- 6 Şubat 2018
- 11.206
- 14.571
- 298
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Oyle bisey yok canimhediyeyi hediye etmek sünnet mi gerçekten? ilk defa duydum
bugüne kadar sakladığım bütün o çirkin hediyeleri, sırf ayıp olmasın ya da sorarlar diye oradan oraya taşıdığım şeyleri düşününce.. ah ah, şu bilgiye neden daha önce sahip olmadım sanki
koli yapayım hemen
çok kişi hediyeyi hediye etmek sünnettir demiş, baya bir heyecanlanmıştım mutlu olmuştumOyle bisey yok canim
Bir süre elinizde tutun, sonra hiç kimseyi bulamazsanız bir kuruma vb bir yere verirsiniz, dantel vb tekstil ürünlerini de yolluk, perde, giyim vb şeylerin konulduğu kıyafet kumbaraları var derneklere ait, o kumbaralara atarsınız.Tabak falan cok var kullanmayacagım. Tahmınen annesının yada babaannesının ceyızınden.Bende ıste evde gereksız sey hıc sevmıyorum atıyorum
Bende de benzer seyler var ve tarzimiz asla asla uymaz 6 sene olcak evleneli. dusunulmussun bunun için memnun olmalisin teşekkür et bence ayıp etme sakla onlari bi yere bence. Yarin bi gün nerde olmasin. Zaman gectikce bakarsin caresine belki hosuna bile gidebilir bazi seyler moda degistikce. Benim de çeyizimde 44 beden flan mavi gecelik takimi var örneğin, 34 36 beden giyiyorum normalde ve erkek cocugum da olmadi ama saklıyorum isteBugün biraz gerildim. Şuanda gerginim.Aslında adet oldum onun da etkisi var. 1 ay sonra inşallah evlenecegiz.Evimizi yerleştiriyoruz. Geçen gün kaynanamlar koridorun ölçüsünü aldı. Bende halı için sandım. Megerse kaynanam oraya yolluk böyle uzun kesmiş dikmiş. Bunu halının üzerine serin diyorlar. Ben istemiyorum. Kaynanam çeyizime fincan tabak gecelik falan koymuş sagolsun.Ama nasıl diyeyim mesela fincan çok eski yıpranmış. Eskiden sarı demir kulpsuz fincan vardı ondan. Tabak desen gerçekten bi 40 yıllık en az.Mesela tabagı var ama fincanı yok. Gecelik mesela ben 48kıloyum çok kılo alacagımı sanmıyorum. Annemde zayıf. Bana 56 beden gecelik falan büyük şeyler koymuş.Dogumunda giyersin diyor ki en az 2 3 sene çocuk istemiyorum. Evimde dantel istemiyorum. İlla koydu dogumunda falan koyarsın diyor. Nankörlük yapmak istemiyorum. Kadın güzel şeylerde koymuş ama bazı şeyleri kullanmayacagım biliyorum. Bunları ben geri vereyim dedim. Babası bozuldu atılır o zaman dedi.Ama ben sade böyle gereksiz ıvır zıvır saklamak istemiyorum evimde.Bunlaru napayım geri mi vereyim.Ve ben kendi babama bile böyle baba demiyorum. Hıc baba sıcaklıgı yasamadım. Aıle sıcaklıgı bılmıyorum. Halaaa anne baba diyemiyorumnısanlımda buna kızıyor. Bu konulardab aramız bozuldu. Kavga ettık
Ayy oda kötü dalga geçer gibi
Dogru. Mesela anne baba dıyorum bazen nısanlım dııyo kı samımıyetsız dıyosun
Ben sarı kulpsuz fincanı merak ettim. Onun dışında ayıp olur al bunu geri demek bence. Zamanla anne baba dersin. Demezsen de sorun değil teyze dersin. Hic bisey söylemiyorsan hisst baak hele falan diye seslenirsin.
Aslında kırılcak ne var bunda dımı amaBen söylemiştim direk anne ben bunları kullanmam o kadar emek vermişsiz bi köşede ziyan olmasın sen kullan dedim o da tamam dedi hiç de kırılmadı
Yok baya fıncan. Kulpsuz sarı demır cok ufakBence onlar fincan değil kahvenin ya da tatlının yanına minik bardaklar oluyor ondan gibi geldi bana.
