Evlilik planları yaparken gelen ayrılık :( çok acı çekiyorum

aslında adı konmuş bir ayrılık yok. ama bana o kadar uzakkii... o insan bu insanmı gözlerime inanamıyorum. haklısın, sevgisi ağır bassa bile ailesinin tepkisini ben nasıl unutucam, nasıl sineye çekicem

bgmm, bizim ailemizde hoşgörü vardır, tercihlere saygı duyulur. çok uçuk bir tercih olmadıkça, herkes istediğiyle evlenir. Annesi oğlunun mutluluğuyla oynuyor. En büyük cezayı şuanda erkek arkadaşım çekiyor.

kulis, bende onu düşünüyorum. hadi olduda evlendik, aileler arası kültürel fark.. ailesyile tanışınca çok şaşırdım zaten, o ailede benimki nasıl olmuşta yetişmiş. yani modern, kibar, hoşgörülü, masum.

beril040, mecburen bundada varmış bir hayır demekten başka çarem yok canım sanıırm. evet ilerde sorun olacağına şimdi olsun, şimdi üzüleyim. ama herşey yolunda giderken aniden bi tepetaklaklık insanın çok gücüne gidiyor.

Laale, bu kafayla pek mantıklı düşünemiyordum ama yorumların beni etkiledi. çok tşk ederim.

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim, ilginiz ve yorumlarınız için. Siteye yeni üye olduğum için herbirinizin yazdıklarını alıntı şeklinde alamadım. O yüzden isim yazdım.

erkek arkadaşın kaç yaşındaki 2 sene bekletemiyormuş annesi?? hem kızmı bu beklese evdemi kalcak saçmalık resmen istemiyor ve sığındığı bahanelere bak .. aman bırakın gitsin köyünden alsın bi kız oğlu anlaşamasında anlasınlar kıymetinizi.. bu arade bnim sevgilim 32 yaşında ne o ne ailesi gık demeden bekliyor.. böylelerine duyduukça daha bi sevesim geliyor valla

talyacım, bunlar 4 kardeş. benimki 2 numara. 27 yaşında. kendinden 2 yaş büyük ablası var bekar. yani evliliğin yaşı yada geç kalmışlığı olmazki. ama tabi annesi şöyle diyor, ben 48 yaşındayım kocadım, mürüvetini görmek istiyorum. Allahın biçtiği ömrü kimse bilemezki. ama 48 yaşındaki bir insan kendini 70 yaşında gibi düşünüyorsa 27 yaşta çok geç onun için sanırım. bende daha 22 yaşındayım. düşün yani

bu arada bugün buluştuk. soğuk halinden eser yok. ölürmüsün öldürürmüsün. sen üzüldükçe, ağladıkça beni çok üzüyosun, ben seni bırakmadım bırakmamda diyor. ve yine camdan bir bebekmişim gibi davranıyor. bende hesabını sordum şu geçen 2 günün acısını çıkartıcam dedim. güldü tamam dedi şuan iyi gibiyiz. keşke birisi geçirdiğimiz günü CD ye çekse ailesine izletse. yanımda o kadar mutlu ki.. ama yinede çok güvenmiyorum. bir kere yaşadım ya o acıyı, kolay kolay unutamam sanırım :2:

esoes, evet istiyorsa benimle olur, istemiyorsa zaten yapacak birşeyim yok. yanıma geldiğinde rengi kül gibiydi. ne kadar bunaltmışlar ne kdar üstüne gitmişlerse artık

ayrılık yolunda ilerliyoruz demiştim ve az önce ayrıldık. sabah gayet iyi konuşmuştuk halbuki... ne olduysa aniden, uzak dur benden dedi. şok geçirdim. bugün çok kötü şeyler oldu böyle giderse evlatlıktan reddedilicem dedi. benim ne suçumu gördünüzki dedim? dün ben ona sormuştum, ayrılmak istiyorsan ayrılalım diye. mertçe dursaydın karşımda soğudum deseydin anlardım dedim. mert değilim, ........im ben dedi. ne kadar kolay kaçış yolu değilmi... bizler şerefimiz ve namusumuz için yaşayan insanlarız. bir insan nasıl olurda böyle bir kelimeyi kullanır kendine.. ailen ne ettiyse sana etti dedim, sen benimle mutluydun dedim. şuanda ölmek istiyorum dedi. ölüm bu kadar kolaymıydı? aileni ve seni allaha havale ediyorum dedim, inanmıştım sana, dilerim allahtan beni unutamayasın dedim. baya bir laf saydım. o kadar öfkeliyimki. ben ona tertemiz kalbimi verdim, ondan ne bir söz ne bir vaat istedim. dürüst olsaydı yeterdi. ama olmadı, olamadı. inanın tek gram üzülmedim. 1 damla gözyaşım akmadı. muğallakta kalan bir ilişkiden ne hayır gelebilirdiki.. öyle içim yanıyorki, ama ayrılmamıza değil. dürüst davranmayışına. ah etmek istemiyorum ama içimde feryatlar kopuyor. Rabbim bu durumu kimseye yaşatmasın, hepimizi dürüst ve iyi insanlarla karşılaştırsın. içimi burda baya bir döktüm. umarım bu şekilde çok yara almadan unutabilirim...

