Evlilik istmeyen düzgün erkekler

yer miyiz hic :KK70: evlenmek istemiyorum diyene totoya tekme :KK70:
Aynen..
Akıllarınca zaman kazanıp yedekte tutacaklar veya daha iyisine bakınacaklar..
Yok ya..
Sorumluluk alamazlarmış..
Külahıma anlatsınlar..:63:

Konu sahibi dikkat et,zamanını yemesin.. A anselmo
Ben olsam tüm mecralardan kontrol ederdim.
Bir işler çeviriyor mu diye..

Sosyal medya dahil..:KK66:

Aynen..
Yok ya..

gözüm üstünde zaten . Yaşlarımız uygun aslında ama daha zaman var genciz diyor .

Aynen..
Yok ya..

gercekten erkekler istiyor,ben erkek arkadasimin sosyal medya da mesajlarını okudum arkadaslariyla,5 7 sene onceki ki arkadaslari 30-35 araliginda hep,hepsi de capkin gecinen tipler disardan ama mesajlar da arkadaşlarının hep evlenme istegi vardi,umarim asik olup istedigimiz gibi yol arkadasi buluruz vs diye,o donemki butun sevgililerine evlenmeyi dusunmuyorum dediklerine cok eminim :D

İlişkilerimde de oldu. Çevremden gözlemlediğim de oldu. Evlilik istemiyorlar. Hepsine bakıyorum . Gayet eğitimli iyi kibar düzgün insanlar ama evlilik istemiyorlar . 37 yaşındaki de böyle , 25 yaşındaki de böyle , çoğunun kalp kırıklığı var geçmişten , güvenemiyorlar .Çoğu bekar hayatına alışmış tek gecelik ilişkilerle yaşıyorlar .

Ben 28 yaşına gireceğim sevgilim 31 yaşında o bile güvenmiyor hissediyorum . Neden böyle bu yeni nesil erkekler?

Bu tarz her konuya yazıyorum size de yazayım evlenmek istemiyorlar değil, sizinle evlenmek istemiyorlar. Karşılarına evlenecekleri, evlenmek istedikleri kadın çıkınca koşarak oturuyorlar nikah masasına.

gercekten erkekler istiyor,ben erkek arkadasimin sosyal medya da mesajlarını okudum arkadaslariyla,5 7 sene onceki ki arkadaslari 30-35 araliginda hep,hepsi de capkin gecinen tipler disardan ama mesajlar da arkadaşlarının hep evlenme istegi vardi,umarim asik olup istedigimiz gibi yol arkadasi buluruz vs diye,o donemki butun sevgililerine evlenmeyi dusunmuyorum dediklerine cok eminim :KK70:
Derler çünkü içten içe hep daha iyisini isterler..
Özellikle 30'u geçen erkekler çok mantık tarafıyla bakarlar.
Hatta bazen bizden bile fazla..
Neden diye sorunca da benim biyolojik saatim sizin gibi değil, daha vaktim var derler..
Biliyorum karşılaştım.
Kardeşimin sözlüsüne de hep sorarım; Abla bir erkek evlenmek istemiyorum diyorsa; ben seninle düşünmüyorum. Sen istediğim değilsin demek istiyordur der.
Yani içeriden bilgi..
Ayrıca Adil Yıldırım diye bir kanal takip ediyorum Youtube'da.
Adam ciddi ipucu veriyor erkeklerle alakalı.
Kendisi ilişki koçu..
Ufkumu açtı resmen..

Daha da şüpheci oldum.. :KK59:

Evlilik erkeklerin yararına aslında. Bekar ve tek başına yaşayan erkek evdede yapacağı işlerden kurtulmak için evlenmek istiyor. Bazı erkekler de görüştüğü kişi elinin altında olsun daha iyisini bulursam ayrılırım zten bulamazsam devam ederim diye düşünüyor.

• Beğen
Reactions: 000
Acaba çevrenizi mi değiştirseniz? Çünkü evlenmek istemeyen erkek tanımadım ben.
Ayrıca size güveni olmayan biriyle neden hâlâ berabersin ki?

Size öylesi denk gelmistir belki. Cunku bencede hep evlenmek istiyorlar

• Beğen
Reactions: 000
Cunku eskiden herseye boyun egen itaatkar kadinlar vardi. Şimdi evlenince sorumluluk paylasilacak, düzen birlikte kurulacak filan zor geliyor erkeklere.

Bu zorluklari da ancak kriterlerine uyan kalifiye kadinlar icin göze alabiliyorlar.
Yani hepsi daha iyisini ariyor.

