Evlilik planları yaparken gelen ayrılık :( çok acı çekiyorum

kpss sınavından önce sürekli arıyodu şu aralar kesildi çünkü atanmam yine kesin değil atanırsan bırakmam seni diyo. bunun aileside aradılar konuşular kaç defa .ama atanırım diye düşünmüşler olmayınca vazgeçtiler.ondan sonra kaç kişi teklif etti kimsenin yüzünü bile görmek istemiyorum erkeklerden tiksindim o bana bunu yaptık ki bi başkası ne yapar hem bidaha imkansız böyle sevemem

Atanırsan evlenicek misin onunla?

canan, gerçek sevgi gerçek aşk bu değilki. ne demek yani atanırsan seni bırakmam. ya seni seviyorsa, sen ev kızı olsanda kabul eder. meslekle yada çalışıp çalışmamakla ne alakası var. canım iyi düşün kafanı karıştırmasına izin verme. işin içinde olduğumuz zaman gözümüz görmüyor. babanı kaybetmişsin başın sağolsun. bak ne acılar var dünyada. o bile bunu yaptıysa başkası neler yapar diyorsun. haklısın bende güvenmiyorum kimseye. ama herkeste bir değilki.. sen önce oturup karar ver. bu adam seni atanırsan istiyor, ne yani atanmazsan sevgisi bitmişmi olucak... biz evlenelim, sen atanmayı bekle de diyebilirdi. iyi düşün canım. allah yardımcın olsun... işte böyle bunlar. Bi söz var ya, ne gözünü alabildin nede gözealabildin diye. Madem seviyosunuz dursanıza aşkınızın arkasında mertçe

bi kız olarak ben daha çok mücadele ettim onun için ama o hiç bişe yapmadı. hayır atansamada olmaz artık ama inşallah atanırım da onunda içi sızlar.ne acılar yaşadım ama bu da tuzu biberi oldu canım. aslında bu hayatta aptal olma gibi bi lüksümüz yok ama aptalız işte hep aynı laflar beyefendide diyoduki ilk defa benim kadar güzel bi kızla çıkmış bana bakarken ağaçlara çarpılıyodu ama hepsi ylanmış ben melekmişim benim gibi kız tanımamış çok saf ve temizmişim madem okadar mükemmeldim neden bırakıp gittin. ben daha iyilerine layıkmışım öyle diyor. ne güzel bi bahane bi erkek için ama bana büyük acı yaşattılar herkese haber verdik nişana çağırdık aylarca kıyafet aradım ayakkabısı bohçası şunu bunu hepsini ne hevesle yaptım hepsi öylece duruyo açamıyorum bile

