Evlilik teklifinizi ne zaman aldınız ?

Bizimki daha da tuhaf gündüz nikahimiz kıyıldı akşam evlenme teklif etti

Teklif almadım malesef çok istediğimi söylediğim halde hemde beğenmem diye yapmamış.

Benim bildiğim önce teklif sonra ailelerin tanışması olur inşallah teklif alırsın bu konuyu okuyan genç kızlara da nasihat niteliğinde olsun teklif almadan ailenize söylemeyin erkek işi ciddiye bildirmeye kalkarsa direk söyleyin daha ortada kabul edilmiş bir teklif yok yüzük yok ne aile tanışması diyin geçin gidin aileler tanıştıktan sonra erkek milleti pek takmıyor çünkü bu forumda çok kızın başına geldi

Biriyle evlilik aşamasına gelmek bile mucize benim için varsın etmesin evlenme teklifi

Sizin isler biraz ters. Dugun yeri ayarlandiysa daha ne amacla isteneceksiniz?
Aileler de riza vermis ki yer bile ayarlanmis.

Veya hala evlenip evlenmeyeceginiz belli degil mi de teklif edecek?

Evlilik teklifi bir sorudur. Kimi sozle sorar yanit alir. Kimi davranislari sayesinde bunu kelimeye dokmeye gerek duymaz. Bence siz sansli kisimdansiniz. Hayat arkadasiniz olacak kisiyle konusmadan da anlasiyorsunuz ama yanlis seyleri rituellestiriyorsunuz.

Soruya cevap verirsek;
Evlenme teklifini tabi ki aileler tanismadan once isteme vesaire olmadan aldim. Sonrasinda teklif etseydi tiyatro mu oynuyoruz yoksa trolluyor musun derdim.

Bence nişanlandıktan sonra evlenme teklifinin bir anlami bir surprizi kalmiyor sonuçta evlilige atilan ilk adim zaten.
Biz internetten tanistik evlilik teklifimi ilk bulusmada aldimoyle filmlerdeki gibi mi hayir ikimiz vardik sadece ve ilk sarildigimizda hic beklemedigim bir an'da çıkardı tek taşı en guzel yanı da buydu .

zamanı nikah salonu herhalde
Hahaha düğünde karşılıklı çiftetelli oynarken müzik bir anda durur sevgilin pardon artik müstakbel kocan oluyor , diz çöker ve benimle evlenir misin derdime derman der . Sende bu hic beklemediğin teklife düşünmem için zaman ver diye cevap verirsin djsjjaja offf :))))

İyi de isteme gününü konuşmuşsunuz herşey hazır,düğün ne zaman belli,daha evlenme teklifine ne gerek var? Şahsen bizim böyle ilerlemiş olsaydı evlilik teklifine gerek duymazdım. Şu dk dan sonra laf olsun diye evlilik teklifi etmesi bence daha tuhaf olur:)
Ben evlenme teklifini aldım,öyle hazırlıklara başlamıştım. Evlilik teklifini aldıktan 2 ay sonra sözüm oldu.

almaz olaydımmmmm o evlilik teklifini eden dilini eşşek arısı sokaymış da agzından kelime çıkmasaymış

Tanışma
Evlilik teklifi
Söz
Nişan
Düğün

Sizin ters olmuş sanki ?

Yeni gelin programına mı katılacaksın?
Düğün yeri bile belliyken teklif beklemek saçma değil mi?

Kimse
Lütfen kusura bakmasın
Kezban denilen deyim var ya

Teklifin sürprizi olmalı
Evlilik
İleriye dönük hayal kurmadığın, ya da gizliden kurduğun insandan gelmeli
Yapmacık gözyaşı, şaşırmalar, etraftan alkış
İnanılmaz itici.

Çok enteresan bir durum gözlemliyorum son yıllarda, bu evlilik teklifi meselesi resmen ritüeller ve gelenekler arasına sokuluvermiş durumda, şimdilik şehirli kesim sahipleniyor ama zaman içinde sanırım feodal kesime de yayılacaktır. Her şeyi alıp kültürleştiriyor ve robotik bir duruma sokuyoruz. Ülke olarak bir garip olduğumuzu düşünüyorum. Evlenme teklifi romantik bir şeydir bildiğim kadarıyla ve habersiz, olaylar gelişip isteme faslı filan olmadan yapılır.Zaten işin romantizmi de burada saklıdır, diğeri ritüelden başka bir şey değil.Sen ne zaman evlilik teklifi aldın diye soruyorlar " ben kınama iki gün kala aldımmm" filan diye cevap veriyor karşıdaki de, gerçekten hayret ediyorum, bu tarz manevi şeyleri bile makineleştirebilmemiz takdire şayan sanırım.

Valla bu saatten sonra nasıl teklif ederse etsin seni tatmin etmeyecektir. Zorlama ya da süprizi bi esprisi, heyecanı olmayan bir teklif hükmünde olacaktır. Almasan bir ömür evlenme teklif etmedin bana diyecek hatta çocuğun muhtemelen vakti gelip sorunca babam sana nasıl evlenme teklif etti annecim? deyince burukluk ve kızgınlık o zaman bile sürecektir. Bilemedim bu noktada. Acaba bi terk edip ortalığı hareketlendirsen sonra da ayrıldık barışalım ama evlilik yolu düştü teklif almadım daha mı desen? ya da sen beni avucunda kabul ettin bu değerli hatıramı elimden aldın o teklif en güzel anım olacaktı deyip ağlayıp uzaklaşsan o da dönüşüm muhteşem olacak mı yapsa?

Evlilik teklifi bana sacma geliyor ya.Bi insanla tanisirsin sonra iki tarafta ciddi dusundugunu yani evlilik dusundugunu belli eder ve yavasca bu konular acilir,konusulur.Ilerleyince ailelere anlatilir,tanisilir vs.Evlilik teklifi felan hep dayatma gelir bana.

olumlu olumsuz her türlü yoruma açığım. ki zaten yapılıyor da fakat 'saygı' çerçevesinde.
Kezban falan noluyoruz yani ? ve benim her açtığım konunun içinde sizin yorumlarınız böyle ilginçtir ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…