- 5 Ocak 2016
- 701
- 1.593
- 113
Burda çoğu kişi içini açıyor zaten, fakat siz sürekli herkesin içini açmadığını iddia ediyorsunuz. İnsan kendi neyse karşındakini de öyle sanırmış. Hepimizin sizin gibi konular açmamasının sebebi aklımızda kırk tilki gezmemesidir belki. Bunu bi düşünün derim.valla kızlar siz istediginizi düsünün ille kumarcı yada dayakcı degil diye esim mükemmel mi oldu herkezin görüsü farklı tabiki 21 yasında insanın duyguları daha saf ve temiz heleki ben cok asık oldum esime bu huylarını göremedim zaten nasıl görümcem evine gitmemisim arada bi cafede bulusmusum cok eski degil ama simdikiler cok rahat babam esimi ögrendikten sonra hep pesimdeydi arada kac kaca kaca bulustuk insan e kadar tanır ki burda 20 yıllık evliler var tanıyamamısım esimi der
yani kendimi güvence altına almak istiyorum birikimim bu yüzden haa cok acil bisey olur esimle ilgili saglık vs tabıkı yardım ederim ama onun dısında verme ilk zamanlar cok verdim cünkü
esimede güvenmiyorum artık yarı yarıya yani
bosan diyenler var suan gecerli iyi bi isim olsa belki onuda düsünürüm cünkü babam la aynı kafada degiliz burdada cok yazdım siz bana muhalefet oldugunuz icin dalga gectiniz hee ne oldu yazma diyenler olmus
aslaaa yazmaya devam edicem burası benim dert ortagı sayfam isine gelmeyen engeller okumazz
haa ayrıca benim gibi cesaretli olup sizinde icinizde kemirip saklı kalan düsünceleriniz yazmanızı umarım belki bu öfkeniz diner....
limoncu,valla kızlar siz istediginizi düsünün ille kumarcı yada dayakcı degil diye esim mükemmel mi oldu herkezin görüsü farklı tabiki 21 yasında insanın duyguları daha saf ve temiz heleki ben cok asık oldum esime bu huylarını göremedim zaten nasıl görümcem evine gitmemisim arada bi cafede bulusmusum cok eski degil ama simdikiler cok rahat babam esimi ögrendikten sonra hep pesimdeydi arada kac kaca kaca bulustuk insan e kadar tanır ki burda 20 yıllık evliler var tanıyamamısım esimi der
yani kendimi güvence altına almak istiyorum birikimim bu yüzden haa cok acil bisey olur esimle ilgili saglık vs tabıkı yardım ederim ama onun dısında verme ilk zamanlar cok verdim cünkü
bosan diyenler var suan gecerli iyi bi isim olsa belki onuda düsünürüm cünkü babam la aynı kafada degiliz burdada cok yazdım siz bana muhalefet oldugunuz icin dalga gectiniz hee ne oldu yazma diyenler olmus
aslaaa yazmaya devam edicem burası benim dert ortagı sayfam isine gelmeyen engeller okumazz
haa ayrıca benim gibi cesaretli olup sizinde icinizde kemirip saklı kalan düsünceleriniz yazmanızı umarım belki bu öfkeniz diner....
woowww woow wwooowww cogu dogru ama 1 tanı yanlıslimoncu,
eşinizden sürekli şikayetçisiniz, bu durumda yapmanız gereken belli, evde vakit geçirmek yerine hazır yaşınızda müsaitken hemen bir iş bulmalısınız, sonrasında ayrılır mısınız yoksa evliliğinize devam mı edersiniz bir seçim yaparsınız.
Ben sizi çözdüm, siz baba baskısından kurtulmak için evlenmişsiniz, evde baskı görürken eşiniz size birkaç tatlı söz söyleyince bunu aşk zannedip eşinizin hiçbir huyunu bilmeden ya da bilip sineye çekerek evliliği kurtuluş olarak görmüşsünüz, zira 21 yaş evet insanın saf olduğu ama gayette mantık yürütebileceği yaşlardır, bir erkeğin karakterini öğrenmek için illa evine gitmek şart değil, duruşundan konuşmalarından, hayata bakış açısından az çok tahmin yürütmek zor değildir.