kıyamam canım ya seninki çok zor çok çok zor hemde. Erkekler için kaçış yolu çok fazla. Ben seni üzdüm, sen daha iyilerine layıksın.. Madem daha iyisine layığım neden duygularımla oynadın. Mesela kime layığım, örnek gösterebilirmisin?? Bi kere insan sevdiğini başkasıyla paylaşamaz. Düşüncesi bile tüylerimi ürpertiyor. O resmen elleriyle seni başkasına veriyor. Aklım almıyor, gerçekten almıyor. Sen bu kızla evlilik hayali kurmuşsun, nişan hazırlığı yapmışsın. Herşey ne kdar basitmiş.. İnan bizler aptal değiliz, gerçekten değiliz. Bizler sadece insanların ne derece dönek, ne derece yanardöner ne derece yalancı olduğunu ölçemiyoruz sadece. Benim erkek arkadaşımda derdi bana, gerçekmisin sen ne kadar güzelsin diye. Evet çirkin bir kız değilim ama ona hep derdim, senin gözlerin beni güzel görüyor senin sevgin görüyor diye. Konsere giderdik, konser boyu sanatçıyı izlemezdi beni izlerdi.. Hem sevgisi hem hayranlığı vardı, yanından ayrılırken iç çekerdi. Uzun lafın kısası seni bir Allah bir ben çok iyi anlarım diyebilirim. İnsan düşünüyor, bu yaşadıklarım bile hayal oldu ben daha neye tutunucam, neye inanıcam neye güvenicem diye. İnsan olarak biz birtek kendimize güvenicez. İnanırmısın ayrıldıktan sonra dışarı çıkamaz oldum. Hayatımın her anında onunla yaşamışlığım birşeyler var. Ya Burger King menüsüne bile bakarken gözlerim doluyor, yemekte köfte varsa yiyemiyorum, emniyet kemerimi takarken bile gözlerim doluyor... Saçlarımı maşalarken, makyaj yaparken, yada beyaz bir kıyafet giyerken... Hepsinde bir anısı var, hepsinde bir yorumu var... Onu o kadar dahil etmişim ki hayatımın her anına şuanda kopamıyorum bir türlü... Gelir misin gider misin derken, o misin soru eki var ya.. o bile içimi parçalıyor. o kadar güzel rica ederdi ki... Ama geçmeli, geçmek zorunda.. Ben anılarımı yok etmeye başladım. Tanıştığımız günden bu güne günlük yazıyordum.. Önce günlüğü parçaladım.. Sonra ondan kalan anıları yavaş yavaş.. İçimdeki sevgi azalıyormu, tabiki hayır.. Hatta acım gün be gün dahada artıyor sanki. Ama geçmeli geçmek zorunda bir şekilde hayatıma devam etmek zorundayım. Çok acı çekiyorum ama geçmek zorunda

o kadar güzel anlatmışsınki dayanamadım mesaj attım herkesin mi başına gelmiş bunlar ya

allah kahretsinki bende öyle herşeyde bi anısı var hiç bitmeyecekmiş gibi bağlanmışım ve hala göz yaşı döküyorum onun için ama ne benim sevgimi nede gözyaşlarımı hak eden birisi her geçen gün dahada iyi anlıyorum.

unut onu konuşma msn dende sil tlf nunuda değiştir annesinin sözünden çıkamıyor boşver zararın neresinden dönersen kardır

burningflame, bu acıyı Allah düşmanımın başına vermesin

canan gözyaşlarımıza, hatta sevgimize değmicekler bunu biliyoruz. ama bu herşeyi silmemize yeterlimi. değil.. inan mantıklı düşündüğüm zaman kendimden nefret edicek oluyorum. ama daha öncede yazmıştım aklın aklı, kalbin aklıyla aynı değil.. dünyadaki hiçbir gerçek onu sevmeme engel değil ne yazıkki

jakobi zaten son nokta atışını yaptım. Kavga ettik, muhtemelen p.tesi son kez konuşurum oda msn de olursa. onun hiç kaybetme korkusu olmadı, bu kız zaten beni seviyo zaten unutamaz diye düşündü sanırım. Bana ulaşabileceği herşeyi kapatırsam aklım onda kalır. En azından tel numaramı değiştirmeyim dedim. Haa şu konuda çok haklısın, anneciğinin sözünden çıkmayan adamdan adam olmaz. Zaten artık istemiyorum onu. Hiçbirşey eski günlerimizi geri getiremeyeceği gibi çektiklerimide bana unutturmucak....

