Evlilik yaşı,akraba,dert

Sr71

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2018
5
5
1
45
Merhaba bayanlar.

26 yaşımdayım küçük bir şehirde grafik tasarım üstüne çalışıyorum,bazı sebeblerden dolayı ailemden ayrı tek başıma yaşıyorum.

Derdim amcamın kızın nişanı ve akrabaların evlilik baskıları,

son 2 haftadır amcamın kızının aile tanışmasıydı,istemeydi,yüzüktü,nişandı bir dünya akrabayla konuşmak zorunda kaldım.

kız 21 yaşında oğlan 33 yaşındaymış. bu konuda bana bir laf düşmez sevmişler aileler tamam demiş,ama şu susmayan vara yoğa laf yapan akrabaları kazana doldurup kaynatasım var.

benim üniversite zamanında, iş hayatımda erkekler oldu ama hiç öyle sevgili moduna filan giremedim ya hep okul arkadaşı yada mesai arkadaşı kıvamında kaldım.

sırf bu kız görme olayı için bile ayrı ayrı elbise alınıp giyiliyormuş,kız görmede farklı sözde farklı nişanda farklı,bunları söylediklerinde valla biz sizinle aynı dünyadamı yaşıyoruz dedim 3 kere gidilecek 3 farklı elbise ve abiye tarzı olacak filan,akrabaların filan olduğu whatsapp grubu var onlarca elbise takı kombini filan atmışlar bu kadar şeye ne gerek var kafasındayım ben ,

ki benim giyim tarzımda o kadar salaş filanda değil kot,bluz uzun hırka filan tarzı

akrabalarında maşşallahı var hangisi görse kızım senin yaşında şu var bak 2. çocuğunu alacak kucağına,
sen kimseyi beğenmiyor musun ,kimse yokmu gerçekten,şimdi evlensen bile 2 seneye anca çocuk olur 28 de 1 ini doğursan 2. si 30 dan sonraya kalır 30 dan sonrada doğurup büyütmesi zor vs diye diye bezdirdiler artık en son yengeme dedim yenge buara işler yoğun gelemessem kusura bakmayın dedim sen bilirsin tek amcan var ona görede kıymetin olur filan demeye getirdi lafı ,amca tarafıyla fazla bi samimeytimde yok sırf akrabalık bağından dolayı kurulan muhabbet filan,

gitsem yine bir dünya laf salatası gitmesem ayıp olacak.

bu evlilik çoluk çocuğa karışma hevesi isteği yok nedense bende, yaa çevremde de denk geliyorum millet üni 1 de tanışıyor 3 de nişan mezuniyette düğün,benimse hayatım ev-okul iş-ev arada bir gezinti filan.,

acaba bende mi bir sorun var erkekler yanaşmaktan çekiniyor diyecem öyle sert tavırlı filanda değilim sadece sesim biraz gür çıkıyor, işyerinde ki erkek arkadaşlarla da muhabbet ederiz konuşuruz filan.

işe başlayalı 3 sene filan oldu ilk sene borç ödedim,biraz kredi çekip araba aldım,

kafam çok karıştı içim bunaldı ,dedikleri gibi nişandı evlilikti filan yaş 30 ları bulur o yaştan sonra çok zormu oluyor aile kurma filan

k.b yın sırf içimdekileri yazıp fikirlerinizi almak istedim

Aynen dediginiz gibi kaynar kazana atmali. Gormeyin, duymayin, gitmeyin akil sagliginiz ve kendiniz icin. Ayrica gelmezsen ona gore degerin olur diye tehdit etmek nedir ya ben olsam gidecegim varsa da gitmem bu laftan sonra.