çok güçlü ol canım o bu kadar severken eminim senden daha çok üzülcek çünkü mücadele veremedi

pisman olacak emin olucak...
ama pisman olmasi bir seyi degistirir mi hayir...
sevgisi cok güclü olsaydi gercekten, ailesinin baskisina yenilmezdi...
belki de bu bir sinavdi ve sevgisi bu sinavi gecemedi iste..
sonucta 27 yasindaki bir adam ailesinin sözüyle gelecegini sekillendirmek istiyorsa zaten o adamdan bir hayir gelmez..
evlilik bu, annesinin istedigi kizla bir ömür gecirmeyi göze alabiliyor ama onlari ikna edip her zorluga dayanmayi göze alamiyor..

offff konuna tam cevap yazacakken bu yazını okudum....yaşadıklarım aklıma geldi inan şuan ağlayarak yazıyorum ....yeter artık aileler karışmasın artık ilişki bitecekse bile bunu çiftler yapsın karışmasınlar artık ilişkilerimize mutluluklarımıza yeter yaaa....bu kadar severken sevgiye aşka bu kadar emek vermişken yaptıklarına bakın yazıklar olsun ...
bende senin durumuna çok çok benzer şeyler yaşadım ki ben nişanlıydım birde 1,5 yılı aşkın nişanlı kaldım tam herşey hallolmuş yolumuzda ilerlerken aramızdaki tartışmaya girerek ayırdılar sağolsunlar .....yüzüme gülüp seni kızımız yerine koyuyoruz diyen insanlar arkamdan kuyumu kazdılar istenmeyen gelin oldum madem istemiyordunuz niye dönüp dönüp kapıma geldiniz helal etmiyorum hakkımı onlara....sürekli bir eksik aradılar oğullarını doldurup soğuttular benden ....biz kavga etsek bile ertesi günü barışıp hiçbirşey olmamış gibi gülüp eğleniyorduk ...
evet onun aileside aynı şeyleri söylemiş onunla (yani benimle) evlenirsen hakkımızı helal etmeyiz eğer onun yanında gidersen bir daha dönüşün olmasın gibi beddualar etmişler oda iki arada bir derede kaldı (onlarda gibip herşeyi ailelerine anlatmasalardı) arada dengeyi bulamadı tavrını koyamadı onlara karşı .....
bende senin gibi ona saflığımı verdim onun elinden başka erkek eli değmedi düşün yani ...o naptı peki onurumla genç kızlık gururumla oynadı,ben kız olduğum halde ona verdiğim bütün sözleri tuttum o ne yaptı peki erkek haliyle o kadar söz verdi ama hani nerde ...
kötü söz sahibine aittir derler ama insanın canı yandığında o kötü sözler o acının yanında o kadar hafif kalıyor ki acıyı hafifletmiyor bile ....rabbim hayırlı dürüst,sözünün eri olan insanlarla karşılaştırsın ....

İnanın ileride daha büyük sıkıntı çekecektiniz.
Şükürler olsun ki Rabbim gerçek yüzünü erken göstermiş adamın.
Hakkınızda hayırlı olsun inşallah!

yağmur86, arkadaşım senin durumun benimkinden kötüymüş gerçekten, hemde nişanlı kalmak... yazıklar olsun o adama. evet bizler tüm masumluğumuzla innaıyoruz onlara güveniyoruz. ya be adam, madem sözünü tutamıcan madem döneklik yapıcan ne diye oyalarsın. deseydinki bana, güzel kızsın hoş kızsın, koluma takıp bir iki yemeğe gitmek istiyorum biraz takılırız sen yoluna ben yoluma. inanın saygıyla karşılardım. tabiki böyle bir teklifi kabul etmezdim asla, ama en azından açık konuşmuş olurdu. en azından dürüst olurdu. üzerinden daha 24 saat geçmedi, biz ayrıldık. nerde kaldı senin mertliğin nerde kaldı erkekliğin. birde biz kızları beğenmezler duygusalız safız inanıyoruz diye. siz önce adam olmayı öğrenin. ben maddi hakkımı helal ediyorum, manevi hakkımı hiçbirşekilde helal etmiyorum. diğer dünyada iki elimde yakasında.

