• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için beklemeli miyiz?

anneme açtığımda kirada oturmamı kabul etmedi ve ev almamızı istedi.
Anneniz evlenmeden önce ikinizden mi ev almanızı istiyor? Kaç yaşındasınız? En erken beş yılda biter ev kredisi. Evlenmeden önce ev alıp beş yıl sonra mı yapacaksınız nikahı düğünü? Çok saçma değil mi bu?

Yoksa anneniz sadece damattan mı istiyor ev almasını? 30 senedir kendi alamadığı evi genç bir insan nasıl alacak?

Arkadaşlar merhaba,

bir süredir tanıdığım biri var. evlilik düşünüyoruz. ikimizin de düzenli bir işi olduğu için bir sene içerisinde evlenmemizin iyi olacağını düşündük. ancak konuyu anneme açtığımda kirada oturmamı kabul etmedi ve ev almamızı istedi. ev almak ise şu an krediler de yüksekken o kadar kolay bir şey değil. annem evlilik hayatı boyunca kirada kaldığı için bu konuda çok fazla sorun yaşadı. Tek başına çalıştı, uğraştı. destek olanı, yardım edeni de olmadı. o yüzden bana karşı çok korumacı yaklaşıyor. evlendikten sonra maddi problem yaşamamı istemiyor. onu da anlamaya çalışıyorum. ama şu anki şartlarda bir anda ev almak kolay bir şey değil. evlendikten sonra birimizin maaşıyla geçinip diğerinin maaşını biriktirebiliriz. ve birikim yapmak birlikte daha kolay olur diye düşüyorum. ancak bu konuda annemi ikna edemiyorum.

konuyu burada size sorup sizin de deneyimlerinizi öğrenmek ve fikir almak istedim. siz ne düşünüyorsunuz
Günümüz şartlarında ev sahibi olmak eğer aileden gelen bir zenginlik yoksa zor. Yaşlarınız genç diye düşünüyorum. Düğün için bile çok fazla bir şey almasanız bile eşyasıdır ıvırıdır zıvırıdır yüzbine yakın masraf çıkıyor. Benim yaşım neredeyse kırk ve hala kirada oturuyorum. Muhtemelen de hep kirada olacağım. Ama ev alayım diye hayatımı ertelemiyorum. Kenarda param var ama yüklü bir kredi borcu ödememek için ev almayı hiç düşünmüyorum. Eğer rahat etmek borç ödemek istemiyorsanız zengin birisiyle evlenmeniz gerekli.

Evlendikten 6 yil sonra evimizi almistik. Ikimizin de arabasi vardi. Ama ev, araba onemli degil, agiz tadi huzur onemli olan. Bosandiktan sonra kirada oturdum bir sure ama huzurluydum. Gecen sene ev aldim, kredisini oduyorum. Agiz tadim onemli, huzurumu hic birseye degismem. Simdiki gencler neden bilmiyorum ama evlenirken hersey dort dortluk olsun istiyor. Ev, araba... hic eksiksiz evlenelim istiyor. Karsindaki dogru kisi ise o ev ileride de alinir, onemli olan mutlulugun.

Bende öyle düsünüyorum. Annenin korkulari olabilir, ama bu devirde evden cok adam nasil bir insanoglu diye sorgulamasi lazim. Adam hayirsiz degilse zaten ailesi icin cabalar.

ya bi de bence böyle isteklerin başlık parası mantığından farkı yok. tamam o evde kızın oturacak ama sonuçta resmen bir bedel istiyorsun.
bir de o kadar kötü bir dönem ki işler kimse için garanti değil, piyasa inanılmaz oynak. ve ev fiyatları hakettiklerinin neredeyse 2 katı.
yarın öbür gün bir olay patlak verir fiyatlar düşer, o daha büyük sıkıntı.

ya bi de bence böyle isteklerin başlık parası mantığından farkı yok. tamam o evde kızın oturacak ama sonuçta resmen bir bedel istiyorsun.
bir de o kadar kötü bir dönem ki işler kimse için garanti değil, piyasa inanılmaz oynak. ve ev fiyatları hakettiklerinin neredeyse 2 katı.

Zaten kredileri ucuzlattiklarinda ev fiyatlari firladi.

Arkadaşlar merhaba,

bir süredir tanıdığım biri var. evlilik düşünüyoruz. ikimizin de düzenli bir işi olduğu için bir sene içerisinde evlenmemizin iyi olacağını düşündük. ancak konuyu anneme açtığımda kirada oturmamı kabul etmedi ve ev almamızı istedi. ev almak ise şu an krediler de yüksekken o kadar kolay bir şey değil. annem evlilik hayatı boyunca kirada kaldığı için bu konuda çok fazla sorun yaşadı. Tek başına çalıştı, uğraştı. destek olanı, yardım edeni de olmadı. o yüzden bana karşı çok korumacı yaklaşıyor. evlendikten sonra maddi problem yaşamamı istemiyor. onu da anlamaya çalışıyorum. ama şu anki şartlarda bir anda ev almak kolay bir şey değil. evlendikten sonra birimizin maaşıyla geçinip diğerinin maaşını biriktirebiliriz. ve birikim yapmak birlikte daha kolay olur diye düşüyorum. ancak bu konuda annemi ikna edemiyorum.

konuyu burada size sorup sizin de deneyimlerinizi öğrenmek ve fikir almak istedim. siz ne düşünüyorsunuz
Evdeki hesap ne zaman çarşıya uydu ki ?