yok canım aramadı en son çok kötü kavga etmiştik. onu buraya yazmadım sanırım. Nete geldiğimde yazmıştı şekerim hg falan diye. Artık patlama notkasındaydım. konuşmamız lazım dedim konuşalm dedi. neyim ben dedim, sus diyince sus konuş diyince konuş gel diyince gel git diyince git, kölenmiyim dedim... ondan önceki gün keyfim baya yerindeydi, yine nette konuşurken laf arasından beni iftara davet etti. daha doğrusu etmedi, garip bir konuşma geçti. yarın gelicekmisin falan dedi, bende nereye gelicemmi dedim. iyi off evde otur diye sitem yaptı. güya beni iftara davet etmiş!!! çok zoruma gitti.. önceden, daha doğrusu çıkıyorken 2 günde bir görüşüyorduk. o zaman sorardı yarın gelicenmi diye. buda benim çok zoruma gitti, yani o kadarmı değersizim ben, birlikte iftar yapalım hemde konuşuruz diyemedi bunun üzerine ertesi gün patladım işte ona. kölenmiyim dedim. ne sanıyosun beni, kırılabileceğimi hiç düşünmüyomusun dedim. birde onunla birşey konuştuğumuz zaman, işine gelmiyorsa hemen tersliyor. iyi o zaman arama bi daha, çıkıyorum ben işim var diye. buda beni deli ediyor.. bunuda söyledim. sana laf söylenmiyo, hemen tersliyosun, idare edemiyorum artık dedim. eğer hayatından çıkarmak için bahane arıyorsan arama, hayatında fazlalıkmışım gibi hissediyorum dedim. ne bahanesiymiş, fazlalık değilmişim, eksikleri varmış ben onu bile tamamlamışım falan.. ama bunları benden duygduğuna inanamıyormuş. eski burcusunu istiyormuş o. o herşeyini kaybetmiş, tüm benliğini kaybetmiş. sen kişiliğini kaybetmişsin dedim.. bana laf arasında o şaşkınlıkla son kez aşkım dedi beni çok üzdün bunları söylediğine inanamıyorum dedi. onun bana yaptıklarının yanında benimki devede kulak misali... ben gerçekten çok iyi ayakta kalmışım.. neyse dün aradım ben dayanamadım. böyle kırgın olma demek için açmadı. msj attım baya ısrarla, sonunda geldi nete. artık herşey bitmişmiş, sırf ogün söylediğim sözler yüzünden. elini vicdanına koy, bu kadarmı basit dedim. tamam ayrıydık ama içimde bir umut vardı benim, şimdi o da yok artık sevmiyosan açıkca söyle dedim. seviyorum dedi. ben çıkıyorum netten bir daha arama dedi. ya biliyorum ki o bana kırıldı o yüzden arama diyor böyle olmaz dedim, herşey biticeksede benim sözlerim yüzünden olmasın dedim. bana alındığın nokta neyse söyle dedim. işim var çıkmam lazım dedi. yarın konuşalım o zaman dedim, tmm dedi. bugünde gelmedi hala nete. gelirmi bilmiyorumda.. çok canım yanıyor, bunun tarifi yok

mesra dışardan konuşması kolay biliyorum kuzum ama sen onunla konuştukça unutamayacaksın farkındamısın. şuan zannediyoruzki gelirlerse herşey çok güzel olacak ama öyle olmacak biliyomusun çünkü açtıkları yara öyle büyükkü kendileri gelse bile o yarayı kapatamayacaklar ve sen şuan unuturum yeterki gelsin diyosun ama yaşatııklarını asla unutamayacaksın büyüklerimizin bi lafı var bölünen ekmek tam olmaz bizimkide öyle işte tatlım bölündük birkere ne sen nede o eskisi gibi olabilir. konuştukça daha fazla yaralanıyorsun eski sevgisini görmemek seni dahada üzüyor konuşma bırak aklında güzel anılarla kalsın insan karşısındakinin kötülüklerini görünce dahada kopuyr hayattan bu köprünün altından daha ne sular geçecek azcık bi kendini toparla resmen oynuyo seninle o kimki sen buna fırsat veriyosun. güzel kalbini gelecek için sakla daha o kalp anne olacak gelecek için bişeyler bırak bence ilerde çok pişman olursun bi el oğlu için kendini bukadar yıprattığın için dur bakalım hayat daha bize neler gösterecek.

O öyle kolay değil, yani çocuk seni gerçekten çok seviyorsa her türlü bekler seni. Orası tamam, vakti gelince de bir güzel evlenirsiniz ama böyle insanlarla ilerleyen yıllarda ne yaparsın sen onu düşün... Yani çoook iyi düşün. İnsan evlenirken bir tek sevdiği adamla hayatını birleştirmiyor ne yazık ki.. Analar babalar görümceler falan derken hayatını zindana çevirmesin bu tercih! Ailesinin zihniyeti ortada çünkü.