Her zaman çalışan okuyan kendi ayakları üzerinde duran kadınları takdir etmişimdir Sen haklısın her konuda hiçde taviz verme bizim millet ancak boş boş konuşumayı bilir ne güzel işinde varmış hayatın keyfini çıkar millet
30 undan sonra evleniyo bu devirde

Çalışıyorsun kendi ayakların üzerinde duruyorsun arabanı almışsın (ki hayalim) kimseye minnet etmiyorsun. Daha ne. Senin ne zaman evleneceğinden ne zaman çocuk doğuracağından kime ne. Ben de 25 yaşındayım. Eğer olursa (ki artık çok zor) 4 yıl Doğuya gidicem. Ama bunun tasası nedense başkalarına düşmüş. Nasıl gidicen nasıl yapıcan yok ne zaman evlenicen. Kendi .ötleri yemiyor tabi. Ben sana bi şey diyim mi seni kıskanıp canını yakmak için bile söylüyor olabilirler. Ben her ihtimali düşünürüm.

Sakın elalemin söyledikleri yüzünden modun düşmesin. Çünkü çöp torbası ağızlarıyla çok güzel beceriyorlar bunu. Kendi hayatını yaşa. Evlilik falan çok kafaya takma hangi yaşta olursa iyi olur diye bir şey yok. Biraz da kısmet şans işi. Tamamen kendini mental olarak hazır hissettiğinde yapılması gereken çok büyük radikal bir karar. Ve daha çok gençsin takma kafaya.

Aynı yastayız bana da bidi bidi yapanlar oluyor.
Birisi yok mu??
Ya olmaz mı ama mezarda, gitmek ister misin?
Niye evlenmiyorsun kızım sen?
Gayim çünkü!
Yani bende böyle olunca tabii
Tavsiye ederim

gerçekten şu bir haftadır kendimi sorguluyorum acaba istemeden erkeklere karşı iticimi davranıyorum filan diye,
çalıştığım ofisteki erkeklere filanda bakıyorum onlarında öyle hemen evlenelim diye niyetleri yok,birinin nişan olayı vardı kızın babası evi yoksa kapıma gelmesin demiş neymiş 30 yaşında ki adamın en azından evi veya 50 bin lira birikmişi olmalıymış.

ben üniversiteyi ailemden başka şehirde okudum,okul bitti geri eve döndüm annem ve babamım tavırları filan çok değişmişti 6 ay filan sabrettim kpss çalıştım ,atanamadım sonra okuldan hocamın arkadaşı bizim bulunduğumuz şehirde ofis açmayı düşünüyormuş,istersen görüşürüm yanında çalışırsın dedi,
ben tamam dedim ailemle konuştum babam çok karşı çıktı ne demek o kadar erkeğin içinde çalışmak filan diye saolsun o zaman annem ağzını açıp tek kelime etmedi babama karşı,böyle olaylar yüzünden 1 sene içinde aile bağlarımız iyice zayıfladı ben ofise yakın yerden ev tuttum filan ailemlede ayda bir filan birde böyle toplu olaylarda görüşürüm.

yaa birde laf söyleyen akrabalarımda kadın ve benim ailemle olan durumları filan biliyorlar.

ha belki art niyetli değiller ama ne bileyim benim için sevgili nişan evlilik filan birazda daha şahsi biraz daha özel yani ben gidipte kimseye ne zaman evlenmeyi düşünüyorsun veya 2. çocuk ne zaman diye sormadım sormamda beni ilgilendiren birşey değil.

bu hafta gerçekten hayat okul iş evliilk çocuk büyütme olarak mı görünüyor. diyorum.

En iyisini yapıyorsunuz. Okuyanda da okumayanda da bir evlilik merakı. Kız okuyor sonra iş bulma ya da atanma derdine düşmeden evlenme telaşına düşüp okuduğu o kadar yılı çöpe atıyor mesela. Ne kadar yazık

