Son yazılanları da okudum teşekkürler kızlar , konuşmak için erkek arkadaşımın gelmesini bekliyorum bu tarz bir şeyi yüzyüze konuşmam gerekiyor , burda söylenenler gibi düşünüyorum zaten , konuşup çözeceğim,
O kadar çok keyifsizim ki bu ara hem bu konu , hem ailevi konular , hem erkek arkadaşımla aramız limoni biraz , hepsi üst üste geldi çok daraldım ,
Eğer ikna edemezsem hiç mutlu olmayacakmışım gibi geliyor , heveslerimde kırıldı ailem sayesinde (çeyiz için ) artık bir şey bakasım alasım da gelmiyor,
Biz kadınların en büyük hatası bu zaten biliyormusun? Peşinen suçluluk duymak. Yapma bunu cnm. Kimseyi ikna etmeye çalışma, adamla çatır çatır tartış demiyorum ama madem ortak bir hayatınız olacak o zaman seninde bir takım taleplerin olabilir değil mi?
Sadece isteklerini dile getir. Bunu yaparken asla ailesini öne sürme. Yok huzursuz oluruz, bilmem ne olur deme. Ben işimi çok seviyorum burası çok rahat bir kurum, yokluğunda çok sıkılırım burada kalmayı isterim de. Topu ona at yani.
bence sen neye karar verirsen annende ona saygı duysun sonuçta iyisiyle kötüsüyle senin hayatın herkesin kaderi ve çilesi farklı
annen turşunu kuracak değil dört/ dörtlük üzüntüsüz hayat yok ki seçim ve hayat senin sadece aldığın kararların arkasında ol asla pişaman olacak şeyler yapma
canım benim şuanki süreç ne durumda bilmiyorum diğer mesajları okumadan yorum yazıyorum.Eminim ki diğer arkadaşlarda benimle aynı fikirdedir.Eğerki eş adayın her zaman yanında kalamayacaksa ailenin yakınında bir ev tutman daha iyi.Hem işini bırakmamış olursun,hem ailene hasret kalmamış olursun hemde eşinin gözü arkada kalmamış olur.Şuan annenin söyledikleri sana batıyor olabilir ama evlendiğinde böyle düşünmeyeceksin buna emin ol.Annen ''ilerde geleceğin olmaz, işini bırakma'' ,derken bile yine seni düşünüyor. Ama sen farkında değilsin.Bırak çevremizi bu site de bile milyonlarca eşiyle mutsuz olup ,ama maddi imkanları el vermediği için boşanamayan bayanlar var..inşallah her zaman mutlu olursun ve bunlara ihtiyaç duymazsın ama, hayat bu ,ne getireceği hiç belli olmaz.
Bu aralar birçok konuda da yazdım.Ben 1.5 senelik evliyim ve ailemle çok yakın oturuyorum.Şimdi eşim kendi memlektınde memurluğu kazandı ve oraya taşınmak zorundayız.Ben özel bir bankada çalışıyorum işim ankarada.tayinim çıkmazsa ne olacak bilemiyorum.Evlenmeden önce benim ailemde eşimi istemedi,tayin girip onun memleketine gitmemi istemedi.o zamanlar eşimin iyi bir işi yoktu o yüzden ankarada kaldık.zaten tayınımde çıkmamıştı.Bende aynen senin gibi düşünüyordum .Ailem benim mutlu olmamı istemıyormu,maddi desteğim biteceği içinmi yapıyorlar acaba,yada bana evliliği layık görmüyorlarmı daha neler neler yazıyordum kafamda.ve de bunları dile de getiriyordum.keşke dilim kopsaydı.Şuan onları kırdığım için ne kadar pişmanım bir bilsen.
Şimdi yine aynı durumdayım.Eşim tayinin çıkmazsa istifa edersin diyor.Ailemden ayrı bilmediğim şehirde ne yapacağım diye düşünüyorum.Eşimin ailesi arkadaşları çevresi hep orda.Ama ben garip kuş gibi kalacağım.Ailesi ne kadar iyi olursa olsun kimse senin anne baban gibi olamaz.Tamam eşim yanımda ama ailemin yeri daha farklı ve daha ağır basıyor.oysa ki Evlenmeden önce ailemi kırıp illa evleneceğim diye ne kadarda zorlamıştım.Bir takım şeyler eskisi gibi olmuyor.Lay lay lom zamanları çok çabuk geçiyor.
Şuan senin yerinde olmayı isterdim.Bişeyleri başta kabul etmek yada ettirebilmek çok önemli .sonra iş işten geçmiş oluyor
Canım zaten yolun başındasın daha.Hiçbirşey için geç kalmış değilsin.