Sevgili Mesra

Senin yaşadığının bir benzerini yaşıyorum. Bizimde ayrılık nedenimiz onun ailesinin beni istememesi , tanımak bile istemediler . Kendi memleketlerinden istiyorlarmış gelinlerini. Onu çok seviyorum biliyorum oda seviyor ama ailesi ile mücadele edecek gücü yok.
İstenmeyen gelin olmaktansa böyle ayrılmak daha iyi.
Ailesini karşısına alıp evlense idik mutlu olmamız zor olurdu. Büyük bir ihtimal kavga gürülü boşanma olurdu sonu.
Şimdi birbirimizi hatırladığımızda acı bir tebessüm olacak yüzümüzde.
Zamanımızda çoğu sevgi yalan bu yüzden sonu ayrılıkta olsa , canın çok da yansa gerçekten sevmek güzel yinede.
İçimdeki ateş hep kalacak bu şiddetle yanmayacak ama hep kalacak biliyorum. Devam etmek zorundayım hayata zorda olsa. Düştüğüm yerde biraz dinlenip gücümü toparlamam lazım sonra ayağa kalkacağım yapılması gerken bu.
Sende böyle yap yaşa acını ama kendini kaybetme onunla görüşme yokluğuna alışmaya çalış. Ailesini karşısına almayacak , ailesini karşısına alsa bile mutlu olmanız zor.

Teyzemin oğlu yaşadı Ailesinı karşısına alıp sevdiği ile evlendi. Kıza hep mesafeli devrandılar 5-6 senelik evliliklerinde belki 1-2 defa oğullarına misafirliğe girmişlerdir. Ufak bir olayı büyüttüler kızı hep kötülediler. Ayrı yaşıyorlar şimdi.

Ama ben yine de dua ediyorum ALLAH'ım ailesine insaf versin beni sevdirsin onlara bu ayrılık kavuştursun bizi aynı yuvada elimden gelen bu.

kızlar dün tamamiyle koptu bütün ipler zaten. geri dönüşü olmayacak bir şekilde görüşmeyi kestik.
canancım, evet onunla konuştukça acı çekiyordum. Bir yerden tamamiyle kopması gerekiyordu. Bunun için son kez konuşmak istedim. Bana neden tavır yaptığını öğrenmek için. Sorun kavga anında benim ona söylediğim 2 cümleymiş!!! İnanabiliyormusunuz, onca zaman susstum. Ne dediyse alttan aldım, ailesinin evlerine gittiğimde bana o şekilde davranmasını bile yüzüne vurmadım es geçtim... Beni deli gibi adamı benden soğutan sadece 2 cümleymiş!!! Bahanen var artık dedim, evet dedi. Bu sen olamazsın, yada bir insan bu kadar iyi rol yapıp sevdiğine inandıramazdı dedim. O şekilde bitti artık. Sevgim resmen gözümü kör etmiş. İlla o olsun hayatımda nolursa olsun diye düşünmüşüm, şimdi bile farkına varıyorum ne kadar saçmalamışım. Ben bu kadar üzülürken beni düşünmeyen adam demekki gerçekten sevmiyordu...

tuanaprenses20, evet haklısın canım sadece bireyler evlenmiyor. ve evlilik her genç kızın 1 sefer olmasını istediği birşey. Bana daha kız arkadaşıyken ilk tanışmadan bunları yapan insanlarla hayat geçmez.

dicled53, Allah seninde yardımcın olsun arkadaşım. gerçekten bunları yaşama çok zor. Aileleri gitsin memleketten kız alsın oğulcuklarına, pardon memleketten gidip kendilerine gelin alsınlar.. sonrada tepe tepe burunlarından getirsinler, istedikleri gibi... Ama bak sen ne güzel aşabilmişsin, benimki çok daha yeni. Eminim biraz zaman geçince bende kendime gelicem ve bu kadar üzüldüğüm için kendime çok kızıcam. Teyzenin oğlunada üzüldüm, yazık gelinin ne suçu var. Olan olmuş artık, adam o kızla mutluysa buna aileler neden maydonoz olup sorun yaratırlarkiii

