Evlilik ve fedakarlık.

en azindan zengoyla evlenmissiniz ...bunun birde borclar icinde oldugunuz seklini duşunun ..insan ne eksikse ona bakar elinde olana bakmaz...adam mutlu ki siz mutsuzsunuz bastanda kabul ettiginiz icin sizi mutlu edecek secenkler dusunun

en azindan zengoyla evlenmissiniz ...bunun birde borclar icinde oldugunuz seklini duşunun ..insan ne eksikse ona bakar elinde olana bakmaz...adam mutlu ki siz mutsuzsunuz bastanda kabul ettiginiz icin sizi mutlu edecek secenkler dusunun

Başta yoklukta çektik zor dönemlerdi kiramızı bile ödeyemedik, ayrıca babamda aynı piyasa da yani eşimin maddiyatı benim için lüks diyerek evlenmedim ben :)

Sizi çok iyi anlıyorum.Çünkü benzer şeyleri yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.İlk yıllar çoluk çocukla uğraşmaktan anlamadım.Arkadaş çevrem iyiydi.Eş ailesiylede gayet iyiydim.Çalışıyorum bulduğum her fırsatta geziyorum .Öyle ki çevremde en çok gezen benim .Ama hepsi bi yere kadar hiç bir şey ailemin eksikliğini doldurmuyor . Elimden bir şeyde gelmiyor .Zamanında yaptığım yanlış tercihin mutsuzluğunu dibine kadar yaşıyorum.Size tavsiyem durumu kabullenip kendinize bir yol çizin.Ve çevre edinemezseniz mutlaka iş hayatına katılın.Çünkü ancak bu şekilde sıkıntınız azalır.

Maddi durum iyiyse çalışma ama kendini sigortalı göstert kovana ilerde lazım olur.Okumadıysan oku diploma al.yada aşçılık güzellik uzmanlığı vs.ileride iş yeri açabileceğini z bir belge alın.spor salonuna yazılın.Sinema yabancı dil kursu masaj yaptırma yüzme gibi aktivitelerin size uygun olanları hayatınıza alın.buralarda arkadaş edinir zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız.ben gurbete gelin gittim ilgisiz ve bencil kocsmla kredi borçlarına katlandım.para varsa kendinizi ödüllendirin hayatın tadını çıkarın.Birlikte geçirdiğimiz zamanı keyifli geçirin derim

Ne gibi sosyal aktiviteler mesela ne tavsiye ediyosunuz. Sizce bana iyi gelebilecek bi sosyal aktivite var mı ? Ben zaten herşeyi yalnız yapmaktan bunaldım diyorum ki hep ben fedakarlık ettim siz de diyosunuz ki böyle devam edin..
E memlekete gitseniz eşiniz ne iş yapacak orada ? Servest çalışan insanlar baska sehirlerde tekrar düzen kuramazlar kırsa bile bocalarlar Fazlasıyla .
Mesela dil kursuna gidin belediyelerin bile çok guzel kursları var onlara gidebilirsiniz .

Ailenize çok düşkün olduğunuzu düşündüm.Bu ne 3yaşında çocuk musunuz.Bu kadar aile düşkünlüğünü anlamıyorum kusura bakmayın.Sağ ve sağlıklıysa aileniz ayda bir gidin.onlarda gelsin tamam işte.Ana kuzusu olmanın da alemi yok.Eşten hak ettiğiniz ilgi ve sevgiyi talep edin.siz ses etmedikçe oda rahat davranıyotdur.sizde ailenizle bu ilgi ihtiyacını karşılamaya çalışıyorsunuz.

