Evlilik Sonrasi Depresyon

Bende böyleydim üstelik seninki gibi sorunlar da yaşamadım. Kaygı bozukluğu diyorlar sanırım bu duruma, 8 ay sonra geçti gerçi benim ki. Inşallah sende atlatırsın bir an önce.

Tabii ki sikayet edecegi konular vardir. Kimse 4/4lük degil, bende..
Cok guzel yazmissin, cidden dediklerin cok dogru. Artik canima tak ettigi dönemlerde, bu sendrom yüzünden neler gecirmiyorum ki aklimdan. Ya geri dönsem, kizken ki gibi baba evi olmayacak. Kalsam böyle mi devam edecek bu duygularim diye kuskulaniyorum. Asil mesele o dengeyi nasil saglayacagimdadir. Nasil yapabilirim? Önerin varmi?
Sabir ve zaman disinda ne yapmaliyim

kaju yıyorum suanda tavsıye ederım bol bol adile nasıt ızlıyorum gelsın ıcıne ferahlık tabıı aman ben sana bısı dıyımmı asıl o herhalt ıyı gıbı gosterenlerde problem...öle bı hayat olabılır mı ya ...hayat mutlu oldugun anlardan ıbaret ..o anlarda bence cok sıkıştıgında tuvalete yetısebıldıgın an,yemek yedıgın an,odun kocaların cıcek aldıgı andır.cok karmasık degıl

Bende böyleydim üstelik seninki gibi sorunlar da yaşamadım. Kaygı bozukluğu diyorlar sanırım bu duruma, 8 ay sonra geçti gerçi benim ki. Inşallah sende atlatırsın bir an önce.

InsAllah canim. Ya o sorunlari yasayarak, daha da zorlastiginin farkindayim bu evlilik sürecimin. Umarim dedigin gibi bir an önce atlatirim, cok bunaldim anlatamam..

dogru insan oldugunu düşünüyorsun ve demek ki çok severek evlendın
her sey de depresyona gırmeyın yahu, biraz güçlü savaşçı olun..
daha şimdiden böyleysen ileride nasıl yapacaksın? seven savaşır. hiçbir şey kolay elde edılmıyor maalesef hele ki bu huzursa...evlılıkler ıcın ılk zamanlar çok zor gecer derler
sonucta aynı evde yasıyorsunuz ve bırbırınızın gercek yuzunu görüyorsunuz.

evlılıklerde en az 3 yıl sonra anlaşılıyor evlılıgın yürüyüp yürümeyecegı bana göre.. ama tabı kı aldatma ve şiddet hariç
onlardan asla bahsetmıyorum.

0 beklenti, sonsuz mutluluk diyorsun yani. Cok sagol canim tavsiyelerin iyi geldi. Hepsini uygulayacagima söz!

Savasirsin elbet, ama karsindaki de savasirsa.
O Savasmayi layik görmüyorsa senin elini kaldirasin bile gelmez.
Esimin tutarsizligi aileci olmasi bende ki bu korkuya sebep… Daha önce ki konulari okuduysaniz eger ne demek istedigimi gayet iyi anlarsiniz. Her an sanki ailesi ona gelip hakkimda birsey diyecekmiste oda benim üzerime gelecekmis gibi hissediyorum, bilmiyorum.. Evlenene kadar hic birseyim yoktu esime karsi, dogru insan diyordum.. Ama o sorunlar sonrasinda bu depresyonum tedirginligim basladi. Degecekse neden savasmiyim, savasacaksam neden degersiz olsun.

Tam da sorunum bu galiba ya. Bunu nasil atlatirim hic bilmiyorum. Esime "arkamda dur" dememle agresiflesmesi bir oluyor. Gecen bu yuzden annesini arayip kizacakti, durduk yere. Bunu kast ettigimi saniyor, beni tam anlamadan tartismaya bagirmaya cagirmaya basliyor. Gel de bu insana laf anlat, gel de bütünles. Ailesinin bir kelimesiyle beni yargilayan bana soguk davranan insani, gelde destekci olarak gör.

