EVLİLİK NASIL BİR ŞEY ?

bakın bu güzel fikir. Babama değil de erkek kardeşim var ona alabilirim. Eşim bir şey derse de kardeşim evlenecek ilerde ona hazırlık yapıyorum derim.

Bende kredi çek kendine araba al diyecektim.
Hem paran değerlenir hem de hepsine restini çekmiş olursun :)

Bir arkadaşım demişti ki, '' Çalışan geline yatırımlık gözü ile bakıyor bazı köylü kurnazı aileler. Hem oğluma karılık eder, hem mal mülk edindirir, o evi geçindirir biz oğlanı sağarız, boşansa bile tek çocuğa nafaka alır, torunlara da gül gibi bakar kimseye ihtiyaç duymadan. ''. Toplum zihniyeti değişmeden, kadın algısı değişmeden kadınları iş hayatına soktuk, ataerkiye duble hizmet oldu.

Sizi oraya isteme nedenleri daha yakinlarinda olup daha rahat paranizi çar çur etmeleri. Aile ilk omce kendi ihtiyaçlarini oder sonra başkalarinin. Sen evin ihtiyaçlarini listele kenara da para koy. Parani çekme kartda kalsin. Kartini da verme. Benim isteklerim var. Yarin o burgun düşüp bacağimizi kirsak kenarda 3 5 kuruşumuz olmali. Vermiyorum etmiyorum dersen anlamaz. Sakince konuşun. Neden boyle yapiyorsun beni ailenin en son ferdi gibi goruyorsun ama ben kendi anne babamdan soyadimdan vazgeçip yanina geldim. Duzenimi tamamen değiştim ama sen bana hala bu ailedeki en son kişiymjşim gibi davraniyorsun. Koca koca adamlar kendi ihtiyaçlarini odesinler. Yok illa harciycam dersen kendi parandan harca. Benim de ailem var. Ailenin ne olduğunu bilmiyorsam gelen ay maaşimi kendi anneme babama vericem. Bakalim kizacakmisin. Ayni şeyi ben yapsam? Surekli aileme kardeşime para gomdersem nasil davranirsin? Bu gibi konuşma yapa bilirsin
Evlilik karşilikli anlayiş huzur ortamidir. Eğer onunla yalnizken huzurlu olmuyorsan, gununun sıkıntisini o varken atamiyorsan, için darlandiğinda ' keşke eşim yanimda olsaydi' demiyorsan evlilikde sorun vardir.
Cinsel isteksizlik kadinlarin çoğunda oluyor. Ben eşimi çok seviyorum ama bende de isteksizlik oluyor. Ama bunu ona yansitmiyorum. Çunki cinsel istek yarandiysa ve karşilik alamiyorsa içinde kalir yalniş hislere kapila bilir başka kadinlara bakip. Doğru değil bu davraniş ama cinsel istek ha diyincr bastirilamiyor. Istemese de telefonda eli yalniş sitelere gider falan filan.
Evlilik paylaşmakdir ama bilinçli şekilde paylaşmakdir. Once eşini çoluğunu çocuğunu dusunmesi gerek. Bu evin reisi benim de diyorsa.

Off sorma katip o konuya öyle ayar oluyorum ki şurda biz de çalış ayaklarının üstünde dur diyoruz ama ev işi kadının üstünde bi de çalışma hayatı gece de on kez kalk bebek için valla çalışmak kadına eziyetten başka bişe değil çoğu zaman

Allah' tan eltim yok ahhahahha. Ama kk yı okuyunca görümcelerime dua ediyorum hatim indiriyorum, yamyam kaynıyor ortalık.

o öğle yemeği kartı 200 lira değil :) nerden baksanız 350-400 lira. Yani bi buzdolabı dolar

Allah' tan eltim yok ahhahahha. Ama kk yı okuyunca görümcelerime dua ediyorum hatim indiriyorum, yamyam kaynıyor ortalık.

Ya bizim evliliğimizin ilk yılında kayınvalide görümceme zekat verin demişti dedim çok meraklıysan sen para yardımı yap kızına dalga mı geçiyorsun onlara zekat mı olur, gerizekalı mıyım ben. Valla çalışan kadın olup eve üç kuruş fazla para girince bi saçmalıyorlar ki bu kadının deli parası var heralde beni sömürebilir miyim acaba diye bi zarfladı

Ben de olsam sizin gini düşünürdüm açıkçası. Normalde evlilikte para hesabına karşıyım ama sizim durumunuzda ev kredisini eşiniz ödüyor, siz de onun ailesinin masraflarını karşılıyor gibi olmuşsunuz. Kayinbiraderiniz aile sahibi. Bir zahmet ailesine baksın. Acil ihtiyaç olur anlarım ama yemek kartını verip siz parayla yemek aliyorsaniz bu işte bir terslik var. Kayinpedere de para lazım olabilir. Pandemi dönemi calisamiyorlarsa ve maaş da yoksa destek olunur imkanlar dahilinde ama bu sürekli ve duzenli olarak olmaz.

Bende kredi çek kendine araba al diyecektim.
Hem paran değerlenir hem de hepsine restini çekmiş olursun :)
ben bunu yapsam yine enayi olurum. Bir ara araba alalım dedi heveslendirdi. Sonra demez mi anahtarın birini de kardeşime veriririz diye. KAN BEYNİME ÇIKTI. sonra vazgeçtim. Düşünsenize ben eşek gibi kredi ödicem millet benim arabamla bi tarafını gezdirecek. Veremeyiz de denmez ya hani sonuçtaaaa

Off bence sen de ki biz kardeşini evlatlık alalım sen de kurtul ben de

Konunuzu okudukça kan beynime sıçradı , tansiyonum indi çıktı vb türlü olay yaşadım şuan da.

Cok cok gecmis olsun bacim. Ne kuyuya düstün sen öyle

Sen alacaksın, anahtarı da sende kalacak, sen kullanacaksın.
Aslında kurallarını net belirleyip, tavrını da net koysan kimse senden bir şey isteyemez.

Benim kayın ailesi bilir mesela bizden borç alamazlar ( çok ciddi durumlar haricinde )

Kaynana da demişti toki evine çıkarken kiramı siz ödeyin diye. Bana demişti, meğer oğlundan çekiniyormuş hayır diyeceğini biliyormuş. Ben ikna ederim diye düşündü heralde. Eşim de '' Anamın gözünü ne etsek doyuramayız, merak etme hepimizden daha iyi durumda o. '' dedi. Ama oğlunu ben doldurmuş oldum tabi. Buna da sadece kendi inandı ahahahah.

işin en kötü kısmı bu ya bina tek tapu üstüne. Amcalarının . Ama bunlara kalsa o bina da 3 hisseleri var artık. Kentsele girince dubleksimiz olacak. ölmez sağ kalırsak.......
Gerçekten eşiniz ve ailesi bu kadar saf mı. Amca vermiyorum dese ya da amca ölse mesela ve varisleri yok öyle bir şey dese dımdızlak ortada kalacaksınız. Tek kuruş vermem ben olsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…