evlilik ve tavsiyeler

ne kadar ıyı olurlarsa olsunlar sen hep mesafenı koru :)
hıc bı zaman yuzlerıne dırek laf soyleme yuz goz olma
ama asla kendınıze ezdırme
yanı oyle olkı sana laf soyleyemesınler
soyledıklerınde de cırkeflesemesınler
noktayı koy

Ben bi görümceyim ama yengemlerle arkadaş gibiyiz. Hatta gören kardeş sanır. Ben evlendim ama görümceden çekmeedim bana iyiydiler eltime eh işte :)
Kaynanayıda saygı çerçevesinde He He deyip geç derim.
Yapılan iyilikleri kul yoksayabilir ama Allah görür ve bilir. Iyi olmaya bak derim.
Anlaşmak anlaşamamaktan zordur zaman zman alttan alırsın böyle yürür
inşallah çok iyi bi eş anne görümcen olur canım.

İnşallah. Rabbim cümlemize gönlümüz den geçeni versin

Her insanın karakteri farklı. Mesafeni ve saygını koru hepsine karşı. Öyle çok da samimi olmaya gerek yok bence..

canım biraz daha açar mısın? gerçekten ilgimi çekti bu yazdığın.
Canim soyle ki erkekler kendilerinin saglam ve yenilmez oldugunu dusunuyorlar. Geneli boyle. Ama baslarina birsorun geldiginde; ki bu hersey olabilir, ailesiyle tartisma, arkadastan kazik yeme, borca girme,iflas etme,maddi manevi sorunlar...boyle zamanlarda ailen yardim etsin ya da "bunlarin basina gelecegibelliydi" veya "nasil bozduysan oyle yap" "hep ailen yuzunden vs" tarzi bir bekleyisten ziyade "esin olarak elimden gelenin fazlasini yapmaya raziyim" imaji cizmek ve gercekten oyle hissetmek cok onemli.cunku insanlar krsi tarafin dedigini ve yaptigini unutabilir ama ne hissettirdigini asla unutmaz... Zor durumda olan ese guvende hissettirmek muthis bir saygi uyandirir. Hem turk erkeklerin ailelerine bu kadar bagli olmasinin en buyuk nedenleri kosulsuz sevgi ve destek gormeleri maddi vemanevi olarak.evde bunu bulursa ilk yuvasi da olsa basini arkaya cevirmez...

Mesafe çok önemli.
Bir de saygı duyman gerekir ancak saygılı davranacağım derken kendine olan saygını da yitirmemelisin. O yüzden ilk maddeye geri dönüyoruz mesafeni daima korumalısın.

Anakuzusu biriyle kensinlikle evlenmeyeceksin.. yoksa bosanmayla sonuclanir.. arti ailesinden uzak yasayan biri olabilir.. yada yetistirme yurdunda buyumus biri.. artik bu gorumceler ve kaynanalar yuvalari bozar oldu.. hepsinin cani cehenneme yani..

Tek tavsiyem yetistirme yurdunda ailesini hic tanimamis biriyle evlenmen..

şu kaynanayı kaynar kazana görümceyi dağa atanlar kendi anneleri kaynana değilmi acaba yada kendileri görümce olmayacakmı baldızları napalım ozaman kız anneleri kayınvalide erkek annesi kaynana görümce elti tü kaka kendi kardeşleri bal börek vallahi bravo herkesin kendine göre derdi vardır muhakkak ama genellemek yanlış bence

ben her iki taraflada mesafeni koru diyorum fazla samimiyet iyi değil ne karşı tarafa saygısızlık yapıcaksın nede kendini ezdiriceksin orta yol bulunması lazım

Henüz evli değilim ama karşılıklı empati ve anlayışla sorun olacağını sanmıyorum. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Bir de hiçbir şeyi kafaya takmama olayı var ki ben onu hiic yapamıyorum. Bunu başarabilen hanımlar nasıl kendilerini alistiriyorlar merak ediyorum :)

ama doğru insanı bulunca eceksin
Cnm dogru mogru ister ask yasa ister canibdan cok sev evlendktn sonra bi zmn guzel gecer sonra tırı viri pismanlik keşke ler oflar puflar kadin olmk zor hayatm en guzeli bekarlik miss gbi hayatni o zmn yasarsn

Simdiden kendinizi sartlandirmayin bence.Bekar olmama ragmen gelin-kaynana konularini okuyunca ben bile anlamsiz bir ofkeye kapiliyorum.Olmayan gorumceye sinir olmalar,eltiden nefret etmeler vs.Hem karsinizdaki insana gore takinirsiniz tavrinizi.Belayi cagirmayin simdiden.

Aynen

kesinlikle çok doğru tespitlerde bulunmuşsun.sonuna kadar katılıyorum yazdıklarına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…