- 10 Kasım 2022
- 194
- 555
- 33
- Konu Sahibi Biti Zdrava
-
Demek yöreden yöreye gelenekler epey farklılaşıyor. Benim bildiğim, kız tarafının evin tüm eşyasını alması gibi bir zorunluluk yoktur, genelde yatak odasını yapmaktan mesuldür. Erkek tarafının da ev alması zorunlu değildir, gücü olan yapsın tabii ama esas olarak beyaz eşya mobilya falan alması beklenir. Bunu gündeme getirebilirsiniz. Veya ailenize onların geleneğinin herkesin geleneği olmadığını, Türkiye'de de yaygın olanın bu yönde olmadığını ifade etmeye çalışabilirsiniz.Ben ne gerek var böyle şeylere, saçma sapan adetler sanki kız satıyorsunuz. Olacak işi oldurmamak için uğraşıyorsunuz. Buranın adetine dedim ilk başta. Onlar da benim bu tavrımı görünce kızdılar bana. Buranın adetine göre erkek tarafının evi olmak zorunda o evin eşyalarını da kız tarafı alır. Sanki beni satıyorsunuz çok istiyorsanız siz de yardım edin dedim. Onlar da neyine yardım edeceğiz karşı tarafı biliyoruz. Bütün eşyalarını alacağız burda adet böyle dediler. Başlarım adetine gibi bir laf etmiştim ilk bu işler olurken.
Karşı taraf da benim memleketimden. Bizde evdeki her şeyi kız tarafı alır. Anlamıyorlar bu geleneklerin saçmalığını belirtmeme rağmen. Sen karışma diyorlar. Erkek olsam bu ülkede asla evlenmek istemezdim.Demek yöreden yöreye gelenekler epey farklılaşıyor. Benim bildiğim, kız tarafının evin tüm eşyasını alması gibi bir zorunluluk yoktur, genelde yatak odasını yapmaktan mesuldür. Erkek tarafının da ev alması zorunlu değildir, gücü olan yapsın tabii ama esas olarak beyaz eşya mobilya falan alması beklenir. Bunu gündeme getirebilirsiniz. Veya ailenize onların geleneğinin herkesin geleneği olmadığını, Türkiye'de de yaygın olanın bu yönde olmadığını ifade etmeye çalışabilirsiniz.
neresi orası beverly hills mi?Yaşadığım bölgede erkekten ev de istiyorlar. Ailem bütün evi düzecek bir de nişanı yapacaklar. Nişan da burda kız tarafına ait. Herkes beni suçlamış. Ben düzgünce konuşuyorum zaten, bağırıp çağırayım mı anlamadım. Kendi ailemi karşıma mı alayım. Bana sen karışma diyorlar ne yapayım ben bilemedim. Bana da saçma sapan geliyor. Sürekli stres içindeyim. Çoğu kişiyi alıntı yapamadım size söylemiş gibi oldum kusura bakmayın. Çalışıyorum da yazma fırsatı pek olmuyor.
Karşı taraf da benim memleketimden. Bizde evdeki her şeyi kız tarafı alır. Anlamıyorlar bu geleneklerin saçmalığını belirtmeme rağmen. Sen karışma diyorlar. Erkek olsam bu ülkede asla evlenmek istemezdim.
biz her şeyi kendimiz aldık. her bir eşyayı çay kaşığına kadar. nişanlımın ailesinin 1+1 evi vardı oraya eşyaları diziyoruz şimdilik aşırı mutluyuz maşallah.Karşı taraf da benim memleketimden. Bizde evdeki her şeyi kız tarafı alır. Anlamıyorlar bu geleneklerin saçmalığını belirtmeme rağmen. Sen karışma diyorlar. Erkek olsam bu ülkede asla evlenmek istemezdim.
