Evlilik planları yaparken gelen ayrılık :( çok acı çekiyorum

mesra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
116
1
46
Ankara
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır. Şuan o kadar acı çekiyorum ki... Dün resmen dünyam yıkıldı. Erkek arkadaşımla evlilik planları yapıyorduk. Bana o kadar değer veriyordu ki, inanırmısınız onun yanında kendimi camdan bir bebek gibi hissediyordum. Fakat ailesiyle daha tanışmamıştım. Geçiğimiz c.tesi tesadüfen plansız bir şekilde tanıştık. Ama hiç beklediğim gibi değildi. Annesi ters ters konuştu. Ben şuan üniversite öğrenciyisim. Erkek arkadaşım askerliğini yapmış, mesleği olan biri. Okulumun bitmesine 2 yıl var. Ve annesinin tepkisi 'yoooooooookkkk ben 2 yıl bekletemem' oldu. Hiçbirşekilde saygısızlık yapmadım, cevap vermedim. Ne derlerse gülümsedim geçtim. Dışarı çıktığımızda erkek arkadaşım bana dedi ki 'sen onların dengesizliklerine bakma. herşey sen nasıl istiyorsan öyle olucak.2 sene de 2 sene bekleyim, 5 sene de 5 sene bekleyim'.. Fakat dün öğrendim ki ailesi ona cephe almış. Köylerinden bir kızla evlenmesini istiyorlarmış. Halbuki benim onların köyünden olmadığımı çok iyi biliyordu. Ben hatrısayılır bir ünide okuyan, önümüzdeki yıl yarım dönemliğine eğitim için avrupaya gidecek olan, altında arabası olan bir kızım. Bunları hava atmak yada birilerine gösteriş yapmak için söylemiyorum. Ama annesinin beklentisi sanırım birazcık, köyden biri olsun, ev işlerine baksın, onlar köye gidinc kız orda hizmet etsin, yedirsin içirsin. Sanırım oğulları için bir gelin istemiyorlar. Ama biz erkek arkadaşımla çok mutluyduk. Yani böyle huzursuzluklar olana kadar. İnanırmısınız konsere giderdik, ben sanatçıyı izlerdim, o ise hep beni izlerdi. Durup durup gerçekmisin sen diyordu.. VE şuanda ayrılığın eşiğindeyiz. Ailesi burnundan getiriyormuş. Ne yaptım sanki ben onlara. Kızlar canım çok yanıyo, içim o kadar acıyor ki... 3 günde 2 kilo verdim. Sizce bu acı geçermi? sanki hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor

Allah sabır veersin canım çok zor aileler böyle karışınca insanının hUZURUDA KAÇIYOR mutluluğunada engel oluyorlar insanın buldukları kızla evlendirseler nolcak oğullarını ileride oğlu mutsuz olcak o kızda mutsuz olcak yazık günah ya nasıl insanlar bunlar hakkınızda hayırlısı olsun canım

Sevdiğin insan kadar ailesi de çok önemli yetişme tarzları kültürler az çok birbirine denk olmalı bence evlilikte yoks böyle iki tarafında birbirinden beklentisi farklı oluyor.

Bana şey dedi. Olursa seninle olur, başkasıylada olmaz. Ama bunu diyen adam herşey senin istediğin gibi olucak diye namusu ve şerefi üzerine söz de vermişti. Ben nasıl inanıcam şimdi. Bana karşı çok soğuk davranıyor, bende çok kötüyüm diyor. Ama ailesiylede baş edemiyor. Canım çok acıyor. Bugün buluşucaz. Bu konuların üzerine ilk kez yüz yüze görüşücez. Biliyorum bana dayanamıcak, sarılıcak öpüp saçlarımın kokusunu içine çekmek isticek. Canım çok yanıyor. Hiç bu kadar inanaıp yanılmamıştım

evlenmeye 2 yılınız var ilesine dirensin alışırlar zamanla bence

aşkından ödün verme bırakma onu gerekirse ailesine cephe al bir daha görüştürme yoksa ikiniz de ileride çok mutsuz olursunuz

