• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için beklemeli miyiz?

Türk insanındaki bu ev alma, mal sahibi olma takıntısını hiç anlamayacağım sanırım.

Tabi, ev almak için evlenmeyi erteleyin, ömrünüzün en güzel yıllarını para biriktirmek ya da taksit ödemek için harcayın. Yüzbinlerce lirayı beton yığınlarına yatırın. Ev çok önemli çünkü.
Tabi ki ev önemli.hayat bu..işsiz kalabilirsin,hastalık olur vs en azından başını sokacağın bir evin vardır...az yersin ,idare edersin,bir battaniyeye sarılırsın ama en azından kapı kapı dolaşıp başını sokacağın bir yer aramazsın ...

Benim yasadigim ulkede devlete ait evler var, ev almak icin ya evli olmak ya da bekar 35 yasini gecmis olmak gerekiyor. Ciftler bu ev icin siraya giriyor, bir sure aliyor onlara sira gelmesi ve siralari geldigi zaman gidip evlenip evlerinin anahtarini aliyorlar, sonra da kira oder gibi senelerce kredisini oduyorlar. Dunyadaki refah seviyesi en yuksek ulkelerden biri, maddi manevi hicbir sorun yasamiyorlar ama yine de hepsinin hayali bu evlerden almak. Beni cok sasirttigi icin bu durum artik baska bir sey sasirtmiyor, annenizin istegi de sasirtmadi. Ama sinirlarinizi iyi cizin derim, siz istemiyorsaniz evlenmeden ev almak annenizin bir yere kadar soz hakki olabilir.

Kira öderken maddi sıkıntı çekiliyor da ev kredisi öderken çekilmiyor mu? Doğru söyleyin bu kredi taksitlerini başkası mı ödüyor, öyle mi oluyor bana da söyleyin biz de bilelim. :110:

İşte türk kafası bu.

Türkiye'de yaşıyorsa insanlar ne yapsın? Kriz çıkar işsiz kalırsın, virüs çıkar işsiz kalırsın, patron kovar işsiz kalırsın. Devletten ev geçindirecek kadar işsizlik yardımı yok, işsizlik oranı çok, enflasyon çok, her şey ateş pahası. Aynı evde aynı kiraya ben 5 yıldır oturuyorum mesela, ama bzim ülkede yok öyle bir şey. Kira en büyük gider kalemi.

Bu koşullarda ne yapsın insanlar? Tabi ki kendilerini güvenceye almak isteyecekler. Norveç'te yaşamıyor ki insanlarımız. Sokakta kalmaktan korkmaları normal. Bu şartlarda yaşayınca bu kafaya sahip oluyorsun, Türkiye Almanyaydı da bizim millet mi fark etmedi :KK51:

Türkiye'de yaşıyorsa insanlar ne yapsın? Kriz çıkar işsiz kalırsın, virüs çıkar işsiz kalırsın, patron kovar işsiz kalırsın. Devletten ev geçindirecek kadar işsizlik yardımı yok, işsizlik oranı çok, enflasyon çok, her şey ateş pahası. Aynı evde aynı kiraya ben 5 yıldır oturuyorum mesela, ama bzim ülkede yok öyle bir şey. Kira en büyük gider kalemi.

Bu koşullarda ne yapsın insanlar? Tabi ki kendilerini güvenceye almak isteyecekler. Norveç'te yaşamıyor ki insanlarımız. Sokakta kalmaktan korkmaları normal. Bu şartlarda yaşayınca bu kafaya sahip oluyorsun, Türkiye Almanyaydı da bizim millet mi fark etmedi :KK51:
:KK9: her bir kelimesine katılıyorum. Yaşadığımız coğrafya bizi bir şekilde garantici olmaya zorladı.

Yok neyin kafası olacak....kirada olunca para ödenmiyor mu?

Bu sitedeki ya hep ya hiç olayı beni benden alıyor. Diyorum ki ömrünüzün en güzel yıllarını kredi ödeyerek heba etmeyin. 10 sene sonra şu an aldığınız keyfi alamazsınız yaptığınız hiç bir şeyden. Kira ve kredi günümüz şartlarında eşit değil. Yeni evli bir çiftin hiç birikimi olmadan kira öder gibi kredi ödemesi mümkün değil, en iyi ihtimalle kiranın 2 katı olur o ödeme. Bu da çok iyi gelir düzeyinde değillerse, gezme tozma yeme içmeden kısmak demek. Ve bence çok gereksiz. Birikim yaparsın, ufak bir krediyle ev alacak duruma gelirsin amenna.

