Evlilik, soru işaretleri..

Hala eski sevgiliyi kalbinden atamamışsın Ceylin .
Bu aklındayken kendini o adama vermen zorlaşır .
Ama daha iyi tanıyınca belki hislerin ona yönelir
Belki seni çok daha mutlu eder
Bence bi şans ver ama tanıyalım birbirimizi de hemen yüzük takılmasın .

Öyle ha deyince aşık olunmuyor ki canım benim. Ben eşimle görücü usulü tanıştım, düşünsene ilk anda ne aşkı olabilirdi. Olamazdı böyle birşey çokta mümkün değil bence yani ben ilk görüşte aşk konusuna hiç inanmıyorum.
Fakat zaman geçtikçe aşık oldum, çok çok sevdim. Eğer bu bahsettiğin kişi her yönüyle aklına yattıysa;zamanla aşkta olur, sevgide olur, tutku da olur, bağlılıkta olur ve hatta dünyada ki en yakışıklı en sevilecek insan o olur senin için. Kalbin yalnız onun için çarpar, kalbin onun sevgisiyle dolup taşar.

Yani bende bunların hepsi oldu çok şükür, evliliğimle ilgili tek bir keşkem olmadı Rabbim de kimseye keşke diyeceği bir evlilik nasip etmesin (amin)

Bence önce eski insan kalbindeyse onu kalbinden atmalısın

Çok zor, iyi bir insan olsa da, kötü bir insan olsa da.. Nefret etsen de, hala deli gibi sevsen de.. Kısa sürede kalpten atmak zor.. Daha doğrusu ben zorlanıyorum sanırım, platonik aşkımı bile zor unutan bir insanım gerçi

Kalbin tamamen boşalınca, yeni insanı değerlendirmen, iyi biriyse ona ısınabilmen daha kolay olur.

Ama şöyle de olabilir, yeni kişi eskiyi unutmana yardımcı olabilir, ondaki sıcaklığı centilmenliği vs gördükçe alışırsın, geçmişi unutursun.

Ama tamamen unutmadan, ciddi noktalara adım atmamak gerek

.
Hanfendi ask kisinin kendisiyle alakali bir olgudur. Sizde ya olur ya olmaz. Bazen isteyerek, dusunerek asik olabilirsiniz, kontrolsuz degildir yani. bazen hormonlarin yardimiyla asik olunur. Kadinlar erkek kokusundan kendilerine uygun olup olmadigini anlayabilirler. Karsidaki yuruyen bir kul tablasi ise nasil anlayacaksiniz genlersize uygun mu degil mi?

Canim oncelikle aile cok onemli..ben esimle 1 ay icinde evlendim,olgunlugu,vicdani beni etkilemisti ..evlilik gercekten kumar gibi,kimisi 5 sene cikar ama evlendiginde tanimamisim der.Ben pisman oldum mu ara ara evet Ama yine oyle bir hakkim olsa yine onunla evlenirim..tek pismanligim şu..annesini keske tanisaymisim.Aile cok onemli..Annesi kac yasindaki oglunu paylasamiyor.O da sagolsun cok fazla anneci oldu sonradan..en onemli kriter ailesi ve ailesiyle iliskileri canim..bunu es gecme:) gercekten etkiliyorlar

Aşk/ten uyumu
Dunya gorusu paralelligi
Tavır/davranis, görgü
Egitim/kultur paralelligi
Cinsiyetci bakis acisina sahip olmamasi (erkek oldugu icin kendisini kadinlardan ustun ya da ozgur vs gormemesi)
Cocuk sahibi olma, aile buyukleriyle iliskiler konusunda birebir uyum

Ilk aklima gelen olmazsa olmazlar bunlar.

Esinizde aramaniz gereken bence genel anlamda su sekilde olmali

Maximum ortak ve benzer olmasi gereken seyleriniz su sekilde olmali : hayata bakis acisi, manevi degerler,hayattan beklentiler, gelecek projeleri, gelecekten beklentiler, hayattaki dogrulari, yakin gelecek projeleri, sizin projelerinize olan saygisi, ortak gelecek kurabilme ve ikinizin esit soz hakki sahibi olma durumunuz.

Evlilige hazir olup olmadigina gercek anlamda degerlendirin hem kendinizi hem es adayinizi, oyle yasi geldi diye ailesi baski kuruyor diye yada siz istiyorsunuz diye evlilik olmaz, sonra burda goruyoruz sonuclarini, eve gelmeyen kocalar ilgisiz esler, ailesinin evinden cikmayan kocalar oyun konsolunun arkadaslariyla okey masasinin basindan kalkamayan ergen/kocalar vb seyler

Kor kutuk saf asik olup iki gun sonra kabul edemeyeceginiz icinize sinmeyen seyleri goz ardi etmeyin.
Simdi size koskoca sorunmus gibi gelen seyleri hele evlenelim duzelir diye paspasin altina supurmeyin.

Pisiriklardan, kendini begenmislerden, saygisiz macolardan, ana kuzularindan, ailesinin onayi olmadan corap almayanlardan uzak durun.

