini.Niye evlenmeden onca yükün altına giresiniz? :63::KK12:

Türk insanındaki bu ev alma, mal sahibi olma takıntısını hiç anlamayacağım sanırım.

Tabi, ev almak için evlenmeyi erteleyin, ömrünüzün en güzel yıllarını para biriktirmek ya da taksit ödemek için harcayın. Yüzbinlerce lirayı beton yığınlarına yatırın.

bu konuyu da düşünüyorum. bir yerde ev aldığınızda aslında kendinizi oraya bağlamış oluyorsunuz. ama diğer yandan ev almaya karşı da değilim. ev kredisi çekilse bile hayatımızı engellemeyecek şekilde olması gerektiğini düşünüyorum. bunun için de bir süre birikim yapmak gerekiyor.

Bu evlenecek kişinin evi arabası olmalıdır kanısı ne zaman ortaya çıktı?

Bu yaşlarda kaç kişini evi olabilir aileden destek görmediği sürece? Daha insanların işlerinin yeni yeni oturttuğu, para biriktirmeye başladığı yaşlar. Çok istiyorsa anneniz ev hediye edebilir size.

Benim bildiği iki kişi evlenir zamanla ortaklaşa alırlar evlerini.Niye evlenmeden onca yükün altına giresiniz? :63::KK12:

evet kesinlikle. ev alacaksak bile birlikte ödeyeceğiz. o nedenle evlilik sürecinde olmalı ev alma durumu da. aile desteği olmadan bir anda ev almak hiç mümkün değil.

Ailelerin istekleri ile değil maddi imkanlarla mümkün olur bazı şeyler. Anneniz evsizlikten çok muzdarip olmuş olabilir ama bu konu da size bunu dayatması çok cırkin. Erkek arkadasının midesini bulandırma böyle isteklerle. Zamanı gelince ımkanlar dahilinde ev sahıbı olursunuz. Ben evlendikten 5 yıl sonra kısmet oldu mesela o da krediyle. Bu tarz istekleri hiç doğru bulmuyorum.

Anneniz evlenmeden ev alınmasını istediğine göre karşı tarafın tek başına almasını istiyor.

Böyle beklentiler bana göre değil. Ben karşı tarafın yerinde olsam vazgeçerdim bu işten.

Ama haydi sizin eş adayınız razı oldu diyelim; şu anda maddi gücü buna yetmiyorsa epeyce süre bekleyeceksiniz demektir.

Ya da maddi durumu daha iyi olan bir eş adayı bulacaksınız.

Tabi, ev almak için evlenmeyi erteleyin, ömrünüzün en güzel yıllarını para biriktirmek ya da taksit ödemek için harcayın. Yüzbinlerce lirayı beton yığınlarına yatırın. Ev çok önemli çünkü.
+1

Bu annenin karar verebilecegi birsey degil bu zamanda ev almak kolay degil karsi tarafta yoksa ne yapsin? İkinizde calisiyorsaniz dugun takisiydi birikimdi birkac seneye alirsiniz bu sebepten evlilik ertelenirmi hic

gelirler meslekler yaşlar

bunları bir alırsak yorum yaparız

yani 25 yaşında yeni işe başlamış bir mühendise ev al denmez ama

aynı şartlarda 45 yaşındaki adama neden bir dikili ağacı yok denir

lakin annenizin tavrı ne olursa olsun hatalı ev olmadan evlenmek olmaz diye kestirip atılmaz

karşı taraf da derse işte bizim evimiz var oğlumuz da evin en küçük oğlu bizde küçük gelin kv kp ile oturur o zaman ne yapacağız

Bir yerde annene hak veriyorum o beton yığını önemli çünkü her ay kira ödemek zorunda kalıyorsun diğer türlü bugün yarın bebek falan olsa özel okula gidecekse o da problem
hem kira hem çocuk

Ama tabi bunlarda zamanla olacak şeyler

Maaşlar ne durumda ?

defne daha evlenmeden çocuğun özel okulunu hesaplasa idik hepimiz bekar kalırdık

yazarım hep asgari ücretten az hallice maaşlarımız ile ailelerden tek kuruş almadan evlendik düğünde bana takılan setin parası da düğün de bizim ikimizin birikimi idi

eğer o şartlarda ev, araba almayı çocuğun gideceği özel okulu hesaplasaydık cidden olmazdı

şimdi evimiz arabamız birikmişimiz ayda 4000 civarında eğitim kültür vs masrafı olan çocuğumuz var

Eşimle corona nı ortasında evlendik az kişiyle iyi ki beklememiş evlenmişiz ayrıca kiradayz gayette mutluyuz önemli olan eşinizle nasıl anlaştığınz aslında yaşınız genç ise maaşlar da iyiyse evlenin 2 maaşın 1ini yiyin diğeri ile kredi ödeyin o zamannn

defne daha evlenmeden çocuğun özel okulunu hesaplasa idik hepimiz bekar kalırdık

yazarım hep asgari ücretten az hallice maaşlarımız ile ailelerden tek kuruş almadan evlendik düğünde bana takılan setin parası da düğün de bizim ikimizin birikimi idi

eğer o şartlarda ev, araba almayı çocuğun gideceği özel okulu hesaplasaydık cidden olmazdı

şimdi evimiz arabamız birikmişimiz ayda 4000 civarında eğitim kültür vs masrafı olan çocuğumuz var
Ama evlenirken bunları planladınız değil mi ?

Mesela yükselme ihtimali olan bir mesleğin vardır ilerde iki kişi çalışır birikim yapar ev de alırız araba da dersin asgari ücret bazı şirketlerde başlangıç maaşıdır deneyim kazanınca yükselir evlenirken yoktur ama ilerde olabilme kapasitesi vardır

Ona göre de 1-2 yıl çocuk yapmaz kendini ayarlar

Konu sahibinin de durumunu mesleğini bilmiyoruz ama asgari ücretle çalışan iki kişi ise iyi bir mesleği yoksa kirada yaşayacaksa ilerde zorlanma ihtimali var

Tabi maaşlar orta halli iki kişi ise bu dediklerim değişir

Back
X