Evlilik nasıl olmalı?

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.966
133
Merhaba,

Derdim başlıkta da yazdığım gibi evliliği anlamlandıramamış olmam. Ve eşimle ara ara bizi yoklayan problemler.

Şöyle ki, eşime göre aile kutsaldır. Bu kutsallık benim için de, benim ailem için de geçerlidir. Beni de, kendi ailesini de benim ailemi de sever sayar, arar sorar. Yanlışları olsa bile asla atmaz, ona göre bir akraba kötü diye görüşmemezlik olamaz. Ona göre akraba sana zarar verse de yapman gereken şey kendini korumaya alıp görüşmeye devam etmendir.

Ben ise böyle biri değilim. Evlenmeden önce eşimi bu konularda beğenmiş, ama işi bu raddelere çıkaracak kadar abartabileceğini kestirememiştim. O yüzden ona sonsuz güvenle evlendim.

Sorunlar ufak ufak bu noktada başladı. Eşimin ailesi beni sevdi saydı. Ama kafalarına göre bir gelin değildim, çünkü özgürdüm, eşim bana karışmazdı. Kafama göre gezerdim, ekonomik özgürlüğüm vardı, onlara yakın oturmadım, evlerinde gelinlik yapmadım. Bunlari kabul ettiler, evliliğim bozulsun istemediler ama beni ara ara iğnelemeye başladılar.

Ben bu iğnelemelerle başa çıkamadım. Çünkü ben biri beni iğnelediğinde stratejik davranıp onun gibi hareket etmektense, açık açık konuşup ya görüşmeyi kestim ya da şans verdim düzgün ilişki kurmaya çalıştım. Ama bunu eşimin ailesine yapamadım çünkü o beni bu konuda engelledi, ailemi kırma her şeyi bana söyle ben muhatap olayım çünkü sen açıkça konuşursan sert olacak ve ilişki daha düzelmeyecek dedi.

Ben de eşimin dediğini yaptım. Eşim de bu zamana kadar hep ailesinin alttan bana laf sokmasiyla, benim üzülüp cevap veremeyip içime atmakla uğraştı ve ona da tak etti. Artık eleştiri de şikayet de kabul etmez oldu...

Bizim için artık aile konusu bir tabu oldu... Ben kendi ailemi eleştiririm, bazen onlarla tartışırım, doğru ya da yanlışlarını eşimin yanında da çekinmeden söylerim. Ama eşim bana asla bu alanı vermiyor, hatalarını konuşma fırsatımız bile olmuyor. Ben de sırf eşimi seviyorum diye ailesinin ufak tefek olan saçmalıklarına tahammül edemiyorum. Eşimin onları "tartışılamaz" seviyede tutmasına tahammül edemiyorum.

Başka konularda eşimle iyiyiz anlaşırız, birbirimizi çok severiz ve kafa yapımız çok uyar. Ama aile konusu beni yedi bitirdi artık. Evet ortada yalan, iftira, istenmeyen gelin olmak vs yok. Benim eşimden ayrılmamı isteyen yok. Ama sen benim canımın içisin diyip eşim yanımızda olmadığında beni ara ara arı gibi sokan bir kaynanam var. Beni sever ama sokmayı da sever.

Ne yapmalıyım ben?

Birazda sen idare et bence . Duymamazliktan gel esinin hatri icin . Huzurunuz bozulmasin.

Ha bu arada bir kitap okudum. Orada adamin basi belaya giriyor . Diyorki, ben bu gune kadar halime sukretmemisim ne guzel huzurum varmis.
Yani bunun farkina varmamiz icin , daha ciddi seylere ihtiyacimiz yok.

Herkes böyle mi az çok? Sırf ailesi diye katlanmak istemiyorum onlara... Bizim hayatımızı etkileyen ufak tefek nazlanmalari da olunca bana geliyorlar...

Herkes böyle mi az çok? Sırf ailesi diye katlanmak istemiyorum onlara... Bizim hayatımızı etkileyen ufak tefek nazlanmalari da olunca bana geliyorlar...
Benimkiler degil ama ben mesafeliyim . Ayda yilda bir gordugumuzde olmuyor.cevremde cok var. Sadece sebep buysa bence idare edilebilir. Kabul etmekle basla. Bunlarin huyu boyle. Sonra duymamazliktan gelirsin. Esimle Esimle aram iyi diyorsun. Bu konunun uzerinde cok durursan asil o zaman huzursuzluk olur.

Sanki benim eşimi anlatmışsın ben dayanamadım kaç yıllık elisin bilmiyorum ama ben 4 yıl çektim sonra carladim hepsine şimdi aramızda soğuk savaş var az konuşup görüşüyoruz eşin hiç iyi yapmıyor araniza soğukluk sokuyor ve seni onlara karşı kinlendiriyor

Aslında az görüşsek bu kadar etkilenmeme. Ama az görüşmemiz mümkün değil. Sık sık görüşünce de tahammül seviyem düşüyor maalesef...

Eşimle arami bozmak istemiyorum bu sebeple ama evlendiğimizden beri malesef açılıyor konu. Didişmekten de yoruldum artık..

cok gorusme bence esinin ailesi ile .

Görüşmeme gibi bir durumum yok.
Çünkü bana aleni bir şey yapmadılar, eşimin yanında hep övdüler, ufak tefek konuları da ört bas edebildiler. Görüşmezsem ben suçlu olacağım ve eşimle aram asla iyi olmaz. Eşime göre aile kutsal. O benim ailemi hatasıyla kabul ediyor ve görüşmemezlik yapmıyor, severek davranıyor. Benden de bekliyor ama bende öyle bir yapı yok...