Ben de evlenmiycem diyorum cevreme. Ama bu evlilige karsi oldugumdan degil, benden daha egitimli, kariyerli bi erkeğe rastlayamadigimdan. "Daha" diyorum cunku egitim ve kariyeri düsuk olan adamlari istemeden eziyorum ve hayran olmayinca asik da olamiyorum. Ilginc ama böyle :)

Kendi yediği haltlardan dolayı karşısına çıkanlara da güvenmiyorlar yani mesela her gün farklı biriyle yatıp kalkıp el değmemiş bakire kız arıyorlar karşısındaki hayatında hiç bir erkekle konuşmamış dahi olsa bile güvenmiyorlar kendi yediği haltlar yüzünden akıllarında hep bir acabaları oluyor buyüzden de evlilik düşünmüyorlar

Benim ilk sevgilim okurken evlenelim diye tutturmuştu :KK70: ikinci de 30 a gelmeden evlilik tasarlıyordu kafasında (tabii benimle değil, bir gün biriyle :rolleyes:, şrfsz :KK53:)
Ben evlilik düşünmeyen görmedim varsa da evlilik sorumluluğu almak istememekle ilgili olabilir. Ama kendince doğru insanı bulduklarında evlenmek istiyorlar bence

Son düzenleme:
Eski kalp kırıklıkları eskide kalmalı ama yenisinden acısını çıkartmanın ne anlamı var..

İlla herkes evlenmeyi isteyecek diye bir kuralda yok ama bir taraf evlenmek istiyor bir tarafda istemiyorsa bu sıkıntı sanki bilemedim 🤔

Eskiden toplumsal cinsiyet rolleri daha belirgindi. Kadın yemek yapar, evi çekip çevirir, ütü yapar, erkeğin evdeki ihtiyaçlarını karşılardı. Çoğu erkek için evlenmek hayatının düzenli hale gelmesi demekti. Ailelerin müdahalesi de daha baskındı. Aynı zamanda Türkiyede cinselliğe erişim bu kadar kolay değildi, daha büyük tabuydu. Şu an bu saydıklarım tek bir cinsiyetin görevi gibi görülmüyor, nasıl para kazanmak sadece erkeğin görevi olarak görülmüyorsa. Benim babam yumurta bile kırmakta zorlanır mesela, garip gelir ona. Ama benden çok daha iyi yemek yapan bir sürü arkadaşım var. E adam kendine bakıyor, istediği cinsellik olduğunda rahatlıkla erişiyor. Dolayısıyla bu sebepten evlenen insanlar azalıyor. Aynı zamanda hepimiz çok daha bireyseliz, çok daha kendimize yetiyoruz kadın ya da erkek, dolayısıyla geriye sadece birini sevdiğin ve hayatını onla geçirmeye karar verdiğin için evlenmek kalıyor. Bu kararı vermek de eskisi kadar kolay değil çünkü hayatımızın her noktasında tüketim algısıyla sarılmış durumdayız. Tatmin olmuyoruz, daha iyisini arıyoruz. Kadınlar yaş sebebiyle, çocuk sahibi olabilmek için evlilik beklemeye daha yatkın bence ve bir yandan da toplumsal baskı kadınların üzerinde daha yüksek; o yüzden kadın evlenmeye çabalayan erkek naza çeken olmaya başladı. O yüzden erkeklerin kafası daha rahat, yarın evlenmek istese bunu isteyecek bir kadın bulma ihtimali daha yüksek. Biyolojik saat dertleri de yok, o yüzden takılma sürecini mümkün olduğunca uzatıyorlar. Benim çevremde gördüğüm, erkek arkadaşlarımdan duyduğum şeyler bunlar. Güvenememe, bağlanma korkusu gibi sebepleri sunan insanların bir tanesi doğruyu söylüyorsa, kalan dokuzunun gerçek sebebi sorumluluk istememek, gerek görmemek, o insandan emin olmamak ya da bir ömür boyu onu seçip kendini diğer seçeneklere kapatmayı tercih etmemek gibi şeyler oluyor.

Ben de evlenmiycem diyorum cevreme. Ama bu evlilige karsi oldugumdan degil, benden daha egitimli, kariyerli bi erkeğe rastlayamadigimdan. "Daha" diyorum cunku egitim ve kariyeri düsuk olan adamlari istemeden eziyorum ve hayran olmayinca asik da olamiyorum. Ilginc ama böyle :)
Bu bakış açısından ben de istiyorum :KK45:

Hepsinin sebebi farklidir,tornadan cikmadilar ya,nasil ayni olsun?

Bende hic evlilik istemeyen erkek gormedim , 41 yasindayim , 2 kere evlendim , gayet egitimli , duzgun adamlarla evlendim , cevremde de tonla evli arkadasim var
Mesela benim kardesim evlenmem ben diyordu , 2 ay once evlendi 35 yasindayken oturdu nikah masasina , cok da mutlular

Düzgün adamla da yürümüosa napıcaz acaba

Cunku eskiden herseye boyun egen itaatkar kadinlar vardi. Şimdi evlenince sorumluluk paylasilacak, düzen birlikte kurulacak filan zor geliyor erkeklere.

Bu zorluklari da ancak kriterlerine uyan kalifiye kadinlar icin göze alabiliyorlar.
Yani hepsi daha iyisini ariyor.

Merak ettim eğitimini ve kariyerini

Back
X