Bende 25 yasinda evlendim evlendikten hemen sonra 2018 oldu 26 olmus oldum 1 senelik evliyim tam 1 sene ,evlenme merakım cocuk sahibi olma isteğim vardı..
Cok özgür birisiydim. Gece çıkardım,gelirdim. Babam tanıdığı icin arkadaşlarımı birsey demezdi ama son senelerde,onceden cok baskıcı despot birisiydi
Aha cocugumuz olmuyor..
Yani bir de su var,evlenmemek,evlenmekten daha hayırlı olabilir.
Birisiyle evlenirsin,hayatın kararır,ya da çocuğun olur,Allah uzakta tutsun,onun yüzünden hayatin cehenneme bile çevrilebilir
Herşeyin hayırlısı kısacası...
Evlenmek marifet değil, ağzı hic durmuyor bu insanlarin
Akraba akreptir diye bir söz varmış valla doğru..
Kimsenin hayati kimseyi ilgilendirmez,onlara mi kalmış yani senin cocuk planlamani falan yapmak
Insanlar hadsiz olmuslar. Patavatsız ve düşüncesiz olmuslar..
Sana tavsiyem cevaplarını ver..
Benim kuzenim 32 yasinda evlendi,36 yasında suanda cocugu yok
Annem diyor ki, "Ben neden ona cocuk sorayim neden onu üzeyim ki? "
Akrabalarin biraz cahil geldi bana kusura bakma..
Bu arada calisman ayaklarin uzerinde durman bu zamanda hele böyle bir yerde olman,ailenle ayri yasayabilmis olman falan pek cok kisinin hayali
Sen pek cok kızın hayalini yaşıyorsun
Hersey gönlünce olsun canım

Kafaya takmayın, 30 undan sonra evlenip çok mutlu olan, çocuğu olan var. Her yaşın kendi güzellikleri kendi zorlukları oluyor. Zihnimize kazınan toplumsal çıkmazlar yüzünden psikolojimizi mahvediyoruz gereksiz yere. Mahalle baskısı denen gereksiz şeyin altindasiniz , altındayız bir cogumuz maalesef.

Anlayamadım, siz aslında biri olsa evlilik düşünürsünüz ama olmadığı için mi düşünmüyorsunuz? Yoksa genel olarak bunlardan uzak iş hayatınızda mutlu musunuz?

Şu konuşulanlara kulak vermeyin. Senede 1 kere görmezsiniz ama iç çamaşırınıza kadar çeyiz düzerler birden. Ya kınarlar “aa yaşın kaç oldu kız” diye, yada hemen cepten bi çocuk fotoğrafı çıkarırlar “bak bu bekar, tam sana göre” diye. Hadsizliğin tasasınıda siz çekmeyin.

Cahiller, onlar hayatı erken yaşta evlenip çocuk büyütmekten ve kocaya hizmet etmekten ibaret görüyorlar.
Senin gibi özgür, kendi hayatını yönetebilen kadınlata alışkın değiller ve kıskanıyorlar.

Hiç takılma, laf söyleyeni hemen orada utandır geç. Bana çocuk sorana "eğer merak ediyorsan korunmadan sevişiyoruz, pozisyon önerin varsa dinliyorum" diyorum, sevişmek ve pozisyon kelimesini duyan yurdum teyzeleri çığlığı basıyo :)

Kusura bakma ama eğitimsiz cahil kalmış hayatta sadece koca ve çocuk düşünen iki kitap okumayan iki film izlemeyen dünyada bir amacı olmayan çalışmayan üretmeyen insanları ben kaale bile almam .
Sende öyle yap.
Bide bu tipler hayatı çözdüğünü falan söylerler .neyi çözdülerse çöze çöze anca kocasını çözmüştür.bide Allah günahıma yazmasın da alıyorlar bir patates çuvalı gibi adam havaları bin beş yüz sanki kadın Brad Pittle falan evli çok komik ya gülüp geçiyorum.
Bırak evde kaldı desinler .bana da yapıyorlar 30 yaşındayım.güya iyiliğim için hadi ordan ya sanane .insanı üzmek için yapıyorlar bilerek kasten .

Reactions: 000
Bu akrabaların hepsinin çok ponçik, romantık, aşırı mutlu ve huzurlu bir evliliği var ki sanırım sen de yaşa diye baskı kuruyorlar. Yoksa akıl işi değil evlilik. Çalışıp ayakları üstünde duran kadın akraba çevresinde niyeyse potansiyel evde kalmalık kadın olarak görülüyor belli

Ne güzel işiniz var, kendinize ait düzeniniz var ve daha çok gençsiniz
Hiç kimseyi takmayın ve hayatın tadını çıkarın.