Seni çok iyi anlıyorum zamanında bende bu süreçten geçtim. Çok yıpratıcı bir süreç gerçekten. Sana diyebileceğim tek şey sabırlı olman sevdiğin insandan eminsen inan herşey halloluyor. Evliliğe kadar bu süreç böyle devam edip gidiyor. Ailen anlayışlı karsidakilerde anlayisliysa inan herşey yoluna giriyor . Bu süreçte inan herkes yorum yapma hakkını kendinde buluyor. Biraz sabır herşey çok güzel olur inşallahHerkese merhaba, haftaya beni istemeye gelecekler. Karşı tarafı tanıyoruz, ailem de ilişki yaşadığım kişiye karışmıyor. Gel görelim ki bu altın isteme gibi işler bana doğru gelmiyor. Ailem altın ve ev istiyor. Ben bu işleri anlayamıyorum. Ailem de sürekli bir şey istemeden tamam der gönderirsek seni başımızdan bir an önce def etmek istediğimizi düşünecekler diyip duruyorlar. Senin ilerdeki hayatını düşünüyoruz. Çabalasınlar biraz diyorlar. Tuzlu kahve yapmayacağımı söyledim yapma ona biz de karşıyız dediler. Karşı tarafın maddi herhangi bir sıkıntısı yok. Dediğim gibi tanıyoruz. Ailemle kuşak çatışmasının olduğunun ve yine insana her ne olursa olsun sadece ailesinin değer verdiğini biliyorum. Bu adetleri anlayamıyorum. Bu süreçte nasıl davranmalıyım. Bana tavsiye verebilir misiniz yargılamadan, herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
yalnız kendisinin + sevgilisinin kendi bşaına ev dizecek düğün yapacka durumu var mı acaba?biz her şeyi kendimiz aldık. her bir eşyayı çay kaşığına kadar. nişanlımın ailesinin 1+1 evi vardı oraya eşyaları diziyoruz şimdilik aşırı mutluyuz maşallah.
sen görücü usulü mü evleniyorsun? karıştırmasanıza aileleri bu işlere.
o zaman çalışacak evlenmeyecek para birikterecek yavaş yavaş alcak. bizde hop diye aynı anda almıyoruz her şeyi taksitle azar azar alıyoruz. herkes ayağını yorganına göre uzatacak.yalnız kendisinin + sevgilisinin kendi bşaına ev dizecek düğün yapacka durumu var mı acaba?
ya da evlenince de aynı memlekette oturmaya devam edecekler mi?
çünkü hani oğlan kız aynı memleketli
ailelerle de hepsi aynı memlekette yaşıyorlar sanırım
gençler tek başlarına yapacak durumda değiller -sanıyorum
1+1 ev belki yoktur bile oldukları yerde
yarın çocuk olacak anneleri bakacak
her hsonu bir arada olacaklar kardeşler eltiler bile aynı memlekettte olabilir
yani kısacası öyle biz evleniyoruz, bildiğimiz gibi yaparız, kapımızı kapar otururuz gibi bir olay böyle ilişkilerde pek de olmuyor
karıştırmayacaksan o zaman hiç karıştırmayacaksın.
Sen nasıl davrandın bu süreçte, ailenle tartışma durumu oldu mu?Seni çok iyi anlıyorum zamanında bende bu süreçten geçtim. Çok yıpratıcı bir süreç gerçekten. Sana diyebileceğim tek şey sabırlı olman sevdiğin insandan eminsen inan herşey halloluyor. Evliliğe kadar bu süreç böyle devam edip gidiyor. Ailen anlayışlı karsidakilerde anlayisliysa inan herşey yoluna giriyor . Bu süreçte inan herkes yorum yapma hakkını kendinde buluyor. Biraz sabır herşey çok güzel olur inşallah
yani aileler anlayışlıdır hem karışmazlar hem destek olurlr-ne güzel.o zaman çalışacak evlenmeyecek para birikterecek yavaş yavaş alcak. bizde hop diye aynı anda almıyoruz her şeyi taksitle azar azar alıyoruz. herkes ayağını yorganına göre uzatacak.