Aslında itiraf etmek gerekirse, dün herşey bitti. Msn den sildim onu, ve ağlamam kesildi. Bugünde ilk kez uykumu almış olarak uyandım. Ayrıldığımızdan bu yana o içimde bi yara gibi hep kanadı kanadı. Demekki çözüm kanayan yarayı söküm atmakmış. Dün annemde sordu noldu diye, o bilmiyor bu kadar detaylı. Kavga ettik artık görüşmüyoruz dedim, iyi olmuş dedi. kişiliği ailesi yüzünden gelmişmemiş bir insandan hayır gelmez dedi. Ona kırgın değilim ama kızdığım 1 2 nokta var. O 1 2 noktayı Allah sorsun diyorum, bana bunları yaşattılar, sebep olanlar bin beter olsunlar...

Mesracığım çok olmadı benim ayrılalı 1 ay bile olmadı. Ama sorunu biliyordum belki bu sonucu bekliyordum istemesemde kabullenmek dışında yapacağım bir şey yoktu. Bu süre içinde sadece ara ara mesajlaştık kırmadan teselli vermek istercesine...
Hala ağlıyorum gizli gizli ama güçlü olmak zorundayım biliyorum.
İçimdeki acıyla yaşamaya alışmalıyım.

seninkide daha çok yeniymiş ama en azından seninki teselli etmiş. benimki önce zaman ver dedi, istediğinde tersledi bir daha arama dedi, istediğinde aradı şekerim fıstığım dedi... anlıcan ne gözünü alabildi ne göze alabildi. bi o tarafa bi benim tarafıma savruldu durdu. en sonundada benden soğudu. bu kadar şey olalı daha 1 ay bile olmadı ve geçirilen onca güzel zamanımıza karşın tüm herşey 2 cümlem yüzümden bitmiş!!! sebep bu değil, sebebi bu gösterdiğinde anladımki gerçekten bir bahane arıyormuş... evt canım ayakta kalmak zorundayız, onlar nasıl bizsiz hayatlarını çooook güzel devam ettiriceklerse bizde öyle yapmalıyız. aynı şeyleri benim kuzenimde yaşadı. çok güzel, becerikli, görgülü, kültürlü bir aile kızı olmasına rağmen çıktığı çocuk ayrıldı, ve annesinin bulduğu kızla evlendi!!! geride hayalleri yıkılmış, kalbi paramparça olmuş, bir genç kız bıraktı.. bende söyledim benimkine, çok yazık ettin dedim.. ben elimden gelen herşeyi yaptım, ona herzaman destek oldum. şimdi gitsinde benim kadar bile değil, ona benim verdiğim değerin 10 da 1 ini verecek bir kız bulsun.. beni mumla arasın.

Benim arkadaşım daha kötüsünü yaşadı.
Çocuk isteme aşamasına gelindiğinde vaz geçmiş. Aile zoru ile değil. Kendisi vazgeçmiş
Çocuk kendi arkadaşının sevgilisi ile kaçmış. (Kaçırdığı kızı sürekli eleştirimiş kötü kız beğenmezmış hiç )
(Çocuk çok mutsuzmuş beter olsun)
Arkadaşim zor toparlandı hemde çok zor toparlandı. beterin beteri işte

Bir şiir

Çok sevmeyeceksin...

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
“O olmazsa yaşayamam.” demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin o’nu sevdiğinden.
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini…
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları…
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
“O benim.” diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir Şeylerin…
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya, yada pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden,
Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de
hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak…

CAN YÜCEL..

bin beter olsunlar... böyle masum kalpleri kırdılar, dahada beter olsunlar bu arada Can Yücelin bu şiirini biliyordum, biliyordumda yinede engel olamadım duygularıma. ama iyi bir ders oldu. bundan sonrası için artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…