Daha dolu sey yazilirda asil siz olayinizi anlatsaniz belki biz ona uygun yorum yapariz.

Zeki olması benim için çok önemli , aptal uğuşuk erkeğe tahammülüm yok ...

Tekrar görüşün , ancak herkesin özellikle ailelerimizin , büyüklerimizin gözünde iyi eş adayları bence farklı , çok ağır , fazla efendi , heyecansız , sakin , monoton , pasif , çok gelenekçi gibi ...

Burda sizin ne istediğiniz çok önemli, bunları da göz önünde bulundurun ...

Bekarlik gibisi yok cunku bir mecburiyetin yok sorumluluklarin yok kafan rahat . Evlilik sorumluluk cok hemde askindan geberdigin turlu turlu engelleri asip evlendigin adam dogru adam cikmayabiliyor bumuydu diyorsun evlilik bumuydu sevdigim insan hele bide cocuk olduysa boynuzlarida yediysen hergun kahrola kahrola o igrenc suratini gormek zorunda kaliyorsun gitmek istiyorsun bebegini dusunup azcik daha sabret toparlasin kendini diyip her gununu dahada zehir ediyorsun gidecegin gunu bekliyorsun vs vs ben simdiki aklim olsa evlenmezdim asla!! Evlenenide Allah mutlu etsin pisman etmesin.

Ask evliligibyapip bi guzel k.cimin ustune oturan biri olarak soyluyorum ask falan bos laf evlenmeden onceki haline tavrinada cok guvenilmiyor eger asiksan. Cunku hatalari gormuyosun gorsende gormezden geliyosun. Benim evlenmeden onceki zamanlarim romantik komedi gibiydi evlendim bi baktim sıkıci bi sanat filminin icindeyim. Sevgi saygi sadakat genellemesi vardir ya cok dogru. Sev ama daha cok sevil. Say ama daha cok sayil ve sadik ol ama daha cok sadik olsun. Sen ne hissediyosan daha fazlasi karsida olsun yoksa giden hep sende oluyo

en büyük kriter sevgi dir. ama sadece senin sevmen değil. karşılıklı olarak birbirinizi sevmek ve değer vermek gerekiyor bence
evlenilecek kişiyle herşey zor ve pürüzlü ise düzelir geçer diyip evlenilmemeli.
örneğin ben evlenirken eşimden emindim, her şeyin çok kötü olduğu zamanlarda bile eşimle aramda sorun yoktu.
maddi zorluklar ve ailevi problemler yaşadık ama bunlarda idare etmesini bildik çünkü aramızdaki sevgi sayesinde el ele verdik

birbirini tamamlıyor olmak, aranızda hoşgörü olması, vefalı olmak, sadık olmak, destekleyici olmak, hayatta en çok birbirinizi önemsemek gibi kriterlerim var benim

Benim birine tahammül edebilmem için kör kütük aşık olmam gerekir.
yoksa kendime de ona da hayatı zindan ederim. Her davranışı gözüme batar, sinir olurum, etrafımda dolaşmasın bana bir şey sormasın isterim.
Yani evlilik için bence gözünün kör olması lazım. Aptal cesareti derler ya. Tamda demek istediğim şey o.

Ben o midede kelebekler uçuşması hissinin çok özel ve güzel anlar olduğunu düşünüyorum.
Ancak şöyle bir durum var ki bu duygular geçici.Yani karşınızdaki adam brad pitt te olsa geçici bi duygu bu.
Aslolan sevgidir.Birini çok sevmek şöyle bir şey aranda kan bağın olmayan birini kardeşin gibi annen baban gibi görmek hayatının onsuz geçeceğini düşünememek gibi.
Tabi böyle dedim diye yanlış anlaşılmasın çok yüce bi sevgiden bahsediyorum burda.
Ya işte evlendik yaşayıp gidiyoruz gibi olmamalı.
Bir de erkeğin kadına bakış açısı çok çok önemli.
Çok eğitimli dediğimiz adamlar bile kadını hizmetçi gece olunca da gönlünü eyleyecek biri gibi görebiliyor.
Yani böyle hakikaten iyi insan evladı merhametli biri olması önemli bir adamın.

Bakın ben de nişanlılık sürecinde çok dertlendim evlenmesem vazgeçsem vs. diye.Herkes aynı şeyleri söyledi şöyle iyi adam yakışıklı adam vs. diye.İnsan kendini bi sıkışmış kapana kısılmış gibi hissedebiliyor.Evlendim ve mutsuz olduğum anlar olmadı mı çok oldu.Ama çok mutlu olduğum çok sevildiğim anlar da oldu.

Ya aslında evlilik biraz da kumar gibi.Bazen karşılıklı olarak tüm şartlar uygundur dışardan görülen resim çok şahanedir ama yine de olmaz.Bazen de deriz ki ya bu adam ya da bu kadın bununla nasıl evlendi?Ama o evliliklerde baya baya güzel gider filan.

Ama yine de iç sesimiz genelde bize doğruları söyler.Etrafınızı dinleyin elbette ama iç sesinize de kulak verin derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…