Soyle soyliyim cnm; soyle yaparsan su olur, esine sunu dersen oda bunu der, boyle bakarsan oda yan bakar. Boyle bisey yok. Her taktik her insana uymayabilir. Cunku herkesin farkli bir tarzi vardir ve her iliskininde kendine has bir karakteri vardir. Sen istiyorsun ki biri formulu versin, ben verileri yerine koyuyum hooop cozulsun. Yasaya yasaya ogreniceksin. Her kavganizda karalarbaglayip mutsuz olmak yerine ondan da bir ders cikar ya da ders cikarttir. Yani bastaki talihsizlk disin da bir sorunun yok gb. Bence kendini oradan bir kurtarsan gerisi gelir.

Ah bi cikabilsem bu sorunlari atlatabilsemde bi rahatlasam. Meger anne evinde nede dertsizmisim, nede mutluymusum. Dedigin dogru en iyisi yasayarak ögrenmek.

Enerji kaynagi felanmisin sen :) Ay hadi insAllah gecerim su sicim aylarindan.. Ya sana bi soru daha hadi bunu da bil:) Esini kendine baglayabildin mi? Yani disariyi degil seni dinliyor mu? Önce ESIM diyor mu? Diyosa nasil yaptin???

canim o da zamanla oluyor
dur bakalim

aynen genel olarak ezilip ezilip
en son bu yontemi buluyoruz zaten
tebrik ediyorum cok guzel aciklamis arkadas
konu sahibi daha nasil politik davranilir konulari arastircaksin
cogumuz gectik bu yollardan:)

Ben senin durumunun cok normal olmadigini dusunuyor, diger konunda bahsettigim gibi en azindan bir kere uzman psikiyatra gitmeni oneriyorm

Balayından döndük kapıdan içeri girdik eşimle kavga ettik anası yüzünden oturup saatlerce ağlamıştım ah annem kıymetini bilemedim ah babam die
6 ay sevemedim evimi 15 ay oldu evleneli akşam olsada işten çıkıp evime gitsem die can atıorum

"Ailesinin bir kelimesiyle beni yargilayan bana soguk davranan insani, gelde destekci olarak gör" tek sorun bu işte canım.eşinin ailesinin ağzına bakması ve artık ikinizinde bi aile olduğunun bilincine varmaması.senin yapman gereken eşine ailesini kötüleme,kendi görsün herşeyi.ailesi eşine seni kötülerse tabi kendini savun ezdirme.ailesinin yanında eşinle asla tartısma iyiyiz mutluyuz diye görün.eşinede çok görev düşüyor ama bilmem napacak

Bende öyle. Yani 6 ay sabret diyorsun? Bana bu gunlerim cehennem gibi geliyor ya. Böyle bos bir yer bulsam avazim ciktigi kadar bagirasim var. Umarim bende atlatirim bunu ya. Off cinnet gecircem yoksa. Zamana birakip mi atlattin yoksa atlatmak icin taktik uyguladin mi ? Nasil gecti bu

O ne yapar sence? Pireyi deve yapar. Bosanmak ister, sonrada bosanmamak icin cabalar..Iyiyiz mutluyuz'u o yapamiyor. Ben ona defalarca dedim ve diyorum.. Kavgalida olsak yansitma ailene ya ne ailene ne aileme bilmek zorunda degiller diyorum. Ilk isi onlara gitmek onlara anlatmak oluyor? Misal; KV hergun aramak mecburiyetindemiyim sence? Kendisi hergun ariyor hemen hemen.. Naptigimi napacagimi soruyor. Bide iki laf sokuyor aramiyorum diye. Ondan sonra kapatiyor. Ona hesap vermek gibi bi zorunlulugum var mi? Oglunada söyledim bunu; idare et. diyor ne demek ? benim annem onu durmadan arasa noluyo ya der; bana idare et diyor.. Hos o ne kadar lafda soksa ben aramiyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…