Zor... Çok zor...
Erkek arkadaşınızın ailesi sizi onaylamayabilir,beğenmeyebilir,anlarım.
Ancak bu kadar ayrıntıyı size anlatmaması gerekirdi.
Çünkü bu onun sorunu,ailesiyle güzellikle mi sertlikle mi konuşur ne eder bilemem ama onları ikna etmenin yollarını bulacaktı.
Şimdi size onların her düşüncesini anlattı da ne oldu?
Siz köye mi taşınacaksınız?
Okulu mu bırakacaksınız?
Onların istediği gibi hizmet yönü gelişmiş bir gelin moduna mı gireceksiniz?
Hayır hiç biri olmayacak!
Sadece onlara nefret duyacaksınız!
Üzgünüm ama bu sevgilinizin hatasıdır!
Yarın aileyi ikna ettiğinde de bu yaşananları hiç bir zaman unutmayacaksınız.
He yok ikna edemeyecekse de sizi daha fazla üzmesin,oyalamasın,kendi ailesine uygun bir kızla izdivaç yapsın.

Bana zaman ver diyor başka birşey demiyor. Gerçekten biz birbirimizi çok sevdik. Ben burda 1 kişiyim, ama ailesinde annesi babası ve 3 tane hepsi benden büyük bekar kız kardeşi var. Onların üstüne gitmesi yüzünden benden soğuyacak diye çok korkuyorum. Bir yandanda gerçekten seviyorsa soğumaz diyorum. Ama bana umutla konuşmuyor. Yani deseki, zamanla onlarda kabul ederler ben seni seviyorum, eyvallah. Şuanda ne sorarsam bilmiyorum diyor, yada zaman ver diyor. Ama 3 4 günde beni o kadar çok seven adamın, böyle değişmesini aklım almıyor. Bugün oturup konuşucaz. Sizce ona demelimiyim, ailen zamanla kabul edebilir ben senden ayrılmak istemiyorum diye

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yok köye yerleşme gibi bir düşünce yok. Bunları sadece ben tahmin ediyorum. Bana birşey söylemedi. Yani gelin hizmet etsin falan diye. Ama annesyile tanıştığımzda annesi biraz patavatsız konuştu. Hatta şerefi üzerine söz verirken kurdğu bir cümle çok etkilemişti beni. 'ileride benim yemeğimide ütümüde sen yapıcaksın, onlar değil. eğer sen okulun yüzünden yapamazsan, ben sana yemek yaparım'. Bu kadar hoşgörülüydü bana karşı. Ama o ailenin içinde, benm erkek arkadaşım pırlanta gibi nasıl yetişmiş hiç anlamıyorum. Gittiği yerler, gezdiği yerler, beni götürdüğü lokantalar, mekanlar... Hepsi çok kaliteli.. Ama ailesiyle alakası yok. Kafam çok karışık

Rica ederim..
İyi tahminlerde bulunmuşsunuz o zaman ne diyeyim?
Kadın size bir şey demeden bu kadar kafanızda senaryolar kurdunuz onu da anlamadım.
Yani erkek arkadaşınız da size bir şey demediğine göre belki de sadece kendi kuruntunuzdur bunlar.

Madem size olumsuz bir şey anlatmıyor,ailesiyle başedemediğini nereden biliyorsunuz?
Arkadaşım anlattıklarınızda eksik bir şeyler var.
Adamın sizden soğucağını düşünüyorsunuz,hakkınızda olumsuz yorum,eleştiri duymamışsınız,kendi kendinize mi kuruyorsunuz kafanızda yoksa adam benim ilk başından dediğim gibi ailesinin düşüncelerini size mi aktardı anlamadım.
Eğer size hiç bir şey söylemediyse neden sormuyorsunuz,neyin var diye?
Adamın belki başka sorunları vardır.
Neden hemen aileye yordunuz ki? Hani size hizmet eden gelin konusuyla ilgili bir şey gelmemişti?