Sizi çok iyi anlıyorum.Çünkü benzer şeyleri yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.İlk yıllar çoluk çocukla uğraşmaktan anlamadım.Arkadaş çevrem iyiydi.Eş ailesiylede gayet iyiydim.Çalışıyorum bulduğum her fırsatta geziyorum .Öyle ki çevremde en çok gezen benim .Ama hepsi bi yere kadar hiç bir şey ailemin eksikliğini doldurmuyor . Elimden bir şeyde gelmiyor .Zamanında yaptığım yanlış tercihin mutsuzluğunu dibine kadar yaşıyorum.Size tavsiyem durumu kabullenip kendinize bir yol çizin.Ve çevre edinemezseniz mutlaka iş hayatına katılın.Çünkü ancak bu şekilde sıkıntınız azalır.

Işte bende en çok bundan korkuyorum. Yıllar geçse de alışamamaktan hep eksik olmaktan korkuyorum. Çocukla unutursun diyorlar ama sanmıyorum.. :(

Maddi durum iyiyse çalışma ama kendini sigortalı göstert kovana ilerde lazım olur.Okumadıysan oku diploma al.yada aşçılık güzellik uzmanlığı vs.ileride iş yeri açabileceğini z bir belge alın.spor salonuna yazılın.Sinema yabancı dil kursu masaj yaptırma yüzme gibi aktivitelerin size uygun olanları hayatınıza alın.buralarda arkadaş edinir zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız.ben gurbete gelin gittim ilgisiz ve bencil kocsmla kredi borçlarına katlandım.para varsa kendinizi ödüllendirin hayatın tadını çıkarın.Birlikte geçirdiğimiz zamanı keyifli geçirin derim

Bana bu kursların faaliyetlerin hiç biri keyif vermiyor ki zaten oradan edindiğim arkadaşlarla bi samimiyet kuramıyorum tanımadığım etmediğim insanlar..

Işte bende en çok bundan korkuyorum. Yıllar geçse de alışamamaktan hep eksik olmaktan korkuyorum. Çocukla unutursun diyorlar ama sanmıyorum.. :KK43:

Bana bu kursların faaliyetlerin hiç biri keyif vermiyor ki zaten oradan edindiğim arkadaşlarla bi samimiyet kuramıyorum tanımadığım etmediğim insanlar..
Tsnımıyorsun ama tanıyınca belki çok seveceksin.yeniliklere alış ve yeni arkadaşlıkları kapılarını aç.ilgi duyduğun bir alan mutlaka vardır o kurslara git.saz kursundan tut biçki dikiş kursuna kadar yada aikido tekvando ne biliyim ilgi alanına göre kendini yönlendir.hevesini yoksa heveslendir sürekli geçmişe takılıp kalma. Akrabalarla takılmak bir yere kadar uzaktasın diye sana cazip geliyorlar.sürekli orda olsan mutlaka bunalırsın.geleceğe bak geriye bakarak yürünmez

Evveeett kızlar,
Hemen durumumu anlatıp her türlü eleştiriyi dinlemek istiyorum, lütfen hatalı olduğum noktaları belirtin ki bende yanlışlarımın farkına varayım.

Evlilikte karşılıklı fedakarlık edilir değil mi, tabi bu algı kişiye göre değişir. Ben evlenirken eşimin işi dolayısı ile onun bulunduğu şehire yerleştim ilk başlar da çok hoş bir fikir gibi gelse de zamanla beni çok zorlamaya başladı. Eşimin ailesi ve birinci derece akrabaları, kendi arkadaşları ve iş çevresi komple yaşadığımız şehir de, benimse eşimden başka kimsem yok. Tamam ben bunu bilerek evlendim, ama zamanlar şartlar açığa çıktıkca çok pişman oldum. Böylece eşim hiç bir şeyinden ödün vermeden yaşadığı hayata devam etmiş oldu.
Eşim müteahhit, iki ayrı dernekte yönetim kurulu üyesi çoğu akşam toplantı da, ve aldığı projeler yüzünden senede 3 4 inşaat bitirmesi gerektiği için aşırı yoğun bir şekilde çalışıyor, bir pazarımız bile yokken şimdi akşam yemeklerinde bile nadir görüyorum kendisini.
Durum böyleyken ben baya bunaldım, memlekete taşınmak istediğimi söyledim en azından orada iki insan yüzü görebilirim, ki ikimizin de memleketi aynı sadece onlar büyük şehire yerleşmişler yirmi yıl önce ve ölülerini bile buraya gömüyorlar yani dönmek gibi bir niyetleri yok.
Bir buçuk yıllık evliyiz ve toplasan birlikte yaptığımız aktivitelerin sayısı 10u geçmez.. Ben çok bunaldım, artık dayanamıyorum. Eşimde şartlarını zorlayamıyor.
Kısacası memlekete dönmemiz mümkün olabilir mi , ikna olur mu ?