Birbiriyle uyumlu, özendiğiniz çiftlerle kıyaslama, sürekli evliliğinizi, eşinizi sorgulama ve ben kimim ne istiyorum sorunu yaşıyorsunuz, işte tüm bunlar büyümeye başladığınız zamandan itibaren sen kızsın denilip bastırılmış, gençliğinizi yaşayamamış olmanızdan kaynaklanıyor, kendi kimliğinizi bulmadan evlenmek zorunda kalmışsınız çünkü babanız sürekli gölge olmuş peşinizde, evlenince rahata ererim diye düşünmüşsünüz ama gördüğünüz gibi evlilik bir kurtuluş yolu değil, hayatı bir erkekle paylaşmak, sevgi, saygı, şefkat, aşk gibi duyguların doyuma ulaşması demektir.
Şu an yaşadığınız şey aslında eşiniz, evliliğinizi sorgulamak kadar karakterinizinde oturmaya başlamasıyla alakalı bir durum, bekarken yaşayamadığınız gençliğinizi geç yaşamaya başladığınızdan kim olduğunuzun, ne istediğinizin farkında değildiniz bu zamana kadar, artık aslında evliliğin size göre olmadığını fark etmeye başladınız, en azından eşinizle evliliğin size göre olmadığını biliyorsunuz ama öte yandan ayrılırsanız baba evinde yapamayacağınızı da biliyorsunuz, çalışmazsanız ayrıldığınız takdirde babanız sizi çalıştırmayacak, çalışırsanız ayrı evde yaşamanıza da izin vermeyecek, haliyle istediğiniz gibi yaşama hakkınızda olmayacak çünkü buralar küçük yer xxx'in kızı kocasından ayrıldı geziyor dedirtmem, arkamdan laf ettirmem diyecek babanız.
Madem öyle çalışmak bana baba evinde imtiyaz sağlamayacak o zaman çalışmanında boşanmanında bir anlamı yok, koca evinde çalışıp paramı eşime mi yedireyim, o bana baksın diye düşünüyorsunuz.
Uzun lafın kısası ailenize, çevrenize ve yaşamak istediğiniz hayata karşı eşiniz sizin kalkanınız.
parası olmayan ama mutlu insanlar tabi vardır ama ben parayı severim cünkü güclü olmak icin para sart bana göre paran oldumu tek basınada mis gibi yasarsın ille aska gerek yokkBurda çoğu kişi içini açıyor zaten, fakat siz sürekli herkesin içini açmadığını iddia ediyorsunuz. İnsan kendi neyse karşındakini de öyle sanırmış. Hepimizin sizin gibi konular açmamasının sebebi aklımızda kırk tilki gezmemesidir belki. Bunu bi düşünün derim.
Parayı bu kadar yüceltmeyin, parası olmayan çook mutlu insanlar var hayatta. Kaliteli bir hayat yaşamak için çok para gerekmiyor. Çok gezmek de gerekmiyor. Hayatınızdan fazla insanları, size sahte hayatlar sunan televizyonu çıkarıp en basitinden Türk ve dünya klasiklerinden yüz tane kitap okusanız, ruhunuzu sukunete kavuşturursunuz.
