Evlilik - İş - Farklı Şehirler ...

Son yazılanları da okudum teşekkürler kızlar , konuşmak için erkek arkadaşımın gelmesini bekliyorum bu tarz bir şeyi yüzyüze konuşmam gerekiyor , burda söylenenler gibi düşünüyorum zaten , konuşup çözeceğim,

O kadar çok keyifsizim ki bu ara hem bu konu , hem ailevi konular , hem erkek arkadaşımla aramız limoni biraz , hepsi üst üste geldi çok daraldım ,

Eğer ikna edemezsem hiç mutlu olmayacakmışım gibi geliyor , heveslerimde kırıldı ailem sayesinde (çeyiz için ) artık bir şey bakasım alasım da gelmiyor ,

Son düzenleyen: Moderatör:

Biz kadınların en büyük hatası bu zaten biliyormusun? Peşinen suçluluk duymak. Yapma bunu cnm. Kimseyi ikna etmeye çalışma, adamla çatır çatır tartış demiyorum ama madem ortak bir hayatınız olacak o zaman seninde bir takım taleplerin olabilir değil mi?

Sadece isteklerini dile getir. Bunu yaparken asla ailesini öne sürme. Yok huzursuz oluruz, bilmem ne olur deme. Ben işimi çok seviyorum burası çok rahat bir kurum, yokluğunda çok sıkılırım burada kalmayı isterim de. Topu ona at yani.

bence sen neye karar verirsen annende ona saygı duysun sonuçta iyisiyle kötüsüyle senin hayatın herkesin kaderi ve çilesi farklı

annen turşunu kuracak değil dört/ dörtlük üzüntüsüz hayat yok ki seçim ve hayat senin sadece aldığın kararların arkasında ol asla pişaman olacak şeyler yapma

Eevet zaten öyle yapıcam bir gelsin de konuşucam zaten , bu aralar çok canım sıkkın keyifsizim ondan daha çok kafama taktım herhalde sinirim bozuldu ,

Bir de en ufak bir şey de ben çok üzülen kırılan alınan biriyim bu huyuma da sinir oluyorum , hep içime atıyorum bazı şeyleri

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet canım , inşallah pişman olacağım üzüleceğim bir şey olmaz ,

Karar verdim gelince konuşacağım zaten , de işte canım çok sıkkın bu konuya , olanlara , hiç iyi hissetmiyorum kendimi

Benim kiz kardesimde isi gucu birakti okulu birakti evlendi. Ayni senin gibi annem cok kizdi dinlemedi. Simdi bin pisman. Kayivalide gorumceler hep ic ice. Sakina sakin yapma bu hatayi. İnan cok mutsuz olursun. Annen basina.ne gelecegini cok.iyi bildiginden izin vermiyor. Hakli...

bir olay bu kadar guzel anlatilir. Sirf bu arkadasin yorumunu oku yetr

Canım zaten yolun başındasın daha.Hiçbirşey için geç kalmış değilsin.
Şuanda ne düşünüyorsan nasıl olmasını istiyorsan dile getir ve ikna etmeye çalış.
Nişan dı düğündü gibi şeyler gerçekleştikten sonra işin içinden çıkamazsın.
Bişeyleri başta değiştirebilirsin ama sonrasında bu çok zor olur.

Ailesi çok iyi demişsin.Erkek arkadaşına göre de ailesi çok iyidir.sana asla kötü davranmazlar diye düşünür.Kimse kendi ailesini karalamaz tabiki..Benim ailemde bana laf etse umursamam ama onlardan biri bişey dese zoruma gider.

