Evlilik - İş - Farklı Şehirler ...

yine sizi düşünüyor , işinizi bırakırsanız kendi ayaklarınızın üzerinde duramazsınız diye korkuyor . Ama sevdiğiniz adama güveniyorsanız bu fedakarlığı yapın derim .

Keşke kendi şehrinizde kalma imkanınız olsa

Tatlim biz evli oldugumuz icin sen bizi dinle. Kesinlikle isin iyiyse ve isinden memnunsan isini birakma. Esinin ailesinin yanina da asla tasinma. Evlendikten sonra anlayacaksin. Turk toplumunda kayinvalidesine yakin oturupta iyi olma sansin yuzde bir veya yuzde iki..Yani kendi ayaklarinin ustunde dururken evlenip isini birakip baska sehre yerlesmek cok kotu bir davranis olur.

Esin seni seviyorsa seni anlayacaktir. Benim isim cok onemli. burada kalip kendi aileme yakin bir yerde ev tutmak istiyorum de.. o zaman sen olmayinca yanliz kalmam. ailemin yaninda kalirim. Tatillerde sen yanimda olunca da senin ailenin yanina yatili misafir oluruz de. Seni seviyorsa bunu kesin yapacaktir..
Pisman olacagin seyler yapma..hersey degisebilir. kalici olan sadece sensin ve kendi ailen...aileni hic bir zaman kirma..mustakbel esinle olur ya aran acilir o zaman ailenin degerini anlarsin..Insan ailesinden hic vazgecemez.

Ayrica annen evlilik hazirliklarina soguk bakiyor cunku o adamla evlenmeni istemedigi icindir..sebepleri nedir annenle konus boyle kirilacagina belki annen haklidir..

Yorumlarınız için tek tek teşekkürler ,

Söyledikleriniz çok doğru son yorumlardaki fikir veren arkadaşların dediği gibi konuşucam , geldiğinde güzelce dediğiniz gibi anlatıcam erkek arkadaşıma yanlış anlamadan açıklamaya çalışıcam inşallah bana hak verir benim gibi düşünmeye başlar ,

Kendi ailemle pek de anlaşamadığımız için bazen tereddütte kalıyorum evet ama sonra daha kötüsü olursa diye üzülüyorum ,
Annem erkek arkadaşımla evlenmemi istiyor ona bir şey dediği yok ailesini , onu beğendiğini iyi insalar olduğunu söyler , erkek arkdşımı istememe gibi durumu yok ama hiç bir heyecanımda yanımda değil malesef,

İnşallah benim şehrimde kalmaya ikna olur da sorun çıkmaz , erkek arkadaşımda niye bu kadar iyi yönlerini düşünüyor bilmiyorum şimdi göremiyor olacakları , evet belki kendi ailemden çok daha iyi olacak ama belki de çok daha kötü olacak bunu bilemediğim için tereddütte kalıyorum çoğu zaman,

Bir de erkek arkdşım , ailesi bizim oturmayı (şu anda düşündüğümüz ) evi yavaş yavaş yapmaya başlıyorlar erkek arkdşımda bu konuda çok heyecanlı hep o eve göre tüm planı çiziyor ne olacak bilmiyorum , şimdi gerçkten bir şey söyleyince artık orayı beğenmediğimi istemediğmi sanıyor

hem işini bırakacan,hem şehrini değiştiricen,hem eşin yanında olmayacak, hem kv ile aynı binada oturucan...
büyükkkkkkkkkkk hata edersin, neye tutunacaksın, neyle motive olacaksın nasıl deşarj olcaksın?????
çok pişman olurusun çokkkk
evli olanlara biraz kulak ver bence, eşimle evlenmeden önce görüştüğümüz dönemlerde bi arkadaşım eşiyle sürekli kavga ederdi, sürekli ben de şaşırırdım ya nasıl olyo benim sevgilimle asla böyle şeyler yaşamayız ne kırıcı ne yıkıcı olaylar bunlar derdim amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yaşanıyor ve yaptığın fedakarlıklar demir leblebi gibi boğazında düğümlerniyor ateş gibi içine düşüyor...
aman dikaattttt ne işini bırak ne de o şehre git, eşini ve seni kv lerin şehirnde bağlayan bişey yokmuş ki.

