- 14 Temmuz 2023
- 4.735
- 6.041
- 88
- 23
- Konu Sahibi Papatya129
-
- #161
19 yaşima 1 ay kala evlenen ben konuşmuyumKızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)
Aileler tanışmış. Aynı evde yaşıyoruz aileler de bunu biliyor.
Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim
Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
İsteyen istediği şekilde yaşar,buna bir şey söyleyen yok.Gördüğünüz gibi resmi işlemlerde el oğlu sıfatı hiçbir işe yaramıyor,eş unvanı gerekiyor.Bu da ancak evlilikle gerçekleşen bir durum.Yasalar önünde hak sahibi olunmak istemiyorsa evlilik gerekiyor.Yok yasalar beni ve haklarımı korumasa da olur diyen hiç evlenmesin zaten.Sadece basit bir imza olarak gördüğünüz şey kadına ve doğacak çocuğa birçok hak tanıyor.
Ama iste acin bdv yi okuyun cogu erkek dugun yapmis emek gostermis evlendikten sonra koltuguna cekilmis karisini takmiyor. Her hafta bu tarz konular aciliyor. Sorumluluk almiyorlar. Demek ki sizin dediginiz tarzda adamlardi. Nikah bir seyi degistirmedi bu durumda.Erkekler ne yazık ki emek verdikleri kadınlarla evlenmek isterler. Bizim gibi duygusal bakmıyorlar. Sizi birlikte yaşıyorsunuz diye asla kınamam kimsenin de haddi değil. Ama sadece tavsiye istediğiniz için yaşanmış örneklerden verdim. Yine savunuyorum erkekler emek vermeden neyin sahibi oluyorsa gözlerinde değeri olmuyor. Cepte görüyorlar. (İstisnalar kaideyi bozmaz. İstisna olan insanlar vardır elbette.)
26 çok çok ufak bir yas değil bu bir . Evlenecek adam 2 sene içinde herseyinize ikna olur bir şekilde teklif ederdi bu da iki .. benim kardeşimin arkadaşı bugün yarın derken kadın 42 yaşına geldi biz bir imzaya bağlı değiliz diyerek .. sonuç şu kadının doğurganlık yaşı geçti ya da oldukça düştü diyelim adam ayrılma kararı aldı 3 ay sonra bir bayanla birlikte oldugu haberleri yayildi kadin 32 yaşında ve sadece 6 ay içinde evlenme teklifi etti yaz sonu dugunleri var .. karar senin ..Kızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)
Aileler tanışmış. Aynı evde yaşıyoruz aileler de bunu biliyor.
Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim
Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık
Ne yapacakmış birikimle aynı evde oturmaya devam etmeyecek misiniz?Aslında kendisi tanışma düzenlemek istedi ve ailelerimiz tanıştı
Ama sonrasında adım yok
Evlilik lafı geçince de birikimim olsa diyor direkt
JsŞaka mısınız abi ben üni falan okumuyorum masterımı bitirdim işe girdim
Aynı yaştayız diye aynı şartlarda değiliz yalnız
Sizin bi zahmet derdiniz evlilik olmasınh
Hshshshshshshs himmmmŞaka mısınız abi ben üni falan okumuyorum masterımı bitirdim işe girdim
Aynı yaştayız diye aynı şartlarda değiliz yalnız
Sizin bi zahmet derdiniz evlilik olmasın
Ne yapacakmış birikimle aynı evde oturmaya devam etmeyecek misiniz?