Diğer bir konuda,senin şuanki yaşadığın yerde kalman için zaten çokkkk geçerli bir sebebin var.İyi bir yerde çalışıyorsun ve gideceğin yere tayin alamıyorsun.Daha ne olsun al sana sebep işte.Ailenle aynı semtte oturduğunda da eşinin gözü arkada kalmamış olacak.Bu kadar geçerli mazeretlerin varken çözüm aramana bile gerek yok.
Ayrıca zaten ayda yılda bir görüşecekseniz de neden evlenıyorsunuz kii.sevgiliyken de devam ettirebilirsiniz.İşleri tamamen düzene girdikten sonra evlenmeyi deneyin.
Neden gidipte kendini boyunduruk altına sokasın ki.
Haaa birde ailen yada bu sitedekilerin sana verdiği akılları gidipte sevgiline asla anlatma.O zaman millet akıl veriyor diye yine seni üzer.Kendi düşüncelerin gibi anlat.
Başta böyle düşünmüyordun ,ailemin orayı beğenmıyorsun gibisinden sana psikolojik baskı yapacaktır kiii yapmayada başlamış.Sen zaten daha çokkk baştasın.Ortada nişan yok düğün yok.Asıl şimdi neyin ne olacağına netlik kazandırın.Bişeyler için geç kalmadan düşüncelerini kesin bir dille anlat.
Düğün olup gittikten sonra dönmek istediğinde ,baştan kabul ettin diyeceğine şimdiden kabul etmediğini anlat.Haaa onu kaybederim diye de düşünme .mantıklı olan bizlerin söyledikleri.Ona göre bişey yok .evlendiğinde eşin 3-5 ay orda burda olacak sonra gelip senle ve ailesiyle birkaç hafta gününü gün edecek sonra yine çekip gidecek.Sen kendini düşün bu aşamada.İnsan bazı şeyleri yaşamadan bilemez.
Bütün bayanlar evlenmeden önce ne hayaller kuruyor,herşey toz pembe.asla kavga etmeyız,asla aşkımız bitmez,ailesıyle hep iyi olurum vs vs .olacakları kimse baştan hesap edemıyor malesef.

Eşinin koynunda bile olsan yeri geliyor gizli gizli gözyaşı döküyorsun.Annen üzülmesin diye halim şu diyemiyorsun.Kiii nasıl diyebilirsin bu yolu kendin seçmiş oluyorsun.Başkaları akıl verirken bizim öyle olmaz diyorsun .En güzel evliliklerde bile kıvılcımlar oluyor malesef.
Sen daha evlenmeden çıkılmaz yola sokuyorsun kendini.Ayrıca şunu da unutma evlenince sözümü geçiririm değiştiririm ikna ederım dıye asla düşünme.Şuan ne yaptın yaptın sonrası zor

Son düzenleme:

Eevet canım öyle , ama işi bu yani ayda yılda bir gelecek neden evleniyorsunuz demeni anlamadım , malesef böyle bir işi olacak ve bir kaç ay yanımda olmayacak zaten o yüzden bu kadar dert ettim kendime , dedikleri gibi eşim olmayınca daha çok tek kalmış olacağım ,
Söylediklerin çok doğru yani öyle olacağı belli gibi ama işte konuşup dediğin gibi baştan ikna edeceğim , nişan olayları işin içine girince çok daha problemler çıkar ,
Keşke en başından o yönde konuşmasaydık bende en baştan tamam demeseydim , şimdi bile baştan tama diyordun oluyor inşallah çözücem bu konuyu canım

Arkadaslar nooolur 8 yillik evli bir bayan olarak hala bunun izdirabini cekiyorum.

Evlenirken hayatinizi cok fazla degistirmeyin, isiniz varsa isinizi birakmayin..ne biliyim egitiminiz varsa egitiminizi yarim birakmayin.. evlenmeden onceki hayatiniza devam edin..Evlenince inanin hayatiniz tospembe olmuyor romanlarda filmlerde ki gibi..Evlenince hayat daha da bir zorlasiyor...Cok fazla fedakarlik gosterirseniz de zamanla depresyona bile girebiliyorsunuz..
Ama eger siz evlenmeden once egitim, meslek, is gibi seyleri duzene sokmus olursaniz evlilik daha bir guzel gidiyor.
yani sen sen olda elinde is varken aile varken evlenecegim diye onlardan olma..
Isini kesinlikle birakma, ailenle ozellikle annenle arani kesinlikle acma.. Annen ne kadar kotu olursa olsun binlerce kocadan daha onemlidir. Insan bir cok kisiyle evlenebilir ama bir tane annesi olur.. Ailenle aran ne kadar iyiyse esin sana o kadar saygi gosterir. Degilse seni kucuk gorur sahipsiz gibi gorur.. Iyi bir isin varsa bunin icin de aynisi gecerli bence..