Evet eşim keşke başta beni olduğum gibi bıraksaydı, onlara laf sokunca ben geri püskürtürdüm kendi yöntemimle ve baştan geri dururlardı. Gerçi bilemiyorum, belki eşimin dediği gibi olur beni eşime şikayet ederlerdi o zaman, daha çıkılmaz bir durum olurdu. Ama tek bildiğim şu an beni yumuşak başlı görmeleri ve benim içimde bir volkan olması. Arada onlara sert konuşuyorum ama yine de çok çekindikleri söylenemez...

Biz de keşke az görüşsek biraz. O zaman daha sindirebilirdim herhalde..

Ben pek idare etmiyorum eşimin ailesini,o yanımda yokken de gitmiyorum oraya ki yakın oturuyoruz,güleryüz filan da göstermiyorum,oldukça mesafeliyim. Bu aralar gebelik hormonlarından mıdır nedir çok tahammülsüzüm iyi bi lafı da ters anlayabiliyorum çünkü

İyi de eşinizin haberi olmasına gerek yok. O arı gibi sokuyorsa siz de eşşek arısı gibi sokun sonra da aptala yatın

Ben bunu hiç yapamadım biliyor musunuz... Ben kartlarımı hep çok açık oynadım. Onlara eşim yokken laf sokup sonra hayatıma normal devam edebilsem keşke ama yapamıyorum. Yapamayınca da ellerim terliyor, geriliyorum, kalp atışlarım düzensizleşiyor ve olan tabi ki yine bana oluyor..

Eşinizin tutumu nasıl?

Eşimin tutumu engelliyor beni. Yoksa 1 sene görmesem eksikliğini hissetmem.

Öf tam da az evvel bu konu ile ilgili eşimle tartışmıştık...
Asla eleştirilemiyor dediğiniz gibi, dokunulmazlıkları var..
Ben bana yapılan bir haksızlıktan söz ettim bi şaşırmalar bi şok olmalar adım küçük hesaplar yapan kadına çıktı neredeyse..
Salak değilim ya görüyorum bakıyorum neden bariz adaletsizliği fark etmeyeyim.. o zaman salak bir kızla evlenecektin, hiçbir şeyi fark etmeyecekti..
Gıcık adam..
Öf konu sahibi napsak hakikaten, ben de kendimce ailesini umursamama konusunda teknik geliştirmeye çalışıyorum...
Canımı sıkan bir şey söylediklerinde içimden sevdiğim şarkıyı söylemek filan gibi ...

Eşinizin tutumu nasıl?

Eşimin tutumu engelliyor beni. Yoksa 1 sene görmesem eksikliğini hissetmem.

Eşim müdahale etmez bana,sadece bayramlarda kandillerde gidilmeyecek kadar küs olsam üzülür,onun dışında her fırsatta söyler oraya gitmek zorunda olmadıgımı bişey paylaşmak zorunda olmadığımı. Örneğin onlarla bikaç günlük tatil istemişti,hayır istemiyorum dedim,tamam dedi konu kapandı,annesinin memnun edilemez bi kadın olduğunu belirtir her fırsatta,annemin hiçbir şeyi beğendiğini görmedim ki bizi beğensin der çoğu zaman,terbiyesizleşmeden çok sık olmamak koşuluyla eleştiririm kvyi,örneğin geçenlerde bi satıcıyla pazarlığına şahit oldum kvnin anlattım epey güldük “ooo daha neleri var onun” dedi. Benim ailemi de eleştiririz ama ben babamın hallerini anlatırım,öyle ailelerimizi toz kondurmamamız yoktur başbaşayken sülalenin dedikodusınu yapabiliriz.

Gormezden gelin

B3nde sizin gibi dusunuyorum sirf ayni ailede dogdum diye hak etmeyen birini sevmem de saymam da gorusmem de

Ama esinizle madem mutlusunuz sadece annesj icin tolere edin bu durumu

Ben de henüz bir çözüm geliştiremedim... Bir sefer idare etsem ikinci sefer edemiyorum...

Biz eşimle annesi konusunda o aşamaya geçemedik. Babası vefat etmiş, annesi hasta biraz, tek hissediyor annem kendini diyerek ona merhamet ediyor kızsa da çoğu zaman. Aslında kaynanam aleni bana saldırsa eşim tavır alacak ama o da olmadığı için benim şikayet etmem sinirini bozuyor...

Gormezden gelin

B3nde sizin gibi dusunuyorum sirf ayni ailede dogdum diye hak etmeyen birini sevmem de saymam da gorusmem de

Ama esinizle madem mutlusunuz sadece annesj icin tolere edin bu durumu

Kesinlikle. Kalp meselesi, kalbim bunu kabul etmiyor. Anladım ki ileride de kabul etmeyecek...

Tolere etmeye çalışıyorum ama yoruluyorum... Umarım benim lehine döner bir süre sonra...

Kesinlikle. Kalp meselesi, kalbim bunu kabul etmiyor. Anladım ki ileride de kabul etmeyecek...

Tolere etmeye çalışıyorum ama yoruluyorum... Umarım benim lehine döner bir süre sonra...
Bir sure sonra esiniz anlar umarim durumunuzu , ama gercekten gormezden gelin , mutlulugunuzu bozmaya degmeyecek bir konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…