Laale
, buraya konu açtığımdan beri desteğini esirgemedin. çok saol, hepimizin hakkında hayırlısı olsun. gerçekten benim sınavımda demekki bu şekildeymiş, isyan etmiyorum asla. benim zaten güzel bir hayatım vardı, o hayatımı dahada güzelleştirmişti. ama yanılmışım. bu duruma en çok annem kızıyor. sen çok değer verdin diyor. arabalarla gezdirdin, yemekler yaptın, kekler, helvalar yaptın çok şımardı diyor. ben yaptıklarımdan pişman değilim. adım gibi biliyorum, o bana dönecek. ama artık çok geç. herşey için çok geç. ailesi daha beni tanımadan onu bu kadar etkiledi, aramızda nişan söz olsaydı. aman allahım düşünmek bile istemiyorum. her işin içinde onlar olucaktı. alsınlar, beğendikleri kızı alsınlar. oğluda mutlu olsun. ama onları Allaha havale ediyorum. 22 yaşında çok duygusal bir genç kızım, benim hayallerimle oynadılar, öyle bir an gelsin ki canlarıyla uğraşsınlar.

kusura bakmayın kızlar. çok doluyum o yüzden bu kdar uzun yazıyorum. ben hiçbirzaman ailesini silsin istemedim zaten. bugün kendi ailesini silen, yarın eşini siler. ama o dengeyi kurup ikimizide yürütemedi. asıl önemli olan şeyi başaramadı. evden kaçan kızlar var. kesinlikle tasvip etmediğim bir olay. hiçkimsede evinden kaçmasın. ama evden kaçıp evlenen kızlar bile daha yürekli diyorum. sevgisinin arkasında durmayı başarabiliyorlar. 27 yaşına gelmiş bir insan bırakın ailesine 'ben bu kızı seviyorum, zamanla sizde kabul edersiniz' demeyi, daha ayrılığı bile yüreklice yapamadı. Rabbim kurtarmış beni, şükürler olsun!

Rica ederim.
Belli ki aklı başında bir kızsın,eminim çok da güzelsindir.
İnan ki çok daha iyileri hakediyorsun.
Rabbim yolunu açık etsin inşallah!

Aminnn... Çok tşk ederim, sizinde yüreğiniz çok güzel buna eminim. Rabbim herkesi dengiyle karşılaştırsın inşallahh.

Aminnn... Çok tşk ederim, sizinde yüreğiniz çok güzel buna eminim. Rabbim herkesi dengiyle karşılaştırsın inşallahh.

Çok çok teşekkür ederim.
Amin amin inşallah arkadaşım inşallah!

Son düzenleme:
erkek arkadaşın ailesini ikna etmiş gibi gözüksede ikna olmayacak bence onlar
siz evlensenizde huzursuzluk çıkaracaklar
aileler işin içine karıştığı zaman sorunlar daha büyük oluyo
konuşup bi orta yolu bulmanız gerek

biz ayrıldık artık... kalbim o kadar ah ediyor ki ona, kapımda yalvarsalar dahi Rabbim bana onu affettirmesin.

aynı şeyleri yaşıyoruz biz de. ve 4 yıldır nişanlıyız. bende çok sıkıntılıyım. düğün tarihimiz bile belli ama ailesi hala sorun çıkarıp duruyor düşünün yani. eyllülde düğünüm var ama hala sorun sorun sorun..

hakkında hayırlısı diyeyim sürekli sorun çıkartıyorlarsa bu evlendikten sonrada devam eder herşey nişanlında bitiyor ....ne gibi sorunlar çıkartıyorlar mesala karışıyorlar mı herşeye...birde ben evlilik danışmanına gittiğimde bana kayınvalide herşeye karışıyorsa bu birşekilde eşi dengeleyebilir ama kayınpederde karışıyorsa o evlilik yürümez demişti

delfin, Allah yardımcın olsun. Benim sadece erkek arkadaşımdı, o bile çok incitici oldu. Senin düğün tarihin belliymiş. Dertleri nedir bu insanların anlamıyorum. Ununuzu eleyip eleğinizi asmışsınız, bırakın evlatlarınızda mutlu olsunnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…