eee bi sürü soru sormuslar ve kendince dalga gecmisler onlar gece dursun ben acıklamamı yaparımBende diyorum konu neden gene üstlerde limoncunun banı açılmış tabiki de
Sizin için çok üzülüyorum yalnızca duygularınız değil ruhunuz alınmış gibi konuşuyorsunuz.parası olmayan ama mutlu insanlar tabi vardır ama ben parayı severim cünkü güclü olmak icin para sart bana göre paran oldumu tek basınada mis gibi yasarsın ille aska gerek yokk
3 yılda karakterini az çok anlamanız gerekirdi, aşkın gözü kördür lafı ilk bir yıl geçerlidir, sonrasında iş evliliğe doğru gidiyorsa erkekte kızda birbirini iyice tanımaya çalışır, 5 yıl flört ettim eşimle, ilk yıldan sonra gayette ne istediğimi biliyordum ki, evlendiğimde 22 yaşındaydım, sizin evlendiğiniz yaştan çokta büyük yaşlarda evlenmedim anlayacağınız. Ne zaman evlenmemiz gerektiğini, evlilikten beklentilerimi, nelerden hoşlanıp nelere tahammül edemeyeceğimi, hangi durumlarda bu iş biter deyip kapıyı vurup gideceğimi baştan konuşmuştum.woowww woow wwooowww cogu dogru ama 1 tanı yanlıs
baba baskısındna kurtulmak icin evlenmek cümleniz cünkü ben esimle 3 yıl cıktım o an bunu ask zannettim cünkü gözüm kör oldu yani öyle klasık kocam olsun babamdan kurtulıyım olsaydı daha daha iyi cıktıklarım olmustu maddi anlamda hani babadan kurtulıyımda este rahat geziyim diyosunuz ya o acıdan dedim
sadece parayı secseydim onları tercih ederdim esime hala asıgım ama evlilik baska bisey insanların fikirleri degisir biz cıkarken o kadar kördük ki ikimizde hic hayata dair düsünce vs baska seyle rkonusmamısz sanırım o yüzden anlayamadık birbirimizin dilinden ....
parası olmayan ama mutlu insanlar tabi vardır ama ben parayı severim cünkü güclü olmak icin para sart bana göre paran oldumu tek basınada mis gibi yasarsın ille aska gerek yokk
sen bana hiç cevap vermezsin ama bu sefer dalga geçmiyorum ve gerçekten cevap bekliyorum.neden sadece sen cesaretlisin, neden herkesi eşiyle sorun yaşıyomuş ama dalga geçerler korkusuyla çekiniyo diye düşünüyosun. sorun olan anlatıuyo zaten kimsenin korktuğu yok senin gözünde neden böyle. sana göre neden senden başka herkes eşinin kölesi. gerçekten mutlu olan yokmu sence herkes rolmü yapıyo. neden bütün kadınları aşağılar bi tavrın var. burda saydırdığın hakaretleri eşinin yüzünede söylüyomusun.valla kızlar siz istediginizi düsünün ille kumarcı yada dayakcı degil diye esim mükemmel mi oldu herkezin görüsü farklı tabiki 21 yasında insanın duyguları daha saf ve temiz heleki ben cok asık oldum esime bu huylarını göremedim zaten nasıl görümcem evine gitmemisim arada bi cafede bulusmusum cok eski degil ama simdikiler cok rahat babam esimi ögrendikten sonra hep pesimdeydi arada kac kaca kaca bulustuk insan e kadar tanır ki burda 20 yıllık evliler var tanıyamamısım esimi der
sen bana hiç cevap vermezsin ama bu sefer dalga geçmiyorum ve gerçekten cevap bekliyorum.neden sadece sen cesaretlisin, neden herkesi eşiyle sorun yaşıyomuş ama dalga geçerler korkusuyla çekiniyo diye düşünüyosun. sorun olan anlatıuyo zaten kimsenin korktuğu yok senin gözünde neden böyle. sana göre neden senden başka herkes eşinin kölesi. gerçekten mutlu olan yokmu sence herkes rolmü yapıyo. neden bütün kadınları aşağılar bi tavrın var. burda saydırdığın hakaretleri eşinin yüzünede söylüyomusun.
burası benim dert sayfam yazmaya devaö edicem diyosunda, beğenmediğin kadınlara niye içini döküysun. neden
Armut piş, ağzıma düş...
Çalıştım, çalıştım, çalıştım... Şükürler olsun, işimi kurdun, evimi, arabamı aldım, haaa karşıma hiç mi birisi çıkmadı da evlenmedim. Oldu tabiki... Ama ben önce birşeylere sahip olmayı, kendi başıma ayakta durabilmeyi istedim. Birşeylere özenip de hayat yaşamayı, iç geçirmeyi, birilerinin bana istediğim şeyleri alıp almayacağını düşünmedim bile.
İnsan önce kendini bilmeli.
Erkeği dayanak görmemeli.
Erkeğin ona bakmakla zorunlu olduğu biri olarak düşünmemeli.
Tüm gün evde olup, saçmasapan dizilerdeki hayatlara özenip, eşini kıyas yapmamalı.
İnsan önce okumalı, kendini geliştirmeli, kendisine saygısı olmalı!!!