O zaman kendisi kizina ev hediye etsin. Kendisi kizindan ve müstakbel damadindan en az 20-30 yas daha büyük. Ekstra ev alamiyorsa, daha 25-30 yaslarinda, hayatlarin basinda olan insanlardanda ev beklemesin.

Yada kendi kizindan beklesin. Niye damat ev almak zorunda?

Tabiki herkes ister cocuklarin bir eli yagda, bir eli balda olsun diye fakat bunun sorumlulugu ya bendedir, yada cocugumdadir.
Konu sahibine söyleyin bana değil

aa olur mu gelin yada gelinin annesi zinhar isteyemez. hadi istediler, oğlumun parasına göz diktiler olur.
Evet.Bir onceki yorumunda da dedigin gibi aslinda baslik parasi istemekten cok da farkli degil bu durum. Simdi bu istegi kizimiz karsi tarafa nasil soyleyecek bir de o var? Evlenemeyiz, annem ev almadan olmaz diyor mu diyecek? Yani karsi tarafin gozunde ne duruma dusecek kizimiz? Annesi kizini ne duruma soktugunun farkinda degil.

Arkadaşlar merhaba,

E ne iyi işte karı koca çalışıyorsunuz geçim sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum. El ele vererek idare edebilirsiniz. Şu zaman da ev almak ne :D 500 binden aşağı ev yok malesef. Annenizi ikna edin siz

Türk insanındaki bu ev alma, mal sahibi olma takıntısını hiç anlamayacağım sanırım.

Tabi, ev almak için evlenmeyi erteleyin, ömrünüzün en güzel yıllarını para biriktirmek ya da taksit ödemek için harcayın. Yüzbinlerce lirayı beton yığınlarına yatırın. Ev çok önemli çünkü.

Betona hizmet etmek ayri bir tutku bu millette.

Annem yıllarca kira evlerinde yaşamış, ordan oraya taşınmış. Tam kıt kanaat bi ev yaptık rahmetli babama bir sene kendi evinde yaşamak nasip oldu. Vefat etti adam. Mal mülk hallolur Allah sağlık versin

peki anneniz siz evlenirken neler yapabilecek güçte ?
madem ev olması bunca önemli ve evi olmayan biriyle evlenmenize karşı, en azından kendisinin o satın alınmış evin içini geleneksel anlamda kıza düşen tarafları ile 4-4lük döşemesi gerekir.

ben kendisinin gücü herşeye yetmeyecek insanların karşı taraftan hem de böyle bir devirde "ev" gibi şeyler istemesine karşıyım.
ha annenizin gücü varsa o zaman istesin, karşılığını da versin.
Hiç kirada yaşamadım ev(ler)imiz var. Bir elim yağda bir elim balda büyüdüm. Benim babam evlilik için tek şart koştu o da saygınızı sevginizi kaybetmeyin kaybettiğinizi/edeceğinizi anladığınız anda birbirinize eziyet etmeden noktalayın dedi :D söyleyim de 3 5 ev istesin UCUZA GİTMEYEYİM. :D

benim kafamda da farkli bir karsilik var da tepki ceker diye yazamiyorum.

gercekten kizini mutlulugunu dusunen maddi seyleri bu sekilde sart kosmaz,
elinden geleni kendisi yapar, elinden gelmeyende yol gosterici olur.

O zaman anneniz 100 bin çıkaracak, karşı taraf da. Siz de üstünü tamamlarsınız...

Bir evlenin, hayatınıza yön çizin, bakın nasıl yaşamak istediğinize. Evlenince biraz hayatın tadını çıkarın, düğün borcu evlilik borcu diye hayatınızı ilk günden hayatınızı ucu ucuna yaşayacak noktaya getirmeyin.

Ben karşı taraftan birşey bekliyorsam karşı tarafada bunun karşılığını vermeliyim diye düşünüyorum yani kızıma ev, araba filan istiyorsam bende de bunları evladıma yapabilecek güç olmalı.
hem anneniz bu yaşına gelmiş ama hala kirada oturuyor, ev almak bu kadar kolaydı madem neden ev almamış ki? Benim arkadaşım evlenmeden önce nişanlısından ev istemişti, arkadaşımın annesi “ben 50 yaşından sonra evsahibi oldum sen şimdiden ev şartı koymaya utanmıyormusun” demişti.

Back
X