Bana göre ev toptan gereksiz bir yatırım zaten. Minimum 500 bin lirayı, orta halli bir eve yatırmak bana mantıksız geliyor. Yatırımdan anlamayan insan için tercih olabilir belki. Bilemedim. Beton yığını, hiç bir getirisi yok.

Annem çok kisa kirada oturup ev almışlar hemen ama bana da aynisini sôyler evi olsun vs hepsi ayni sanırım annelerin onları da anliyorum. Ama bu zamanda babadan atadan kalmayınca hele ki büyükşehirde zor ev almak.

Arkadaşlar merhaba,

bir süredir tanıdığım biri var. evlilik düşünüyoruz. ikimizin de düzenli bir işi olduğu için bir sene içerisinde evlenmemizin iyi olacağını düşündük. ancak konuyu anneme açtığımda kirada oturmamı kabul etmedi ve ev almamızı istedi. ev almak ise şu an krediler de yüksekken o kadar kolay bir şey değil. annem evlilik hayatı boyunca kirada kaldığı için bu konuda çok fazla sorun yaşadı. Tek başına çalıştı, uğraştı. destek olanı, yardım edeni de olmadı. o yüzden bana karşı çok korumacı yaklaşıyor. evlendikten sonra maddi problem yaşamamı istemiyor. onu da anlamaya çalışıyorum. ama şu anki şartlarda bir anda ev almak kolay bir şey değil. evlendikten sonra birimizin maaşıyla geçinip diğerinin maaşını biriktirebiliriz. ve birikim yapmak birlikte daha kolay olur diye düşüyorum. ancak bu konuda annemi ikna edemiyorum.

konuyu burada size sorup sizin de deneyimlerinizi öğrenmek ve fikir almak istedim. siz ne düşünüyorsunuz
O zaman annenizi dinleyip ev satın alana kadar evliliği erteleyeceksiniz? O evi çalışıp çabalayıp bir sekilde alırsınız zaten ama en güzel yıllarınızı böyle maddi kaygılarla bekleyerek geçirmenize değmez. Bu yıllar geri gelmez. Ayrıca evlilik aşamasında annenizi dinlersiniz tamam da bu kadar müdahale etmesi doğru değil sizin artık bir birey olduğunuzu kabul etmesi lazım . Bence iyi düşünün.

Arkadaşlar merhaba,

bir süredir tanıdığım biri var. evlilik düşünüyoruz. ikimizin de düzenli bir işi olduğu için bir sene içerisinde evlenmemizin iyi olacağını düşündük. ancak konuyu anneme açtığımda kirada oturmamı kabul etmedi ve ev almamızı istedi. ev almak ise şu an krediler de yüksekken o kadar kolay bir şey değil. annem evlilik hayatı boyunca kirada kaldığı için bu konuda çok fazla sorun yaşadı. Tek başına çalıştı, uğraştı. destek olanı, yardım edeni de olmadı. o yüzden bana karşı çok korumacı yaklaşıyor. evlendikten sonra maddi problem yaşamamı istemiyor. onu da anlamaya çalışıyorum. ama şu anki şartlarda bir anda ev almak kolay bir şey değil. evlendikten sonra birimizin maaşıyla geçinip diğerinin maaşını biriktirebiliriz. ve birikim yapmak birlikte daha kolay olur diye düşüyorum. ancak bu konuda annemi ikna edemiyorum.

konuyu burada size sorup sizin de deneyimlerinizi öğrenmek ve fikir almak istedim. siz ne düşünüyorsunuz
ya ev almak ıcın zaten kredi cekeceksınız bu yuksek faız oranlarında ev fıyatlarıda uçmuş bu piyasa koşullarında ev mi satın alınır??Ayrıca konut kredisi ödenerek satın alınmış olan evin kiradan ne farkı var kira oder gıbı kredı oduyorsun yine!!parayı, yatırımı eve yapacagına başka şekilde degerlendırenlerde var nihayetinde!!krediyle ev satın alındıgında konfor anlamında sadece eve sahıp olursun o da kendi evin istedıgını yapabılmek ıcın eşya alımda döşemesinde vs.Benim kayınvalıdemde de var bu mantık 🤔inan bu mantıgı anlamıyorum 😐bızım kendı evımız kredılı 1650 tl kredi oduyoruz .Eşim bız evlenmeden satın almıs kira parası kadar.Ama elinde sonunda satacagız yıne kredı cekıp alacagız .Yine kredı odemeye devam!!Kaynımla eltım ıkısı de kamu calısanı (kaynım aşırı muhafazakar kredi cekmez oyuzden)isteseler kredı cekıp ıstedıklerı evı satın alırlar ama almıyorlar gayet guzel bır evde kira öduyolar altlarına son model sıfır araba aldılar mazda ..arabanın değeri şuan acaıp yukseldı evlerı yok ev sahıbı olamayacak diye üzülüyor kayınvalidem🙊bu devırde böyle şeylermı kaldı ya..bir eve okadar para baglamak yıllarca kredi ödemek tercıh meselesi bence .Ben annenizin mantıgını dogru bulmuyorum.İsteyen kirada otur ister begendıgı evı kredıyle satın alır bu bir refah göstergesı degıl bence