Ah bacım gel sana bi sarılayım bende evlenicem yaklaşık 1 ay sonra , şimdilik koy ilerde yine vermek istersen anne bunlar bi kenarda durmasın değerlensin diyerek vermeye çalış çok bi parça değilse beğenmediğin şeyler dursun bi kenarda,ama anne baba demeye başlaman lazım ilerde daha da zorlanma, nişanlın söylüyor mu anne baba diye senin ailene , o da kızmasın herkesin alışma süresi var bende çok zorlandım başlardaBugün biraz gerildim. Şuanda gerginim.Aslında adet oldum onun da etkisi var. 1 ay sonra inşallah evlenecegiz.Evimizi yerleştiriyoruz. Geçen gün kaynanamlar koridorun ölçüsünü aldı. Bende halı için sandım. Megerse kaynanam oraya yolluk böyle uzun kesmiş dikmiş. Bunu halının üzerine serin diyorlar. Ben istemiyorum. Kaynanam çeyizime fincan tabak gecelik falan koymuş sagolsun.Ama nasıl diyeyim mesela fincan çok eski yıpranmış. Eskiden sarı demir kulpsuz fincan vardı ondan. Tabak desen gerçekten bi 40 yıllık en az.Mesela tabagı var ama fincanı yok. Gecelik mesela ben 48kıloyum çok kılo alacagımı sanmıyorum. Annemde zayıf. Bana 56 beden gecelik falan büyük şeyler koymuş.Dogumunda giyersin diyor ki en az 2 3 sene çocuk istemiyorum. Evimde dantel istemiyorum. İlla koydu dogumunda falan koyarsın diyor. Nankörlük yapmak istemiyorum. Kadın güzel şeylerde koymuş ama bazı şeyleri kullanmayacagım biliyorum. Bunları ben geri vereyim dedim. Babası bozuldu atılır o zaman dedi.Ama ben sade böyle gereksiz ıvır zıvır saklamak istemiyorum evimde.Bunlaru napayım geri mi vereyim.Ve ben kendi babama bile böyle baba demiyorum. Hıc baba sıcaklıgı yasamadım. Aıle sıcaklıgı bılmıyorum. Halaaa anne baba diyemiyorumnısanlımda buna kızıyor. Bu konulardab aramız bozuldu. Kavga ettık
Off gerçekten çok yorucusunuz. Kimsenin derece yeri yok ya da sermek istemiyor ama geir vermek büyük saygısızlık yıllar sonra bile lafı olur bunun, nasıl düşünemiyorsunuz anlamadım. Koyun çekmeceye küflenirse küflensin eşinizin ailesiyle kötü olmaya değer mi?Evet ben acıkcası böyle kendı aılemdende sıcaklık gormedım. Ondan anne baba diyemiyorum.Sımdı danteller guzel ama hem benım sercek yerım yokkı.Dantelı versem mı gunah kalcak öyle bır yerde. Haklısınız ben tesekkur edıcem. Kullanmadıgım eskı seylerı baskasına hedıye ederım
Bence başkasına verme bana yapılsa ayıp karşılardım , başkasında görse ya da sorsa sana ne diceksin şuna verdim ben onları mı diceksin ,ya saklayamıcağın kadar çoksa içinden bikaç tane ele bak bunlar işime yarar bunlar yaramaz sen değerlendir de ,saklayabilceğin bi durumdaysa koy bi kenarda dursun gözün görmedikçe batmazAma ıste ben böyle evde gereksız kullanmayacağım seyler ıstemıyorum kı. Yıllarca bır yerde kalmasın. Baskasına verım en ıyısı
O dıyor ve o zorlanmıyor. Ama ben cok zorlanıyorum. Ben evımde gereksız esya ıstemıyorum. Her yer gereksız benden 5beden buyukler ay sakla bı gun lazım olur falan sevmıyorum yapı olarak.Sımdılık kaldırcam bir kutuya yavas yavas kurtulcam.tatlı dılle söylıycem ama kabul etmezse dagıtcam yapcak bırsey yokAh bacım gel sana bi sarılayım bende evlenicem yaklaşık 1 ay sonra , şimdilik koy ilerde yine vermek istersen anne bunlar bi kenarda durmasın değerlensin diyerek vermeye çalış çok bi parça değilse beğenmediğin şeyler dursun bi kenarda,ama anne baba demeye başlaman lazım ilerde daha da zorlanma, nişanlın söylüyor mu anne baba diye senin ailene , o da kızmasın herkesin alışma süresi var bende çok zorlandım başlarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?