Evlilik dini değer değil aslında yasal olarak herseyi koruma altına alıyorsun hamile kalırsan taşıdığın çocuğun soybagini koruyorsun mal alırsanız ortak onu koruyorsun bizim toplumda kadınlar cahil o yüzden evlilik yarardan çok zarar getiriyor ama pedagojik olarak bakarsan cocuk için soybagi çok önemli sırf bu yüzden bile nikah ateist toplumlarda bile yerini koruyor aidiyet kavramı vs bunlar önemli değerler hersey Allah korkusu demek değil Allah zaten bu sınırları da yarattığı insan için koyuyorÇok önemli mi evlenmek? Ben şahsen dini sebeple nikahsız yaşamam. Ama böyle bir şeyi sorun etmeseydim evlenmemeyi özellikle tercih ederdim. Çok matah birşey değil çünkü evlilikuzaktan nasıl duruyor bilemiyorum ama takılın ya cidden dert etme öylesi daha rahat. Ha yine kendi penceremden tasvip etmem nikahsiz birlikte yaşamayı. Ama dini degerlerim olmasa asla evlenmezdim
Dediklerinizin bir kısmı doğru ama bunlar hep etrafınızdaki belli sosyo ekonomik düzeye ya da fikre sahip kişilerden verdiğiniz örnekler. Genele yaymak oldukça zor. Konudaki erkek neden zaten kurulan bir düzen varken imza atmaya yanaşmıyor? Çünkü o sorumluluğu almak istemiyor. Ve birlikte yaşam erkeklere hep daha kolay gelmiştir neden imza atsın. Evliliğin tüm nimetlerinden yararlanıp, kafası bozulunca çekip gideceği bir konfor alanı varken deyim yerindeyse ayağına pranga neden bağlasın. Kurulan bir düzenin üstüne atılan bir imza, küçük bir parti ne kadar pahalı olabilir ki? Birlikte yaşamda kadın ve erkek birbirini daha iyi tanıyor diyoruz, konu sahibi sevgilisine daha niyetini bile yanlış anlaşılma korkusuyla açıkça söyleyemiyor. Hani daha iyi tanıma, kaynaşma, duygularına önem verme kısmı nerde kaldı. Yurt dışında birlikte yaşayan ve herhangi bir çevresel dinsel baskı yaşamayan çiftlerin çoğu da çocuk, miras, bakım gibi ekstrem durumlarda zorluğa düşmemek için nikah kıyıyor. Konudaki adam evlenmek istemiyor çok net. Birikim yapmak istiyorum cümlesi ucu açık, sınırları geniş ve de işime gelmiyor demektir konudaki haliyle.Valla zaten bu donuna kadar alma olayına ben baştan sona karşıyım. Bir taraf ilişkiyi Bitirmek istiyorsa ve kusuru yoksa, aldatma gibi ömür boyu o kişiye bakmak zorunda olmamalı. Çok çirkin tabirler bunlar.
Ayrıca ortalama gelirli insanlar boşanırken çocuk da yoksa yine öyle çok para koparamaz. Çocuk varsa nafaka alır. Kusuru varsa tazminat alır. O kadar:
Ömür boyu nafaka fln alamaz zaten. Yok öyle bir dünya.
Ablam boşandı mesela, ev araba ablamda kaldı. Ki o da beraber çalışıp kazandıkları içindi. Çocuk 18ine gelene kadar nafaka aldı. Şimdi çocuk üniversiteye gidiyor babası direkt onun hesabına para atıyor. Evlendiler diye dünyaları almadı. Nafaka da zaten çocuğa verilir:
Çocuk yokken boşanmada maksimum alacağın ortak ev varsa odur. Bilemedin takılan altındır onu da kendi ailen de takıyor zaten.