Bu sitedeki ya hep ya hiç olayı beni benden alıyor. Diyorum ki ömrünüzün en güzel yıllarını kredi ödeyerek heba etmeyin. 10 sene sonra şu an aldığınız keyfi alamazsınız yaptığınız hiç bir şeyden. Kira ve kredi günümüz şartlarında eşit değil. Yeni evli bir çiftin hiç birikimi olmadan kira öder gibi kredi ödemesi mümkün değil, en iyi ihtimalle kiranın 2 katı olur o ödeme. Bu da çok iyi gelir düzeyinde değillerse, gezme tozma yeme içmeden kısmak demek. Ve bence çok gereksiz. Birikim yaparsın, ufak bir krediyle ev alacak duruma gelirsin amenna.

Bana göre ev toptan gereksiz bir yatırım zaten. Minimum 500 bin lirayı, orta halli bir eve yatırmak bana mantıksız geliyor. Yatırımdan anlamayan insan için tercih olabilir belki. Bilemedim. Beton yığını, hiç bir getirisi yok.
Bana da senin tuzun kuru gibi geldi. Hayatta bazı sıkıntıları yaşadıktan sonra konuşmak lazım..yaşayan o yüzden ev al diyor
Hayatın tadı diyorsunuz da zaten haftanın 6 günü sabahın köründe çıkıp akşamın 7 sinde evine gelen insanlar (istisnalar çok az) hayatın tadı adına ne yapabilir? En azından aç otururlar ama kimsenin vidi vıdısını çekmezler..
Zaten herkes gider Mersin e siz gidersiniz tersine..farklı birşey demenize şaşırmadım

Bana da senin tuzun kuru gibi geldi. Hayatta bazı sıkıntıları yaşadıktan sonra konuşmak lazım..yaşayan o yüzden ev al diyor
Hayatın tadı diyorsunuz da zaten haftanın 6 günü sabahın köründe çıkıp akşamın 7 sinde evine gelen insanlar (istisnalar çok az) hayatın tadı adına ne yapabilir? En azından aç otururlar ama kimsenin vidi vıdısını çekmezler..
Zaten herkes gider Mersin e siz gidersiniz tersine..farklı birşey demenize şaşırmadım

Size öyle gelmiş. Dört çocuk okutan memur bir babanın çocuğuyum. Babam devlete 35 sene hizmet ettikten sonra ilk evini emekli ikramiyesiyle aldı. Ama hiç bir damadına ev şart koşmayacak kadar aklı başında bir insandı rahmetli.

Sizin bakış açınızla insanlar dünyaya büyüyüp evlenip borç ödeyip zamanı gelince ölmeye gelmişler o zaman. Hayattan tek beklentisi ev araba olunca hayattan zevk almayı da bırakıyordur insan tabi ki.

Merhaba, toplu bir cevap yazmak istedim. Annem karşı taraftan ev istemiş gibi anlasılmış. Annem ya da ben kimseden ev almasını istemiyoruz su anda. Ben evlilik dusuncesi icerisine giriyorsa iki insan her seyin birlikte yapilmasi taraftariyim. Annem ev almak icin pesinat biriktirip kredi cekmemi istiyor. Bunu karsi taraftan degil benden istiyor acikcasi. Ama ben o sekilde kredi cekersem ve evlenirsem krediyi birlikte odemis olacagiz. Ayni evin icinde oldugumuz icin. Ama evlenmeden once edinilen mal oldugu icin karsi tarafin evde hakki olmayacak. Karsi taraf benden boyle bir talepte bulunmuyor ama ben bunun ona yapilan bir haksizlik oldugunu dusunuyorum.

Esyalar konusunda da sunu erkek yapar sunu kadin yapar gibi bir dusuncemiz yok zaten. Annemden bir sey de beklemiyorum. Erkek arkadasimda da ben de calisan insanlariz ve her seyi birlikte yapacagiz. Ev de alsak esya da alsak bunlar ortak olacak.