Kendisine saygısı olmayanın kimseye saygısı olmaz çünkü.
İyiyi kötüyü ayırdetmeli.
Sonrasında yana yakıla, işsiz güçsüz olup, dayanaksız, küçümsediği kocasının eline bakmamalı. Yazık, kocanız adına çok üzüldüm.
limoncu kendine de eşine de bir iyilik yap ve boşan adamdan. Salak salak film izleyip davar gibi giyinip gezen zevksiz kültürsüz kendini geliştiremeyen adamla ömrünü geçirme. Tövbe tövbe yazık ya adama acıdım.öyle tabi diyorum ben mi cok rahatım yok baskalarımı cok basırlı cevremdede cok iyi evlilklerde var cok kötü evliliklerde siddet görüp 2 ci cocuk yapan yada anlasamayıp ayrı takılıp evlilik sürdürende
iste arkadaslarım hep kendi cevresinden kendi kafasında birileriyle evlenmisler her hafta bi yerde hep bi programdalar bense hep programı ben yapıp esimi uydurma cabasındayım ve bazen yoruluyorum diyorum ben nasıl bu kadar kör olmusum esimle asktan baska pek ortak noktamız yok bi sinema filminde bile hep kavga ederiz ben korku istiyorum sinemaya gidelim korkunca koluna sarılıyım senin le böyle bi film izlemek istiyorum ama esim yok ben korku sevmem ya diyorum ne tırsıyosun oda ya aksiyon ya aptal saptal kavga dövüs filmleri izler diyorum ben bunun icin evlendim ya kocam olucak ta birlikte sinemaya gidicez dedim ama yokk
yada mesela bi dügüne gitcez en nefret ettigim sey gömlegini dısarı cıkarması hani yani sık nezih yerlerdesin ben sana her dügüne denk gelmeyen kravatındna gömlegine konsept yapıyım sen davar gibi diyim yani kalitesiz gez gömlek cıkar dısarı düsünün sık bi takım ve gömlek dısarda yani yakısırmı
valla dısardan böyle küfürlü yazınca ne oldun kendince ben ara ara yasadıklarımı yazdımlimoncu kendine de eşine de bir iyilik yap ve boşan adamdan. Salak salak film izleyip davar gibi giyinip gezen zevksiz kültürsüz kendini geliştiremeyen adamla ömrünü geçirme. Tövbe tövbe yazık ya adama acıdım.
Off valla cok gereksiz. Tamam haklisin diyip susuyorumBurada her noktadan sonra bir cumlemi basliyormus pardon anlayamamisim.En azindan limoncuyla Turkce konusunda dalga gecerken siz duzgun yazin demek istemistim
Ilk mesajimdada dedigim gibi amacim polemik degil ama uzaktan bakinca komik duruyordu.
cnm gecen sayfalardada yazdım esim para kaynagı olsa heralde bi memnur alırdın hayatım garantide olsun yada daha iyi bi isi olan biriyle evlendimArmut piş, ağzıma düş...
Çalıştım, çalıştım, çalıştım... Şükürler olsun, işimi kurdun, evimi, arabamı aldım, haaa karşıma hiç mi birisi çıkmadı da evlenmedim. Oldu tabiki... Ama ben önce birşeylere sahip olmayı, kendi başıma ayakta durabilmeyi istedim. Birşeylere özenip de hayat yaşamayı, iç geçirmeyi, birilerinin bana istediğim şeyleri alıp almayacağını düşünmedim bile.
İnsan önce kendini bilmeli.
Erkeği dayanak görmemeli.
Erkeğin ona bakmakla zorunlu olduğu biri olarak düşünmemeli.
Tüm gün evde olup, saçmasapan dizilerdeki hayatlara özenip, eşini kıyas yapmamalı.
İnsan önce okumalı, kendini geliştirmeli, kendisine saygısı olmalı!!!
Kendisine saygısı olmayanın kimseye saygısı olmaz çünkü.
İyiyi kötüyü ayırdetmeli.
Sonrasında yana yakıla, işsiz güçsüz olup, dayanaksız, küçümsediği kocasının eline bakmamalı. Yazık, kocanız adına çok üzüldüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?