işte ailelere düğün de yaptırmicam ben. düz kokteyl nikah yapcam çok bile.yani aileler anlayışlıdır hem karışmazlar hem destek olurlr-ne güzel.
ama böyle olmuyor çoğu durumda
ve ben de hem aileler düğün yapsın
hem de karışmasın kısmını kimse kusura bakmasın ama gerçekçi bulmuorum.
o zaman kendin yapacan arkadaş
Görücü usulü değil biz kendimiz tanıştık sonra ailelere söyledik. Memleketim de Muğla.işte ailelere düğün de yaptırmicam ben. düz kokteyl nikah yapcam çok bile.
ama ben soru sahibinin görücü usulü evlendiğini ve hiç söz hakkı olmadığını düşünüyorum. keşke bu konuların üstesinden gelebilsek.
ya işte şimdi tartışmaya açık bir yorum yapmaycağım ama memleketini tahmin etmiştim ya. müge anlıdan biliyorum sizin oraları.Görücü usulü değil biz kendimiz tanıştık sonra ailelere söyledik. Memleketim de Muğla.
Günümüzde de kendin düğün yapmak çok gerçekçi değil. Bana uzaktan birisi git bakalım bir çatal kaşık takımı al, fiyatı ne kadar biliyor musun gibi şey demişti. Bana kalsa nikah isterim ama sevgilim de düğün istiyor. Dediğiniz gibi çok gerçekçi değil bu istek ben bir evi 1 yıllık çalışmamla bile düzemem ki.yani aileler anlayışlıdır hem karışmazlar hem destek olurlr-ne güzel.
ama böyle olmuyor çoğu durumda
ve ben de hem aileler düğün yapsın
hem de karışmasın kısmını kimse kusura bakmasın ama gerçekçi bulmuorum.
o zaman kendin yapacan arkadaş
bence olay görücü usulü değilişte ailelere düğün de yaptırmicam ben. düz kokteyl nikah yapcam çok bile.
ama ben soru sahibinin görücü usulü evlendiğini ve hiç söz hakkı olmadığını düşünüyorum. keşke bu konuların üstesinden gelebilsek.
Maalesef. Burda kalıplaşmış o cümle. Erkeğin evi olmalı, kız tarafı da o evi düzmeli diye. çevremde evlenen hiçbir çiftin ailesi de kirada otursunlar, kendileri alsınlar evi diye düşünmedi. O yüzden bu durumu kişiselleştirmiyorum.ya işte şimdi tartışmaya açık bir yorum yapmaycağım ama memleketini tahmin etmiştim ya. müge anlıdan biliyorum sizin oraları.
sevgilinle konuş anlaş o zaman tek ses olun kararınızı söyleyin ailelerinize.
Nişanlının ailesinin durumu var mi ev almayaMaalesef. Burda kalıplaşmış o cümle. Erkeğin evi olmalı, kız tarafı da o evi düzmeli diye. çevremde evlenen hiçbir çiftin ailesi de kirada otursunlar, kendileri alsınlar evi diye düşünmedi. O yüzden bu durumu kişiselleştirmiyorum.
Ben de Muğlalıyım çoğu kişi ailen ayıp etmiş demiş ama burda evlenen herkesin böyle istekleri var. O yüzden durumu kişiselleştirmiyorum. Bana da karışma diyorlar sürekli. Kendim alsam asla alamam eşyaları mecbur aileme mahkumum bu durumda.bence olay görücü usulü değil
ben Muğlada yaşıyorum
burada kimse görücü usulü öyle zorla filan evenmiyor gençler görüşüyor anlaşıyor
ama düğünler ağır
ve gelenek neyse illa ki yapılacak zor koşuyorlar...doğu da değil görücü de değil ama düğün için tarla satıp kredi çekiyorlar.
bana daha böyle bu tarafın işleri gibi geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?