Tum bunlari siz yapsaniz, aile destegi almasınız bile. Bu surecte ailelerle illaki yan yana olunuyor, iletisim kuruluyor. Biz aliyoruz her seyi siz karismayin demek huzursuzluga neden oluyor. Benim de soru sorma sebebim bu yuzdendi

Merhaba, toplu bir cevap yazmak istedim. Annem karşı taraftan ev istemiş gibi anlasılmış. Annem ya da ben kimseden ev almasını istemiyoruz su anda. Ben evlilik dusuncesi icerisine giriyorsa iki insan her seyin birlikte yapilmasi taraftariyim. Annem ev almak icin pesinat biriktirip kredi cekmemi istiyor. Bunu karsi taraftan degil benden istiyor acikcasi. Ama ben o sekilde kredi cekersem ve evlenirsem krediyi birlikte odemis olacagiz. Ayni evin icinde oldugumuz icin. Ama evlenmeden once edinilen mal oldugu icin karsi tarafin evde hakki olmayacak. Karsi taraf benden boyle bir talepte bulunmuyor ama ben bunun ona yapilan bir haksizlik oldugunu dusunuyorum.

Esyalar konusunda da sunu erkek yapar sunu kadin yapar gibi bir dusuncemiz yok zaten. Annemden bir sey de beklemiyorum. Erkek arkadasimda da ben de calisan insanlariz ve her seyi birlikte yapacagiz. Ev de alsak esya da alsak bunlar ortak olacak.

Tum bunlari siz yapsaniz, aile destegi almasınız bile. Bu surecte ailelerle illaki yan yana olunuyor, iletisim kuruluyor. Biz aliyoruz her seyi siz karismayin demek huzursuzluga neden oluyor. Benim de soru sorma sebebim bu yuzdendi

Evlenin ve birlikte ev alin.
Annenin dedigi sey cidden haksizlik.

Bu arada damat tarafindan ev bekleyen olabilir.
Günümüzde normal birsey bence artik.
Ki benim cevremde ki kayinvalide adaylari daha ortada kiz yok iken cocuguna ve geline ev alma planlari icerisinde veya var. Yani oglum ilerde evlenirse diye ev alanlar hazirda bulunduranlar oluyor kücük de olsa bir ev. Genclere yardim amacli görülüyor.

Niye bukadar sacma görülmüs ki bu konu anlamadim..ogluna ve gelinine bayila bayila yardim eden aileler var. Seve seve yapiyorlar hatta :KK70:
Hatta gelin istemese dahi aliyorlar yani :KK53:
Türkiyede ki akraba cevrem böyle mesela.
Evler hep hazirdir benim memlekette ki gelinlere.. genelde.

Sart mi? Degil.. o ayri. Ama anormal birsey degil bana göre.

Son düzenleme:
Annen garantici bir insan ama şunu unutuyoruz yarına çıkacağımızın garantisi yok ki? Hayatı boş yaşıyoruz ev almak için araba almak için ömrümüzü feda ediyoruz ne kadar da saçmalık.. Ağız dolusu gülmek, mutlu olmak heyecanlar yaşamak ne kadar da güzel duygular.

Eve vereceği parayla adam akıllı bir yatırım yapsa ömür boyu ek geliri olur. İşsiz kalmaktan da korkmaz o zaman, sokakta kalmaktan da.

Zaten anlamadığınız nokta şu; ben kimse ev almasın demiyorum, şartları uygun olan, cebinde parası olan, ödeme gücü olan tabi ki alsın almak istiyorsa. Ama ömürlerinin ve evliliklerinin en güzel zamanını dört duvara ederinin sekiz katı para saymak için kıt kanaat yokluk içinde geçirmesinler diyorum. Ev, mal mülk her halükarda olur. Bu yaşlar, bu yıllar geri gelmez.

Her anne çocuğu rahat etsin ister ama gönül işleri böyle yürümüyor tabi. Şu an krediler yüksek değil aslında ama ev alabilmek için öncesinde birikim yapmış olmak lazım. Yani eğer bekarken biriktirdiğiniz bir miktar para varsa birleştirip krediye girebilirsiniz. Kira öder gibi ev sahibi olursunuz. Ama toplu para yoksa pek mümkün değil. Yada aileler destek olup versinler peşinatınızı taksitleri siz ödeyin gibi gibi. Ama anladığım kadarıyla anneniz bunu da kabul etmez. Erkeğin evi olmalı düşüncesinde.

Back
X