Tabii ki kendim ailemden, şehrimden kopup gelmişken şimdi zorlanıyorum diye bunu ondan istemek çokta mantıklı değil ama işi yüzünden bu duruma gelmemiz de benim de bir kabahatim yok.

Ne yapmalıyım ?
Haklısın ama sen bunu kabul etmişsin zaten şimdi memlekete dön sıfırdan iş ev derken çok zorlanırsınız buda yıpratır eşinin ailesi ile sorunun yoksa o şehre alış kurslara git arkadaş edin en basiti bir kuaföre 3 kere gitsen orada bile ortamın olur apartmanda konu komşu yok mu? İşin açığı eşim sırf arkadaşı yok canı sıkılıyor diye bana şehir değiştirelim dese sen hayırdır derim yani biraz iki taraflı düşünelim

Bu arada bebek olduktan sonra emin ol ailenin yokluğunu daha fazla ararsın yani bebek tamam oyalar ama bebekle bakımın zorluğunda anneye daha çok ihtiyaç var ben tamamen seninle aynı kafadayım bu yaz bebegim oldu ailemin yanında doğum yaptım ama mersinden muğlaya gelince yaşamadığım lohusa depresyonunu resmen muglada yaşadım üstelik hergun görüntülü görüşsem bile özlemim hasretim dinmiyor sen ne güzel 3saatlik mesafedesin benim 16 saatlik bi mesafem var yilda 2 kez anca gidebiliyorum bu arada doğumdan sonra annenler gelirse yanına çok daha rahat edeceğini düşünüyorum ama şunu da soylıyım gurbet acısı hiçbişeye benzemiyor sen çok ama çok hem de çok haklisin

Evveeett kızlar,
Hemen durumumu anlatıp her türlü eleştiriyi dinlemek istiyorum, lütfen hatalı olduğum noktaları belirtin ki bende yanlışlarımın farkına varayım.

Evlilikte karşılıklı fedakarlık edilir değil mi, tabi bu algı kişiye göre değişir. Ben evlenirken eşimin işi dolayısı ile onun bulunduğu şehire yerleştim ilk başlar da çok hoş bir fikir gibi gelse de zamanla beni çok zorlamaya başladı. Eşimin ailesi ve birinci derece akrabaları, kendi arkadaşları ve iş çevresi komple yaşadığımız şehir de, benimse eşimden başka kimsem yok. Tamam ben bunu bilerek evlendim, ama zamanlar şartlar açığa çıktıkca çok pişman oldum. Böylece eşim hiç bir şeyinden ödün vermeden yaşadığı hayata devam etmiş oldu.
Eşim müteahhit, iki ayrı dernekte yönetim kurulu üyesi çoğu akşam toplantı da, ve aldığı projeler yüzünden senede 3 4 inşaat bitirmesi gerektiği için aşırı yoğun bir şekilde çalışıyor, bir pazarımız bile yokken şimdi akşam yemeklerinde bile nadir görüyorum kendisini.
Durum böyleyken ben baya bunaldım, memlekete taşınmak istediğimi söyledim en azından orada iki insan yüzü görebilirim, ki ikimizin de memleketi aynı sadece onlar büyük şehire yerleşmişler yirmi yıl önce ve ölülerini bile buraya gömüyorlar yani dönmek gibi bir niyetleri yok.
Bir buçuk yıllık evliyiz ve toplasan birlikte yaptığımız aktivitelerin sayısı 10u geçmez.. Ben çok bunaldım, artık dayanamıyorum. Eşimde şartlarını zorlayamıyor.
Kısacası memlekete dönmemiz mümkün olabilir mi , ikna olur mu ?