Eevett biliyorum bende burda , çevremde neler görüp duyuyorum ,

İkna etmem lazım işte erkek arkadaşımı evet bağlayan bir şey yok ama , bunları düşünemediği için bırakamam diyor,

Ne yapacağımı bilmiyorum , benim durumumda olanlar nasıl ikna etti acaba bilmiyorum ki benim durumum eşimin işinden dolayı biraz farklı olacak çünkü , mesleği yüzünden böyle

evet senin durumun eşinin işinden dolayı biraz farklı esas bu yüzden onların memlektine gitmemen gerekiyor eşin yanında olacak olsada aynı yorumlar gelirdi fakat bi derece katlanılabilirdi yani daha mantıklı gelebilirdi kulağa,

ama eşin olmadığı halde onların yanına gitmen saçmalık sadece , annenle aynı yerde olmuycak olsan neyse diycem de , daha önce de dediğim gibi eşin sırf kız erkeğin memleketine gelir düşüncesiyle sırf kendi egosunu tatmin etmek amacıyla seni oraya götürmek istiyor , sadece on un dediği olucak değil sen kkararlı ol ve kararından dönme derim

seni önceki konularında da tanıyorum biliyorsun.
erkek arkadaşın aşırı kıskanç bir insan bunu unutmamak lazım.
eşin gemi adamı yada kaptan olucak sanırım,
dolayısıyla 5-6 ay gelmediği olacak.
benim fikrim annenin yanında kalmalısın,hem işe gider gelirsin canın sıkılmaz
hemde annenin yanında daha rahat edersin.
kaynananlarla kalırsan eğer,hem işinden olucan hemde evde oturmaktan bunalıma gircen
hemde onların sözünden çıkmıycan,gelinlik yapıcan

şimdi gelelim asıl soruna: gelenek göreneklerimize göre evlenince kız erkeğin
bulunduğu yere gelin gider,diğer türlüsü ayıp karşılanır pek kabul edilmez.
senin sevgilinin huyunu suyunuda bildiğimden ikna etmenin çok zor olacağını biliyorum.
ya kararından dönmeyeceksin inat ederek kabul ettireceksin
ya anneni araya sokucaksın o konuşacak
yada bir mucize olması için dua edeceksin .

Off off biliyorum , ama işte bir gelsin de o zaman burda denildiği gib güzelce konuşucam , belki ben öyle anlatınca o da anlar şimdi toz pembe görüyor güzel olacak sanıyor , ikna etmem lazım çünkü çok sorun çıkar annem konuşursa ikna olur mu bilmem ki , annemle daha hiç konuşmuşlukları yok ikisininde nasıl davranacağını kestiremiyorum o yüzden :)

ne olursa olsun anneler herşeyi bizden daha iyi bilir
suan sana sert tepki vermesindeki amaç sen bi şekilde onun dediğini
yani asıl doğru olanı kabul etmendir
annenin iş için bu şekilde tepki verdiğini düşünüyosun sanırım sadece
annenin senin çalışmandaki çıkarı ne ? hiçbişey
sen muhtaç olma ayaklarının üzerinde saglam dur hayatta kendine güvenecek bişilerin olsun diye
öncelikle nerede olmak istediğine karar ver ve çok çok iyi düşün bu kararı
sonrasında herşeyi bi güzel annenle konuş

ayrıca aynı şartlarda ben olmuş olsaydım kesinlikle annemin yaşadığı yerde kalmayı tercih ederdim

sen şimdiden çok yüz göz olma bu konuda, bir süre sessiz kal konuyu açma.
söz,nişan olduktan sonra bunlar konuşulur
o zamanda devreye anneni sokarsın, o halleder.
daha sevgiliyken herşeyi kendi aranızda konuşup
kesinleştirmeye çalışmak bazen ters tepebilir,
zaman ne gösterir bilinmez,biraz akışına bırak,
büyükler kendi aralarında konuşsunlar.