Çok uzun ve sıkıcı olmasın diye yazmadım burda herşeyi. Şöyle oldu. Biz bayadır çıkıyoruz. Ailesi hakkımdaki herşeyi biliyordu, nereli olduğumu ne yaptığımı ailemin ne iş yaptığını.. Herşey çok güzeldi, hatta ailesi soruyormuş ne zaman gelinimizi istemeye gidiyoruz diye. Ta ki tanışıncaya kadar. Tanışma işide şöyle oldu. Biz onunla dışardaydık, kızkardeşi işten çıkıcakmış yükü varmış. Dediki bana onu eve bırakmam lazım. Tamam dedim. Ogün benim arabamla çıkmıştık. Sen burda bekle, ben bizim arabayı alıp onu bırakayım dedi. Bende kızdım, saçmalama altımızda araba var gidip alalım kardeşini bırakalım dedim. O şekilde gittik. Zaten bekliyordu kardeşi. Ben arabadan indim eşyalarını yerleştirdim, kapısını kapattım. Sonra onlara gittik, kız çok ısrar etti lütfen yukarı çık bi kahvemizi iç diye. Erkek arkadaşımda tişörtünü dğeişicekti. Şimdi benim aşağıda olduğumu bilirler, ve onlar yukarı çıkıp ben arabada kalırsam çok ayıp olur diye kabul ettim. Annesi diğer kardeşi evdeydi. Onlarda şaşırdı tabi ama bende öcü değilimki. Neyse oturduk, konuştuk biraz. Evlilikten konu açıldı. Ya ben sizin evinize ilk defa gelmişim. Zatn utangaç bir yapım var. Annesi, ısrarla yok ben onca zaman bekletmem, bu kış düğün yaparım falan dedi. Erkek arkadaşımda, okulu var bitsin o zaman düşünüyoruz biz dedi. Ama annesi konuyu kapatmak bilmiyor, ben utancımdan yerin dibine girdim. Diyoki bana, ama oğlum bak kız tamam ben onu 2 sene beklerim kesin evlenirim demiyor ki.. Allah aşkına ben 2 senesine nasıl kesin evlenirim diyebilirim. Allah bilir teyzecim, biz istiyoruz ama nasip kısmet dedim. Hala ısrar edincede dedimki, tamam. 3 5 ay sonra evlendik farzedinn. Ben dersmi çalışıcam, yemekmi yapıcam ütümü temizlikmi. (buarada 22 yaşındayım ve bi çok yaşıtıma göre evi çekip çevirebilirim) hepsi çok ağır olur dedim. Amannn dert ettiğin şeye bak dedi. Üst kattan ev tutarız, yemeği burda yersiniz. Bende sana azcık kaynanalık yaparım dedi. Bunu şakayla söyledi ama evine ilk kez gelmiş, oğlunun kız arkdaşına denilcek şeylermi. Kıpkırmızı oldum. Gülümsedim geçtim. Ha birde benim yurtdışı konusu oldu. Burun kıvırdı, ne gerek var der gibi. Evden çıkarkende, sevgilim dediki, olmadı böyle yemeğede geliceksin birgün, inş dedim. Kadında tabi kızım yemeğede beklerim dedi. Erkek arkadaşım, Burcu mantıyı çok seviyor anne mantı yapıp sesleyelim dedi. Kim yapacak dedi annesi. O sırada ben ayakkabılarımı giyiyorum. Seenn yapıcan dedi. Yoook öyle dedi, kim sıkıcak onca mantıyı demezmii.. Sanki ben onlardan yemek istedim. Yine bozuntuya vermedim. İşte dışarı çıkınca erkek arkadaşım, sen onların dengesizliklerine bakma falan dedi. Birde onlarda otururken, erkekarkadaşım çok ilgilendi benimle. böyle yanıma oturdu elini omzuma atmadı ama kanepeye koydu. Sevgi dolu bakışları falan. anneside tam karşımızda. Biraz kıskandı gibi geldi çünkü şey dedi, tatile gitmişlerdi erkekarkadaşımın sırtı yandı. Anneside dediki, sırtını güneş, içinide bu kız yakmış oğlanın.

