imkanları kısıtlı küçük bir ilçe diyeyim. aslında benim daha fazla dert ettiğim ev yaşantısının düzensiz olacak olması. çünkü gecesi gündüzü yok. beni ihmal de edecek hissediyorum. off nerden tutsam elimde kalıyor.Bir bana mi cok kotu gelmiyor anlattiklarin bilmiyorum. Borc meselesini gormemisim, ona bir sey diyemem.
Yalniz du var, insanlar yillar icerisinde cok değişiyor. Oldugun gibi kalmiyorsun yani.
Olumsuz hali de çok ama olumlu anlamda da oluyor.
Daha once de yazdim ya, ben de kucuk bir sehre geldim ( yalniz ben dogrudan esim icin gelmedim, is için geldim sonra esimle tanisinca donemedim bir daha)
Ilk zamanlarda sehre alisamadigim icin biz de en ufak bir alisverise birlikte cikardik. Oyle olunca arkadss da edinemiyorsunm
Sonradan alistikca yalniz dolasmaya basladim. Simdi bir yere giderken haber bile vermem, donerken gel beni al diye ararim :) bisiklet istiyorum mesela, bu sehir buna hazir degil diyor :) belki birkac yila bu dusunce de degisir ama benim yasim gecer muhtemelen artik :)
Bahsettiginiz sehir cok mu küçük, hic mi sosyal ortami yok?
Uygun olmaz diyorsa orada dursun. Ne demek uygun olmaz. 30 yaşında ayakları üstünde duran kadınsin. Sen neyi nerede yapacağını bilmiyor musun?tabii henüz çok iyi tanımadığım için mesela sinirlenince nasıl olur kestiremiyorum. ya da ailesiyle nasıl sorunlar yaşanır? en basiti adamın çalışma saati diye bir kavram yok, gece gündüz iş. ben yapayalnız. öyle evimde ayağımı gerip oturamıycam, bana yardım et diyecek işyerinde. tabiki ederim ama orası sadece ona da ait değil. ben evliliğimin en mutlu olması gereken zamanlarda çalışıcam çalışıcam ve bitmek bilmeyen o borc ödenecek mi ne olacak belli değil. bir kitap bir tişöt almaya bile gidemiycem. bak yazarken bile kötü oldum. normalde benim hiç lüks zevklerim yoktur. gidip kendime 20 liralık tişört alırım ve onla mutlu olurum mesela. ama orda o bile lüks sayılcak. bana dediki bişey alıncağı zaman birlikte gideriz. neden ben çıkamaz mıyım tek başıma dedim. burası küçük yer uygun olmaz dedi. buyur burdan yak. çok mutsuzum ya. bir kaç kere veda ettik mesela yapamıycam diye. sonra ikimiz de çok özledik döndük yine. allahım sen bana akıl fikir ver
cevremde hatta burda okudgum cogu calısmayan ev hanımlarından daha rahatım sorumluluk olaraka ama genede 1 sans verseler bekarlık icin suan ki hayatınızda fedakarlık edermisiniz diye bekarlıgı secip calısırdım bekarlık gibi varmı yaaa 1000 kisiden anca 1 yada 2 kisi tam elma nerdeyse evliligindde 1 sen sonra ille saygı seygi klamıyo 1 anlık bile olsa niye evlendim diyosan o evliligi cöpe at nasılsa insan pisman oluyo valla en güzeli 40 tan önce evlenmicenarkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.
ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.
şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?
Uygun olmaz diyorsa orada dursun. Ne demek uygun olmaz. 30 yaşında ayakları üstünde duran kadınsin. Sen neyi nerede yapacağını bilmiyor musun?
Ayrıca da sen bir bireysin. Onun değil kendi doğrularınla hareket etmelisin. Tabii bunu yapınca dikkafali olacaksin. Öyle diyecekler.
yapabilirim diyorsanız devam edin. ama ben olsam kabul etmezdim şahsen.
Vallahi burada o kadar çok okudum ki böyle konular. Artık neyin ne olacağını az çok tahmin edebiliyor insan. Derler ya persembenin gelişi carsambadan bellidir. O hesapben zaten öyle ben bilmem beyim bilir diyecek bir tip de değilim :) kesin dikbaşlı görünücem dediğin gibi. sonra sorunlar kavgalar mutsuzluklar.. evlenmeden bak resmen yaşamış kadar oldum :))
Vallahi burada o kadar çok okudum ki böyle konular. Artık neyin ne olacağını az çok tahmin edebiliyor insan. Derler ya persembenin gelişi carsambadan bellidir. O hesap
tabii henüz çok iyi tanımadığım için mesela sinirlenince nasıl olur kestiremiyorum. ya da ailesiyle nasıl sorunlar yaşanır? en basiti adamın çalışma saati diye bir kavram yok, gece gündüz iş. ben yapayalnız. öyle evimde ayağımı gerip oturamıycam, bana yardım et diyecek işyerinde. tabiki ederim ama orası sadece ona da ait değil. ben evliliğimin en mutlu olması gereken zamanlarda çalışıcam çalışıcam ve bitmek bilmeyen o borc ödenecek mi ne olacak belli değil. bir kitap bir tişöt almaya bile gidemiycem. bak yazarken bile kötü oldum. normalde benim hiç lüks zevklerim yoktur. gidip kendime 20 liralık tişört alırım ve onla mutlu olurum mesela. ama orda o bile lüks sayılcak. bana dediki bişey alıncağı zaman birlikte gideriz. neden ben çıkamaz mıyım tek başıma dedim. burası küçük yer uygun olmaz dedi. buyur burdan yak. çok mutsuzum ya. bir kaç kere veda ettik mesela yapamıycam diye. sonra ikimiz de çok özledik döndük yine. allahım sen bana akıl fikir ver
Aranızda bir konuşma geçerse açıkça söyle bunları. Ben kendi isimde calismak isterim, evlenince herkesin kesesi ayrı olsun isterim, bu yaşıma kadar kimse karışmadi bu yaşımdan sonra kimseyi karıştırtmam deyin bakalım ne diyecek?
Neden evliliği böyle düşünüyorsunuz ki ?
Seviyor Musunuz?
Onunla bir ömür geçer diyorsanız sorular boş . .
Neden gezip sinemaya gidemeyeceksiniz. .
Sanki evlilik ölüm gibi okuyunca konuyu . .
Keşke o zaman deseydin ben kendi işimi yapacağım diye. Ayrıca da ben senin yerinde olsam ikinci planda olmayı kabul etmez arar konuşurdum. Adama gittikçe uyuz olmaya basladim.para konusunu konuşmadık ama çalışmayla ilgili konuştuk. bana yardım edersin destek olursun dedi. ayrıca çok küçük bir yer ve iş imkanı kısıtlı. bir de mesela şu saat oldu haberleşmedik. sabah bi kıytırıktan günaydın mesajı o kadar. şuan bayram tatili dolayısıyla yogun. yani ilerde de böyle olcak. ben hep ikinci beşinci planda olucam.
valla iş sadece gezip gezememek değil. diğer arkadaşlara cevap yazarken başka endişelerimden de bahsettim, biraz parça parça anlatmış oldum konuyu. keşke iş sadece gezip gezmemek olsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?