Şuanda ne düşünüyorsan nasıl olmasını istiyorsan dile getir ve ikna etmeye çalış.
Nişan dı düğündü gibi şeyler gerçekleştikten sonra işin içinden çıkamazsın.
Bişeyleri başta değiştirebilirsin ama sonrasında bu çok zor olur.
Ailesi çok iyi demişsin.Erkek arkadaşına göre de ailesi çok iyidir.sana asla kötü davranmazlar diye düşünür.Kimse kendi ailesini karalamaz tabiki..Benim ailemde bana laf etse umursamam ama onlardan biri bişey dese zoruma gider.
Diğer bir konuda,senin şuanki yaşadığın yerde kalman için zaten çokkkk geçerli bir sebebin var.İyi bir yerde çalışıyorsun ve gideceğin yere tayin alamıyorsun.Daha ne olsun al sana sebep işte.Ailenle aynı semtte oturduğunda da eşinin gözü arkada kalmamış olacak.Bu kadar geçerli mazeretlerin varken çözüm aramana bile gerek yok.
Ayrıca zaten ayda yılda bir görüşecekseniz de neden evlenıyorsunuz kii.sevgiliyken de devam ettirebilirsiniz.İşleri tamamen düzene girdikten sonra evlenmeyi deneyin.
Neden gidipte kendini boyunduruk altına sokasın ki.
Haaa birde ailen yada bu sitedekilerin sana verdiği akılları gidipte sevgiline asla anlatma.O zaman millet akıl veriyor diye yine seni üzer.Kendi düşüncelerin gibi anlat.
Başta böyle düşünmüyordun ,ailemin orayı beğenmıyorsun gibisinden sana psikolojik baskı yapacaktır kiii yapmayada başlamış.Sen zaten daha çokkk baştasın.Ortada nişan yok düğün yok.Asıl şimdi neyin ne olacağına netlik kazandırın.Bişeyler için geç kalmadan düşüncelerini kesin bir dille anlat.
Düğün olup gittikten sonra dönmek istediğinde ,baştan kabul ettin diyeceğine şimdiden kabul etmediğini anlat.Haaa onu kaybederim diye de düşünme .mantıklı olan bizlerin söyledikleri.Ona göre bişey yok .evlendiğinde eşin 3-5 ay orda burda olacak sonra gelip senle ve ailesiyle birkaç hafta gününü gün edecek sonra yine çekip gidecek.Sen kendini düşün bu aşamada.İnsan bazı şeyleri yaşamadan bilemez.
Bütün bayanlar evlenmeden önce ne hayaller kuruyor,herşey toz pembe.asla kavga etmeyız,asla aşkımız bitmez,ailesıyle hep iyi olurum vs vs .olacakları kimse baştan hesap edemıyor malesef.
Eşinin koynunda bile olsan yeri geliyor gizli gizli gözyaşı döküyorsun.Annen üzülmesin diye halim şu diyemiyorsun.Kiii nasıl diyebilirsin bu yolu kendin seçmiş oluyorsun.Başkaları akıl verirken bizim öyle olmaz diyorsun .En güzel evliliklerde bile kıvılcımlar oluyor malesef.
Sen daha evlenmeden çıkılmaz yola sokuyorsun kendini.Ayrıca şunu da unutma evlenince sözümü geçiririm değiştiririm ikna ederım dıye asla düşünme.Şuan ne yaptın yaptın sonrası zor
merhaba kızlarr , daha iyiyim ama henüz bir gelişme yok daha konuşamadık çünkü dediğim gibi gelmesini bekliyorum , gelince konuşup buraya yazacağım,
Yorumlarınız için çok sağolun valla bunları düşündükçe delirecek gibi oluyorum , belki de boşuna stres yapıyorum bu kadar bilmiyorum ama
Bir hallolsaydı daha rahat olurdum herhalde ama erkek arkadaşım da oturacağımız evi yapmaya başlayacak , öyle çok heyecanlı hevesli ki ne yapacağımı şaşırdım kırmakta istemiyorum ki hevesini
Bilemiyorum yani aklım karışık yine bu aralar ....
Sen bakma hevesine filan soyle. O da kendi ailesinin yakininda oturmak icin diyordur belki seni yalniz birakmak istemiyorum diye. Neticede senin ailenin yakininda olunca da sen yalniz kalmayacaksin. Isini birakma kesinlikle
Evett canım ama onun sırf ailesi için istediği yok ben biliyorum zaten , hevesleniyor işte hevesini kırmak istemiyorum ama konuşacağım mutlaka , hep rüyama giriyor artık yanlız kaldığım , sıkıntı çektiğim falan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?