Bence kesinlikle anneni dinle. Annen cok hakli ve isini birakma derken de seni dusunuyor. Esini de kolaylikla ikna edebilirsin, isim burada gecimimize katkisi olur gibi.
BAzi anneler kizlarini evlendirirken adeta depresyona giriyorlar, cocuk gibi nazlaniyorlar, kendilerince kusuyorlar filan. Tabii sen anlamiyorsun neden boyle yaptigini, dolayisiyla kotu dusunuyorsun ama senin annende de bu boyle olabilir. Cunku ceyizlere bakmak filan ne bileyim annene senin ayrilisinin yakinlastigini hatirlatiyordur.
Kayinvalideyle yasamak ise cidden problemli olabilir, Kayinvaliden anlayisli degilse ilerde ciddi sorunlar cikabilir.
Bir de erkegine gore degisse de su var ki ekonomik olarak daha guclu kadinlar eslerinden daha fazla saygi goruyor. Dedigim gibi erkegine gore degisir ama benim gordugum geneli boyle.
Annene kizma, onu da anlamaya calis, onun icin de senin evlenmen zor hele de daha once hic ayrilmamissaniz.

Bizde de aynı durum var sayılır, uzak bir yere gitmemi istemiyorlar. Tabi benim işten çıkma gibi bir durumum yok gidip orada öğretmenlik yapıcam ama yine de sıcak bakmadılar.
Ne zaman açtın konuyu bilmiyorum ama sen kararlı durdukça yumuşuyorlar emin ol. Benim babam bir kaç hafta önce "kesinlikle olmaz, onay vermem asla" derken şimdi umut ışığı var diyip gülüyor. Kaldı ki bizim şartlarımız daha olumsuz. Ailenin ikna olacağına eminim ben...
Ama bir konuyu da hatırlatmak isterim. Evlendiğinde (eğer iş bulamazsanız), eşin uzun süre yanında olmayacak, kendi ailenden uzak yabancı bir çevrede olacaksın,çalışmıyor olacaksın muhtemelen çok sıkıntı yaşar ve depresyona girersin. Bunları da göz önünde bulundurman gerek...

merhaba kızlarr , daha iyiyim ama henüz bir gelişme yok daha konuşamadık çünkü dediğim gibi gelmesini bekliyorum , gelince konuşup buraya yazacağım,

Yorumlarınız için çok sağolun valla bunları düşündükçe delirecek gibi oluyorum , belki de boşuna stres yapıyorum bu kadar bilmiyorum ama

Bir hallolsaydı daha rahat olurdum herhalde ama erkek arkadaşım da oturacağımız evi yapmaya başlayacak , öyle çok heyecanlı hevesli ki ne yapacağımı şaşırdım kırmakta istemiyorum ki hevesini

Bilemiyorum yani aklım karışık yine bu aralar ....

Sen bakma hevesine filan soyle. O da kendi ailesinin yakininda oturmak icin diyordur belki seni yalniz birakmak istemiyorum diye. Neticede senin ailenin yakininda olunca da sen yalniz kalmayacaksin. Isini birakma kesinlikle

Sen bakma hevesine filan soyle. O da kendi ailesinin yakininda oturmak icin diyordur belki seni yalniz birakmak istemiyorum diye. Neticede senin ailenin yakininda olunca da sen yalniz kalmayacaksin. Isini birakma kesinlikle

Evett canım ama onun sırf ailesi için istediği yok ben biliyorum zaten , hevesleniyor işte hevesini kırmak istemiyorum ama konuşacağım mutlaka , hep rüyama giriyor artık yanlız kaldığım , sıkıntı çektiğim falan...

rüyaların gerçek olmadan hallet daha doğrusu kabusların......
biz hep kıyamayız erkeklere ama sonrasında yaşadığımız depresyonları da asla anlayamazlar...........................
tok musun evinde misin benimle evli miisn eee daha ne istiyorsun derler..................
hallet kesinlikle, duygusal davranılacak bi konu değil şu durumun, ciddi bişey hem de çokkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…