Evlilikde duraksamalar olur mu?

bluecat1111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2018
234
291
53
31
Merhabalar;
Şu aralar kafam öylesine karışık ve dağınık ki yorumlarınıza, tecrübelerinize çok ihtiyacım var..

Eşim ve ben severek evlendik. Yaklaşık 8 yıllık bir sevgililik dönemimiz oldu, 4 yıldır da evliyiz. Evliliğimizde inanın bir problem yok gibi. Ama ben doğum yaptığımdan beri(6 aylık bir bebeğim var) eşimle bir kopukluk yaşıyorum sanki. Kendimi ona çok uzak hissediyorum. Konuşmak dahi istemiyorum o derece bir soğukluk yaşıyorum. Ara ara boşanmayı bile düşünür oldum. Doğumdan dolayı mıdır, yoksa benim kendimle ilgili bir problem mi var çözemiyorum. Evlilikde böyle dönemler olması normal mi?

Merhabalar;
Şu aralar kafam öylesine karışık ve dağınık ki yorumlarınıza, tecrübelerinize çok ihtiyacım var..

Eşim ve ben severek evlendik. Yaklaşık 8 yıllık bir sevgililik dönemimiz oldu, 4 yıldır da evliyiz. Evliliğimizde inanın bir problem yok gibi. Ama ben doğum yaptığımdan beri(6 aylık bir bebeğim var) eşimle bir kopukluk yaşıyorum sanki. Kendimi ona çok uzak hissediyorum. Konuşmak dahi istemiyorum o derece bir soğukluk yaşıyorum. Ara ara boşanmayı bile düşünür oldum. Doğumdan dolayı mıdır, yoksa benim kendimle ilgili bir problem mi var çözemiyorum. Evlilikde böyle dönemler olması normal mi?
Soru 1: Eşiniz size karşı nasıl?
Soru 2: eşiniz ev işi yapar mı? Bebek bakımına yardım eder mi?
Soru 3: çok yoruluyor musunuz?
Soru 4: planlı bir gebelik miydi? Bunların cevapları önemli bence

arada bana da oluyo öyle. bi de çevresel faktörler de etkiliyo eşinle bi sıkıntı olmasa bile kv görümce falan

Soru 1: Eşiniz size karşı nasıl?
Soru 2: eşiniz ev işi yapar mı? Bebek bakımına yardım eder mi?
Soru 3: çok yoruluyor musunuz?
Soru 4: planlı bir gebelik miydi? Bunların cevapları önemli bence
Eşim her zamanki gibi ilgili, onda bir değişme yok. Planlı bir gebelikdi. Eşim bebek bakımında ve ev işlerinde de çok yardımcı ama gece uykusu tamamen bende sanırım beni en çok zorlayan kısım bu.
8 aydır çalışmıyorum, pandemiden dolayı sosyal bir aktivitemde olmadı malesef bu da beni biraz sıkıyor

Eşim her zamanki gibi ilgili, onda bir değişme yok. Planlı bir gebelikdi. Eşim bebek bakımında ve ev işlerinde de çok yardımcı ama gece uykusu tamamen bende sanırım beni en çok zorlayan kısım bu.
8 aydır çalışmıyorum, pandemiden dolayı sosyal bir aktivitemde olmadı malesef bu da beni biraz sıkıyor
Lohusa depresyonu olabilir mi acaba? Psikolog yardımı düşünseniz?

Lohusa depresyonu olabilir mi acaba? Psikolog yardımı düşünseniz?
İnanın lohusalığımı bile aratıyor şu yaşadığım dönem :( ben de gitmek istiyorum ama yaşadığım ilçe dolayısıyla gidemiyorum.

eşinizin davranışlarında herhangi bir gariplik yoksa bence doğumun özellikle de pandemi sürecindeki lohusalığın etkisi vardır diye düşünüyorum.
kendinize biraz zaman tanısanız bence düzelir.
Umarım ben de öyle olduğunu düşünüyorum çoğu zaman ama çok daralıyorum

O zaman bunalım yaşıyorsunuz ve bence geçici bir süreç. Kendi kendinizi doldurmayın bu süreçte. Boşanmanızı gerektirecek hiçbir neden yok. Evet uykusuzluk zor ama bu günler 3-5 ay sonra geride kalacak. Kimsenin olmadığı sessiz sakin yerlere gezmeye falan gitseniz. Hem bebeğiniz de hava alır.

İnanın lohusalığımı bile aratıyor şu yaşadığım dönem :KK43: ben de gitmek istiyorum ama yaşadığım ilçe dolayısıyla gidemiyorum.

Umarım ben de öyle olduğunu düşünüyorum çoğu zaman ama çok daralıyorum

bu süreçte online terapiler de oluyor, belki enerjisi tutan bir terapist ile çalışmak size iyi gelir.

Bence biraz değişim yapmanın Zamanı gelmiş.
Alın bebeği de bir tatile çıkın
Havanız değişir
Negatif enerjiyi atarsınız.

Bence biraz değişim yapmanın Zamanı gelmiş.
Alın bebeği de bir tatile çıkın
Havanız değişir
Negatif enerjiyi atarsınız.

Terapi falan değil sizin eşiniz ve bebeğinizle baş başa bi tatile ihtiyacınız var. Birkaç günlüğüne gidin güvenli bir yerlere. Dönüşte yenilenmiş olursunuz.
Gerçekten çok iyi gelir ama bir yandanda cesaret edemiyorum vakalar iyice arttı diyorlar.
Bu süreçde bir de tek başıma ev taşıdım gerçekten çok yılgınım

Bu kopukluk durumu eşinize aksettirmeyin. Erkekler cozutmaya meyilli,sizin kopukluk düzelir ama onlar kopunca tam kopuyorlar.

Gerçekten çok iyi gelir ama bir yandanda cesaret edemiyorum vakalar iyice arttı diyorlar.
Bu süreçde bir de tek başıma ev taşıdım gerçekten çok yılgınım
İnanır mısınız bayramda her şey dahil otel tatili yaptık eşimle, corona önlem bilmemne sertifikalı oteller var, onlardan biriydi. Bayramda sağa sola giden insanlara göre kat be kat hijyenik bir tatil oldu. Hatta dönüşte haberlerde gördük halk plajlarındaki kalabalığı vs şok olduk. Zaten oteller de doluluk oranlarını yarı yarıya azaltıp fiyatları arttırdılar bu sene. Ama bütçenize uygun iyi bir otel bulursanız hiç bir sıkıntı çıkmaz,tertemiz tatilinizi yapmış olursunuz.

Merhabalar;

Olabilir arada böyle şeyler. Doğumdan sonra da hormonlar, çocuk derken uzaklaşınca olabiliyor böyle şeyler. Takmayın kafanıza, geçer.

Back
X