evlilik konusunda toplum baskısı

Senin gibi yüksek egolu ve mikemmel bir insan bu özgüven ve duruşa sahipken, insanlar nasıl böyle yersiz sorular sormaya yelteniyor anlamadım.
Demek ki forumda takındığın dik duruşu gerçek hayatında takınamıyorsun, sen özel hayatında mesafeli ve dik dursan veya adam seçsen böyle sorularla çok karşılaşmazsın. Bana ne uzun ilişki süresinde ne de evliliğimde ne zaman evleneceksiniz/evlenin/çocuk ne zaman/çocuk yapın diyebilen bir eş dost akraba komşum olmadı. Çünkü ben insanlara bana bu lafları söyleyecekleri mesafeyi vermiyorum. Sen de rahatsız oluyorsan sana da öneririm.
Bir de evlenince boşanacaksın, mutsuz olacaksın, 30 kilo alacaksın diye bir kaide yok. Bunlar olsa olsa bekar tesellisi olur. Evli olmanın da bekar olmanın da olumlu/olumsuz tarafları var.

Size neden evlenmiyorsunuz ya da ne zman evleniyorsunuz sorusu evet had asan bir soru olabilir ama asla kotu niyetli bir soru.
Lakin sizin evkenmis 30 kilo alip teyzelere donmus,esi aldatmis vs. Gibi yorumunuz kotu niyetli fazla elestiri kiskancliktan ileri gelir.
Bu evliler kervaninda mutlaka akrabalariniz da var 30 kilo almis teyzeler gibilermi ya da eslerimi aldatiyor?
Bir seyi elestirirken bir de donup kendimize bakmaliyiz.
Dipnot:bekarim

işte öyle olunca evlilik korkusu olmaz insanda bence. ne güzel hep ağzınızın tadı olsun böyle.

böylesi versiyonunun darısı hepimizin başına

Iki insan birbirini sevip deger veriyorsa illa ki bu soru sorulur. turkiyede de bunun sorulmasi normal..ben de sizin bu durumu garipsediginize sasirdim.daha onceden avrupada mi yasiyordunuz yeni mi geldiniz turkiye ye? evlilik ozgurlugu kisitlar yonunde dusunceniz var ama ben de bunu anlayamadim.. cevremde mutlu evliligi olanlar var. mesela tek basina avrupa ulkelerini gezmeye cesaret edemeyen arkadaslarim esleriyle birlikte geziyorlar. evlenip sevgili hayati yasayanlar da var. onemli olan dogru insan olmasi. mutsuz olup ayrilanlar da cok. siz sevgilinizle mutlu olmayip evlerinizi de ayirabilirsiniz burada fark imza.. neden bu kadar korkuyorsunuz ki bi imzadan

Rahatsizsaniz bu konuda konusmak istemiyorum diyebilirsiniz.
Insanlara hakaret etmekte sizin haddinize degil.
Kultur ben sura da okudum bura da calisiyorumla olmuyor.kendinizi sosyal acidan gelstirmeliniz.dikkat ederseniz tum konulariniz baska insalari asagilayan turden, nezaketsiz.
bende bekarim banada zaman zman soranlar oluyor kismet deyip geciyorum sen soyleisn sen boylesin deme gazina hic gelmedim demekki evliligi ben gercekten kafaya takmiyorum.
Iater evlenin ister evlenmeyin o sizi baglar ama baska dusuncelere ve insanlara saygi duymayi mutlaka ogrenin...

Kesinlikle katılıyorum. İnsanlar patavatsız ama adamına göre. Bana kimse özel hayatıma dair soru soramaz. Tavrım,tarzım insanlara olan mesafem belli.

Ayyy sana ssonuna kadar katılıyorum canm bolver milleti sen aşkını yaşa aynen o cevapları vereceksin onlara evlilik dünyanın en saçma şeyi ben sevdiğim insanın osurduğunu geğirdiğini duymak istemiyorum sabah uyandığında ağız kokusuyla burun buruna kalmak istemiyorum bence insan en özel en güzel haliyle çıkmalı karşısına şimdi sevdiğinde bunlar gözüne batmaz diyenler olacak batmıyor ama hoşda olmuyor aradaki cinsel çekim kalmıyor erkek hergün makyajsız görmeye alıştğı için kadın makyaj yapmamaya başlıyor kilo almaya başlıyor hayatlar kısıtlanıyor sevgilim var ayrı evlerdeyiz ayrı şehirlerde bu yüzden üç senedir aramızdaki çekim ilk gününden bişey kaybetmedi :)

İnsan
insanların ne dediğine bu kadar takılırsak ohooo kendi değil başkalarının hayatını yaşarız onların yönlendirmesine gireriz farkında olmadan düğün olur eee çocuk ne zaman çocuk olur eee ikinci düşünmüyor musunuz oda olur ee çok kilo aldı vs valla hiç insanları takmam onlar söyleyip bırakıyorlar hayatı sen yaşıyorsun 26 yaşındayım evlilik bana çook uzak bi yaşam tarzı sevgilim var hayat güzel

Öncelikli şikayetiniz de haklısınız, herkes her şeye çok karışıyor.
Ama biraz evlilikten çekiniyormuş, biraz da bir çok kişinin yaptığı/istediği şeye(belki de çok sordular diye ittiler) "herkesleşeceğim" düşüncesiyle muhalefet oluyormuşsunuz gibi geldi. Hele o kezban kelimesini kullandıktan sonra...

Yorumunuz için teşekkürler
Bir de herkesin beni burda tanıyor olması çok ilginç.
Ben vaktiyle kavga ettiğim üyeye, nickleri aklimda tutmadigim icin sonradan güzel mesajlar yazmış bile olabilirim :)) 2 3 aşina olduğum nick var. O kadar. Şaşırdım :)

Ne güzel..keşke yurdum kadını da sizin gibi fit olsa.
Örnek alınmalı.
Ayni boydayiz bu arada :) topuklu giyin, yakışır bizim boya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…