Evlilik için şuanki hayatınızdan vazgeçer miydiniz?

Hayat standartiniz hep o şekilde mi olacak?
Yani işinizi yükseltip maddi manevi daha iyi bir yaşama sahip olacağınız zaman ileriki yillardaysa olabilir. Ancak hiçbir zaman bekar hayatınızın rahatlığını bulamayacaksaniz mantıklı değil.

Arkadaş çevresini zamanla orada da kurarsınız.

Canınız sıkılınca kendinize zaman yaratabilmeniz önemli. Madem kendi isi, çok çalışıp sikildiginiz bir anda çıkıp sinemaya gidebilmeniz gerek. Yani is hayatinin ikinizden daha önemli olmaması gerek. Sonra gelir çalışmaya devam edersiniz.

Mesela çok mu bunaldınız çıkıp kendinize birer yemek, tatlı ismarlayabilecek vakti kendinize yaratın. Böyle olursa zorlanmazsınız.

Bu zamanda sağlam karakterli birini bulmak zor. O nedenle gittiginizde ne yapabileceğiniz konusuna eğildim.

Hoş beklenmedik taş baş yarar, bunu da unutmayin.

sen öyle dedin üzüldüm şimdi belki bazı konularda biraz bencilce davranıyor olabilir ama inan onun da hikayesini dinledim ve cok yokluklar çekmişler zamanında ailece. yani zora gelemeyen biri değil inan ki. meslek olarak da değişik şeyler yapmış, başkalarının yanında da çalışmış ama şimdi en çok bu konuya hakim olduğu için şuanki aile işini sürdüyor. o konuda asla günahını alamam. ama şu varki evleneceği kişi onun hayatına uyum sağlayacak. evet bu konuda bencil. yani benim koşullarım bu diyor. başka da bişey demiyor. ben onun kurulu düzenine gitmiş olucam bir nevi. sanki ikinci el bir hayata gider gibi. o yüzden yapamayacak gibiyim.

alışverişe bile tek gidemezsin bir istegin varsa beraber alırız
burasi küçük yer olmaz demiş
kaldı ki tek sinemaya gitmesi hayal olur

Kesinlikle hayır.

Deneyimledim çünkü. Sırf harika bir adam diye, sırf seviyorum diye, sırf ömrüm boyunca bir daha böyle bir ruh eşi bulamam diye evlendim. Senin tercih etmek zorunda olduğun şartlarla hemen hemen aynı şekilde hem de.

Ne borç bitti ne de geride o harika adam kaldı. Bu yüzden kesinlikle mutlu olacağına inanmıyorum senin de.

okudum şimdi, ilgine çok teşekkür ederim sanki yaşayacaklarımı biri önceden yaşamış gibi oldum okuyunca.evet neredeyse birebir bunlar olacak. yüzünü bile göremiycem ya da tam tersi 7/24 görücem( eger bende onla çalışırsam) ve bu daha da sorunlara neden olacak. tatil falan hak getire. ne düzenli bir akşam yemeği kahvaltı ev yaşantısı vs ne bir çıkıp aile gezmesi ne bişey.bütün özlemlerim içimde kalacak. şu bayram geçsin konuşucam. bu şekilde yapamayacağımı söylicem.

ne güzel anlatmışsın..evet daha ortada bişey yokken ben üzülüyorum strese giriyorum. bak mesela sen deyince bir kez daha anladım, istediğim gibi arayamıyorum bile. bu bile gizli bir baskı değil mi? düşün ki sevdiğin biri var ve aramıyorsun. canımı sıkacak onun o tavrı çünkü. durduk yere moralim bozulacak. ne kötü bişey. oysa benim şimdi uç uç böceği gibi olmam gerekiyordu. bir de aslında böyle zamanlarda beni çok ihmal ediyor mesela. iki kelime yazmak bile angarya gibi geliyor. bak saat kaç oldu hala ses yok. daraldım

şuanda nasılsın peki?

Uzulmen için demedim ama inan bunları hissettim. Kötü günler geçirmiş yokluk çekmiş kolay değil ama bu sorunlardan sonra ailesine yapışık kalması sorun. Başka şekilde de destek olabilirdi. Adam aileci yani belli. Bu bile başlı başına sorun.

sanırım olmayacak bu iş. kendim bile yazdıkça içim karardı resmen. bi de bak mesaj bile atmadı ya kaç saattir mutsuzlaştım yapamam ben böyle.

Bana ne kalbinize ne mantığınıza çok hitap etmiyor gibi geldi.

Adama aşık değilsin hem de şartları sana uygun değil. Keşke birinden biri olsaydı o zaman olur dedik belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…