Soybagi sadece evlilikle korunan birşey değil. Çocuk olsa bile illa evli olunca yazılmıyor ki baba adı. Adam çocuk benim dediğinde yazılıyor zaten. Ateist toplumların büyük bir çoğunda da evlilik önemsenen bir durum değil. Kadının hakkıni da tam olarak koruyan medeni bir kanun da goremiyoruz malesef. Kadın evlilikte genelde.magdur olan taraf oluyor. O yüzden inancın yoksa bence evlenmenin hiç bir mantığı yok. Bu başlığa yazan arkadaşın hayatinda imza atılınca ne değişmiş olacak? Sadece toplumsal statü. Çok mu önemli?Evlilik dini değer değil aslında yasal olarak herseyi koruma altına alıyorsun hamile kalırsan taşıdığın çocuğun soybagini koruyorsun mal alırsanız ortak onu koruyorsun bizim toplumda kadınlar cahil o yüzden evlilik yarardan çok zarar getiriyor ama pedagojik olarak bakarsan cocuk için soybagi çok önemli sırf bu yüzden bile nikah ateist toplumlarda bile yerini koruyor aidiyet kavramı vs bunlar önemli değerler hersey Allah korkusu demek değil Allah zaten bu sınırları da yarattığı insan için koyuyor
Evlilik sadece erkeğe mi pranga ya, bence kadın için de öyle. Ben evli olmasam yüz kez ayrilirdim kesinDediklerinizin bir kısmı doğru ama bunlar hep etrafınızdaki belli sosyo ekonomik düzeye ya da fikre sahip kişilerden verdiğiniz örnekler. Genele yaymak oldukça zor. Konudaki erkek neden zaten kurulan bir düzen varken imza atmaya yanaşmıyor? Çünkü o sorumluluğu almak istemiyor. Ve birlikte yaşam erkeklere hep daha kolay gelmiştir neden imza atsın. Evliliğin tüm nimetlerinden yararlanıp, kafası bozulunca çekip gideceği bir konfor alanı varken deyim yerindeyse ayağına pranga neden bağlasın. Kurulan bir düzenin üstüne atılan bir imza, küçük bir parti ne kadar pahalı olabilir ki? Birlikte yaşamda kadın ve erkek birbirini daha iyi tanıyor diyoruz, konu sahibi sevgilisine daha niyetini bile yanlış anlaşılma korkusuyla açıkça söyleyemiyor. Hani daha iyi tanıma, kaynaşma, duygularına önem verme kısmı nerde kaldı. Yurt dışında birlikte yaşayan ve herhangi bir çevresel dinsel baskı yaşamayan çiftlerin çoğu da çocuk, miras, bakım gibi ekstrem durumlarda zorluğa düşmemek için nikah kıyıyor. Konudaki adam evlenmek istemiyor çok net. Birikim yapmak istiyorum cümlesi ucu açık, sınırları geniş ve de işime gelmiyor demektir konudaki haliyle.
Çok önemli değilse evlenmeyiversinler.Soybagi sadece evlilikle korunan birşey değil. Çocuk olsa bile illa evli olunca yazılmıyor ki baba adı. Adam çocuk benim dediğinde yazılıyor zaten. Ateist toplumların büyük bir çoğunda da evlilik önemsenen bir durum değil. Kadının hakkıni da tam olarak koruyan medeni bir kanun da goremiyoruz malesef. Kadın evlilikte genelde.magdur olan taraf oluyor. O yüzden inancın yoksa bence evlenmenin hiç bir mantığı yok. Bu başlığa yazan arkadaşın hayatinda imza atılınca ne değişmiş olacak? Sadece toplumsal statü. Çok mu önemli?
Dini hayatımı yaşamaya çalışmayı onemsemeyen biri olsam bence de evlenmesinler kafalarina göre takilsinlar derdimÇok önemli değilse evlenmeyiversinler.
Herkes yok erkek istediğini alıyor, yok sıkılınca rahatça gider neden evlensin falan filan yardırmış.
E bu kız da evlilik sorumluluğu olmadan güzelce hayatını yaşıyor. Kaynana, görümce derdi yok mis gibi. Belki kız sıkılacak ayrılacak. Hadi bay bay diyecek ve gidecek.
Yani şu yorumları yapmadığımız gün eminim ülkemizdeki kadınlar için her şey çok daha güzel olacak.
Kişisel olarak evlilik öncesi birliktelik yaşamak/yaşamamak bir tercihtir. Ama bu tercihen bağımsız şu bakış açısına sahip olmak kadınlara en büyük zararı veriyor malesef.
Evlilik dini değer değil aslında yasal olarak herseyi koruma altına alıyorsun hamile kalırsan taşıdığın çocuğun soybagini koruyorsun mal alırsanız ortak onu koruyorsun bizim toplumda kadınlar cahil o yüzden evlilik yarardan çok zarar getiriyor ama pedagojik olarak bakarsan cocuk için soybagi çok önemli sırf bu yüzden bile nikah ateist toplumlarda bile yerini koruyor aidiyet kavramı vs bunlar önemli değerler hersey Allah korkusu demek değil Allah zaten bu sınırları da yarattığı insan için koyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?