26 yaşında evlendim, mutsuz da olmadım ama hep söylüyorum evlilik çok da matah bir şey değil

Bu arada ben evlenirken tüm akrabalar ve cevrem acelen neydi diye bana kızdılar.
Çünkü bizim aile kızların çalışıp kendi ayakları üzerinde durmasını ve hayatını yaşamasını savunur.
Bekar kuzenlerime de 30undan önce evlenme der hepsi

Evlilik marifet mi sanki? Bir kadın için tam bir çılgınlık hele çalışıp kimseye muhtaç değilse. Sizi alttan alta kıskanan insanlar belli ki. Hiç takmayın. Evlilik çok büyük kumar zaten. Riskli olduğunu anlamak için bdv'yi kurcalamak kafi.

Kız buna mı taktın kafayı. Kuzenimin nişanında bana bir diğer erkek kuzenim "sen artık genç sayılmazsın"dedi. 28yaşındayım bi de küçük görünüyorum ben düşün. Bu cümleyi kuran da 42 yaşına bir "DOKTOR". Ona "evet doğru söylüyon amca" demediğime o kadar pişmanım ki. Cok pis bilendim en kısa zamanda söylücem ama

Daha 26 yasindasin isin gucun var arabani almissin. Bunlar koca bulmaktan daha onemli. Evlilik her yasta olur. Sakin akrabalar boyle diyor diye alelacele evlenmeye kalkma

Size tamamen katılıyorum.
Aynısını bana da akrabalarım yapmaya çalışıyor, 31 yaşındayım kuzenlerimden biri 25 yaşında evlendi tabi düğününe gittim, herkes bana darısı sana olsun diyor bende teşekkür ettim sonra bazı densizler ee var mı sende, bak 31 oldun acele etmezsen çocuğun olmaz yapayalnız olursun demeye başladı. Beni en sonunda sinirlendirmeyi başardılar..
Dedim ki ben bir adamı seversem evlenirim. Çocuk için evlenmek bana göre değil. Benim yaş grubumda sırf çocuk sahibi olmak için içine sinmeyen kişilerle evlenen arkadaşlarım çok mutsuz, bende mi öyle olayım? Ben buna mı layığım dedim?
Sonra da yok öyle demek istemedik de bilmem ne diye kem küm yapıyorlar.

Konu sahibine de tavsiyem, öncelikle şakaya vurmaya çalışın, baktınız olmuyor ben içime sinen, bana uygun, seveceğim biriyle evlenmek istiyorum deyin. Baktınız konuyu uzatıyorlar şu an bu konuları burada konuşmak uygun değil deyip bir bahaneyle uzaklaşın..
Benim teyzem kuzenime evlen evlen diye diye biriyle evlendirdi 1 yıl sonra da anlaşmalı boşandılar.Şimdi çok pişman keşke ısrar etmeseydim de kızım kendi seveceği, içine sinen insanı bekleseydi diyor.
Bence evlilik doğru insanla olmalıdır.

Ben artık art niyet arıyorum
Kimse yalnız olmak istemez.yaşımızı bizde farkındayız .bitolojik saati bizde biliyoruz.herkesin hatırlatma görevinde olmasına gerek yok.
Herkesin kendi özeli bu konular.ortalık yerlerde konuşulmaz.densiz densiz ortamda bunu söylemek ayıp yani.ok çoçuğum olmasın pardon da sanane ysni .sana giren çıkan ne afedersin değil mi?neden bunaltıyorsun insanları moral bozuyorsun?ne yapayım kapı kapı koca mı arayayım alın beni mi diyeyim ya.o kadar küçülüyorlar ki bunu yaparken .oh ne güzel açığını buldum burdan vurayım mantıpı mı bu benim kocam var ego tatmini mi.e be kadın ben senin kocan gibi erkekleri beğenmediğim için evlenmedim.çevremde aaa adama bak ne hoş biri karısı çok şanslı dediğim bir adam bile olmadı .
Demek ki bizim kulvarlarımız farklı.
O yaşlı teyzelere hiç girmiyorum bile
Toprağa girecen yakında hala milletin derdi seni gerdi ya diyesim geliyor:))

:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…