Şuanda ise sorunumuz, benim onların köylüsü olmamammış. Elbette inanmıyorum buna. En başından biliyolardı çünkü. Erkekarkdaşımı eğer zorlamasaydım, ailesinin ona cephe aldığını öğrenemeyecektim. O söylemek istemedi ama ant verdim söyleyeceksin diye. Bugün herşeyi konuşucaz. İnşallah ailesiyle tam olarak ne konuştuklarını anlatır. Herşey bu kdar güzel giderken bozulmasını istemiyorum. Şuan elim ayağım titriyor.

Arkadaşım hala erkek arkadaşınızın ailesiyle ne konuştuğunu anlatmasını istiyorsunuz.
Onların sorunu sizi ne ilgilendirir?
Çözümü siz mi bulacaksınız?
Bence kendi halinde bırakın,adam bir karara bağlayıp öyle gelsin yanınıza.

Evet onların kararı ama ne olduysa beni gördükten sonra oldu. Yani oğluna yakıştıramadımı acaba. Yada yanlış bir davranışımımı gördü. Ben benimle ilgili olan kısmını bilmek istiyorum. Yani beni daha tanımadan etmeden, neden bu önyargı. İlişkiye başlarken onlar yoktu, biz mutluykende yoktu ve şimdi ayrılığın eşiğindeyiz. Ben bu ilişki onlarsız başladı, biticeksede sevgimiz bittiği için olsun istiyorum.

Olabilir..
Yakıştırmamış olabilir,hayallerindeki gelini görmediği için üzülebilir.
Annelerin evlatları üzerindeki beklentileri çok büyük maalesef.
Ama bu tüm hayatımızı etkiler mi? Bu bizim elimizde,anne baba da olsalar onlara "Hayır" demek bizim elimizde.
O yüzden siz karışmayın diyorum,erkek arkadaşınız sizi ve aşkınızı savunmayacaksa zaten o ilişkiden,evlilikten ne hayır gelir?

Haklısınız. Burda yazığıma bakmayın. Ben ona sadece neden soğuk davrandığını sordum, ailesinin cephe aldığını söyledi. Onun dışında dediğinz gibi benim halledebileceğim bir olay değil. O kadar haklısınız ki, sevgisini savunamıyorsa ondan hayır gelmez. Ailesinide incitmeden benide daha fazla üzmeden bu işi halletmesini ümid ediyorum sadece

konu başlığı ile konu içeriğiniz çok farklı bir ayrılık yok ortada demi??? seni o kadar seven pamuklara sarıp sarmalayan arkadasın şimdi ikililemde kalmış bu gibi durumlarda aile ağır basar genelde hadi sevginiz ağır bastı diyelim kadın seni sevmemiş ilk saat şakayla karışık kaynanalık yaparım demiş iyi düşün taşın derim

tamamen saçmalık bırak oğlun kimi istiyorsa onu al deli mi ne ya hem okumuş kültürlü daha iyi onlarda yeek biliyo yemek yapabilir ay deli oluyorum böyle geri düşünen insanlara cnnm ben sana bir şey diyim sevgilin seni gerççkten seviyorsa vazgeçmezz alllaah sabır versin sana

aileler devreye girince çoğu zaman istediğimiz gibi gelişiyo olaylar. ama anlattığına bakılırsa sen onlardan yani annenin hayalindan bi kaç basamak üstünsün bu da onun gözün korkutmuş olabilr. kültürel fark ilişkilerde -kabul etmesekte- önemli rol oynuyo. evlenseniz bir ömür onların içinde olacaksın katlanabilecek misin? sevmekte çoğu şeyi halletmiyo herşeyi uzun uzun düşün hakkınızda hayırlısı olsun

Seni anlıyorum.Üzülmemek ve kafayı takmamak elinde değil.Ama insanların bir şeyi yapmak istemediklerinde her zaman bir sürü sebebi olur.Ama haklı ama saçma.Bekle ve karşı tarafın hareketlerine göre sende kararlarını alırsın.ileride üzülmektense şimdi üzülmek daha iyidir.

İnşallah inşallah!
Çok mutlu olursunuz inşallah!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…