evett ama diyorum ya biz erkek arkdşımla baştan bu yönde konuştuğumuz için şimdi annem falan bişey dese işte sen bana evet diyordun da şimdi ne oldu falan olacak biliyorum , zatem sessiizim bu konuda ama erkek arkadaşım gelince konuşacağım güzelce ,

Evet öyle neler olacağını bilmek zor , hani ben şimdiden çözüp ilerde iki aile işi içine girince daha çok sorun ollmasın diye uğrasıyorum

İnşAllah güzel devam eder ve korktuklarınız başınıza gelmez.

Yani şuan için o bunları samimi söylüyordur, buna birşey demiyorum.
Ama bir zaman gelebilir çoktan unutmuş olur o söylediklerini... Ama Siz hatırlar olursunuz.. ve için için canınız yanar...güveniniz boşa çıkar, hayalkırıklığı vs vs
İşte bunun kimsenin başına gelmesini istemem...Çok zor bir durum...
Rabbim korusun...

alıntısını yaptığım arkadaşımızın dedikleri de çok doğru.
Herşeyi kendi aranızda konuşup halletmeye çalışmak gerçekten de bazen ters tepebilir...
Olması muhtemel bir tesbit..

sen sevgiline ailenle sıkıntı yaşamaktan korkuyorum dersen alınır tabiki..
neden böyle söyledin ki..
kendi annenle olan düşünceleri de anlattıysan bundan sonra farklı şeyler söyle..

aslında ailesini bahane ettiğini farkettiğini, kendi anneni de bu yüzden yanlış değerlendirdiğini söyle..
aslında ailesini tanıdığını ve onlardan böyle bir şey beklemediğini ama..
yaşadığın şehirden ailenden akrabalarından arkadaşlarından işinden ayrılmak istemediğini..
onu çok sevdiğini ama o olmadığında onun özlemini gidermek için çevrende çok fazla insana ihtiyaç duyacağını hissettiğini..
bu yüzden korktuğunu ..
en başta onun sunduğu fikirleri kabul ettiğini ancak iş ciddiye bindikçe korkularının arttığını..
sonuçta senin yıllardır bulunduğun ortamın güvenilir olduğunu, gözünün arkada kalmayacağını..
kendi ailenle yakın olduğunda seni tek bırakmamış olacağını..
seni ordan koparırsa yalnız kalacağını anlat..
kararlı ol ama ilişkini bitircek şeylere sebep olmadan konuşmaya çalış..

Laurita arkadaşımız da çok güzel anlatmış kesinlikle ona katılıyorum.

koca adayın madem seni yalnız bırakmaya razı oluyor o zaman bi zahmet seni eşinden ve annenden etmesin. olduğun ilde yaşayın.

canım benim şuanki süreç ne durumda bilmiyorum diğer mesajları okumadan yorum yazıyorum.Eminim ki diğer arkadaşlarda benimle aynı fikirdedir.Eğerki eş adayın her zaman yanında kalamayacaksa ailenin yakınında bir ev tutman daha iyi.Hem işini bırakmamış olursun,hem ailene hasret kalmamış olursun hemde eşinin gözü arkada kalmamış olur.Şuan annenin söyledikleri sana batıyor olabilir ama evlendiğinde böyle düşünmeyeceksin buna emin ol.Annen ''ilerde geleceğin olmaz, işini bırakma'' ,derken bile yine seni düşünüyor. Ama sen farkında değilsin.Bırak çevremizi bu site de bile milyonlarca eşiyle mutsuz olup ,ama maddi imkanları el vermediği için boşanamayan bayanlar var..inşallah her zaman mutlu olursun ve bunlara ihtiyaç duymazsın ama, hayat bu ,ne getireceği hiç belli olmaz.