Tabii ki kendim ailemden, şehrimden kopup gelmişken şimdi zorlanıyorum diye bunu ondan istemek çokta mantıklı değil ama işi yüzünden bu duruma gelmemiz de benim de bir kabahatim yok.

Ne yapmalıyım ?
Eşinizin çevresi de geniştir. Size bir iş bulsun. Oyalanın. Eşinizin işini değiştirmesi doğru olmaz.

Sanki beni anlatmışsınız eşimin işlerine kadar benziyor. Evet bizde eşimin akrabalarının bulunduğu yere taşındık ve benimde bitane tanıdığım yok kimse de bana yakın gelmiyor arkadaşlık kuramıyorum kolay kolay. Bizimde 1 yıl oldu evleneli. Ve ben çözümü şöyle buldum, karşıma alıp konuşa konuşa.. 3 yada 4 ayda 1 benim akrabalarıma memleketime nereyi istiyorsam oraya gitmeye razı ediyorum. Tabi bütçeyi zorladığımız yerde duruyorum ama bu da beni rahatlatıyor açıkcası. İlk zamanlar çok zorlanmıştım ama şimdi biraz daha rahatım ve hiçbir akrabası da samimi gelmiyor bana malesef..

Esin yasadigi yeri asla birakmaz, birakamaz bastan diyeyim.

Ya alisacaksin, ya gideceksin.

İş bulup çalışsa ne olacak eşi akşam yemeklerine bile gelemiyormuş çoğu zaman. Ben anlamıyorum çok paran olsa ne olacak kendine ayıracağın zamanın bile yokken. Bence eşiniz gitmez ordan alışmaya bakın ya da ayrılın yol yakınken.

Taşınma fikrinden ziyade eşinle vakit geçirmenin yollarını bulmalısın
Adamın da fedakarlık yapması lazım ama bu fedakarlık taşınma değil de keyfinden işinden biraz fedakarlık yapacak ailesine yani ikinize zaman ayıracak
Son zamanlarda şunu görüyorum ki erkekler ben şartları sunarım sen uyarsan oluruz uymazsan başkasını bulurum modunda hiç sen ne düşünürsün ne istersin seni mutlu etmek için ne yaparım demek yok

Arkadaşlar kadına yüklenmişsiniz de adam hiç eşine zaman ayırmıyor ki? Tamam kocasını hayatının merkezine koymasın ama evliyken yalnız kalmayı da hak etmiyor değil mi?

Ben de eşinin taşınacağını asla düşünmüyorum. Ama sana hak veriyorum. Bazen bir şeyleri kestiremeyebiliyoruz. Bu kadar olumsuz etkileneceğini tahmin edememiş olabilirsin. Çünkü her şey daha güzel de olabilirdi. Burada eşine bazı görevler düşüyor.

Ben de eşinin taşınacağını asla düşünmüyorum. Ama sana hak veriyorum. Bazen bir şeyleri kestiremeyebiliyoruz. Bu kadar olumsuz etkileneceğini tahmin edememiş olabilirsin. Çünkü her şey daha güzel de olabilirdi. Burada eşine bazı görevler düşüyor.

Aynen budur işte. Anlayışınız için teşekkür ederim. Mantığım bu benimde ve eşim hiç bir şey yapmadığı için artık son çare bunu düşündüm ama aslına bakarsanız benimde inancım yok taşınacağımıza dair.

Back
X