Bu aralar birçok konuda da yazdım.Ben 1.5 senelik evliyim ve ailemle çok yakın oturuyorum.Şimdi eşim kendi memlektınde memurluğu kazandı ve oraya taşınmak zorundayız.Ben özel bir bankada çalışıyorum işim ankarada.tayinim çıkmazsa ne olacak bilemiyorum.Evlenmeden önce benim ailemde eşimi istemedi,tayin girip onun memleketine gitmemi istemedi.o zamanlar eşimin iyi bir işi yoktu o yüzden ankarada kaldık.zaten tayınımde çıkmamıştı.Bende aynen senin gibi düşünüyordum .Ailem benim mutlu olmamı istemıyormu,maddi desteğim biteceği içinmi yapıyorlar acaba,yada bana evliliği layık görmüyorlarmı daha neler neler yazıyordum kafamda.ve de bunları dile de getiriyordum.keşke dilim kopsaydı.Şuan onları kırdığım için ne kadar pişmanım bir bilsen.

Şimdi yine aynı durumdayım.Eşim tayinin çıkmazsa istifa edersin diyor.Ailemden ayrı bilmediğim şehirde ne yapacağım diye düşünüyorum.Eşimin ailesi arkadaşları çevresi hep orda.Ama ben garip kuş gibi kalacağım.Ailesi ne kadar iyi olursa olsun kimse senin anne baban gibi olamaz.Tamam eşim yanımda ama ailemin yeri daha farklı ve daha ağır basıyor.oysa ki Evlenmeden önce ailemi kırıp illa evleneceğim diye ne kadarda zorlamıştım.Bir takım şeyler eskisi gibi olmuyor.Lay lay lom zamanları çok çabuk geçiyor.
Şuan senin yerinde olmayı isterdim.Bişeyleri başta kabul etmek yada ettirebilmek çok önemli .sonra iş işten geçmiş oluyor

Son düzenleme:
Merhaba cnm öncelikle;

Allah hayırlı, mutlu ve huzurlu bir yuva kurmayı nasib etsin inşallah. Konuya gelirsek;

Erkek arkadaşının sadece sen yalnız kalma diye bu talepte bulunduğundan emin misin? Öyleyse şayet ben yalnız kalmam ailem var

burada dersin böylece hem işine devam edersin hemde huzurlu olursun. Annenle iletişim sorunlarınız olabilir bilemem ama bu

konuda yanlış bişi söylememiş bence.

Benim eşimde ailesinin yanına gitme peşinde ama hiç kusura bakmasın işimi rahatımı bırakıp

hiçbiryere gidemem, ona böyle söylemiyorum tabii çevir kazı yanmasın ne uğraşıyosun cnm ya bu işlerle. Ayrıca anneler

kızlarını everirken azcık kapris yapabiliyorlar ama yanıma yakışmıyorsun lafı tuhaf biraz. İyi düşün doğru karar ver. Eşin nasılsa her

daim yanında olamayacak sonra sen uğraşırsın ailesiyle gitme sakın boşver ya...

eylül ne yaptın? hala aynı yerde mi sayıyorsun? en azından konuşamadın mı erkek arkadaşınla konuyu? bu kadar fikre insan bir arpa boyu yol alır canım.

eylül bu adamla bir arpa boyundan fazla yol alamaz zaten canım

bence de bir sürü çarenin içinde çaresizleştiren kendi. kaldı ki evlilik geniş bir yelpaze burada basamak atlamayı öğrenemezse neler yaşayacak neler herhalde bunalınma otomatik olarak bağlaması lazım kendini. hatta sevgilisinin şehrine yerleşirse ona şimdiden bunalımlarıyla başarılar dilemek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…